Americancele gatesc - 4
Raspunsuri - Pagina 4
Ramona J spune:
Va multumesc. Greu de ales! Tind spre varianta lui Criss (n-are folie). De fapt am nevoie de ceva sa-i mai ascunda gustul. Ai mei abia maninca peste, dar mai salmon. Parca vad ca-l maninc eu.
Mie imi place salau, Chilean sea bass (aici e foarte scump), trout si eel. Salmon nu cumpar niciodata, dar era o oferta buna de salmon proaspat si m-am gindit ca si asa nu mincam destul peste.
Alintaroma, povesteste-mi please despre sosul ala cu avocado, cred ca l-am vazut in poza. Am uitat azi sa cumpar avocado, dar il incerc altadata.
Am studiat si eu niste retete, una seamana bine cu a lui Criss si mai era o varianta interesanta cu sos de hrean.
Azi s-a deschis un supermarket nou, Sunflower Market. Aveau cimbru in "pots". Eu n-am cumparat ca am un sac de cimbru uscat. Acum parca imi pare rau.
alintaroma spune:
Un avocado copt il pun in food procesor (dar am unul mic, mic ) 2 linguri de smintina (sour cream) sare, piper si condimentat cu ce preferati voi dintre ceapa si usturoi. Voila !
Si noua cel mai mult ne place pestele cu cartof natur. Si somonul nu are acel gust puternic de peste Biancai ii place.
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
Ramona J spune:
Multumesc, suna bine.
Am facut salmon. L-am marinat juma' de ora in urmatoarea combinatie: usturoi, vin alb, miere, balsamic vinegar, Dijon mustard, sare si piper. L-am dat 15 min. la cuptor, la 400F. La sfirsit am tocat niste ceapa verde si am presarat pe deasupra. Am avut cartofi natur si orez simplu (asta era leftover). A fost bun pe cit poate fi de bun salmon. Alexandru refuza sa puna gura pe peste, s-a lasat cu scandal ca n-a vrut nici sa guste.
Am facut dovlecei pane si am umplut bucataria de vase, urasc sa gatesc chestii romanesti ca-i prea multa bataie de cap. Din astia n-a vrut Ana, ca asa-i la noi. Niciodata nu gasesc vreo mincare sa le placa la toti.
Mai am niste dovlecei, nu ma mai complic sa-i fac pane. Stiti vreo alta metoda?
CRISMIR spune:
Wauu,RAMONA,ce fain ca aveti dovlacei acolo...aici nu gasesc si mi-e o pofta...eu ii fac pane sau mancare de dovlacel...cu ceapa calita cu boia,rosii taiate cubulete si dovlacelul ,toate fierte,iar la sfasit fac o ingroseala din faina si smantana...noua ne place,dar nu gasesc aici dovlacel...e usoara mancarea...fara carne si ma bucur ca este printre putinele mancaruri fara carne pe care le mananca sotu'...dar daca vrei poti sa pui carne de pui sau sa o faci ca garnitura la sniztele.
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
alintaroma spune:
Ramona alta data poti incerca chiftele de somon file. Poate au mai multa trecere la pitici. Chiar sunt foarte bune mai ales daca nu le prajesti si le faci la cuptor. Uitasem de asta ... eu tot o consult pe sora'ma cind e vorba de peste si alte d'astea ca ea e experta ca doar hraneste 2 scandinavi zilnic (ea nu mai gateste deloc romaneste)
Despre dovlecei ... nu am idee ca eu am renuntat sa mai fac ca doar eu mincam . Poate doar pe grill .
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
Ramona J spune:
Mirela, mi-e si frica sa mai incerc cu mofturosii astia. Dar suna bine.
La gratar mai iau o gura-doua, am mai facut.
Alintaroma, poate ca ar fi mers mai bine chiftelele, dar nu stiu daca vreau sa ma complic chiar asa. Am mai luat fish sticks si Alexandru zice ca "nu-i asa bun chicken asta".
Pot sa-l trimit la sora ta, la reciclare? Funny thing, exact asta ma gindeam aseara, ca ar trebui sa-l trimit intr-o tara scandinava sa prinda si el gustul de peste. Nu va imaginati cit circ a facut. Fara sa guste, doar asa la ideea de peste.
Avem ardelence pe aici? Am mincat pe vremuri placinta cu varza. E o chestie plata, cam ca si clatitele, cu umplutura de varza inauntru. Cine stie reteta? Tare imi mai placeau si n-am mincat demult. Acum e sezon de varza si de citiva ani ma tot bate gindul sa ma interesez de reteta aia. Se faceau cu diverse umpluturi chestiile astea, mie mi-a placut in mod deosebit cea cu varza.
alintaroma spune:
Ramona chiftelele suna complicat dar nu's ... eu pun somonul si toate celelalte ingrediente in food procesor, apoi le modelez, le arunc pe baking sheet in tava si la cuptor. Done
Si mie imi place la nebunie placinta cu varza ... in tara o luam de la o patiserie mereu si DH se uita ciudat la mine
Si mie mi se facu pofta de aia la de fel de plata dar cu brinza, ceapa verde si marar ...
btw vad ca noi mai mult poftim pe la subiectul asta decit gatim
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
Ramona J spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alintaroma btw vad ca noi mai mult poftim pe la subiectul asta decit gatim Happiness keeps you Sweet, Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human, Failures keeps You Humble, Success keeps You Glowing, But Only God keeps You Going |
LOL! Ai dreptate!
Buna si varianta cu brinza, dar brinza de aici nu-i la fel. Mi-a ramas gindul la varianta cu varza si daca imi da cineva reteta zau ca o fac.
As cauta pe internet dar nu mai stiu cum ii zice.
crisspoliss spune:
Hihi, si eu sunt la faza cu poftitul..ca de altfel mi-e o lene crunta.
Eu am fcaut chiftelute de dovlecel in weekendul trecut. Am ras dovlecii si i-am sarat si i-am stors bine, am adaugat un ou sau 2, vreo 2 linguri de faina, usturoi pisat si patrunjel, sare, piper, si i-am prajit. Separat am facut un fel de sos de rosii, adica am avut o conserva de rosii pe care am pus-o in cratita la fiert vreo 15 minute, cu ceva busuioc si la sfarsit am pus usturoi. Cat despre placinte nici sa nu povestim. Dar daca tot veni vorba, io sunt din cluj, dar nu stiu sa fac aluatul ala asa cum trebuie. In schimb am o prietena din Ucraina care mi-a dat reteta asta...si mi-a iesit super. Umplutura poti pune de care vrei. Ea le face mici, cat juma de palma, dar ies si placinte din alea mari daca vrei.
I use Rapid Rise dry yeast and self-rising flour. This means that you do not need to add salt to the dough.
You will need:
7-8 cups of self-rising flour
2 envelopes of yeast
1 cup water
1 cup milk
2/3 cup butter
2 large eggs
Directions
In large bowl combine 2 cups of flour,undissolved yeast. Heat milk, water and 2/3 cup butter until warm. Gradually add to flour mixture. Beat 2 min at medium speed of electric mixer, scraping bowl ocasionally. Add eggs and 1 cup flour, beat 2 min at high speed, scraping bowl ocasionally. Stir in enough remaining flour to make a soft dough. Knead until smooth and elastic about 8-10 min. Cover, let rest 10min. ( I usually turn on the oven to 400F and put the dough for rising on the oven top, covered with a couple of kitchen towels)
That is all! Looks complicated , but it is easy and kids enjoy helping, too.
we make pirozki with cabbage, apples, chicken, chicken with potatoes or potatoes..
Please, do not forget to beat one egg and brush the top of pirozki before they go in the oven.
Bake 20-25 min at 400F
Crisss 29+
crisspoliss spune:
Alintaroma, da-mi te rog reteta ta de chftele de somon. Mie imi place pestele de numa. Tot prietena mea din Ucraina mi-a dat o reteta simpla si rapida de supa cu somon( sau in fine, ea zice ca merge orice fel de peste la supa, dar cel mai mult imi place cu somon)- la sfarsit eu am pus smantana si marar in plus:
Cook time: 30 min
Ready in: 30 min
Servings: 4
Ingredients:
4 cups of water
2 potatoes, cubed
1 onion, chopped
1 carrot, chopped
1 bunch of parsley
4 ounces fish fillets, cubed
salt and pepper to taste
Directions:
Put water in a large saucepan and bring to a boil over high heat. Add the potatoes, onions, carrots and parsley. Boil for 10-15 min. or until medium cooked and add the fish. Cook for additional 10 minutes or until ready, then add the salt and pepper to taste
Crisss 29+