Americancele gatesc - 4

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sasha.p

Dragele mele americance,

Tocmai ce ne-am intors din tara voastra de adoptie, dar gandul imi este la o prajitura mancata la New York. In principiu nimic special, dar ... Este vorba de un fel de negresa (care se serveste fierbinte si cu inghetata de vanilie peste, o nebunie !!). Ideea este ca aceasta brownie nu seamana deloc cu ce am mancat pana acum, intrucat are la mijloc sos de ciocolata care se "revarsa" atunci cand tai din ea. Inclusiv textura este diferita fata de ce facem aici in Romania. Aveti vreo reteta care sa semene cu bunatatea aceasta ? V-as ramane vesnic recunoscatoare !!

Anca si Sasha

Nazdravani de Aug-Sept. 2003
"Iubiti-va parintii, caci viata fara ei este inspaimantatoare si absurda".



Nu am reteta, dar gasesti o multime on line. Da cautare pt. "(hot) chocolate lava cake".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

RAMONA la makos guba ce cornuri ai folosit?... eu am vazut ca reteta zice sa folosesti cornuri din alea din Ro care aici eu nu gasesc...tu cum ai facut-o,poti sa-mi scri inca o data reteta aici?...sau a scris-o CRISS si eu am ratat-o?




Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Mirela, eu luasem reteta de pe blogul asta:
http://hungarystartshere.blogspot.com/2008/01/mkos-guba-poppy-seed-bread-pudding.html
Si se poate face cu bagheta in loc de cornuri( fie ea si mai veche) sau chiar franzela. Chiar sunt curioasa Ramona cu ce le-a facut.

Crisss 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu am facut cu piine frantuzeasca, facuta la breadmaker. A iesit foarte bine. Am folosit reteta de pe blog. Sort of. Macul l-am cumparat gata preparat, de la rusi. L-am mai imbunatatit eu, adica l-am dizolvat in lapte (cit sa fie mai fluid), am adaugat vanilie si galbenusurile de ou. Apoi am urmat reteta, am batut albusurile, am amestecat totul si am turnat peste piinea taiata bucatele. Am dat la cuptor vreo 20 min. N-am stiut la ce temperatura sa pun, am pus 350 si a fost OK.
A fost simplu de facut si imi place, eu sint amatoare de orice cu mac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Multumesc, Iulianm, am gasit, acum doar trebuie sa mai "traduc" niste cantitati si ma apuc de treaba.

Anca si Sasha

Nazdravani de Aug-Sept. 2003
"Iubiti-va parintii, caci viata fara ei este inspaimantatoare si absurda".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sasha.p

Multumesc, Iulianm, am gasit, acum doar trebuie sa mai "traduc" niste cantitati si ma apuc de treaba.

Anca si Sasha

Nazdravani de Aug-Sept. 2003
"Iubiti-va parintii, caci viata fara ei este inspaimantatoare si absurda".



Daca ai probleme la cantitati, poti cauta varianta fratuzeasca- "Moelleux au Chocolat".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Cine stie o reteta buna de salmon fillet?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Ramona, eu fac destul de des somon, dar nu ma prea complic cu el. Adica il marinez cu o juma de ora inainte in putin otet balsamic si sos de soia. Il intorc pe ambele parti sa se patrunda, apoi il pun in cuptor cu tot cu sosul ptr cam 15-20 de minute. Si separat fac un fel de sos rece, adica amestec iaurt cu putin usturoi pisat si marar si sare si il pun peste peste in farfurie. Servit cu garnitura de cous-cous sau mamaliga.

Crisss 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Ramona, eu il fac in folie de al [oops] pregatesc cite o bucata de folie ptr fiecare bucata de file de somon, pe care asez citeva fire de ceapa taiata zolzi, o felie de lamiie, somonul condimentat (am un condiment special ptr peste) si in virf un cubulet mic cca 1 tsp de unt si impachetez. Asez pachetele in tava si dau la cuptor pe 350F pentru 30-35 minute. Se face foarte repede. Servesc cu cartofi natur, asa ne place noua cel mai mult. Ca sos fac tot asa de iaurt, sau de avocado.
Arata asa:
http://good-times.webshots.com/photo/2051789710100242644yJvnBk

PS fac rar asa ca ma gindesc ca nu ne intoxicam prea tare cu al

Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Si eu fac mai rar somon,ca nu ma prea omor dupa el,prefer tilapia mai mult...eu cand fac il fac asa:pun putin ulei si o bucatica de unt,apoi file-ul intreg in tava dupa cel condimentez cu sare,pipe si oregano,iar deasupra pun legume semifierte cu orez(amestecatura din aceea de legume mexicane sau de care va place)si acestea amestecate cu fel de fel de mirodenii(depinde ce-ti place,eu is mai conservatoare,pun doar basil,sare si piper)si bag la cuptor cam 1 ora la 350...ah am uitat sa-ti zic ca eu pun folie de aluminiu deasupra pt jumatate de ora,iar apoi o iau jos,sa se rumeneasca putin orezul cu legumele pe deasupra,asa imi plac mie,si mai adaug aproape la sfarsit si putin soy sauce,dar asta depinde daca va place,daca nu merge si fara.





Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput