Americancele gatesc - 4

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Am uitat sa-mi laud sotul, care peste weekend ne-a facut cirnati de casa. Eu n-am prea participat, Alexandru a fost mina dreapta la operatiunea asta.
Azi ii pune la afumat, eu cam am emotii ca bate vintul. Sper sa nu dam foc la tot cartierul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

wow si afumat!! ai sot mutilateral, Anamaria e maestru accomplished la afumeli ea sa-ti spuna.

Nici noua nu ne place italieneasca, sotului nu-i plac pastele si mie otetul.

Dar am cumparat odata paste italienesti "homemade" d-alea gourmet si le-am facut cu ciuperci si brinza, absolut superbe, erau cu cerneala de squid,
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

eu mananc mancare mexicana, acum insa multe din chestiile lor nu le mai pot insa manca ca sunt facute cu grau (tortilla cu grau iar cele din porumb sunt cam scarboase). imi placea sa mananc cate un burrito cu cartofi si carne asada, sau torta (un soi de sandwich mexican), imi place salsa sau pico de gallo, sunt mai multe pe care le mananc fara probleme. o colega mi-a facut ceva cu creveti si un sos de tot soiul de seminte rumenite, f bun.
imi place si mancarea italiana, sotul face niste paste delcioase numai ca lui nu-i plac asa ca face rar, pizza, mancarea asiatica, imi cam plac toate bucatariile daca stii ce alege din ele.
eu nu fac supa ca n-am carcasa (oare s-o rog pe amica sa mi-o aduca lol).
carnati afumati, astia chiar ca suna tare bine.

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Cred ca sintem la a treia tura de cirnati afumati de cind a cumparat sotul meu afumatoarea. Am fi facut mai multi, dar asta-vara la 42 de grade Celsius n-a fost potrivit.

Acasa fac si eu paste, mai mincam si pizza, dar nu sintem amatori de restaurante italiene. Dar daca am de ales intre italian si mexican, merg la cel italian.

Andrada, nici eu nu prea folosesc otet. In general il inlocuiesc cu sucul de lamiie atunci cind se poate. La dressing de salata nu pun niciodata, dar am mai adaugat la "marinades" ca pe cind e gatita mincarea nu se mai simte.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Mie imi place mole de la mexicani (de fapt "place" e putin spus...ADOR mole).



Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana0204

Happy Thanksgiving Day fetele, curcan gustos si bucurie sa aveti in suflete, iar pentru maine.. enjoy the shopping

O intrebare scurta.. stie cineva o reteta de cozonac care se poate face cu mixerul vertical? Mi-am luat un KitchenAid si vreau sa-l pun la treaba pentru Craciun, dar as vrea sa incerc reteta si inainte ca sa nu o dau in bara lamentabil (pentru a nu stiu cata oara) cu cozonacul inaintea Craciunului . Iar cand zic reteta, mie imi trebuie si cantitati si timpi de framantare si viteze.. sper sa nu cer prea mult daca voi sunteti obisnuite sa le faceti dupa ochi in functie de cum arata alatul .
Sper ca nu s-a mai discutat de asta aici, iar daca da, dati-mi si mie un link, ceva.

Oana D & Andrew- 1 sept 2005Foto



Oana,
Am o reteta de cozonac pentru mixerul KitchenAid, si anume:
1kg. faina (sau 4 1/2 cupe )
3 galbenuse
1 albus
1 lingurita de sare
200 gr. zahar( 1 cup)
100 gr. smantana(1/2 cup)
200 gr. unt (2 batoane din pachetul de unt ) muitat la temp. camerei
1/2 litru lapte caldut
2 linguri drojdie uscata
3-4 linguri ulei.
din ingredientele de mai sus se iau :
1/2 cup lapte, drojdia, 1 lingura de zaharsi 2 de faina, se mesteca bine intr-un castronel separat si se lasa cam 10 minute. Aceasta este maiaua care are rolul de a porni cresterea drojdiei. CAnd vezi ca incepe sa creasca (face bulbuci mici) atunci o amesteci cu restul ingredientelor pregatite in cupa mixerului. LA viteza mica( 2 -3) pentru inceput ca sa nu inceapa sa zboare faina peste tot in bucatrie. dupa ce s-au mai incorporat toate ingredientele maresti viteza la 4 sa zic asa. Acuma depinde de puterea mixerului. DAca este de putere mai mare merge sa dai viteza mai mare , daca nu nu are rost sa omori motorul. Se lasa la framantat cam 15 min. In acest timp te uiti sa fie cuprinsa toata faina. DAca mai este pe margina faina neincorporata mai adaugi 1-2 linguri de lapte.
se lasa aluatul acoprit la loc cald sa creasca , apoi tai aluatul in 3 si formezi dupa dorinte 3 cozonacei. TAva se unge cu unt nu cu ulei. dupa ce ai pus cozonacii in tava ii mai lasi un pic sa creasca apoi ii ungi cu ou batut si il pui la copt in cuptorul incins la la 325 - 350 F.

Succes !



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Anamaria, cred ca daca as sta sa scotocesc as gasi vreo reteta care sa-mi placa. De fapt ai mai spus tu de mole si suna bine reteta.
Ai vazut ca Sikorski Meat Market din Greenpoint vindea cocaina? Informatia e mai veche, dar acum am citit si eu. Poate ca nu se cistiga asa bine din kielbasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Fetelor,
Stiu ca s-a mai discutat pe aici despre slow cooker, dar acum nu mai asesc unde. Am primit cadou o asemenea oala si in instructiunile de folosire nu dau decat 2-3 retete si alea destul de telegrafice. Asa ca apelez la experienta voastra a celor care folositi slow cooker-ul, sa postati aici ceva retete de mancauri testate.
Abia astept sa o pun la treaba ca m-am cam saturat de stat si pazit oale pe foc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

fetelor ma puteti ajuta si pe mine cu traducerea unui cuvant:sourdough stiu ce este pe germana- Sauerteig dar nu stiu cum sa traduc pe romaneste din nici o limba.

multumesc!

mamica fluturasului Matei




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui osna

fetelor ma puteti ajuta si pe mine cu traducerea unui cuvant:sourdough stiu ce este pe germana- Sauerteig dar nu stiu cum sa traduc pe romaneste din nici o limba.

multumesc!

mamica fluturasului Matei


Din ce stiu eu, sourdough este un aluat special din care se face painea care are gust acru si poate fii mai neagra la culoare. Este un aluat crescut si pus la dospit de mai multe ori.

Mergi la inceput