Americancele gatesc - 4
Raspunsuri - Pagina 20
Ramona J spune:
In seara asta am facut (iar!) steak. Leftovers de tura trecuta le-am pus la paste. Cu astea ce sa mai fac oare?
Am avut garnitura de orez cu legume, ma gindesc ca pot sa chop up carnea in orez. Are cineva o idee mai buna?
ocebine spune:
Steak & Eggs la breakfast!!! yum-yum...
Feli subtiri de tot de steak linga ou ochi si acoperit cu putina salsa si sour cream (sau hot sauce)... Micul meu dejun favorit (pe linga eggs benedict cu lump crab).
hmmm...s-a postat inainte sa termin de scris...strange...
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
Ramona J spune:
Multumesc Anamaria. Suna mai interesant decit varianta cu orez. N-am salsa, noi nu mincam, dar sa vad cum improvizez.
A... si cred ca le dau "breakfast for dinner".
Ramona J spune:
Am uitat sa va spun ca am facut ciocolata de casa. Data viitoare pun mai putina apa (am pus mai multa, de teama sa nu se intareasca prea repede) si cred ca si mai putin zahar.
philip spune:
a luat si sotul niste curcan afumat care-i extrem de sarat asa ca i-am dat soacrei treaba sa-l faca cu varza azi. am mai facut orez cu ciuperci si sos de rosii, azi fac fasole batuta cu varza murata, ulei si piper. v-am zis ca repet experienta cu curcanul vineri? pai daca tot am lasat curcanul nostru acolo, am zis ca sa fac sa mancam si noi. plus ne vin musafiri (veve si familia), hahaha, ii indop cu curcan :)asta imi aminteste ca ar trebui sa ies la cumparaturi zilele astea sa mai iau una-alta.
philip&andreea
ocebine spune:
Ramona, sint curioasa de ce nu va place deloc orice aduce a aroma mexicana...(imi bag nasul unde nu imi fierbe oala)...ma gindesc ca salsa nu e ceva neaparat rau la gust...sau ceva foarte autentic...Nu raspunde daca nu vrei....eram doar curioasa.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
Andrada spune:
Nici mie nu-mi place nimic mexican, nu suport otetul, porumbul sau zaharul si cam asa se invirt gusturile pe acolo. Cu tot respectul meu fata de bucatariile internationale, tare greu imi e sa gasesc ceva rafinat sau delectabil in orice mexican,
A
Ramona J spune:
Exact ca Andrada gindesc si eu despre bucataria lor. Mai am un motiv: sotul s-a imbolnavit tare rau in doua rinduri cind a mincat de la mexicani. Presupunem ca e vorba de o reactie de tip alergic la vreun ingredient anume, ca am mincat si eu si n-am patit nimic. Doar ca nu mi-a placut!
Noi mincam porumb, dar in alte combinatii.
crisspoliss spune:
Voi faceti supa din oasele ramase de la curcanul de Thanksgiving?
Eu am o reteta buna, am facut-o anul trecut, anul asta mi-e prea lene..de obicei se face din carcasa din spate a curcanului. Si e cu linte. Se pune lintea la fiert( asa, cam un pumn, doi) cu tot cu oasele de curcan, prajesti niste ceapa separat si daca vrei calesti putin si niste morcovi taiati marunt impreuna cu ceva ardei gras, dupa juma de ora de fiert adaugi ceapa si restul la linte, pui cartofi si ce mai vrei tu( absolut orice leguma mai ai prin frigider si nu stii cum sa scapi de ea)..si suc de rosii, cimbru. Si o servesti cu smantana dupa ce arunci oasele la vreun caine.
Mie imi place mancarea mexicana, dar nu suport aroma de frunze de coriandru..nici la mexicani, nici la asiatici( ca si indienii si tailandezii il folosesc in prostie)
Crisss 32+
Ramona J spune:
Criss, cred ca pot sa incerc reteta asta si cu curcanul afumat. Ca tot am si linte.
Eu am incercat in citeva rinduri mincarea mexicana, I give up. Ce e mai ciudat, nu sint fan nici al mincarurilor italiene. Am mincat in NY la un restaurant bun, dar in rest nu prea imi place.
In rest maninc aproape orice, ador mincarea indiana.
Eu nu ma impac cu cilantro. Se intimpla sa-mi mai aduca sotul de la magazin, in loc de frunze de patrunjel.