Americancele gatesc - 4
Raspunsuri - Pagina 10
CamiM spune:
Anamaria cum se face puiul cu bere? dar mashed potatoes aia cu garlic?
Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
ocebine spune:
Puiul il tai in jumatate (butterfly)...si il pun intr-o tava mai adinca dar pe un gratar usor ridicat (cam 2cm). In tava torn bere...bag la cuptor pina se rumeneste. Intii il pun pe dos si apoi pe fata)
Cartofii: cumpar Yukon Gold...ii spal bine (las coaja), tai cuburi, pun la fiert cu apa. Cind s-au fiert, ii scurg bine si ii las in oala incinsa inca citeva minute (sa se mai evapore din apa).
Apoi pun inauntru o lingura de unt, un cana de lapte fierbine, si o capatina de usturoi copt (iei capatina, o retezi la un capat, torni ulei de masline deasupa si o coci la cuptor, acoperita cam 40 de minute - apoi ies cateii de usturoi moi de tot si aromati).
Mai pun thyme (am o groaza in curte) sare si piper. Apoi ii pisez cu chestiunea de pisat cartofi (habar n-am cum ii spune)...si gata!
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
CamiM spune:
mmmmm.. suna bine ... gata asta fac in weekend..
Sar'mana
Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
Ramona J spune:
Uitasem ca am un vas din ala mic pentru copt usturoiul, acum am impuls sa-l folosesc. Multumesc Anamaria.
Sinzi, nici eu nu ma pricep la bucatarie, it's OK.
Noi sintem invitati de Thanksgiving la cineva, am tot intrebat ce sa duc si n-am primit raspuns concret. Aveti vreo idee? Ca de nu cumpar o praji-ceva si duc un vin.
CRISMIR spune:
Beiiiii,dar voi toate mergeti undeva?!..vreau si eu ...ce bine ca nu mai trebuie sa bucatariti....eu am vrut sa merg in croaziera dar sotu' nu a vrut...cica iesim mai ieftin daca facem acasa
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
philip spune:
pai mie nu mi-e zau a gati in situatia mea asa ca am fost bucuroasa sa ma duc undeva. acum ca m-a si lasat gazda sa aduc eu curcanu' ma simt super.
ramona, poti duce o salata si un pie.
philip&andreea
crisspoliss spune:
Uf, nici eu nu ma duc nicaieri........noi joi nu facem nimic( decat daca nu primim ceva invitatie in ultimul minut) dar in schimb avem chef vineri( numai bine ca nu ma duc la cumparaturi, ca n-am bani si tentatia e super mare).Eu o sa fac un curcucan si pireu de cartofi( ii fac pe aia cu usturoi, numai bine a picat reteta), poate ceva aperitive, si restul il aduc prietenii. Ramona, fa ceva placinte-pye din alea, sau o salata de boeuf daca nu e prea mult de munca. Eu daca ma duc la careva de obicei fac o salata romaneasca( gen ciupercute cu usturoi si maioneza, sau salata de vinete). In schimb are sotul o salata ruseasca, e bestiala. Ii zice salata mimoza si o sa-l intreb reteta, ca nu stiu exact cantitatile. Se face cu tuna fish din conserva( vreo 2), ou fiert si ras( separat albusul de galbenus la razuit)-vreao 4-5, ceapa taiata marunt( o jumatate de ceapa), maioneza,branza rasa( monterey jack e buna- sau din aia mai galbuie, mai veche). Si apoi se pun toate pe o farfurie rotunda in straturi. un strat de branza, unul de maio( mai subtirel), unul de tuna, unul de albus ras, unul de ceapa, iar unul de maio, iar branza, iar tuna si la sfarsit acoperi cu un strat de galbenus. E super buna, se tine la rece cam o ora si apoi o servesti.
Crisss 30+
CRISMIR spune:
Hihihi,CRISS si eu stiu reteta aia ruseasca,numai ca de unde am invatat-o eu foloseau hering,nu tuna(cred ca e mai bun cu tuna ca mie heringul nu-mi place)...e foarte buna si ei mai pune-au si sfecla rosie(fiarta) rasa...ma tot chinui sa-mi aduc aminte cum ii spune
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
crisspoliss spune:
Ce fain, si eu as incerca-o cu sfecla rosie, dar mi-e ca ma bate sotul, ca nu asa e reteta de la mama lui..adica io n-am voie sa improvizez la astea, ca sunt sub copyright de la maica-sa si iese cu circ Sa vezi ce-mi face la salata boeuf, ca rusii o numesc Olivier si desi nu e foarte diferita de a noastra, el face mofturi ca nu e ca la mama lui. In rest mananca orice. A, si la borsh imi face la fel..obsedati nu alta
Crisss 30+
CRISMIR spune:
CRISS,e tare sotul tau...are omu dreptate,sa nu-i strici retetele...glumesc ,adevarul ca am mancat si eu Olivier,il si faceam,e bun dar e diferit de salata noastra de beof...are ou si ceapa ...se simte diferenta....i-a intreba-l te rog de cea care ti-am zis eu,de curiozitate,nu este la ei salata de acre zic eu,tot asa in straturi,cum ai zis tu doar ca se mai pune hering si sfecla rosie?!...eu de la rusi o stiu,de fapt ucrainieni...poate e diferita un pic.....eu am lucrat intr-un restaurant rusesc cativa ani si stiu cam toata bucataria lor...am si facut unele chestii...mie imi place mancarea lor...se aseamana in mare cu a noastra!!!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100