Americancele gatesc - 4
Raspunsuri - Pagina 11
CamiM spune:
daca e vorba de salate sa ma laud ca azi am fost fata cuminte si am mancat la pranz o salata nicoise( nu imi iese c cu sedila).. fara paine sau altceva.
Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
crisspoliss spune:
Mirela, am intrebat de salata aia, si mi-a facut o fatza.....
Stiu insa ca exista o salata care seamana cu aia boeuf, doar ca se pune sfecla rosie si nu mai stiu ce, ii zice vinnagrete( sau asa ceva).
Crisss 30+
adrianaloy spune:
Si noi suntem invitati la cina de Thanksgiving (prieteni americana) si eu o sa duc vin(am luat vreo 5 sticle- inclusiv Muscat Otonel de la Trader Joe)si fac 2 placinte romanesti una cu mere si una cu bz dulce cu stafide. Eu le fac cu foetaj(grecesc) cumparat din comert.
Probabil o sa iau si un curcanel sa-l fac la cuptor pe sambata sau duminica dupa Thanxgiving. Nu de alta dar eu sunt innebunita dupa curcanul rece care ramane dupa...fac sandwichuri, salate, quesadilla, turkey wrap -yammy. Voi la ce mai folositi left-overs-urile de curcan?
crisspoliss spune:
Eu am facut o data supa din oasele ramase. Adica am pus la fiert linte,si am prajit ceapa, morcozi, ardei, telina, cartofi( toate taiate marunt), le-am pus in cratita si am adaugat oasele de la curcan(caracasa) si ce carne mai era pe ele. A iesit foarte buna.
Cateodata mai pun carnea ramasa in ceva sos din ceapa, boia, pasta de rosii.
Crisss 30+
monabella spune:
Mai ce greseala pe capul meu sa citesc topicul asta la ora 5! Imi curg ochii pe tastatura . Noi anul asta facem..... rata de Thanksgiving (desi o sa inghesui un piept de curcan in cuptor pt. sandvisuri daca nu pt. altceva).
As face si sweet potatoes dar nu stiu nici o reteta. Voi ati mincat asa ceva?
adrianaloy spune:
Monabella,
sweet potatoes(eu ii vad in magazine si ca Yams!) am mancat sub forma de piure serviti cu nuca prajita deasupra! Mie mi s-au parut deosebiti- o combinatie reusita- dar copiii n-au vrut sa incerce.
Lu' sot i s-a parut ca seamana cu dovleacul(pumpkin) de placinta la gust! Am auzit ca se fac si prajiti- la fel ca si cartofii obisnuiti!
Ramona J spune:
Am incercat si noi cartofi dulci prajiti si ne plac. Aproape la toti (ca de obicei, unul nu vrea), pentru Alex fac obisnuiti. La astia nu se pune ketchup - yuck!
crisspoliss spune:
Prietena mea a facut tot asa anul trecut cartofi dulci la cuptor( cred cacfierti si pisati inainte, cu nucsoara) cu nuci si marshmallow din alea pe deasupra, dar nu a fost atenta si i-au luat foc in cuptor bezelele :)...in rest a iesit bun, o sa-i cer reteta.
Si am mai prins eu niste americani ca mancau pe langa curcan gelatina verde dulceaga( jello)..cica e traditie( desi nu am mai vazut la altii)
Crisss 30+
Ramona J spune:
Lasa-i incolo, ca astia maninca toate porcariile. Mi-am amintit de fasolea lor verde, n-am mincat chestie mai insipida in viata mea! Nu mai zic de torturile alea care se lipesc de stomac de uscate si "frosty" ce sint.
crisspoliss spune:
Am cumparat niste oase de vita( cica sunt bune ca au o cantitate mare de calciu) dar nu stiu ce ciorba sau supa sa fac. Imi dati vreo idee?
Crisss 30+