buna ziua mama, vreau sa imi gasesc seninatatea
Raspunsuri - Pagina 8
Porumbita spune:
mi se pare complet deplasat sa ii reprosezi propriei fete ca a avut o viata sexuala inainte de a se marita...
asta e problema ei si eventual a actualului partener de viata (desi nici el nu vad de ce ar avea de spus)
Simona_B spune:
Teo, mama mea are mal (noroi) la fiere. Povestea e veche, de cel putin 25 de ani. In Ro, cam la 4 ani mergea si se interna vreo sapt - doua in spital la un medic internist de la noi din oras (Romania). Acolo facea un "tubaj" si golea fierea de depunerile lea. Ultima data zicea ca nu a mai reusit sa inghita sonda.
Pt mama este f complicat sa tin regim. E si f pofticioasa, si obisnuita sa manance f regim, deci orice gusta numai un pic ii face rau, apoi nu mai mananca nimic, dar degeaba... Crizele suntf dureroase. De doua ori s-a internat dupa ce am fost la urgenta. Acolo o tin fara sa manance decat f f putin, ceai etc. sicand pleaca acasa se simte bine... Ea zice ca aici nu ii afc nimic ca sa rmedieze cuza, ci doar efetul... Nu s-ar pera pt ca apoi oricum va trebui sa tina regim, iar crizele vor fi la fel... deci nu rezolva nimic... Nu cred insa ca e mai bine sa se opereze in Ro, dardaca ea asta vrea, e libera sa faca exact ce doreste. Aici dupa parerea mea se ocupa bine de pacienti fara sa te umileasca, nu vad de ce ar trebui sa mergi in Ro, pt un tratament egal sau chiar ma putin decat ce se ofera aici. Mama mea este aigurata.
Acum sa clarific un pic cu viata ma sexuala: mama imi reproseaza des ca "nu am fost cum trebuie", de aceea ea m-a "taxat", ca nu am meritat mai mult... Probabil ca se asteptau sa le cer voie la 19 ani, cine stie ce o fi fost in mintea lor... Nu e vb de viata mea sexuala de acum... Eu m-am cam saturat sa ma disculp ca sa o aud in final ca este constienta ca am fost ca si toata generatia mea, dar totusi... ca ea, mama, a fost crescuta altfel, si ca nu ar fi indraznit... De acuma, basta, nu mai permit nici o aluzie.
Happy_in_TO spune:
Rar mi-a fost dat sa citesc atita rautate intr-un subiect! Mai fetelor, femeia aceasta, o mama, este departe de casa, depresata, fara un umar pe care sa poate plinge si fara ca cineva sa o inteleaga prin ce trece!
Are toate simptomele de depsresie : lipsa poftei de mincare, somn mult, peste masura, ginduri sinucigase... Nu este de glumit cu asta si ar trebui consultat un doctor cit mai curind!
Simona, pe toate paginile astea virtuale nu am citit un cuvint bun despre mama ta!... Chiar nu ai nimic bun de spus despre ea??
Ai scos-o aici la panoul de rusine, e in picioare in fata tuturor si este judecata la rece. Pentru ceea ce face si nu face, pentru ce a zis sau nu a zis... Prin asta iti dovedesti dragostea si aprecierea fata de mama ta?... Ca sa nu mai zic RESPECTUL!
Mie iti spun sincer, mi-ar fi rusine sa o mai privesc in ochi dupa ce ai scris public despre ea asa ceva. Si nici macar nu ai facut-o ca sa realizezi ceva constructiv!
Mama ta are nevoie de dragoste neconditionata, de acceptare asa cum este ea, de intelegere. Nu de critici, programe si reprosuri!
Sper din tot sufletul ca fetele mele sa nu fie niciodata ca tine.
Alice
analugojana spune:
Buna dimineata fetelor
Nu eu traiesc in trecut..nu eu rascolesc trecutul
ea imi reprosaza ca nu s-a distrat...
ca nu am facut pt ea nimic..
probabil nici acum nu fac nimic....
v-ati intrebat careva cine vede de casa ,de copil de un an..cine sterge pe jos aproape zilnic ...(ca e un caine in casa si sunt copii)cine face de obicei mancare asa cum face...cine aspira la doua zile..uneori cu cea mica in brate...cine face ordine asa cum face..si altele si altele........daca ei sunt plecati toata ziua.....
oare copilul se ingrijeste singur?
cine munceste ....greseste...
eu nu stiu sa ma cert..nici nu am timp...nici nu-mi place si nici nu vreau...
abia am timp sa va citesc pe voi ...dimineata la cafea
ieri seara a venit la 10 acasa ..
nu putea sa scrie pe mess ca intarzie???
sa stiu si eu..
cea mica are probl cu dintii..toata seara am tinut-o in brate era cu manutele amandoua in gura...
cea mare tuseste noapte de noapte...
astea ar trebui sa le avem in vedere nu baliverne
eu si de-ar fi sa dorm in gara .....o ajut neconditionat cu fetele
cand vin langa mine imi trec toate durerile
ea stie asta
nu inteleg cum sa iei bani de la copii sa-ti ingrijesti nepotii
cu bine
Ana
simali spune:
Eu cred ca mama Simonei trebuie sa-si vada mai intai de viata ei. Nu poti ajuta si intelege pe nimeni cand esti tu insuti bolnav si la capatul puterilor.
Mama mea este vaduva de 7 ani. Inca este depresiva, ia medicamente ca sa doarma, fumeaza un vagon de tigari pe zi, aude "puf puf" in urechi, are diferite obsesii, tinde sa se izoleze in casa si, invariabil sfarseste in lacrimi ori de cate ori trebuie sa faca lucruri pe care inainte le facea cu tata. Dar mama mea locuieste singura intr-o casa mult prea mare si, dupa ce a "gustat" pe cont propriu singuratatea, a inteles cata lumina aduce un copil in viata cuiva in situatia ei. Si apreciaza cand da telefon "trebuie sa pun galeria", "s-a stricat priza" si sotul meu vine si pune, si repara si ajuta. Nu sare el la sfert de cheie ca e ocupat pana peste urechi, dar si-o pune in program si se ocupa. Mesajul pe care vreau sa-l transmit pentru mama Simonei este ca singuratatea doare ingrozitor. Este bine sa ai timp pentru tine, dar este rau sa ai MULT prea mult timp pentru tine. Mai ales daca ai depresie.
Cautati o cale de mijloc in care sa va implicati cu moderatie in educatia fetelor. Nu rupeti toate puntile si nu va izolati. Simona nu doreste asta. Stiu ca i-ati spus multe lucruri la nervi. Dar incercati macar sa nu-i spuneti cuvinte din categoria celor care nu se uita niciodata.
Cat ati fost in aceeasi casa si nu avea de ales (pentru ca erati indispensabila - copiii mici) Simona v-a inghitit multe. Odata separate va incepe greul. Pentru ca ea o sa-si faca viata pe cont propriu (chiar daca o sa-i fie mai greu la inceput) iar dumneavoastra va trebui sa incepeti sa o recuceriti din afara - atat pe ea cat si pe sotul ei. Nu va mai fi de-ajuns sa existati. Daca i-ati spus si-i spuneti multe din acele cuvinte care lasa urme ireparabile in suflet o sa fie aprope imposibil sa mai refaceti ceva. Ar fi bine sa va opriti pana nu este prea tarziu. Si poate sa aveti, asa de final, o discutie frumoasa, in care TOTI sa va cereti scuze pentru tot (inclusiv cu ginerele) si sa va spuneti cat de mult va iubiti si cat de mult va pasa unii de ceilalti.
Stiu insa, pentru ca sunt mama, ca daca Simona v-a spus dumneavoastra "cuvinte care dor" nu o sa conteze atat de mult. O mama uita si iarta. Copiii mai putin. Asa e viata. Si asa TRBUIE sa fie.
Va doresc (intregii familii) sa va gasiti linistea, sa intelegi cat de mult insemnati unii pentru ceilalti acolo, printre staraini si sa apreciati asta pentru ca este cel mai mare dar.
alice
Contrapunct spune:
Gasesc vaicareala asta continua a aneilugojana nedemna si insuportabila. Mi-e greu sa citesc si numai cateva mesaje, nu imi imaginez cum poate fi sa traiesti cu doamna aceasta in casa. E foarte frumos daca o ajuta, asa cum zice ca o face. Insa daca pretul e sa ii faca Simonei viata un calvar, la schimb, mai bine lipsa.
lemia50 spune:
Draga Ana Lugojana,revin si iti spun :fa-i acest serviciu fetei tale si distanteaza-te,nu-i mai da ocazia sa arunce cu venin.Ea nu realizeaza ca toate vorbele grele sint venin pentru sufletul unei mame.Vezi foarte bine din discutii ca si alte fete gindesc la fel cu ea.Stii foarte bine ca nimeni nu este de neinlocuit.Crezi ca daca tu nu ai fi fost sau nu ai fi putut veni acolo ei nu s-ar fi descurcat?Ba bine ca nu.Si atunci? Cauta pe internet revista Formula As din saptamina trecuta si citeste articolul care demonstreaza stiintific ca stresul si inima rea imbolnavesc inima mai rau decit orice colesterol. Fata care a scris aici ca nicaieri nu scrie ca stresul afecteaza colecistul sa se lase de meserie;niciodata nu va fi un medic competent.Ana,esti desteapta si cred ca iti dai seama ca vorbesc din experienta( si stres ,si inima,si colecist s.a.m.d)
beshter spune:
Happy,
Vorbesti de rautate. Ce zici despre 'sper ca fetele mele sa nu fie niciodata ca tine'? Ca sa nu mai spun ca asta va depinde si de cat de mult vei semana tu cu analugojana.
Mai vorbesti si despre respect. O sa-ti raspund cu un cliseu care, ca toate cliseele, e adevarat - respectul nu se pretinde, se castiga.
Daca in lumea ta nu e loc pentru astfel de conflicte, nu inseamna ca ele nu exista. Si fata asta vrea sa le rezolve. Asa ca mi-e teama ca te contrazic - e ceva constructiv.
Simona_B spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Happy_in_TO Rar mi-a fost dat sa citesc atita rautate intr-un subiect! Mai fetelor, femeia aceasta, o mama, este departe de casa, depresata, fara un umar pe care sa poate plinge si fara ca cineva sa o inteleaga prin ce trece!:) |
oare? O fi mama ta si o iubesti tu mai mult
Are toate simptomele de depsresie : lipsa poftei de mincare, somn mult, peste masura, ginduri sinucigase... Nu este de glumit cu asta si ar trebui consultat un doctor cit mai curind! |
Pt asta eu te pup. am insistat ca are nevoie desi nu era de acord, si a mers la un psiholog. Acela i-a spus ca e normal si nu i-a dat nici un tratament. Apoi nu a mai mers deloc...
Simona, pe toate paginile astea virtuale nu am citit un cuvint bun despre mama ta!... Chiar nu ai nimic bun de spus despre ea?? |
Sigur c am cuvinte bune pt mama mea. Incerc sa ii fiu si mama si sora uneori, dar nu consider ca trebuie sa fac parada aici de dulcegarii. Stiu ca sinceritatea doare, este defectul meu si mi-l asum. Tot din acelasi defect fii convinsa ca ii spun si aprecierile la adresa ei, n ule spun f des, pt ca tocmai o respect si pt ca eu consider ca nu are aceleasi nevoi ca si fetele mele de 4 si 1 an...
Ai scos-o aici la panoul de rusine, e in picioare in fata tuturor si este judecata la rece. Pentru ceea ce face si nu face, pentru ce a zis sau nu a zis... Prin asta iti dovedesti dragostea si aprecierea fata de mama ta?... Ca sa nu mai zic RESPECTUL! |
Cred ca avem perceptii diferite despre dragoste si respect. Este un strigat de ajutor pe care eu l-au facut aici: pt linistea mea, dar si pt (paradoxal) mama mea. Eu am epuizat modalitatile mele de a trage semnalul de alarma si, findca sunt gasita eu exagerata, am dorit sa stiu parerea unor oameni neimplicati emotional.
Eu pe mama mea nu am mentionat-o cu nume prenume si intentia ma nu a fost aceea e a o scote in fata clasei. Tot paradoxal poate pt tine, ma bucur ca exista persoane care o sustin ca si tine.
Mie iti spun sincer, mi-ar fi rusine sa o mai privesc in ochi dupa ce ai scris public despre ea asa ceva. Si nici macar nu ai facut-o ca sa realizezi ceva constructiv! ?? |
Uite care e baiul, Happy: ar trebui sa fii convinsa ca ai dreptate cand afirmi asa ceva. Singurul motiv pe care il am ca sa postez aici este ca VREAU sa imi ajut mama. Pt mine forumul acesta nu este o sursa de satisfacere a nevoii de a jigni sau de fi jignita. Daca vie continua sa ma ataci fara motiv te voi raporta la moderator. Multumsc pt intelegere.
Mama ta are nevoie de dragoste neconditionata, de acceptare asa cum este ea, de intelegere. Nu de critici, programe si reprosuri! |
Si eu o vreau pe mama mea aa cum este ea, fara blestemataasta de depresie care imi face si mie viata un cosmar
Sper din tot sufletul ca fetele mele sa nu fie niciodata ca tine. |
Stai linistita, draga mea, nu l-am cunoscut pe sotul tau :)... asta ca sa nu iti repet ca te raporteeez... :)
beshter spune:
Simona,
te-ai enervat prea tare. Stii cum e - toata lumea trebuie sa se exprime liber aici si sa spuna ce gandeste. Subiectul e delicat si cred ca te asteptai si la reactii mai dure, nu?
Cred ca e greu de inteles pentru cineva care nu s-a confruntat niciodata cu ceva cat de cat asemanator.