Mamici de Albinutze de Mai-Iunie 2009(8)
Raspunsuri - Pagina 11
gabryella81 spune:
Intreba cineva de cei 85 % din salariu...aici sunt cateva informatii utile
La inceputul lunii octombrie, Comisia Europeana a emis o propunere legislativa ce priveste prelungirea concediului de maternitate in Uniunea Europeana de la 14 la 18 saptamani si o remunerare cu 100% din salariu a femeilor, dupa nastere.
Legea mamelor: indemnizatia de maternitate, 85% din salariu
Ambele propuneri urmau a fi dezbatute prin procedura de codecizie de catre Parlamentul European si statele membre in cadrul Consiliului in vederea stabilirii unui acord in cursul anului 2009.
In Romania, Legea privind indemnizatia dupa nastere a fost votata luni de Camera Deputatilor, iar miercuri este asteptat votul final.
Astfel, potrivit stirilor Pro TV, incepand cu anul 2009, mamele care aleg sa stea acasa dupa nasterea copilului vor putea primi 85% din venitul impozabil obtinut in ultimul an, in cazul in care acesta depasea 800 RON, iar cele care aveau un salariu mai mic vor putea opta pentru cei 600 RON, indemnizatia oferita de stat plus alocatia de 200 RON.
Pana acum, indiferent de veniturile obtinute inainte de nastere, fiecare mama salariata primea doar 600 RON/luna daca stateau acasa cu bebelusul in primii doi ani, la care se adauga suma de 200 RON, reprezentand alocatia copilului.
Totodata, alesii se bazeaza si pe dorinta mamelor cu salarii mai mari de a se intoarce mai repede la serviciu.
Deputatii vor da votul final pentru aceasta lege miercuri, urmand apoi ca ea sa fie promulgata si sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2009.![]()
![]()
9
MADA77 spune:
BUNA DIMINEATA LA TOATA LUMEA!!E al treilea mesaj pe care il scriu azi...sper sa nu-mi mai dea eroare
Am vazut ca ieri ati avut petrecere mare,asa ca LA MULTI ANI pentru sarbatorita,Oanaiacovita si fie ca tot ceea ce iti doresti sa se indeplineasca!!!!FELICITARI si pentru burticile care l-au vazut pe BB si s-au mai linistit
si mult curaj si incredere pentru toata lumea!!!
Cand va scriu asa ma imbarbatez si pe mine.....caci in realitate tare demoralizata mai sunt.Noi ,cel mai greu ne descurcam cu greturile....dimineata intra cu forta o banana....dar in rest mai nimic
In schimb,am niste pofte in minte
ca as manca orice
asta pana la transpunerea lor in realitate
Mai avem probleme cu o masea,stare psihica naspa....si tot asa
....Deocamdata VA PUP si VA DORESC O ZI BUNA
(PROMIT SA-MI PUN SI TICKER-8SAPT)
floricika spune:
Buna ziua burtici
eu nu am nici o veste....astept eco de sapt viitore. felicit fetele care au vazut sambureii!!
Floricika
9+ si mamica de David Gabriel (15.09.2006)
voicu_bebi spune:
hellouu azi schimbam prefixul...facem 11 sapt hihi nici eu nu am nici o veste azi ma programez si eu la dr k schimb dr gine .
va pupic pe toate burticile

Anca..

10+
alinutza23 spune:
Ce fac fetele?
Mie mi s-a mai nazarit o intrebare: poate afecta faptul ca blugii mei se incheie exact in dreptul uterului si oricum sunt cam stransi? Voi ati inceput sa va cumparati pantaloni speciali? Pe mine deja ma streseaza ideea si cand stau jos desfac nasturele pantalonilor. Cred ca am luat-o razna.
8+
In asteptarea unui inger
GOD is a DJ
voicu_bebi spune:
alinutza...nu e vorba ca afecteaza...dar daca te jeneaza si creste burtica ia-ti pantaloni mai lejeri..eu deja nu ma mai imbrac in blugi k ma strang la burta ,tre sa imi iau si eu niste pantaloni .
Anca..

11+
clodyac spune:
buna ziua burticutelor
sper ca sunteti bine toate astazi
eu am fost la medicul de familie si pot sa va spun : m-a cantarit 58 kg , mi-a masurat burtica
81 cm si mi-a dat analizele pe care tb sa le fac , bunnnn , dar am fost la un laborator si mi-a spus ca analizele date sunt gratuite dar eu am o nalamurire , mamicile de pe forum spuneau ca au platit analizele eu de ce nu? mentionez ca doctorita mea a spus ca imi da analizele standard pt o gravida, acum eu va intreb trebuia sa ii spun eu ca vreau si alte analize si am gresit ca nu i-am spus
? eu va pup si sper sa ma lamuriti si pe mine ca sunt tare aeriana 
9 +
strunfita spune:
Voicu bebi, si eu am schimbat azi semnatura ![]()
Se pare ca avem aceeasi varsta a sarcinii...
Eu mai am o singura pereche de ginsi care nu ma strang peste burta si in care intru. Mi-am programat duminica o iesire la Szeged, ca sa-mi cumpar cel putin o precehe de pantaloni si niste bluzite. Mai am eu salopete de cand eram gravida cu Bogdan, dar am zis ca-s prea batrana sa mai imbrac salopte
si oricum e cam repede.
11+ si
Bogdan (04.02.2005)
Poze1
Poze2
rnico spune:
ceau!
ne inscriem si noi in listuta- dpn 18mai2009. e drept ca UM nu are nici o importanta la mine caci in 23oct 2007 am nascut o fetita (Alesia) si din ian 2007 nu am mai avut vizite neasteptate![]()
la 12 saptamani am fost la eco si a zis ca e totul bine si ca e probabil baiat
asa ca se pare ca o voi lua de la inceput cu bb (daca era fetita cred ca era mai usor ca deja am trcut prin asa ceva)
oricum eu acum m-am intors la serviciu (probabil voi intra destul de rar, caci nu prea imi ramane timp de calc) si sunt parca mult mai obosita decat la prima sarcina

mami de alesia (23oct2007) si bb2(dnp18mai2009)
rnico spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui clodyac buna ziua burticutelor sper ca sunteti bine toate astazi 81 cm si mi-a dat analizele pe care tb sa le fac , bunnnn , dar am fost la un laborator si mi-a spus ca analizele date sunt gratuite dar eu am o nalamurire , mamicile de pe forum spuneau ca au platit analizele eu de ce nu? mentionez ca doctorita mea a spus ca imi da analizele standard pt o gravida, acum eu va intreb trebuia sa ii spun eu ca vreau si alte analize si am gresit ca nu i-am spus ? eu va pup si sper sa ma lamuriti si pe mine ca sunt tare aeriana ![]() 9 + |
de obicei analizele uzuale sunt gratuite
dar la prima sarcina se fac si dozari de anticorpi sa vezi prin ce infectii ai trecut si de ce sa te feresti
eu de ex nu am anticorpi pt listeria si pt toxoplasma (asta am aflat la prima sarcina) si acum mi-am facut analize la lab privat contra cost pt anticorpii astia sa vad daca nu cumva nu m-am infectat intre timp
ca sa nu iei toxoplasma trebuie sa nu manaci carne insuficient preparata termic (eu acsa prajesc bine carnea, dar pe la restaurante cine stie ce si cum?)
iar pt listeria monocitogenes ca sa nu dai de ea trebuie sa speli bine legumele si fructele in special salata ( stiu ca in franta e o adevarata obsesie pt salata)
mami de alesia (23oct2007) si bb2(dnp18mai2009)