***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (83)***

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

e 2 si u te trezesti la 6 As fi ca beata dimineata . Oricum eu de obicei stau tarziu noaptea (ca mai lucrez ca deh, nu ajung banii altfel) si dimineata ma scol odata cu ea, adica o aud prin somn cand se trezeste. Rar de tot ma trezesc inainte ei, dar de obicei astept cuminte in pat sa se scoale .. Cand n-am apucat sa dorm binisor dimineata fie-mea trece de la ea din pat in patu meu peste mine si imi urla in fatza :'mamiiiiiiiiiii'. Probabil fata ma striga si mai incet dar nu o aud eu pana nu ma trage si de par/urechi/nas etc ... Drept urmare ,e cazu' sa ma culc ..Noapte buna

Edit: Fetelor, voi cum le faceti baie la pitici ? in cada lor sau in cada mare ? Eu ii fac in a mare, intru cu ea evident. Cand era mai mica mai intra si tati cu ea , defapt apropae numai el ,dar acu nu mai vrea ca cica e fata si e rusine sa faca baie cu tati...Eu nu inteleg de ce, ca oricum de fiecare data a intrat cu slip pe el .... Si m-am si saturat sa ma tot ud de tot pe par la fiecare 2 zile(fie-mea tre neaparat sa ne spele pe cap..altfel nu e baie ptr ea :)) )

Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)

Poze NOI cu...noi:)

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Vapiru' de serviciu
Nu de alta, dar Elias nu adoarme inainte de 23h si abia "dupa" incepe distractia. Din fericire doarme pana la 9.30-10 (sigur, cu supt in somn, o data, de trei ore, de sapte ori ).

Kay
Si eu ma trezeam sa vad Formula, ani in sir, ahhhhhhhhh

Betty
Eu am reinnoit recent jucariile, am asa, niste atacuri, o data la cateva luni (cand mi se pare ca a trecut la alt "nivel") pe care tatal lui le sanctioneaza. Elias e insa un copil care vrea sa fie provocat, se plictiseste imediat de tot ce a desfacut, inteles, construit, ori cum asta e singura modalitate sa mai fur 5 minute pentru mine... Dar sa stii ca jucaria nr. 1 sunt eu.

Am o carte din care ma inspir, si ma joc vreo 15 minute, apoi il las singur. Nu-mi reuseste intotdeauna, vine si-mi pune ceva in brate tocmai cand imi luasem o carte in brate...

Il las sa exploreze pe unde vrea, dar nu l-am incurajat, asa ca are treaba numai cu niste cutii de plastic din bucatarie si periile dintr-un sertar de la baie. Tatal lui prefera sa-l ducem afara (cu jocurile aferente).

Din pacate nu am foarte multe idei, jucariile se "despart" deja in rafturi pentru baietyi si cele pentru fetite, si am inceput sa ma duc mai mult spre masini... Pe langa toate ideile super postate zilele astea, noi folosim cu relativ succes:
- jucariile de construit (cuburi de cladit unele peste altele, Shelcore are ceva din carton tare, au marimi diferite si intra unele in altele, au si litere si cifre si culori si animale pe ele - deci se pot folosi in scopuri diferite)
- puzzle-urile (din lemn, din pacate Elias le face imediat, deja fac schimb cu amicii ca nu mai renteaza cumparatul). Imi plac puzzle-urile din lemn ca parte dintr-o poveste, am luat din Germania, aici nu se gasesc. Ori din carton, niste animale care se fac din doua bucati.
- chestiile de impins. Elias e innebunit dupa carucioarele de papusi, e teribil la locul de joaca, odata nu l-am putut lua, a plans ingrozitor, la fel ca si fetita proprietara a caruciorului... asa ca m-am descaltat si i-am bagat umbrela intr-un pantof...pe care mi l-a impins aproape o ora prin tot parcul... Mai are niste jucarii din lemn si adore un bagaj de copii, l-am cumparat intr-un aeroport, era plin cu Haribo si are cel mai mare succes.
- chestiile de tras (animale, masini...telul meu de bucatarie legat cu o sforicica de o matusa, si acum nu i-l mai pot lua )
- chestiile care produc muzica (am pus un filmulet la poze, cu el si pianul lui). Intentionez sa-i iau un cd player de jucarie (fisher price are ceva)si sa-i dau cd-uri copiate, am experimentat la gradi si, desi stiu ca-l va face praf, mi s-a recomandat sa-l iau tocmai pentru asta.
- jucarii care au la baza diferite reactii fizice (cadere, propulsare). Noi avem niste bare de lemn in zig zag, iar cand pui o masina se duce de sus pana jos. Si garaj cu lifturi si rampe... La o camera de joaca au ceva de la Playskoll, Ball popper parca ii zice, e ca un tren mai mare care arunca 5 bile, sunt toti fascinati de jucaria asta...
- figurinele de plus (teletubbies care danseaza, un ren de craciun care canta la saxofon, m-a innebunit de un an incoace, Burtica...)
- masini...avioane...elicoptere...locomotiva...acum am trecut pe excavatoare, buldozere. Top of the top sunt politia, salvarea, pompierii...
- chestiile de lovit, gen bate niste mingi ca sa treaca printr-o gaura (la altele se deschide o trapa si ies animale, dar am vazut si cu masini, din pacate prea tarziu si in general eu ii iau o chestie dintr-un anumit tip si atat).
- fluiere (normal, cu apa, Thomas, le stii, e unul daca il apesi merge, unul daca fluieri merge, asta ii place, doar ca nu reuseste sa fluiere de doua ori sa il intoarca)
- pictatul cu mainile si cu picioarele (dar asta necesita prezenta mea, deci nu se pune la "jucarii")
- jocul cu apa (e o chestie ca un lighean, poti sa te joci cu apa sau cu nisip, are diverse roti si santuri si tevi). In general tot ce se toarna si se scurge si stropeste. Un pinguin de la Tomy care canta si canta ca si cum se inneaca daca e pus sa innoate pe spate
- un covor muzical de mers de la 1 la 10, cu sunete si lumini (din pacate nu am gasit unul care sa vorbeasca, dar sunt care numara, spun culori...)

Nu mai imi vin idei acum, mi-e cam somn. Iti pun un link www.elc.co.uk/toys/baby-toddler-toys/?filter=filter&category=531&age=12-24" target="_blank"> AICI , e o chestie asociata cu Mothercare, si am pre-selectat 12-24 luni, iar in stanga vezi tu ca sunt clasate pe tipuri de jucarii, poate iti da idei. Eu nu cumpar tot ce vad, si niciodata doua la fel, inca. de exemplu are un avion (de la Little People, a fost jucaria anului trecut) asta e, chiar daca ii mai placuse unul cu lumini... Nu ii cumpar cu ce se joaca la magazine, la locul de joaca, la centrele de activitati (de exemplu acolo este o bucatarie...apai se joaca si o ora, trozneste farfurii, butoneaza microundele, deschide si inchide sertare...tentatia e mare, vazand cat interes...)

Sper sa treci cumva prin perioada asta , stiu ce greu e fara ajutor, in saptamana cat am avut-o pe mama a fost rai..

Ella
Frumoase poze, si Bob e un scump, tot funzaresc la ele!

Chris
Iti impartasesc teama cu boabele, aici au fost niste cazuri fatale cu mancarea de caine, s-a umflat peste noapte, offf, nu vreau sa-mi amintesc.

Mica
Ce frumoasa e Maya, poza mea favorita e una mai veche, in salvari

Angi
Ma bucur ca ai scris de zebra, ca nu dormisem Am vazut-o in US cu 32 de dolari dar la noi e exact 80 de euro, never, am zis, dar m-am tot uitat la ea prin magazine...

Lavini, Dicirstea
Am vazut pozele, superbe, baieti chipesi, mamici frumoase, fericitelor!

Kay
Elias vrea numai Teletubbies, no BE whatsoever, bine ca am colectia.

Didialex
Io cred ca-i iau bicicleta, ca n-are. Dar nu stiu de care e mai buna pentru 2 ani, ce ma sfatuiesti? Stiu ca voi aveti masuta si scaune, dar ai vazut scaunul povestitor de la FP? Lor le place sa stea pe scaun acum, are masuta,lampita si carte si vorbeste cand te asezi pe el (vorbea germana, l-am vazut la Berlin)

Mamica lui ELIAS - ( 31.05.2007)

La joaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

Doamne trebuie sa-mi vinzi secretul cum il faci sa se joace cu jucariile ..cu sau fara tine ca Adriana nu mai doreste... Tot timpul ii vine alta idee, sa faca altceva, ia alta camera, de obicei insotita de vro papusa ... Si normal ca tre sa las ce fac sa o urmaresc caci ii trec destule prostioare prin capsor... Dupa cum zisai si si mai sus, joaca adrianei mai nou consta in : imbracat papusi, dat manacare (fictiva din castroane goale) la papusi, plimbat papusi in tricicleta, pus pausi sa faca nani, certat papusi (adica le zice nu,nu si face din deget, cum ii fac eu ei cand n-are voie ceva)... etc ...

Si adriana daorme la fel ca Elias, daor ca ea nu se mai trezste deloc noaptea, deci de aia bantui si eu pe aici la aceste ore

Ce ziceti de rochita asta ? O fi comoda pentru 20, 21 luni ? Sau e cam mult ptr un copilas ? (dati scroll in jos ca sunt poze mai mari)

Rochita

Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)

Poze NOI cu...noi:)

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

elteka l-am admirat pe elias... ce frumos se joaca si ce baietel mare s-a facut. imi place tare mult jucaria din ultimul filmuletz- cea cu animalele care se introduc in forme. fetele din ro, pe la noi ati vazut asa ceva?

jucariile preferate ale mariucai sunt:
- sortatorul de la fisher price;
- lego- avem de-ala cu piese mari- e singura "jucarie" cu care se joaca in jur de o jumatate de ora singura;
- carutul de papusi- cu care cara absolut orice jucarie, de la mingii la plusuri, prin toata casa;
- jucariile tip "music center"- ferma animalelor si un pian;
- papusi- le ciufuleste si le pupa de cate ori le vede;

eu tot caut ceva sisteme educationale de genul asta www.crazytoys.ro/jucarii/Sisteme-educationale-2013/LeapFrog-2006/5263/Sistem-educational-LeapPad-Little-Touch.html" target="_blank">sistem educational , dar vreau in limba romana. cel putin pentru moment nu ma intereseaza sa acumuleze notiuni in alte limbi. fetele din ro, aveti idee daca si unde se gasesc? am auzit si de ceva carticele interactive, voi ati vazut?

edit ca am logoree azi

ma mai intereseaza inca un aspect: exista in bucuresti locuri de joaca pentru copii asa mici precum capsunicile noastre? ma gandesc uneori ca parcul nu e de ajuns pentru socializare...

chris, cat de bine te inteleg. si eu imi doresc macar sa stiu ca am unde sa o las pe mariuca 2-3 ore, din cand in cand, atunci cand simtim nevoia sa luam si noi putin aer (la figurat, evident). cred ca nici nu ar fi nevoie sa o duc undeva, simpla idee ca as putea m-ar relaxa enorm. eu am spus mereu si o mai spun: am un copil super-super cuminte care nu plange, nu se maraie, se joaca frumos, e o bucurie sa stai in preajma ei. si totusi uneori suntem coplesiti si obositi... eu de cand am nascut absolut tot timpul liber am stat cu mariuca, nu am plecat nicaieri fara ea.

didi, e complicat cu alegerile acum, cu uninominalul asta. ca sa iti faci o idee, fiecare voteaza in colegiul lui. eu, de ex, sunt in colegiul 25, unde la deputati am de ales intre elena udrea, luminita anghel (da, cantareata!) si smarandescu (bodyguard-ul lui becali, luptator de K1), la senatori numai ilustri necunoscuti. mai multe informatii gasesti la www.infovot.ro.

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Buna mamicilor si capsuneilor!
Eu nu am mai scris ca m-am speriat rau cu Manucu, care a trecut din raceala in viroza (luata probabil de la doctor) apoi inainte sa se faca bine-bine in viroza luata de la mine :( M-am abtinut mult sa nu o duc la Grigore Alexandrescu duminica, dar m-au sfatuit toti sa nu o fac, ca sunt epidemii rele si ia altceva de acolo
Saraca de ea are acum infectie in nasuc si gurita, doctorita zice ca a prins a-2-a viroza teren sensibil si si-a facut de cap...
Tot cere de papa si nu poate sa manance... Dar culmea nu slabeste, bea f mult lapte :D
In rest e f vesela, in afara de noaptea cand e tragedie - pe langa faptul ca tuseste, are nasul infundat, nu poate sa isi suga degetul! Asa ca se trezeste plangand micuta...
Parca azi noapte e mai bine, de cand ia antibiotic Eu nu sunt obisnuita cu asta, ca mie un mi-a racit din dec. anul trecut cand a avut ceva usor.
La homeopat nu am ajuns ca si-a mutat cabinetul la capatul pamantului si pana obtineam programare... Dar probabil o sa incerc sa ajung in curand

In rest maine ma duc la doctor, sa vad ce mai e cu colul, daca am sau nu nevoie de cerclaj (desi mai sigur aflu saptamana viitoare) Eu habar nu aveam ca am ramas cu colul deformat de la rupturile de la nastere...

Cum zicem, vreau si eu sa ii iau jucarii lui Manu - merci Kay de sugestie O sa trec si prin Ikea - probabil dupa ce se face Manu bine, dar fara Manu sa nu ia iar ceva.. O las ceva timp sa isi revina. A, si am luat si aparat cu aerosoli, dar mi s-a spus ca acum e prea grava infectia sa treaca numai cu asta. Daca aveam de la inceput...
Jucarii eu nu prea i-am mai luat decat niste lego clemmy acum 2 luni, ma abtin greu, la fel si la hainute, dar am zis sa nu o obisnuiesc sa aiba prea multe. O sa vad la baby expo daca mai vad ceva :D
V-am mai zis ca s-a indragostit de un purcelus de plus? Nu mai poate sa doarma fara el...

Elteka, nu am apucat sa mai pun poze, dar promit ca o sa pun imediat ce am timp

Didi, daca am inteles bine asta cautai - http://www.hotnews.ro/stiri-politic-4919086-candidatii-alegerile-parlamentare-din-30-noiembrie-2008.htm
sau aici
http://www.infovot.ro/
Eu nu am avut rabdare sa ma uit, sper ca e ok link-ul (si ca am inteles eu ce cautai)

Anca 16+ & Manu 02.06.2007

Poze1 Poze2
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

tot eu... didi, uite www.infovot.ro/?cat=4437" target="_blank">deputatii si www.infovot.ro/?cat=4441" target="_blank">senatorii cu care ai putea vota tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Elteka, m-ai omorat! Cum adica ti-a plimbat pantoful cu umbrela? Si tu ai stat desculta? Nu ai imortalizat momentul?

Din pacate pentru mine pisichetele meu nu prea se joaca singur. Si oricat m-as stradui cu el, nu are rabdare nici sa construiasca (nu-i place decat sa desfaca si sa darame si apoi sa arunce piesele), nici sa conduca masinile - doar sa le izbeasca de orice pana le sar fulgii si diverse alte piese componente (cea mai draga ii e masina care a ramas fara rotile din fata), are un joc multi-nu-stiu-cum, o cutie de lemn care are xilofon, tabla de scris, ceas si un fel de labirint pe laturi si un amestec de sarme cu piese de lemn incarligate de la care foloseste numai ciocanelul xilofonului ca sa pocneasca toate piesele.

Am inteles ca e si asta o faza prin care trec bbei, dar pe el il amuza foarte tare si nu pare dornic sa treaca de ea.

Nu mai da atentie cartilor de nici un fel. Si astea erau jucariile lui preferate in orice conditii si orice moment.

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Citat:
citat din mesajul lui addinel

elteka l-am admirat pe elias... ce frumos se joaca si ce baietel mare s-a facut. imi place tare mult jucaria din ultimul filmuletz- cea cu animalele care se introduc in forme. fetele din ro, pe la noi ati vazut asa ceva?

http://www. ookee. ro/jucarii-523-Puzzles-lemn-p-519-Ferma-animalelor---Puzzle-de-lemn,-Djeco.html
http://s302.photobucket.com/albums/nn116/JuliaSM/jocuri-jucarii/PUZZLE%20de%20toate%20tipurile/
http://www.buburuza.com/Scripts/prodView.asp?idproduct=3659
Da cautare pe google dupa puzzle animale lemn.

Citat:
citat din mesajul lui dicirstea

Din pacate pentru mine pisichetele meu nu prea se joaca singur. Si oricat m-as stradui cu el, nu are rabdare nici sa construiasca (nu-i place decat sa desfaca si sa darame si apoi sa arunce piesele), nici sa conduca masinile - doar sa le izbeasca de orice pana le sar fulgii si diverse alte piese componente (cea mai draga ii e masina care a ramas fara rotile din fata), are un joc multi-nu-stiu-cum, o cutie de lemn care are xilofon, tabla de scris, ceas si un fel de labirint pe laturi si un amestec de sarme cu piese de lemn incarligate de la care foloseste numai ciocanelul xilofonului ca sa pocneasca toate piesele.

Idem Mara.

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Sorina
Nuu, eu ma trezesc la 9-10, cu el. Incerc sa prind niste momente libere sa-ti raspund la chestia cu jocul, e o poveste mai lunga.

Addinelu'
Maria e asa frumoasa . Vtech si LeapPad sunt cele mai populare. Noi l-am incercat pe www.toyz.ro/sisteme-educationale-copii/comfy/sistem-educational-easy-pc/" target="_blank">ASTA, are o parte din software tradus in romana, vezi ca e demo pe internet la http://www.comfyland.com/, in stanga ai See it in Action. In partea de demo poti sa schimbi limba, inclusiv romana, n-am testat decat engleza si lui Elias i-a placut, o sa-l caut cand mergem in RO.

Dicirstea
Chiar asa! Noroc ca nu plouase in ziua aia, dar mi-a inghetat piciorul... Si s-a jucat cu atata placere...I-am mai dat sotului un motiv sa nu cumparam o jucarie de impins...asa cum n-am luat telefonul de la Thomas (care e tare dragut, are butoane+muzica+lumini+cineva vorbeste, striga, adica exact ce-i place lui E), pe motiv ca Elias oricum daca vrea, vorbeste si la o banana, si la o piesa de lego... Exagerez, sigur, dar e clar ca eu sunt in tabara celor care si-au dorit multe jucarii si continua, iar el e in tabara celor care considera ca e util, cel mai frumos, interesant sa te joci cu fratii .

Mamica lui ELIAS - ( 31.05.2007)

La joaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Elteka, si la noi in familie e cam la fel. Cu niste "mici" scapari ale sotului, care la nici 1 an i-a luat masina teleghidata sau o motocicleta cu piese mici demontabile. (recomandata, evident, dupa 3 ani). Si la fel de evident s-a suparat foarte tare cand singura atentie acordata a fost sa vada cum trosneste telecomanda si cat de repede se rupe antena.

Addinel, si la Quelle au o gramada de puzzle-uri cu animale salbatice sau domestice si cu mijloace de locomotie. Sunt din lemn si scot sunetul respectiv cand sunt puse corect. Sunt de la "Eichorn" cred, sau cam asa ceva. Tot ei mai au un joc de pescuit, cu undita si pestisori cu magnet.

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput