Bebelusii de august-septembrie

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sisi spune:

Eu din nou. Stau cu bb in brate (tot asa) si deodata tresare rau si ii tremura barbita cateva sec. Voi ati patit asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigresa spune:

nu chiar in ziua in care s-a nascut ci a doua zi, ca in prima zi tati zicea ca nu o sa nasc si nu a luat aparatul la el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

tigresa, am reusit sa-ti vad puiul. pozele sunt superbe, mi-au placut cele cu leul de plus. si lenjeria cu tom si gerry! n-am mai vazut de mult, aveam si eu cand eram mica, dar acum n-am mai gasit prin magazine...

freia, am inteles eu ca viseaza urat, dar nu se poate face nimic? asa ma sperie uneori, tipa de parca l-ar bate cineva! un contract cu ingerasii, poate, sa stea mai mult cu el?

sisi, m-am chinuit si eu sa gasesc ceva intre noi... ar fi parcul de la stadionul national. voi cu ce va duceti in herastrau?

pentru stat in parc, am descoperit "biberoanele instant". in caz de urgenta, il las sa suga (gaseste el ce, si se calmeaza). dar iau cu mine termosul si lapte praf in biberon si le combinam imediat... cand plec in parc parca plec in expeditie de-o saptamana! noroc ca am spatiu sub carut si pana in parc nu am decat 2 statii de mers pe jos, si nu trebuie sa urc in ceva... ca nu mai faceam fata.

andrei se pare ca trece destul de usor de colici... bonnisan ii dau de 3 ori pe zi, acum cate 7 picaturi, ca a facut o luna, si dupa ce face o luna jumate cate 10. acum nu stiu ce0i cu el, ca a mancat si doarme, cand de obicei pana la 4.30 nu ma lasa sa scriu linistita, trebuia tinut el in brate! nu stiu daca am scapat de colici cu ajutorul bonnisanului sau daca au avut vreun efect biberoanele de la avent pe care le folosesc. cert e ca plansul ala isteric nu l-am auzit de mult si nici nu l-am mai vazut frecandu-si piciorusele in disperare. acum plange de foame, la ore fixe, sa-l schimbi si sa te joci cu el.

sisi, bb tresare de parca a bagat mana in priza? si intinde si din manute si din picioruse? am inteles ca trece pe la 3 luni... cat depre tremuratul barbiei... la noi se intampla cand e foarte nervos, dupa o repriza de plans, sau chiar inainte de una zdravana.

iuliana, unde esti? astept detaliile cu molifta...

cam atat azi bebelusilor, ne vedem maine noapte...

cristina si andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

nu stiu daca se poate face ceva ca ingerasii sa stea mai mult cu bebei... eu ii rog si ii spun si Alexandrei sa vorbeasca cu ei ... e atat de dulce cand zambeste ca imi vine sa plang cand ma uit la ea. Sper sa mai vada ingerasii dupa ce i se formeaza irisul, sa aiba si ea cu cine ganguri.

Multa sanatate la bebelusi si bebelushe si La Multi Ani tuturor celor ce poarta numele Sf. Maria.

Freia si bebita ei Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

Uite si lista noastra de bebelusi:

17 iulie - iuliana - Emma Ana
31 iulie - Tango - Daria Maria Antonia
2 august - cristinamh - Andrei-Razvan
15 august - ancuta - Sara Andreea
19 august - Freia - Ioana Alexandra
21 august - Tigresa - Radu Horia Stefan
23 august - sisi - Petra
28 august - roisin - Ana Miruna
31 august - Oana_Noemi - Erik

sper sa nu se supere nimeni, daca sunt greseli astept corecturile. n-am trecut decat bebeii care ne-au vizitat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigresa spune:

Radu este numele de familie Horia-Stefan este prenumele am vazut ca sunt trecute doar prenumele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Va pupicesc mamici si bebelusi! Sa ne traiasca sarbatoritii! Intru tare rar pe net pentru ca stau ca este ziua de lunga cu puiuta in brate. Nu ajung nici sa mananc. Scuze ca nu mai stiu cine spunea ca atunci cand pleaca la plimbare parca merge in expeditie dar si eu patesc la fel si de multe ori surpriza: puiul tipa cat il tin plamanii si dupa 30 min cedez si ma intorc. Atunci cand este plangacioasa nu merge nici la ea nimic, nici baie nici plimbare...Cat despre tremurat barbita...oooffff, si cum ii mai tremura!!! Pediatrul a zis ca nu-i bai...Ultima "cucerire" a puiului meu este sufocatul de plans cu invinetit si cu oprit respiratia. Nu stiu daca de la colici i se intampla, oricum mi se opreste si mie si respiratia si inima de frica. Stiu ca bebelusii mai trebuie sa planga, ca n-ar fi normal sa nu planga deloc dar parca mi-ar place daca nu ar fi asa de "special"...
Ieri am fost sa facem slujba de 40 de zile iar preotul ne-a explicat ca molifta se face de fapt pentru bb si reprezinta scoaterea lui la biserica (asa cu Iisus a fost dus la templu la 40 de zile de la nastere).
Ma cheama puiuta! Sa aveti gija de voi si de puii vostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Iaca si eu pe aici. Si Emmei ii tremura barbita dupa ce plinge...smechera..am lasat-o de vreo 2 ori sa plinga pina nu mai putea...am vrut sa vad pina unde merge, dar nu m-a tinut inima si am luat-o in brate. Bineinteles ca imediat tace:))). Eu nu sint genul care sa o lase sa plinga, chiar daca unii zic ca nu e bine sa tii copilul in brate, dar cica s-au facut niste teste si se spune ca, copii care sint tinuti in brate cind pling sint, in viata, mai siguri pe ei. Mi-a povestit viitoarea nana a Emmei ca soacra-sa zicea "inchide usa si las-o sa plinga". Bineinteles ca nu a ascultat-o si nici eu nu as putea sa fac asa ceva.

Fetelor, am emotii, saptamina viitoare mergem sa ii faca vaccinul de 2 luni. O sa imi fie o frica si mila de mititica ca stiu ca o sa plinga. Am fost zilele astea si ne-am plimbat prin parc si mall (tare ii mai place la aer si tare cumintica e...de fapt e cumintica in general) si am gasit si un cintar cu fise destul de precis (m-am cintarit eu si apoi cu ea in brate) si asa am aflat ca are in jur de 5.5 kg. De fapt am simtit-o la mina ca e mai greluta, in schimb de vreo 4 zile mi se pare ca maninca mai putintel si eu vreau sa fie grasuta, ca mie tare imi mai plac copiii bolfosei. De mult zic ca o sa pun poza ei (de fapt mai multe) nu am reusit sa le scanez din lipsa de timp, dar promit cazilele astea le pun ca sa aveti si voi cu ce va delecta. Adevarul e ca tare mindra mai sint, ca de fapt ca toate mamicile. Nu am reusit sa imi pun pe webshots decit niste poze de ale mele de anul trecut la care ma uit cu jind cit de slabuta eram...eheheeee, vremuri bune. Dar nu conteaza, ma bucur ca Emma e sanatoasa. Si am fost ieri pe la magazine ..uhhh...si mi-a venit rau...ca nu mai pot sa ma imbrac cu haine frumusele si sa arata ca inainte. Mi-am cumparat vreo doua, chiar daca imi sint mici,ca sa ma ambitioneze sa ma apuc de treaba. Asa ca mi-am propus ca azi sau miine sa ma duc sa ma inscriu la un club de gimnastica, ca acasa sint puturoasa si nu ma tin de treaba, dar am uitat sa intreb dr. ce fel de ex. am voie sa fac, avind in vedere ca am cezariana. Banuiesc ca or sa stie aia de la club cam ce ar trebui sa fac.

Si Emma mea se trezeste din somn si incepe sa plinga sau plinge chiar in somn. M-am speriat si eu inainte, dar dr. mi-a zis sa nu imi fac probleme ca e normal.

Acum s-a mai racorit si la noi, in sfirsit si putem sa iesim si noi afara asa cum trebuie. Cind adie un pic vintul deschide gurita si inchide ochisorii pe jumate, o vad eu ca ii place :))). Ce ma deranjeaza e ca nu vrea sa stea deloc cu minutele sub paturica, nicicind, doar daca ii e tare tare somn si nu simte, dar imediat dupa aia se foieste si si le scoate afara. Asa ca seaara am inceput sa o imbrac cu minecuta lunga, ca vad ca noapte se raceste afara destul de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta spune:

Buna mamicilor,
Am o intrebare pentru voi: inainte de fiecare utilizare, voi sterilizati biberoanele, le fierbeti?
Eu am sterilizat biberoanele copilului doar la prima utilizare, cand erau nou-noute, apoi le-am spalat mereu cu apa calda si lichid de vase. Nu stiu daca procedez corect. Help!
Ancuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Ancuta, sint pareri si pareri. Eu sterilizez tetinele si sticlele dupa fiecare utilizare, iar susetele doar o data pe zi, in rest le spal cu apa calda. Se spune ca sterilizarea se face numai pina la 4 luni, cind deja copiii incep diversificarea si apoi le bagi la masina de spalat.Alte persoane le sterilizeaza numai la inceput si gata. Am o vara care e nebuna cu microbii si acum la 1,2 ani cit are fi-su tot i le sterilizeaza. Eu nu stiu ce sa iti spun. Da si tu tel la dr. Vara-mea asta (e din Seattle) a venit la mine anul trecut si de abia abia imi atingea cu degetul robinetul de la chiuveta ( si la mine era curatenie bec) si, o data, ii cazuse lu' matusa-mea perna (era perna lor adusa de la 800 de mile) pe jos si asta a inceput sa tipe la ea ca ce a lasat-o sa cada ca sint microbi. Imi venea sa ii dau un sut in fund sa se care mai repede de la mine. Vezi ca la Target sint sterilizatoare pe care le pui la microwave, facute de firma Avent (25$). Eu din ala mi-am cumparat si ma impac chiar f. bine. Nu necesita fierbere, doar pui apa pe fundul sterilizatorului si il bagi la microwave pentru 5-7 minute, in functie de puterea cuptorului. Du-te si cauta si ai sa vezi ce usor o sa iti fie. Am fiert si eu biberoane 1-2 zile si ce greu mi-a fost. Asa, si tot la Target, ca tu intrebai, am vazut pungute pentru laptic, ca m-m uitat special pntru tine sa iti spun unde gasesti. Fa o vizita pe acolo.

Mergi la inceput