Bebelusii de august-septembrie

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Buna, fetelor!!

Ieri am fost si noi si am aranjat si noi cu nasii de botez si tare mi-au mai laudat-o :))). Asa ca botezul va avea loc....ehhh, aici e buba si discutiile. Inca inainte de a naste ne gindeam sa o botezam pe Emma in oct. Chiar ne gindeam sa mergem in Ro sa o botezam, dar intre timp socreii mei au batut apropos-uri ca vor sa vina aici. Le-am zis sa vina in oct, ei au zis ca vin in nov....mie nu prea-mi convine sa astept pina se gindesc sa vina ei si sa asiste la botez, ca au ei chef sa vina in nov. si copilul meu sa aiba 4 luni? Intotdeauna am vrut sa imi botez copilul cit mai repede...chiar si preotul de aici ne-au zis ca ar fi cel mai bine ca botezul sa fie cit mai devreme. Asa ca domnul meu sot are un bot kilometric ca eu nu ma las si vreau sa facem botezul la inceputul lui oct. Si de aici discutii. La noi in fam tot timpul copiii s-au botezat la o luna-o luna si ceva si eu sa jung cu copil de juma de an???

Domnisorica mea e din ce in ce mai zimbitoare si incepe sa ma trezeasca doar o sg data pe noapet. Ieri noapte m-a tinut treaza o oara juma. Eu chitaiam de somn si ea avea chef de joaca si risete. Statea cu bibe in gura si cu gura pina la urechi si mie imi cadeau ochii in gura :))).

Ancuta si eu am incercat sa ii tai unghiutele cu foarfeca speciala, dar m-am lasat batuta...i le tai cu a mea pe care o dezinfectez cu spirt. Si eu cind o scot pe Emma la magazine ii pun un receiving blanket si gata...nu ii pun nici o caciulita si nici sosetele. Pompita de nasuc gasesti la Wal-mart sau Target...e vreo 2$ parca. Noua ne-a dat de la spital una mai mare si mai "puternica":)). Nu cred ca o sa iti recomande ceva pentru bubitele de pe fata...alea se usuca si trec. Si Emma a facut cind am tinu-to la sin si ma durea sufletelul cind o vedeam. Dar acum incep sa dispara. Ca sa nu transpire mult cit timp ii dadeam laptic de la sin...nu o mai tineam cu bratul ci cu o pernuta sau, vezi ca sint de cumparat...tot pe la Target gasesti, cu o pernuta de pus in jurul taliei pe care sa o pui pe Sara...e f. comoda...se numeste Boppy si e vreo 24$. Cit despre pungute pentru congelat lapticul...intereseaza-te si tu la centrele de lactatie unde gasesti si pompe de inchiriat sau la spitalul la care ai nascut. Ce asigurare ai? Si, da, lapticul se poate congela pina la 3 luni.

Freia, continua sa o dai cu spirt la buricut pina se intareste singele si apoi da-o cu crema ca sa se desprinda singele inchegat. De kk sa nu iti faci probleme ...e normal sa faca chiar si o data pe saptamina, mai ales ca formula (laptele praf)are tendinte de a constipa. sa nu iti faci griji...si eu eram ingrijorata ca vreo 4 zile facuse numai o sg. data si am dat tel. la dr. si ne-am mai calmat. Procedura se cheama "molifta" si se face la 40 de zile dupa ce ai nascut. Preotul iti spune o rugaciune, iti sfinteste niste apa si gata. Pe mine m-a pus sa stau cu Emma in brate in genunchi...simteam ca mor de durere de spate si genunchi mai ales ca dupa nastere am ramas cu dureri de genunchi si glezne si l-a pus si pe Alex sa stea in genunchi linga mine...pentru ca eu "necurata" :))) i-am atins pe amindoi:)).

Cu cintecelele la mine e o problema. Emmei ii place toata ziua sa ii cint...tace imediat cind ma aude. Citeodata mai inventez melodii si alteori ma trezesc cintind fals de imi vine mie sa fug :)). Dar ce sa fac daca nu stiu cintecele de copii si nici peozioare. I-am zis maica-mii sa imi trimita o caseta cu cintecele pentru copii, cartulii cu povesti si poezioare. Rusine mie, nici macar "catelus cu parul cret" nu o stiu pina la capat.

Sisi, noi nu o spalam pe cap pe Emma decit o data la 2 zile si bineinteles ca in cadita. Ii tii mina sub capusor si o uzi cu un buretel sau cu o cirpa. I-am mai scapat si eu apa in urechiuse, dar imediat am sters-o. La fundulet am inceput sa o spal cu apa si sapun cind face kk si numai cu apa cind face pipi pentru ca am observat ca daca o stergeam cu servetele se inrosea (oparea) si trebuia sa o dau cu crema. Cu servetele o sterg numa pe buculite :)).

Ia ziceti-mi si mie ce melodii misto romanesti au mai aparut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Salut, mamici!

Hai, ca ne inscriem si noi pe listuta voastra, bebe Ana Miruna, nascuta pe 28 august, cu 3.450 kg si 52 cm, Apgar 9.
Bebita este cumintica, papacioasa (inca n-am aflat daca am destul laptic, maine ne aduce doftora un cantar sa facem proba suptului), de ieri a inceput sa fie si ceva mai activa, ca altfel dormea toata ziua. Astazi am constatat ca-i place mult sa stea pe langa noi, daca o lasam singurica in patut se supara, insa e foarte fericita daca sta in carut si ne aude ca fofortim in jurul ei.

Tati si-a luat concediu si sta cu noi inca doua saptamani, iar zilele urmatoare vom aduce si catelul acasa (acum e "plecat" la rude, am vrut sa vedem cu ne descurcam noi cu bebe intai). Asteptam cu nerabdare ziua de duminica, cand probabil vom iesi si noi afara (doctora a zis pe la 10-11 zile), pana atunci facem ture cu carutul prin casa...

Acuma ne pregatim pentru masa de seara, asa ca va pupam pe toti, mamici si bebei deoptriva, si incercam sa mai venim pe aici cat de curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

salutare!

fetelor, n-am decat doua probleme cu sanii: 1. n-am destul lapte la 3-4 ore, ci abia la 6-7 scot 100ml. si 2. sanul drept sta foarte prost cu productia, intimp ce din stangul scot cam 70 ml, din dreptul... restul. ceva idei pt egaliozarea productiei? la limita superioara, bine-nteles!
ancuta, scos mucusorul cu unghia mi se pare o tampenie din trei motive: unghiile sunt ascutite si poti s-o zgarii, narile lor sunt atat de micute si nu vad cum ai reusi fara s-o doara, si cel mai important, toti microbii intra intai sub unghii... oricat de "neplacuta" e partea cu pompita, cred ca e de preferat... mai gandeste-te! si daca iti place baietelul meu, il inscrii pe lista de pretendenti ai sarei?
ai grija ce-ti recomanda la colici, ca aseara am auzut o MMMMMAAAAREEEEE tampenie! fata cu care am nascut eu, si a carei bebelusa e cu 3/4 de ora mai mica decat andrei, i-a cerut dr. ceva pt colici, si i-a dar 1/2 supozitor cu eferalgan. si a ajuns cu copilul 3 zile in spital ca a facut alergie la paracetamol. asa ca, mare grija...

freia, ai testat si bonnisanul si simplexul a fost mai bun? sau doar asa ti-a zis dr? noi luam bonni... si nu am incercat sab..., ca nu ne-a zis dr.
incearca pt ochisor cu ceai de musetel. la mine a mers super! l-am lasat sa se decanteze bine, sa nu iau si gunoaie, am tras in seringa si i-am picurat continuu, atat ca sa-l sterg,at si sa-i intre in ochisor si sa i-l spele. si asta era seara, cand a fost mama la mine si mi-a zis, iar a doua zi copilul avea niste ochisori de invidiat.

fetelor, ce va mai chinuiti cu buricelul... noi am stat cu o compresa umezita cu alcool sanitar tot timpul, o schimbam cand se murdarea de sange (f. rar si putin). dupa ce ni l-a rupt, l-am curatat cu betisorul cu spirt vreo doua zile, dupa care s-a inchis.
despre kk> de la lapte praf am inteles ca poate face si o data la 2 zile. si eu intrasem in panica, imi era teama de manevra cu termometrul (pe care oricum o prefer fata de medicamente, desi n-am facut-o pana acum niciodata...)

sisi, unde stai in bucuresti? daca esti aproape de mine, ne intalnim in parc si o sa vezi si care e melodia... tragem o cantare, luam si , ca face bine la lactatie... lui andrei ii fac baie completa in fiecare seara. pe cap il sii perii bine dupa fiecare baita, ca sa adun cojitele (pana acum le-am vazut o singura data si putin) si perisorul care cade. pe caldurile alea infernale dr. mi-a zis sa-i mai fac o baita intemediara, fara sapun si fara sa-l un pe cap, doar sa se balaceasca si sa se mai racoreasca. la fundulet il spal la fiecare schimbat de scutec, pipi sau kk. la inceput am avut servetele, daqr s-a oparit si am renuntat. de cand i-a cazut buricelul, il spal la chiuveta, si sa vedeti ce rade cand simte apa... mi-a si adormit o data in brate, desi n-am stat decat cateva minutele!
si insira restul de intrebari!

molifta... iuliana, am inteles bine, la ritual participa si tata si bebe??? ca eu ma gandeam sa dau singurica o fuguta pana la biserica si sa rezolv problema... si daca nnu-ti amintesti "catelus cu parul cret", spune, ca eu il stiu...

a, roisin, bine ai venit pe la noi!
listuta inca nu am facut, caci suntem tare putini bebei pe-aici, dar o sa ma ocup si de asta. mamicutele de la jumatatea lui august sunt cam obosite si nu ne-au vizitat. si daca tot ai aparut, un sfat la care vor adera si mamicile de-aici: daca mirunei ii place in carut, n-o lua in brate! noi ne cam plangem de mila ca ne-am invatat bebeii in brate!!!

mamicute, bebeii vostri plang in somn? asa, 5 secunde si apoi tac. sau tipa, de parca s-ar speria de ceva. andrei ma chitaie uneori asa ca nu stiu daca ii e rau, daca vomita, si nu inchid un ochi.

si ca vorbesti de lup... s-a trezit.

pe maine!
cristina si andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisi spune:

Bun venit Roisin!

Cristina, multam de raspunsuri. Eu stau pe Fainari (Mosilor, aproape de Obor), de iesit pana acum am iesit in Herastrau pentru ca pe aici e poluare si praf la greu... Avem voie ? Tanjesc dupa un pahar de vin de nu mai pot... desi cred ca doua guri mi-ar fi suficient, de cand m-am lasat de "sportul" asta cu siguranta ca ma pilesc si de la un pahar cu bere.

La noi au inceput colicile pe bune, fara nici o indoiala. Avem cate o noapte si jumatate de zi linistita dupa care da-i chin. Acum, de vreo trei ore, facem schimb la tinut in brate, mangaiat pe burtica, plimbat prin casa. Va dati seama ca e randul sotului de stau eu si scriu... Problema e ca micuta, desi papa bine si avem lapte din belsug, are probabil senzatia de foame din cauza durerilor. Si nu as vrea sa ii dau sa pape chiar la jumatate de ora, sunt convinsa ca nu i-ar face bine. Voua vi se intampla sa ceara desi deabia a mancat?
Am fi vrut sa ii facem si baita dar ce sa mai faci cand e asa de agitata! Am mai incercat odata cu gand ca poate se calmeaza si a urlat de era sa ramanem fara timpane... Cred ca cel mai bine e sa ii facem baie cand e linistita, nici prea satula nici prea flamanda, of, ma tem ca ramane copilul jegos...

Mi se rupe inima cand o aud, ma duc sa vad ce face... Sper sa se linisteasca si sa dormim in noaptea asta.

Va pup mamici harnicute si devotate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigresa spune:

Buna fetelor,

Am publicat si eu poze cu Horia. Ele pot fi vazute la horia.photoart.ro, va trebuie insa Internet Explorer si sa instalati ce va cere el.

Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

sisi, eu stau la doua statii de parcul IOR. pe linia lui 70/79. e vreun parc intre noi? cat despre, tot ce mi-am dorit inainte sa nasc a fost un pahar mare de vin dulceg. si dupa ce-am nascut mi s-a spus ca n-am voie. asa ca macar cu bere si tot ne cinstim...
ati mai iesit afara si pe frigul asta?
cu baita nu stiu ce sa zic... eu am urmat sfatul iulianei, sa-i dau sa manance inainte de baita. oricum mananca si dupa, ca nu se poate culca fara sa manace. avem si noi orele noastre de urlete, mai ales de la 3 la 4 (ca acum), dar mai si dormim...
in parc face tot la fel? andrei doarme neintors afara si cand ii e asa rau plecam la plimbare. e drept ca nu pot sta pe banca, caci daca se opreste carutul urla. dar ne descurcam...
tigresa, tot incerc cu pagina... i-am dat sa instaleze chestia aia cu nume lung, dar tot nu se vede nimic... din imagini

cristina si andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigresa spune:

probabil ca nu a terminat de instalat ce avea, probabil ca ai o conexiune de dial-up si atunci dureaza mai mult. Pentru astfel de cazuri va puteti uita la http://horia.photoart.ro/2d

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

sab simplex e testat pe Alexandra... ea mi-a "explicat" ca-i mai bun la burtica ei. Acum ii dau doar cand o vad ca se chirceste de durere... se intampla destul de rar acum

cu ochiul s-a rezolvat de la sine, merci mult de sfat, eram pregatita cu ceaiul, dar vad ca numai curge aproape deloc (exceptie cand plangem)

si a mea mai da semne de plans in somn si soacra-mea zice ca viseaza urat si atunci cand zambeste ca au venit ingerasii la ea. Aseara am reusit sa dorm singura fara sa o mai tin in brate sau sub patura cu mine... VICTORIE!!!! sa vedem cat ma tine...

Freia si bebe Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisi spune:

Cristina, nu stiu ce sa zic de parc, trebuie sa il intreb pe sotul meu, ca eu nu le am cu orientarea.... Cica nu stie nici el si ca nu ar fi alt parc intre...

Si noi am trecut de la Bonisan la Sab Simplex, se pare ca asta e mai bun, avem doar o crizuta pe zi. Chiar acum stau cu ea in brate si pare linistita, desi din cand in cand scanceste si tresare. Daca o pun in pat vai si amar! Cred si eu, dupa ce toata ziua a supt maxim 15 min la o masa, acum a halit vreo 50 de minute, normal ca i-a picat greu pofticioasei... In parc de obicei e linistita, putem sta si pe banca, totul e sa nu i se faca foame.

Victorie, azi am si ragait pt prima data, asta nu inseamna insa ca am scapat de probleme.

Si am facut si o pozna in baita. Era foarte linistita si cand colo facuse kk...

O noapte linistita va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Tigresa, am vazut pozele cu bb Horia. Ai un super copilas, sa va traiasca si sa va bucurati de el.
Primele banuiesc ca sunt in ziua cand s-a nascut...in orice caz, se vede transformarea in cele 2 saptamani, se vede ca a crescut.

Va doresc numai bine si sa va aduca numai bucurii

mihaela

Mergi la inceput