Bebelusii de august-septembrie

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tigresa spune:

Buna fetelor!

Horia al meu doarme mai mult pe spate, cu manutele in sus sau pe langa corp....dar se intoarce si pe o parte si pe alta dupa cum are chef....voi cum stiti ca e mai bine sa doarma pe o parte sau pe spate???

Pe de alta parte mananca f. des si putin, asa incat ajung sa ii dau sa suga cam la o ora...si programul asta al lui ma cam da peste cap.. medicul meu ginecolog zicea ca e f. posibil sa nu am eu lapte suficient si sa nu se sature, asa ca ar fi bine sa ii dau in completare lapte praf...pediatrul in schimb e de parere ca sa mai aman cu laptele praf... ati trecut si voi prin asta? stiti vreun remediu?

Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisi spune:

In sfarsit reusesc si eu sa mai intru pe forum. Nu as sta asa rau cu timpul daca nu ar trebui sa mai vad si de serviciu in pauzele dintre supturi. Am noroc deocamdata, sotul meu si-a luat liber 2 - 3 saptamani si ma ajuta foarte mult, nu stiu cum va fi dupa...

Pisicuta noastra scumpa a inceput sa mai aiba si zile agitate cand nici dupa papa nu se potoleste si plangeeeeee. Nu se intampla in fiecare zi, astazi de exemplu a fost un inger, asa ca am reusit sa mai rezolvam una alta prin casa.

Cu baita a inceput sa se obisnuiasca, totul e sa o prindem cand nu ii e nici foame nici nu a mancat de curand. E destul de greu, pentru ca orarul ei de mancare variaza de la o zi la alta. Voi cum faceti, aveti ora fixa de baie sau va adaptati in functie de cum se nimereste?

Am iesit si la plimbare, mai putin astazi cand ne-am speriat putin de schimbarea brusca de temperatura si de vantoasa de afara...

Vroiam sa va mai intreb ceva: voi stiti cantece de leagan? Imi aduc aminte de mama mea cantand si imi doresc foarte mult sa ii putem si noi canta puiutei noastre (are si tata voce buna) dar nu mai stim nimic si murim de rusine... Va rog, daca va mai acuceti aminte sau stiti de unde am putea sa ne inspiram... Pot fi si in engleza, franceza, nu ne deranjeaza...

Astept idei si sper sa va mai scriu curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

iuliana, de molifta stiam si eu ca nu te lasa in biserica. si de-asta o fac. n-as suporta sau-mi vad bebeul balacit, si sa nu stau cu ochii pe popa sa nu-l scape. daca il atince numai de vas ceva mai tare il strang de gat! nu de alta, dar de curand am aflat ca un popa tempel, un pic, a scapat copilul la botez, si s-a lovit mititelul. stiu ca mie imi trec prin cap cele mai sumbre scenarii uneori, dar nu stiu ce-as fi facut in locul acelei mamici...

cum doarme andrei... (tigresa, am inteles ca importan este sa nu doarma continuu in aceeasi pozitie cu capul, ca se deformeaza, si nu cu fata in sus, ca daca vomita se poate ineca! ) depinde ce chef are. daca e obosit, doarme cum il pun, si in ultimul timp il asez numai pe burtica. daca motaie, adoarme pe spate, cu capsorul intr-o parte. nu mai vrea de nici o form,a sa doarma pe stanga sau spre dreapta, si eu nu stiu ce sa-i fac, sa nu i se formeze capul aiurea... il pazesc, sa-i sucesc capsorul cand pe dreapta cand pe stanga, caci are o preferinta spre dreapta... si abia astept sa mai cresca sa scape de reflexe, ca atunci cand se sperie si intinde brusc manutele ma sperii eu!

cum va descurcati cu nasucul?? noi avem un spectacol de zile mari... trebuie sa fiu foarte rapida cu pus ser in nari, ca daca se prinde ce fac, s-a terminat, nu mai sta de nici o culoare! ca sa nu mai spun ce urlete sunt cand apropii pompita de el... eu incerc sa fac asta cat mai rar, cand simt nasuul infundat, si nu doar cand mi se pare mie ca vad un muc mic. alt lucru ce nu-i place e sa-i curat ochisorii. bine ca am scapat si nu-i mai curge ochiul stang, ca m-am chinuit ceva. mi-a spus sa-l curat cu ser, dar a venit mama pe la mine si m-a pus sa fac ceai de musetel si sa-l curat, apoi sa stau cu el in brate si sa-i picur mereu cu seringa, in asa fel incat sa-i intre pe ochisor cand il deschide. si dupa o ora asa, m-am oprit. iar a doua zi bebe nu mai avea nimic!

tigresa, cat despre mancat... pe mine m-a tot batut pediatrul la cap sa nu-i dau la interval mai mic de 2 ore sa manace, ca atunci ii tim stomacelul tot timpul activ. sa fac bine sa-i dau o masa completa. suge cat suge si apoi ii dau si biberonul, pana se satura. asa am ajuns la intervale de 4 ore. la o ora mi se pare cumplit, si pentru tine, si pt. el. e clar ca ii e foame. nu stiu ce sa-ti zic de recomandarea medicului tau, dar daca copilului ii e foame, ar trebui sa suplimentezi. atata timp cat ii dai si tot laptele pe care il ai tu, nu vad unde e problema. laptele praf nu e atat de rau, lui andrei i-a prins foarte bine. si intreaba si alt doctor!!!! eu cand am plecat din maternitate aveam indicatia sa-i dau lapte praf pana imi vine laptele, iar apoi sa ma mulg sa vad cat ia de la mine, si daca nu e destul sa completez. in ultimul timp de cateva zile a inceput iar sa manace mai putin, adica 70-80 ml, nu se mai duce la 120 decat rar... dr. a zis ca e din cauza caldurii, dar acum ca s-a racorit astept schimbarea

apropo de dr, la noi a venit ultima data acasa. e super-multumit de andrei, care la o luna a luat 1400g si 5cm. avem acum niste pulpite si niste falcute de invidiat! (si mami are mai multe cute de spalat, curatat, dat cu ulei...) deja zambeste, iar eu ma topesc cand are chef de joaca si imi arata gingiile...
in schimb, ceea ce ma uimeste (stiam ca bebii de o luna sunt imobili) e ca migreaza prin patut. se invarte, se rastoarna, il pun intr-o parte si il gasesc in alta a patutului. numai daca il asez pe burtica ii e cam incomod cu miscarea, dar azi era rosu in genunchi de cat se chinuise sa se ridica si sa se suceasca! si nu zicea nimic, s-a chinuit in liniste!

ati iesit seara cu bb in parc? ce sa-i fac sa nu-i mai inghete manutele? i-am pus manusi, i le-am bagat sub paturica, am pus husa la carut sa fie mai cald inauntru, dar acasa erau gheta manutele lui... sa-i pun manusi de iarna?!

cat despre colici... ii dau bonnisan de trei ori pe zi, inainte de masa si seara dupa baita, il tin cat mai mult ridicat cand il iau in brate ca sa ragaie si dormim pe burtica. si de cand s-a invatat cu pozitia asta de somn, reprizele de plans isteric sunt mult mai rare si mai scurte. noaptea mai plange doar dupa ce termina de mancat, pana cand adoarme. de doua zile n-au mai fost decat 2-3 reprize cam de 20' pe zi. sper sa si dureze asa, si sa nu ne fie iar rau...

multi pupici tuturor bebeilor!

Mergi la inceput

sisi, cantece de leagan... unul il stiu ntreg, ma chinui sa-l invat pe cel de la reclama cu "violenta impotriva copiilor", si ii cant tot ce-mi trece prin cap si e lent... merge si "ciobvanas cu trei sute de oi". o sa-ti scriu cantecul pe care il stiu.

Mergi la inceput

uite ca dupa ce am exersat vreo ora cantece de "leagan", am ajuns la caruselul de deasupra patutului si la suzeta, si sper sa dea roade. oricum, somnul mi-a cam sarit, asa ca... uite cantecul:
Peste dealuri, pe-un nor, NOapte buna, somn lin,
plutind ca un gand, Copil dragalas,
Luna trece usor Fie-ti somnul senin
Aripi de vis leganand. Dragul mamei ingeras.
Refren>
Somn usor, scump odor
Langa tine voi sta
Toata noaptea cu dor
Eu te voi legana.

sper sa nu pui in practica refrenul...

Mergi la inceput

Peste dealuri, pe-un nor,
plutind ca un gand,
Luna trece usor
Aripi de vis leganand.

NOapte buna, somn lin,
Copil dragalas,
Fie-ti somnul senin
Dragul mamei ingeras.

Refren>
Somn usor, scump odor
Langa tine voi sta
Toata noaptea cu dor
Eu te voi legana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta spune:

Buna mamici,

In primul rand , Sisi multe felicitari pentru bebe, sa va traiasca , sa fiti fericiti.

Freia si eu am avut problema cu suptul la fel ca si tine, Sara prefera sanul stang, de dreptul nici nu se atingea. E, dar dupa ce am folosit pompa de cateva ori, probabil ca am mai format putin sfarcul de la sanul drept si acum Sara mananca si din dreptul, insa nu intotdeauna la aceeasi masa ia din ambii sani.Cat despre un orar anume al meselor, eu ii dau la cerere si deja si-a cam format un program anume, in sensul ca vrea sa pape din trei in trei ore.

Iuliana sa stii ca si Sara are o pozitie preferata de somn si anume, doarme pe spate, cu manutele in sus. Eu n-am folosit niciodata pompita pentru nas, nici n-a fost infundata asta mica , dar nici n-am stiut. Eu cand am iesit din spital, nu mi s-a facut nici o recomandare privind cresterea copilului, adica anumite probleme ce pot aparea. Iar cand am fost la doctor prima oara, pardon, la nurse practitioner, chiar am intrebat-o de aceasta pompita, intrucat Sara avea un muculet in nas si tipa mi-a spus sa astept sa iasa singur sau sa il trag eu usor cu, dupa cum banuiesti,unghia mea( desi am citit ca e contraindicat acest mod de extragere a mucozitatilor).
Despre scosul afara , in magazine, nu vreau sa exagerez cu patura peste car seat, eu doar am intrebat. Oricum am la mine un scutecel cu care o invelesc in magazine, ca stii si tu ce curent este in ele.

Am vazut pozele cu fetita ta si cu baietelul Cristinei, sa va traiasca sunt frumosi si dulci-foc.

Cristina, in sfarsit i-am taiat si eu unghiutele pe 1 sept, insa i le-am taiat cand era treaza, doamne ce a mai tipat...dar am reusit cat de cat si i le-am taiat cu forfecuta lor cu varfuri rotunde, care se manevreaza destul de nasol la unghiutele lor mici.
Despre molifta si eu trebuie sa mi-o fac, insa e um pic mai dificil, deoarece eu trebuie sa chem un preot roman din alt oras, in orasul in care locuiesc nu avem biserica romaneasca . Dar o sa-l chem, trebuie!

Maine ma duc la doctor cu asta mica, sunt curioasa ce o sa-mi recomande pentru colici si pentru niste bubite care i-au aparut Sarei pe fata de vreo 2 zile, cred ca sunt de la caldura.
Nu stiu ce sa zic, insa incepand cu orele dupa amiezii si pana la miezul noptii, Sara plange destul de mult si se intampla sa planga chiar si cand mananca, mai face pauze pentru inghitit laptic, respirat, apoi iar plange. Cred ca astia sunt colici.

As vrea sa imi congelez laptele, insa nu stiu ce fel de pungute sa folosesc. Am inteles ca laptele congelat e valabil 3 luni.

Va las, cineva scump plange.
Pa, pe curand, Ancuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

pt colici, pediatra mi-a dat si SAB SIMPLEX 10 pic / de 4 ori pe zi la interval de 6 ore... emai bun decat Bonissan.

la ochisori tot cu ser fiziologic o sterg dar ochiul drept persista in a avea acele cojite galbene indiferent cat de des o curatz eu pe acolo.

cu nasucul e o intreaga poveste (cred ca toti bebei sunt nemultumiti de aceasta operatiune de curatare)... ii bag cu serunga (cea mai mica care a gasit-o tati la farmacie) ser in nasuc in fiecare seara si apoi bag un betisor cu vata pe nara sa o gadil si astept sa inceapa stranutatul. Ies mai usor mucisorii si ii curat cu degetul sau cubetisorul. Nu protesteaza ea prea mult pt ii face bine in definitiv, dar stramba din guritza.

Dupa ce i-a cazut buricul, a doua zi i-a curs cam multicel sange si m-am speriat.. i l-am sters cu spirt si se mai fosrmeza cate o mica crusta de sange pe care ma chinui sa o sterg. Mi-e frica ca o doare si operatia dureaza mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

.. cat despre sani. La stangul nu pot sa o mai pun ca mi-a rupt mamelonul si doare de-mi dau lacrimile cand suge. La dreptul ne-am chinuit o noapte si o parte din ziua de ieri.... pana am ramas fara lapte. Si i-am dat o betie cu ceai de anason sa provocam lactatia... si uite asa .. daca inainte de a naste aveam sanul drept un pic mai mare, acum stangul zici ca e siliconat.. Am trecut-o pe biberon o perioada pana se refac mameloanele ca nu es mai poate. Mama imi spunea ca se da cu o solutie de nitrat de argint si se lipesc repede. Stiti ceva de chestia asta? Si ca nu se mai da sa suga la bebe in perioada in care dai cu crema asta.

Mai pun comprese cu gheta si se mai linistesc sanii, mai ma chinui cu scrasnet de inti si mai ma mulg sa nu fc vreo mastita... dar tot tari sunt sanii si ma dor cand ma aplec de parca as vea mii de ace infipte in sani.

Am scos-o aseara pe afa si -am pus un costumas intreg... dar cand am ajuns acasa avea picioarele reci si mi-a cam stranutat de cateva ori. I-ma luat temperatura dar e ok pana cum. Aseara am bagata langa mine in paturica de frica sa nu raceasca si a dormit neantoaras de la 12 si ceva pana la 7 jumate dimineata. De cand ii dau biberon (de ieri seara) nu a mai facut caki deloc. E ok? Am motive de ingrijorare?

Si acum ierta-ti necunoasterea dar ce e cu procedura asta de dinainte de botez? in ce consta? La cat timp se face asta si la cat timp botezul?

Freia si bebe Alexa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisi spune:

Cristina, multumesc pentru cantecel. Tre' sa inventez o melodie pt el.

Cu biserica, nici eu nu ma dadeam in vant pana la nunta. Am facut nunta la biserica Radu Voda si mi-am schimbat opinia drespre preoti. Cei de acolo sunt calugari, oameni cu adevarat har dar si foarte tineri. Isi fac "meseria" (daca pot spune asa) cu credinta si fara nici un interes, respecta toate regulile, slujbele sunt slujbe, am fost foarte impresionata de cum ne-au pregatit pt nunta, de cat de deschis vorbesc si de cum a fost nunta in sine. Toata lumea a spus ca mai rar asa o slujba completa!
Am vorbit acum pt botez si mi-au spus ca imi vor face chestia aia cu m... (ignoranta din nou) inainte de botez, ca sa pot participa.

Cred ca am inceput si noi un fel de colici. Am avut si azi noapte si astazi pe la pranz doua reprize de bocete chiar dupa masa... S-a linistit doar la masa urmatoare, pe care i-am dat-o pana la urma la vreo ora jumatate, ca nu ma mai lasa inima. Daca ar fi doar atat nu ar fi asa rau, dar nu stiu ce sa cred deocamdata...

Voua ce vi s-a spus, trebuie spalata pe cap in fiecare seara sau de cateva ori pe saptamana? O spalati pe cap in cadita? Are ceva daca ii intra apica in urechi?

La fundulet o spalati cu apa si sapun de fiecare data cand o schimbati sau mai folositi si servetele?

Cred ca as avea o suta de intrebari, dar ma opresc aici...

Mergi la inceput