Bebelusii de august-septembrie
Raspunsuri - Pagina 10
cristinamh spune:
oana noemi, o sa incerc crema si sper sa dea rezultate. pana atunci nu mai stiu ce sa mananc ca sa scap de constipatie... ca nimic nu da rezultate!
produse avent. in primul rand gasesti la bebelusultau.ro, dar stii bine care sunt preturile pe-acolo. apoi, eu am dat telefon la farmaciile helpnet, cand cautam pompa (m-am linistit cand am vazut cat costa), si-mi spuneau ca tin produse avent, dar nu pompa. daca vrei sa vezi ce mai au indivizii, www.avent.com. biberoanele pe care le am le-am primit cadou, si n-as putea sa-ti spun de unde le are.
cu pediatrul nu prea pot sa te ajut, ca eu il am pe cel de la policlinica, si n-am avut probleme ca sa-l chem. dar cand m-am externat, dr cu care am nascut mi-a dat nr unui pediatru, "in caz ca am nevoie", si il recomanda "calduros" ca si el tot la dansul isi duce copiii. banuiesc ca nu te costa prea mult sa-i dai un tf si sa vezi daca vrea sa vina acasa si la ce tarif. repet, nu il cunosc, nu stiu cat e de bun. tf: 0722161079, dr. Dima. tu nu esti in evidenta la policlinica elias? mie mi-au dat si un nr de tf la care o gasesc pe asistenta mea in caz ca am probleme, si daca e ceva important si nu ma pot deplasa, am inteles ca vine acasa.
ah, andrei si-a schimbat programul de noapte si nu ma ami lasa...
oana_noemi spune:
mai, dar stiu ca suntem pasari de noapte!
am si eu un set de bibberoane de la avent, primite cadou, dar stiu ca mi le-a cumparat din franta. aici am vazut numai pe bebelusultau.ro. eu nu am incredere in comenzile pe internet, sunt produse mai scumpe si daca primesti altceva in pachet?
nu apartin de policlinica elias, din pacate, doar am nascut acolo, pt. ca medicul meu este acolo! am un pediatru bun, dar femeia mi-a spus ca acasa ea nu vine ca nu mai are cand. sper sa nu am nevoie sa apelez la ea! in rest pt. vaccinuri si cantarire merg la medicul de familie unde il trambalez cu masina. nici medicul de familie nu vine acasa!
si eu sunt ba constipata, ca am reinceput sa iau fier, pt. ca imi curge sange din nas din cauza programului la care ma supune Erik. bine ca sunt obisnuita sa lucrez in ture!
nu stiu ce are puiul meu, dar urla la baie, de zici ca infige cineva zece cutite in el! am incercat cu mancat inainte, apoi dupa baie, se pare ca nmic nu functioneaza! offff!
Anny spune:
Se pare ca e o chestie foarte "obisnuita" constipatia asta ca si eu am probleme mari si nu mi-e decat de cusdatura aia sa nu se rupa ceva pe acolo....
La noi a inceput sa fie mai bine la baita, nu mai urla, in schimb inca nu s-a obisnuit cu masajul, urla la fel de tare.
Se pare ca va trebui sa mergem la oftalmolog ptr. ca are o secretie la ochisorul stang (inca din spital), am facut tratament cu Tobrex si s-a mai ameliorat, dar nu a trecut de tot.
Ne-a dat pediatra sa luam si Calciu sirop (cica fontanela este destul de mare 4/5 cm si e musai de luat Calciu), probabil ca asta se datoreaza lipsei mele de calciu pe care am avut-o in timpul sarcinii si pe care o am si acum cu siguranta.
Fetelor, noi luam Vigantol. Din cate am auzit cica odata desfacut flaconul nu poate fi folosit decat 2-3 saptamani, dupa care expira sau ma rog, nu mai e bun, cu toate ca termenul de valabilitate inscrispe el este lung. Ce stiti de asta? Cica practic, il arunci chiar daca nu l-ai terminat ptr. ca nu mai poate fi folosit.
Io innebunesc cu vremea asta. Ma enerveaza ingrozitor ca nu putem iesi afara. Azi am facut prima isprava: am pus niste apa la fiert sa fac ceai si m-am pus un pic in pat....m[-am trezit dupa vreo ora jumate si nu stiam de unde vine un miros de ars...era oala mea care din alba devenise neagra. Cred ca m-a camajuns oboseala, mai ales noaptea cand se trezeste piticul ma chinui ingrozitor sa nu adorm in timp ce-i dau sa pape. SI nu alaptatul ar fi problema cea mare ci schimbatul, daca il gawsesc ud, normal ca trebuie sa-l schimb si indemanarea mea este dezastruoasa noaptea, asa ca si bietul copil urla cat il tin puterile.
La noi in apartament este cam frigut, eu am bagat caloriferul electric ca altfel na imbolnavim cu totii.
Atat de mult vreau sa dorm.....
cristinamh spune:
oana, eu am comandat prin tf la bebelusultau.ro, si au venit acasa(in bucuresti). poti si refuza pachetul daca nu-ti convine, si platesti la livrare. dar recunosc ca sunt mai scumpi, desi fata de farmacie nu prea! doar fata de angro-uri gen metro, carrefour... cat despre baita, urla de cand intra in apa? daca urla doar la sapunit... atunci mai ai rabdare.daca urla de la inceput poate e apa prea rece sau prrea fierbinte.
anny, eu am intrat si la clinica virtuala si mi-a raspuns chiar cu o indicatie de tratament. cusatura nu cred ca se poate desface. ti s-au topit firele?
chestia cu vigantolul e putin ciudata. daca se foloseste atat de putin, de ce e flaconul atat de mare ?! si daca trebuia aruncat cred ca scia pe prospect... sau ne spunea cand intreba daca am primit din maternitate...
cat despre ispravi... eu am pus ceaiul la racait in chiuveta aseara si am uitat sa inchid apa...si l-am racit de tot!
si noi am bagat caloriferul in priza, si mentinem 25' e chiar placut... afar am iesit ieri pana la biserica, la molifta. afaceristi ca de obicei preotii astia... suta de mii pt un "tatal nostru" si trei bolroseli cu numele meu si al lui bb!
ieri am avut probleme.
bb mi-a vomitat dupa fiecare masa, cam la 15'-30' dupa ce a terminat biberonul. si nu regurgita lapte proaspat, era lapte digerat. mi-a facut aceeasi figura si la pranz, dupa ce a mancat la san.i-am dat ceai, si toata noaptea. a mai vomitat nitel ceai amestecat cu lapte. ceai n-a mai vomitat, si a si dormit 2h, iar kk este mai moale decat de obicei, mai putin si mai des (a facut de 3 ori in plus). dar bb e vioi, chiar sta si rade, se mai si joaca si urmareste caruselul din patut. acum de dimuineata a supt 15' pe fiecare san, si astept reactia. deocamdata doarme in brate. si vreau s-o sun si pe asistenta... dar dupa atat ceai si stat nemancat 12', cred ca a trecut.. sper macar!
oana_noemi spune:
la ultimile bai, bb urla doar la sapunit!
am gasit produse avent la loris comp pe decebal, sunt f. fericita ca mi-am luat pompitza! cam piperata, dar merita! produc 125 ml de lapte si imi vine sa topai de fericire! acum stau cu erik in brate ca il chinuie niste afurisiti de colici. si daca n-m drogat la copil cu sab simplex...
stiti cumva cam cat trebuie sa manance pe zi, asa in medie?
cristinamh spune:
oana, depinde cat e de mare ca sa vezi cat manaca. eu i-am redus din portie lui andrei, de la 120 la 90 ml, dupa cat mi-a vomitat ieri si azi. cu cat ai gasit pompa de la avent? stiu ca nu e ieftina... si ce preturi mai aveau la biberoanele avent? aveau si tetine separat?
si daca bb plange doar la sapunit, cred ca e ok. joaca=te mai multcu el inainte si transforma si sapunitul in joaca, asa n-o sa mai planga cu timpul.
cristinamh spune:
tango, au ajuns poeziile.multumesc mult!
probleme am tot avut, pe dr. nu l-am gasit, asistenta mea e in concediu, dar am dres-o cu ceai si laptic mai putin...
speram sa ne revenim repede.
Ancuta spune:
Buna mamicilor,
Azi Sara a implinit o luna. Ne-am filmat, ne-am fotografiat...acum dormim. Oricum Sara doarme toata ziua, iar cand vine noaptea, se stie, incepem si fixam tavanul, ne uitam dintr-o parte in alta a lui, apoi zambim, mai radem, dar nu vrem sa ne culcam, iar eu, mama, pic de somn, am inceput sa am niste dureri de cap cumplite. Ne culcam numai dupa 12 noaptea, in cel mai fericit caz.
In legatura cu baia, am noroc, Sarei ii place in cadita, sta asa cuminte, nu zice nici pas, ba mai mult, cateodata se uita si in oglinda( daca se vede cumva).
Tango, trimite-mi si mie pozele, te rog. Vreau si eu sa le vad.
Iuliana, ti-am vazut albumul, Emma e o dulceata, mi-a placut tare mult. Sa stii ca mi-am luat sterilizator de la Avent, din acela care se baga la microunde.
Fetelor,am si eu o intrebare referitoare la sterilizare, dupa ce sterilizez biberoanele, operatiune care ia 5 minute, toate produsele sterilizate sunt umede, aburite. De ex, pompa o sterilizez , da si e uda pe dinauntru, la fel si sticlutele. E, eu acum ce fac,ca nu vreau sa am si lapte si picaturi de apa in sticluta, iar daca sterg sticla cu servetel, practic o desterilizez. Voi cum procedati ?
iuliana spune:
Tango, multam fain pentru poezii.
Micuta mea incepe sa gingureasca, azi a zis pentru prima oara...maaaaaa. E prima silaba pe care o zice, ca pina acum numai ...gii, chhiii, ghii. In rest e o cuminte, ieri am iesit la restaurant (am stat pe terasa), am baut si papat toti 3. Ii place tare mult la aer.
Fetelor, incep sa ma pregatesc pentru botez. Chiar mai inainte ma uitam prin revistele mele de bucate ca sa vad ce meniu sa fac. Botezul e pe 5 oct, iar petrecerea o sa o facem la noi acasa. Cred ca o sa fie vreo 50 de persoane. Dati-mi niste idei de papita. Cam stiu ce sa fac, dar ma gindeam ca poate mai aveti voi ceva idei, ma refer mai mult la "felul 2", ca antreuri stiu ce sa fac.
iuliana spune:
Si apropos de poze, ziceti-mi si mie cu cine seamana Emma, ca eu zic ca seamana cu Alex, el zice ca seamana cu mine .