Bebelusii de august-septembrie

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

quote:
Originally posted by iuliana

Si apropos de poze, ziceti-mi si mie cu cine seamana Emma, ca eu zic ca seamana cu Alex, el zice ca seamana cu mine .

Moama,ce m-am mai delectat cu pozele voatre!Io zic ca a luat cate ceva de la amandoi;la prima vedere eram sa zic ca seamana cu tine dar daca ma uit mai atenta....cu amnadoi!

Irina & Vevemica & margica din burtica
Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." (Shakespeare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta spune:

Tango, trimite-mi si poezioarele, te rog frumos.
Merci, Ancuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Buna mamici! Sunt tare necajita!!! Mi-a venit deja ciclul iar bb nu mai vrea sanul si e agitata si plange si o doare burtica. Iar ca sa fie filmul complet a si slabit. Nu are febra ca sa ma ingrijorez ca ar fi ea bolnavioara...Si nici biberonul nu vrea sa-l ia. De ieri tot plang desi stiu ca pe bb nu-l ajuta. Acum a supt fix 3 minute...Ma mir ca doarme...Ce ma fac???????

http://community.webshots.com/user/tangorezu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigresa spune:

Buna fetelor!

Dati-mi si mie un sfat daca puteti. Cum sa-i fac un program lui bebe sa nu mai manance din ora in ora??..noaptea cel putin programul asta al lui ma scoate din circuit. Ce-i drept, mananca putin si adoarme, iar peste o ora iar i se face foame si se trezeste. Pe de alta parte ma gandesc ca nu se satura, poate nu-i ajunge laptele. Dar de crescut a crescut bine, asa ca teoria asta cu laptele nu prea s-ar potrivi.Poate stiti voi niste metode de a-i regla putin programul.
Ptr. poze, pagina lui Horia este :
http://horia.photoart.ro/2d/

Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

ieri am fost la control, dupa 6 saptamani. cica arata foarte bine, atat ca zona e inca foarte sensibila si nu am primit unda verde.... am primit in schimb niste ovule, poate se remediaza situatia in vreo doua saptamani... alta veste, buna sau proasta vom vedea dupa , e ca cu care am nascut m-a cusut foarte bine, dar cam stramt. am vazut la control ca ma jena, si doctorul meu mi-a spus ca, daca o sa ma deranjeze, o sa mai "reparam" nitel. acum, daca o sa am nevoie de reparatie, banuiesc ca asta inseamna inca o taietura pe-acolo, si alta distractie... dar, am intrebat si eu in stanga si in dreapta, si am gasit pe cineva care a fost cusuta mai stramt. mi-a zis ca sunt putine sanse sa ma deranjeze, ba chiar din contra....
si pt ca tot am iesit in oras, am dat fuguta si pana la doctora mea de familie.fetelor, nu stiu daca merge in toate cazurile, dar o sa va spun si voua ce mi-a recomandat. pe langa un unguent pt poponeata, pt constipatie n-a putut sa-mi dea nimic medicamentos, ca nu am voie... dar mi-a dat urmatoarea "reteta": intr-o cana cu apa sa pun de seara 2 linguri cu stafide. dimineata pe stomacul gol sa mananc stafidele si sa beau apa. si asa o sa ajung la scaun zilnic, ceva mai moale. drept sa spun stafidele sunt nemaipomenite, apa e cam "naspa"... dar incerc orice daca scap de

ancuta, eu nu le folosesc imediat dupa sterilizare. cand le scot, le las cu gura in sus, sa iasa aburul si sa se racasca, apoi le intorc cu gura in jos si se scurg si se usuca singure. nu stiu ce sa zic de sters...

tango, m-am apucat de citit poezioarele... pe multe le mai stiu, altele mi le anmintesc, dar sunt multe pe care nu le stiu. cred ca pana face andrei varsta de poezii, o sa invat si eu cele 35 de pagini... sau ii dau si lui tati juma', ca sa se vada si el implicat in proces!
cat despre bebita... habar nu am, inca nu m-am confruntat cu problema, dar probabil ca va accepta in cele din urma biberonul de foame. uite, mi-a veni o idee: ai incercat sa-i dai laptele cu lingurita? poate asa vrea...

iuliana, eu am botezul pe 13 oct, si sunt tot pe dinafara cu meniul. oricum, la mine e tot acasa, dar ceva restrans, doar rudele apropiate, cu totul vreo 15-20 persoane. si nici n=-am de gand sa fac cine stie ce balamuc, nu din cauza lui bb, care oricum isi va vedea de programul lui, ci pt ca eu nu rezist la oboseala. o sa ma apuce de vineri, cu dereticat, gatit si alte alea, sambata o fie toata nebunia, nu-mi mai trebuie si petrecere peste noapte. oricum, m-am gandit ca trebuie sa fie ceva care se poate manca usor de pe farfurioara, ca nu am cum sa intind ditai masa. deocamdata am trecut pe lista niste pulpe de pui, cu ceva garnitura, si niste fripturici. la dulciuri inca nu stiu, cel mai probabil o s-o sun pe mama si pe soacra-mea sa le pun sa faca prajituri si sa vina cu ele (eu sunt asa de "priceputa" la capitolul asta...). la cunubnia civila am facut la fel, si lumea s-a indopat cu aperitive si tot felul de salate pe care le-am facut, iar la friptura nici nu s-au sinchisit.
cat despre cu cine seamana emma... eu nu pot sa ma pronunt. stiu ca andrei seamana cu mine, caci am scos niste poze de-ale mele cand eram de varsta lui, si amu fost destui care au crezut initial ca e el. apoi, dupa ce si-au dat seama ca poza e veche s-au prins ca nu poate fi el. incearca si tu asa, poate iti dai seama. dar in general fetele seamana cu tati... (de-aia am vrut baiat!) ati facut vaccinul de 2 luni? ca maine le impliniti. faceti ? oricum, , iar pt mami si emma,

tigresa, nu-l mai lasa sa adoarma, gadila-l, ciupestel, prindel de obrajor, dar pana nu manaca nu-l mai culca. nu e bine sa manace atat de des, ii face rau la stomacel! sau, cum ii fac lui andrei, primeste masa la 3 ore, nu mai devreme (mai tarziu daca vrea el...). cand plange intre mese, ii dau ceai. mi-e mila de el cand incearca sa prinda sanul prin tricou, dar nu am ce sa-i fac. oricum cu o ora inainte de masa nu mai primeste nimic. ne jucam, plangem, facem ce vrea el, dar nu mancam. si apoi imi lichideaza biberonul si adoarme... daca ii e intr-adevar foame, la prima masa va manca mai bine, apoi se va invata asa (iti doresc!)

anny, am inteles ca pe la 2-3 luni creste intervalul dintre mese, mai ai rabdare. si noi mancam tot la 3 ore... cam 100ml, +/- 20ml. dar programul tau trebuie musai modificat! am patit-o si eu, de nu ma mai tineam pe picioare si nu stiam de ce!ei bine, de FOAME! asa ca acum ma trezesc dimineata inaintea lui bb si mananc. la pranz, dupa ce papa el, il pun in carut langa masa si inghit si eu cate ceva, iar seara, cand bb doarme dupa baita, urmeaza o rapida . si deja ma simt mai bine. cat despre cum arat, mai mult de igiena zilnica absolut necesara... unghiile se taie rapid, fara alte imbunatatiri, iar primul epilat a fost acum, ca m-am dus la . eu zic multumesc daca apuc sa ma pieptan, altfel il prind rapid cand ma dau jos din pat! iar oglinda am dat-o jos, ca ma stresa! in loc sa vad o vedeam o , si ma apuca .

in rest, noi ne-am mai revenit dupa vomitat, a mers figura cu ceaiul. si am inteles ca pana la urma nu e ceva chiar atat de grav cum mi-am inchipuit!

dar avem o alta problema, cu cheful de joaca! ziua e ok, desi tare as mai vrea sa trag un pui de somn, dar seara, pe la 11-12 e cumplit. invartim caruselul de deasupra patutului, ne uitam la el, ca daca se opreste plange. si mai nou, cum incepe sa cante, rade si da si din maini si din picioare... apoi, nu stiu cum sa scap de biberonul de noapte... din fericire e unul singur, dar e cu cantec... ca dupa ce se vede satul, vrea in brate si sa te joci cu el. din fericire pt mine, in tura de noapte lucreaza tati, ca sa ma odihnesc eu si sa am lapte de dimineata. dar saracu' e chiaun de somn cand trebuie sa plece la servici. azi chiar s-a bucurat cand am plecat de dimineata la analize si a trebuit sa mai stea acasa sa ma astepte. sper ca anemia sa se mai fi atenuat, desi ma indoiesc.

e, dar ce-i frumos nu dureaza mult. s-a trezit.
pe diseara (sau la noapte...)

cristina si andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deia spune:

Salutare tuturor,la mamici si la bebici!
Va rugam sa ne adaugati si pe noi pe lista cu bebici din august.Deci noi suntem Delia si bebe Lucas care s-a nascut pe 5 august.
Eu sunt new entry pe forum si numai citind mesajele voastre am ajuns la concluzia ca nu-s cea mai "pedepsita" mamica din lume si nici n-am cel mai rebel bebelus.Insa tot avem nevoie de ajutor.Lucas,azi in varsta de 6 saptamani,mananca foarte des,uneori chiar din ora in ora(in ultimele zile!!)dar in majoritatea timpului la max 2 ore si doarme foarte putin(cam 45 de min dupa o jumatate de ora de supt).Si asta atat ziua cat si noaptea!!!!!.Cand citesc despre bebelusi care dorm de la 10 la 6 dimineata,parca citesc povesti SF.Cel mai tragic este ca datorita acestui "regim" sunt absolut epuizata iar cateodata imi pierd rabdarea si uit cat de binecuvantata am fost sa am un bebelus asa scumpic!
Am incercat sa-i raresc mesele peste 2 ore dar rezultatul a fost un sir neintrerupt de tipete si urlete carora le-am facut fata cam o saptamana dar acum,cand il vad cum plange si cum se inroseste la fata...nu mai am inima sa-l tin departe de san.Am uitat sa va spun ca i-am bagat si supliment de lapte praf pe care i-l dau o data pe zi,noaptea pe la 1 sau 1.30.Iar la san suge cam jumatate de ora la fiecare masa.
Am presupus ca nu am lapte suficient dar a luat in greutate 2 kg intr-o luna si continua sa ia cam 100-130g pe zi.Banuiesc ca nu sunt singura in situatia asta si de aceea astept sfatul si ajutorul vostru.Si de 6 saptamani o tinem tot asa.Problema e ca doarme in car seat,in masina sau in parc dar acasa...Cum il asez in patut,parca il pun pe carbuni aprinsi.Iar in car seat nu-l pot lasa pre multa vreme dn cauza pozitiei in care sta.Nu stiu ce sa mai fac ca sa-l fac sa doarma mai mult.In rest e un copil vesel si dulcel caruia ii place cand mami danseaza cu el in brate si tot ce e viu colorat.
As vrea sa mai pot continua dar din nefericire,jumatatea de ora pe care mi-a dat-o puiul meu a expirat asa ca trebuie sa inchei inainte ca vecinii sa-mi bata la usa acuzandu-ma ca-s o mama denaturata... Deci, dragi mamici asteptam sfatul si ajutorul vostru nepretuit!
Si-n asteptarea raspunsului va transmitem tot binele din lume.
Cu drag,
Delia si Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Salut, mamici!
Delia, bine ai venit, sa stii ca si eu intru la categoria "sa mancam la 2 ore", desi, culmea, in primele zile aveam un program destul de fain, cel putin noaptea. Doctorita noastra m-a amenintat sa nu dau copilului mancare mai des de 3 ore, ba chiar sa-i fac program strict de masa si sa-l respect cu sfintenie, indiferent de toanele pustoaicei, insa eu is moale din fire, cedez usor, si acuma dorm cand apuc, daca apuc...

Cristina, cred ca sfatul pe care l-ai primit pe forum, cel cu Ginkor Fort, este aplicabil si pentru noi, mamicile, eu am luat Ginkor fort in timpul sarcinii (la recomandarea medicului ginecolog), este un produs natural si nu are efecte secundare. Drept este ca nu luam cate 3-4 pe zi, ci numai cate una, insa nu cred ca poate fi daunator. Eu am s-o intreb pe pediatra daca are idee ce as putea sa fac, sa mai vedem o opinie. Daca nu si nu, incerc si eu cu stafidele, ca nu se mai poate! Am cumparat deja unguentul recomandat de oana, pare bun ca mi-a mai luat durerile (nici epiziotomia nu mi-a facut atatea probleme la statul in fund! ), insa atata vreme cat nu rezolvam cauza n-o sa dispara nici efectele.

Anny, unde naiba a disparut mesajul tau de azi-noapte? Am visat eu, sau scrisesei un mesaj care acuma nu mai este?
Astazi am avut sedinta de "infrumusetare", am reusit sa-mi tai unghiile intr-un timp record, daca eram cuminte as fi rezolvat si cu cele de la picioare, insa am fost copil rau si am stat pe chat, asa ca mai astept vreo saptamana.
Cu kilogramele stau inca bine, am vreo 7-8 in plus, insa nu-mi doresc sa le dau jos, si-asa sunt scandura de gard, macar cu astea sa raman (desi nu stiu unde naiba sunt, am depistat numai vreo 2!). In rest... ma uit cu uimire la picioarele mele si numar oasele si venele si-mi amintesc catai elefantul eram acu' o luna... cred ca 5 kile la mine erau numai apa!

Gata, ca sughite copilu', si tipa si tati e deja disperat! Va pup!

PS Am o intrebare care ma roade. Am inteles ca unele dintre voi folosesc marsupii pentru bebei: de care aveti, din ala in care se pune bebe si culcat? E musai sa-l tinem pe copil culcat, sau pot sa iau si marsupiu simplu, sa stea in fund, atarnat? Daca e musai culcat, pana la ce varsta trebuie sa stea asa? Eu intentionam sa iau un marsupiu standard cu aparatoare pentru cap, insa nu stiu daca-l voi putea folosi imediat pe acela. Saru-mana de ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigresa spune:

Ptr. constipatie : eu am gasit un remediu sigur si f. eficient, supozitoarele cu glicerina, in fiecare zi cate unul.

Voi cum ii dati lui bebe suplimentul de lapte (praf), cu lingurita sau cu biberonul? Am inteles ca biberonul ar fi cam contraindicat ptr. ca risti sa nu mai suga de la san apoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Fetelor, cred ca ramin fara laptic. si asa era tare putin, vad ca acum se imputineaza de tot. Ma mir ca am avut si atit, ca eu credeam ca nu o sa am deloc. Degeaba imi spuneau alea de la spital ca, cantitatea de laptic nu depinde de marimea sinilor. Eu nu sint convinsa de asta deloc, plus ca sint 100% sigura ca e ereditar. Eu am papat laptic numai o luna de la mama si stiu ca ea nu a alaptat mai mult de 2-4 luni, a stat rau cu productia.
Emma de vreo citeva zile maninca parca mai putin, iar eu am facut un pic de depresie. As' noapte pe la 2 plingea si camesa pe mine, am tras un certalau cu Alex, parca eram nebuna. Dar el m-a incurajat si mi-am mai revenit.
Ieri am avut o zi de kk, si m-am mai depresat si din cauza ca eu eram convinsa ca Emma are vreo 5.5 kg si m-am dus la un club (apropos, de miine incep gimnastica, usurel-usurel) si acolo m-am cintarit si arata ca Emma avea mai putin. Stiu ca nu ar fi trebuit sa ma depresez, ca (,) cu cintarele e la fel ca si cu ceasurile...insa eu o vreau pe Emma tare dolofanica si vreau sa pape bine. O sa vedem miine la dr. Mi-am blestemat si zilele ca nu am laptic, ca ei ii place asa de mult la sin; daca nu adoarme si o pun la sin adoarme in mai putin de 1 minut.
Asa ca, fetelor, sa multumiti Celui de Sus ca aveti laptic destul.
Miine mergem la vaccinul de 2 luni, am emotii. Azi am sa dau tel sa intreb ce sa ii dau preventiv. Mi-au spus ca tylenol (paracetamol) pentru copii, dar nu stiu cu cit timp inainte. Sper sa nu faca febra sau altceva, asta mi-ar mai trebui acum.
Tot ieri am fost sa ii facem poza Emmei la Studio. Imi pare tare rau ca nu i-am facut si cind avea o luna. Am de gind sa mergem sa o pozam in fiecare luna si sa fac un fel de tablouas cu ea de la 1 luna la 1 an.Si, bineinteles, ca ziua sa fie si mai de kk, Emma a adormit si nu am reusit sa o trezesc, asa ca ne-am reprogramat pentru azi. As fi vrut neaparat ieri, ca a implinit 2 luni, dar nu a fost sa fie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Ancuta, da-le in colo de picaturi de apa ca nu au nimic. E doar apa fiarta, n-are ce sa-i faca nimic rau Sarei. Gindeste-te ca formula se face cu apa fiarta. Si daca o tot tii si jnu vrei picaturi de apa, imediat dupa ce scoti sterilizatorul din microwave, scoate rapid sticlutele aburinde si lasa-le sa se raceaca. Ai sa vezi ca apa se evapora. Pune tetina si capacelul si poti folosi sticluta mult mai incolo.
Nu va mai faceti griji cu microbii. La noi au venit in vizita un fost coleg de-al lui Alex si cu nevasta-sa si doi grasaloi de baieti de 3 si 5 ani. Stiti ce mi-au zis? Ca ei sterilizau sticlele doar cind le cumparau, in rest le spalau si atit. Iar lapticul il faceau cu apa de la frigider, de fapt chiar de la gheata si nu a avut nici unul nimic.

Mergi la inceput