Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (116)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nature spune:

Bertha si Miky-ea, ar fi dragut sa ne vedem la spital

Brie, dupa prima nastere lapticul mi-a venit in aceeasi zi si lactatia am stimulat-o imediat dupa nastere cu GALACTOGIL ( se gaseste la farmaciile HelpNet, sunt niste graunte bune la gust, costa vreo 50 RON cutia). Si eu eram nebuna ca mi se parea ca nu suge destul ILinca, o cantaream inainte si dupa masa, evident ca nu prea se vedeau diferente, dar sotul meu ma mintea si-mi spunea ca a luat x grame, am si acum agenda in care notam greutatea dupa fiecare masa, sa vezi ce m-am enervat dupa vreo 2 ani cand sotul a marturisit cat de tare m-a pacalit . De data asta nici macar nu mai am cantar si nici nu ma agit, se vede cand copilul e bine si cand nu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

Spiridushule bine ai revenit , te asteptam cu continuarea povestii

Criss 36+
http://community.webshots.com/user/criss703

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa.1983 spune:

Emotionant mesajul fetelor de la sept-octombrie.....va multumim......deci......BINE ATI VENIT PE 1.11.2008 LA DESCHIDEREA OFICIALA A ODISEEI NOASTRE

DIAMISHA

...mult curaj si sa treaca emotiile.......

Babyzapi....ma bucur atat de tare ca azi plecati din spital in formatie completa asteptam pozeeee!!!!

Care e urmatoarea care ne rezerva "surprizeeeeee"????Care se simte sa iasa la inaintare,a????

...Vine unla mami...

...Albume Burtica, Bebe, Diverse!!!...

LAURA 37+ Deniel Alexi
----------------------------------------------------------------------------------------------

AMR 2 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anes spune:

eli Citesc si ma minunez, atat de puterea ta , cat si de nimicnicia socrilor . Doamne ajuta sa fie bine pt. voi ca prea ati trecut prin multe!

Multumim pt. sfaturi bertha si Donia (parca) . Este greu sa nu te panichezi, nu?

http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg

Remus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spiridusul spune:

hai sa o scurtez ca imi pica ochii de somn.

tot ce imi mai amintesc este ca, m-au mutat in sala de nasteri, deja aveam contractii dureroase si intense. tremuram pur si simplu...

era 14:10 cand a aparut si medicul in sala, nu aveau manusi, susoteau ca nu's ce le mai lipseste.. in fine.. sistem romanesc de kko

pb era ca erau toti in sala cu mine, dar pe mine nu ma bagau in seama.. as aca la un mom dat le-am spus: ma doare si vreau sa imping, si dr a spus... si? ce mai astepti? impinge!!!
iar eu gandeam: e nebun, saracu' , poi cum sa imping, daca ma doare mai rau?

am impins la urmatoarea contractie.
imi tot spuneau sa inchid gura cand imping, ..veche poveste, sa folosesc energia la altceva
mie imi venea sa strang genunchii de durere... moasa ma masa usor pe genunchi.. o dragutza.

a urmat a doua contractie, cand am intrebat daca se vede ceva din bb, ca io ma'c acasa altfel... ca nu imi place tarasenia asta cu nasterea

dr ma mai tinea de vorba, ma intrba daca am nascut tot cu el prima data.... bla bla
le-am spus ca da, am nascut anul trecut cu EPIDURALA si bin a fooooost.

so inca o contractie, si AM SIMTIT cum am daruit lumii darul meu cel mai de pret.
senzatia asta nu inlocuieste nimic.
mi-au dat lacrimile.
bebelusul meu, nu mai era al meu, deja apartinea lumii intregi.
a trebuit sa ii impinga capsorul un pic, dar a iesit usor.
a inceput sa tzipe, ma uitam la el, este mic-mititel.... nu mai auzeam nimic altceva, si nu mai vedeam decat ghemul meu urlator
imi venea sa ma ridic sa il iau in brate si sa fug.... virtual, pt ca , evident nu puteam misca nici un muschi
m-am uitat la ceas era 14:2??? (14:20 au trecut ei in fisa)
...................................................................

acum simt doar fericire
a fost un an greu, o sarcina grea, insa rezultatul este de nepretuit.
ziua doarme, noaptea serenade.. dar... e al meu si il iubesc

sa ma vedeti cum tin unul in brate la alaptat si unul pe genunchi... la rasfatat.

nu stiu cand si daca mai reusesc sa intru
va dati seama ca nu-i usor

ieri mi s-a desfacut un fir de la epiziotomie, m-am speriat ca naiba
nu-i bai, om vedea luni ce spune dr
va pup pe toate
va multumesc pt telefoane, pt sms-uri pt mesaje
nu am reusit sa raspund decat in mica masura, din pacate

important este sa nu va fie frica... treceti voi si peste asta... greul abia apoi incepe
numar timpul meu de somn in minute... nu in ore
dar , radiez de fericire

e atata dragoste la noi in casa

36 w Cristian + Alexandru 02.02.2007
www.rodino.ro/" target="_blank"> jurnal de bebelus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Ma bucur ca am avut acest impact ! Pup iubita si va doresc multa sanatate. Tinem pumnii lui bebe Rafael!

Citat:
citat din mesajul lui babyzapi

Mirtha am uitat sa-ti spun ca ai o voce superba, linistitoare asa...delicata, nu stiu cum sa zic dar era o placere sa te ascult cand am vb la tel.

Isabela lui Rafael Nicolas

Primul nostru

Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput

Asea , asea sa mai dati cu mesaje de-astea !
Ca ce scrie prin carti e una ce spune o mamica e " mai real" !
Io tac milc da" va citesc . Va spun mai tirziu.

Citat:
citat din mesajul lui bertha

Buna dimineata!

Brie, curaj, mamico, nu te mai ingrijora, asta chiar poate sa afecteze bebelusul si lactatia. Sa luam pe rand:
1. Daca se trezeste des, nu inseamna neaparat ca nu se satura. Poa'sa fie vorba de altceva, sa o doara burtica, sa-i fie cald/frig sau pur si simplu sa o influenteze starea ta psihica.
2. Laptele nu mai e galben pt ca a trecut faza colostrului, acum laptele e in alta faza, la inceput e apos pt a satura senzatia de sete a bebelusului si a-l hidrata si apoi devine mai alb, fiind mai hranitor si mai bogat in proteine si alte substante necesare.
3. Eu cred ca nu e relevant ce cantitate suge, adica nu trebuie comparata cant de lapte matern necesara cu cant de formula. Laptele de mama este folosit aproape in totalitate de bb, exista putine reziduri, de-aia bbii alaptati fac mai putin kk decat cei hraniti cu formula, ba chiar se intalneste situatia cand nu fac kk 2-3 zile, fara a fi constipati. Nu e o regula, bineinteles.
4. Exista ceaiuri pt stimularea lactatiei, poti incerca, dar, in gen, e bine sa bei cat mai multe lichide si sa fii linistita. Pune fetita cat mai des la san, ea e cel mai bun stimulent. Toate "cuplurile" mama-bb au momente grele, dar numai de tine depinde. Nu te descuraja la primul mic hop, alunga spiridusul care te indeamna spre biberon si formula, bb nu o sa scada in greutate daca are 2-3 zile mai proaste. Concluzia asta se trage dupa cel putin o luna. Nu toti copiii cresc la fel, sunt multe cazuri de copii hraniti cu formula si care sunt slabuti si firavi, aspect care spijina ideea ca nu trebuie inlocuite beneficiile laptelui matern pt siguranta pe care ti-o da formula dpdv al controlului asupra cant de lapte papata de bb.
Hai ca am facut un roman! Concluzia e: calm, multa odihna, lichide si numai papa la san. O sa fie bine! Va pup dulce!

Nature si eu tot la Municipal! Tot in jur de 15, prin cezariana, asta daca nu ne schimba bb planurile! Mai vb despre asta, sper sa vezi mesajul!

Pup toate mamicile si piticii!

Bertha 37+ si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)

poze

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Bun de pus pe ran si mesajul tau ! Multu" !
Confirm schimbarea coloritului si a texturii : acum si al meu e al apos dar am citit ca asa este si cazul sa arata !
Intrebare : va dureau sanii dupa alaptat ? Pe laterale ?
Mameloanele , nu mai vorbesc. Acolo mi se pare normal sa ma dureri. Dar sanii >
Uneori simt asa niste arsuri si apoi dureri similare uneo febere musculare ?

Citat:
citat din mesajul lui bertha

Buna dimineata!

Brie, curaj, mamico, nu te mai ingrijora, asta chiar poate sa afecteze bebelusul si lactatia. Sa luam pe rand:
1. Daca se trezeste des, nu inseamna neaparat ca nu se satura. Poa'sa fie vorba de altceva, sa o doara burtica, sa-i fie cald/frig sau pur si simplu sa o influenteze starea ta psihica.
2. Laptele nu mai e galben pt ca a trecut faza colostrului, acum laptele e in alta faza, la inceput e apos pt a satura senzatia de sete a bebelusului si a-l hidrata si apoi devine mai alb, fiind mai hranitor si mai bogat in proteine si alte substante necesare.
3. Eu cred ca nu e relevant ce cantitate suge, adica nu trebuie comparata cant de lapte matern necesara cu cant de formula. Laptele de mama este folosit aproape in totalitate de bb, exista putine reziduri, de-aia bbii alaptati fac mai putin kk decat cei hraniti cu formula, ba chiar se intalneste situatia cand nu fac kk 2-3 zile, fara a fi constipati. Nu e o regula, bineinteles.
4. Exista ceaiuri pt stimularea lactatiei, poti incerca, dar, in gen, e bine sa bei cat mai multe lichide si sa fii linistita. Pune fetita cat mai des la san, ea e cel mai bun stimulent. Toate "cuplurile" mama-bb au momente grele, dar numai de tine depinde. Nu te descuraja la primul mic hop, alunga spiridusul care te indeamna spre biberon si formula, bb nu o sa scada in greutate daca are 2-3 zile mai proaste. Concluzia asta se trage dupa cel putin o luna. Nu toti copiii cresc la fel, sunt multe cazuri de copii hraniti cu formula si care sunt slabuti si firavi, aspect care spijina ideea ca nu trebuie inlocuite beneficiile laptelui matern pt siguranta pe care ti-o da formula dpdv al controlului asupra cant de lapte papata de bb.
Hai ca am facut un roman! Concluzia e: calm, multa odihna, lichide si numai papa la san. O sa fie bine! Va pup dulce!

Nature si eu tot la Municipal! Tot in jur de 15, prin cezariana, asta daca nu ne schimba bb planurile! Mai vb despre asta, sper sa vezi mesajul!

Pup toate mamicile si piticii!

Bertha 37+ si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)

poze

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Eu recuperez episodul 115.
Marysa, copii sagetatorii sunt nazdravani, energici si altruisti. Eu raman uimita de cat de repede isi face Ana prieteni si cati adulti a vrajit. Cand era mica mergeam cu ea in tramvai si fixa pe cineva, dadea insistent din gene pana incepea sa-i zambeasca. A fost si este o smechera. Pe mine ma termina cata energie are.
Ambele zodii sunt bune, eu am preferat sa iasa sagetatoare (ba chiar in unele zile daca nu ma simteam bine stateam in pat) pentru ca avem deja 3 scorpioni in familie si am zis ca destul. Scorpioni sunt ambitiosi, am cunoscut fete scorpioance care numai la ambitiile lor se gandeau. Imi plac mai mult baietii scorpioni desi unii sunt familisti iar altii deloc.
Dar sa stii ca astea sunt pur experiente personale, nu se poate generaliza niciodata. Am prieteni buni si scorpioni si sagetatori.
Acum nu ma mai agit de zodie, ba chiar cred ca cel mai bine sa-l las pe bb sa-si hotarasca data de nastere, asa mi se pare corect.
Tu insa daca intri in prelungiri ai sanse de sagetatoare, dar iar ca sa ajungi acolo lasi pe bb sa decida.
Uite Dandusa a asteptat travaliul, bb si-a ales data si ora la care sa vina.
Mirtha, pai e super bine, ai scapat de toate kilogramele deja, dar nici nu ai luat multe.
Babyzapi, sa creasca Rafael bine sa puteti pleca repede acasa. Ma bucur ca ai intrat. Tu sunt sigura ca nu ai ramas cu nici un gram in plus dupa sarcina. Ceva ponturi pentru revenirea cat mai usoara dupa cezariana ai?

Citat:
citat din mesajul lui alra
teoretic nasti doar cu dr si niscaiva asistente, nu pe hol si deja nu o sa iti mai pese cine ce vede ca "stii tu ce" va fi mai vizionata/pipaita decat rafturile cu toale reduse. toata lumea baga capul sa vada dintr-un motiv sau altul.

Vacanta cu Laura in Romania

Adevarul gol-golut, pana sa ajung la spital mergeam doar la ginecologi femei, in spital mi-au ajuns controalele, stai si induri important este sa iesi sanataoasa de acolo, asa mai scapam de inhibitii .

Alra, ai avut ceva ambitie sa inveti o astfel de limba. Ma stepptam sa fi invatat flamanda nu olandeza. Cat despre cecuri te invidiez grav de tot. Eu de cand ma stiu nu mi-a facut nimeni vreodata curatenie, cred ca dupa ce schimb prefixul ma dau batuta.

Anes, felicitari pentru mica aniversare, ce baiat mare ai!
Leeloo, eu ii dadeam alternativ Debridat si Sabsimplex/Espumisan. Ii dadeam cum se trezea si asteptam 30 de minute pana o alaptam, asa ne-a spus pediatra ca este mai eficient. Uneori insa incepea sa urle prea de tot sau chiar se trezea urland si-i dadeam sa suga mai repede.
Ceai pentru colici poti bea si tu ca are efect si la bb. Sau tu vrei sa ii dai ceai lui bb ca nu e deloc recomandat.
Pentru sughit laptic sau cateva lingurite de apa calduta. Am citit la maicile de septembrie o explicatie faina aici .

PENTRU SUGHIT, bb alaptati, puneti-i la san..ii trece intr-un minut..pentru cei cu lapte praf, ori apa calduta data cu lingurita ori lapte praf caldut dat cu lingurita, la granita dintre cald si rece..nu calai..Nu mai dati lamaii..ii faceti varza la stomac cu aciditatea.

Pentru scos aerul, dupa ce au supt, baut biberon ,lasa-ti bb in patut pe spate, cam 5 min..dupa aia ridicati-l si scoteti-ii aerul..

Cu alaptatul vad ca ai de muncit ceva cu el. De cate ori l-ai lasat nemancat 3-4 ore sa vezi cum reactioneaza? Cat rezista fara sa suga la san?
Daca vrei sa faci militarie cu el fa-o la masa de dimineata cand este odihnit si fomist, nu vrea la san ok nu primeste nimic mai incerci peste 30 de minute. Daca oboseste de plans si de foame va adormi iar la trezire ii va fi si mai foame. Ce nu-i place la san, ca trebuie sa traga mai mult?
La mancare am fost drastica cu ea, dar nici acum la 4 ani nu prea comenteaza la ce ii pun in farfurie, nu ne targuim decat rar.

Trebuie sa plec la nani, s-a trezit Ana si a venit dupa mine.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 35+
Pozele noastre

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Brie, am mai pus lista aceasta, o am de pe net:

Ceaiuri pentru stimularea lactatiei:

1.infuzie de marar:50 de g de marar la 1 litru de apa clocotita se infuzeaza 15 min.se beau 3 cani pe zi.

2.infuzie de busuioc:50 g la 1 litru de apa clocotita.se bea cate o cana dupa mese(3 cani/zi).

3.infuzie din seminte de morcovi:30 g la 1 litru de apa clocotita.se beau 4 cani pe zi,intre mese.

4.infuzie de flori de soc:se face din 100 g de flori la 1 litru de apa clocotita.se beau 4 cani pe zi,intre mese.

5.la 250 de ml de apa clocotita se adauga o lingurita de seminte de anason.se consuma 2 cani pe zi.

6.la 250 de ml de apa se adauga o lingurita de seminte de chimen si se bea 2 cani zilnic.

7.o lingurita de fructe de coriandru se pun intr-o cana cu apa clocotita.se beau 2 cani pe zi.

8.o lingurita cu fructe de coriandru seinfuzeaza in 250 ml de apa.se beau 2 cani,zilnic.

9.se combina parte frunze de roinita,o parte seminte de chimen si 2 parti anason.o lingurita din acest amestec se pune intr-o cana cu apa clocotita.se poate bea pana la 3 cani pe zi.

10.se face un amestec din maghiran(partea aeriana),fructe de anason,fenicul,chimen,in parti egale.din acest amestec se ia o lingurita si se pune in 500 ml apa clocotita.se bea 500 ml.

11.se face un ceai de cimbrisor,frunze de urzica(in cantitate mai mare),cucu anason si fructe de fenicul(la jumatate).se pune o lingurita de amestec la o cana de ceai si se beau 500 ml,zilnic.

ai grija la dozajul recomandat si nu depasi pt ca pot aparea efecte secundare cum sunt:neplaceri digestive,senzatia de disconfort si satietate.ceaiurile amintite se pot lua in cure de 2-3 saptfiecare,dupa care trebuie schimbate cu altele.regula generala pt orice ceai este ca nu trebuie baut mai mult de 3 sapt-o luna,pt ca pot aparea efecte secundare neplacute.si mai bine este sa le bei caldute.

Habar nu am daca toate se gasesc pe la Plafar. Eu am flori de soc in casa, productie proprie si azi am trimis sotul la Plafar, fenicul, chimen, anason sigur gaseste de restul nu stiu.

Diana, ma bucur ca ai intrat. Si cu asa vesti bune, ce bine ca ti-ai revenit fizic. E baiat, e normal sa fie mai infometat, asa a patit si mama mea, eu nu am supt si ea se mulgea si imi dadea cu biberonul pana cand a ajuns sa faca mastita si sa se opereze iar cand s-a nascut uriasul de fratele meu nu a reusit decat 3 saptamani sa-l sature.
Aseara chiar am vrut sa te intreb de Rh- dar am zis sa astept sa intri si sa mai rasufli putin. Chiar Brie, fetita ta ce Rh are? Gena pozitiva este dominanta, eu mai am si fetita, chiar nu prea cred ca are Rh- si sincera sa fiu nici nu imi doresc sa aibe, macar fetele mele sa nu mai aibe stresul acesta cand vor dori sa fie mame.
Manumanu, de ce spui ca nasti in noiembrie, poate rezisti putin si in Decembrie, vad ca sarcina merge bine.
Andreyutza, tu stai asa cumintica in banca ta, nu te vaiti deloc de nimic.
Criss, si eu la fel am fost imbracata in negru la botezul nasilor nostri in noiembrie. Am mai pus o esarfa roz parca si niste agrafe roz in par si gata. Fetele sunt nascute la 10 saptamani diferenta si este super dragut cand sunt impreuna.
Cata_myky, felicitari , ma bucur mult, mult de tot ca de unde te gandeai sa iei pastilute pentru ablactare acum sunteti doar pe san si inteleg ca si merge bine. Bravo!
Marysa, nu sunt experta in zodii insa eu sunt capricoarna si imi place sa o observ cum se comporta. Sincer nu prea imi place ca e asa lipicioasa dar cum spuneam ii sta in fire, chiar nu a invatat-o nimeni. Intodeauna in serile cand aveam musafiri ea brusc era atenta la ei si nu mai avea crize de colici seara, un bb de cateva saptamani. Stiu ca Mirtha zicea ca cei din zodia capricornului sunt diplomati, hm, mie nu imi place sa ma bag pe sub pielea cuiva, plus ca nu fac complimente gratuit, dar recunosc nici nu imi sta in fire sa jignesc. In schimb incerc sa fiu impartiala si obiectiva in anumite situatii ceea ce nu-i acelasi lucru cu diplomatia dar in conflicte prin casa cam eu ii impac pentru ca de obicei numai eu raman calma si cat de cat rationala. Iar acasa am avut parte din plin de conflicte intre fratele scorpion si parintii mei, fratele este un incapatanat de nu se poate ba chiar trece peste limita respectului fata de ei ca parinti. In profesie insa incapatanarea ii ajuta mult.
Eu sunt tare relaxata ca am ramas gravida cand a vrut bb sa vina, acum daca o mai las sa si decida ziua si ora chiar ca nu mai am ce face altceva.
Anes, se intervine cu lapte praf cand iau mai putin de 500 de grame in prima luna, voi cu 430 gr sunteti in grafic mai ales ca a avut si icter.

Eu m-am trezit a doua oara chiar bine odihnita, nu ma doare bazinul, afara este frumos asa ca plecam la cumparaturi (Ana si-a facut de cap o ora si am gasit apa pe jos prin camere, asa ca deja am smotruit casa chit ca ziceam aseara ca stau cuminte, cuminte ).

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 35+
Pozele noastre

Mergi la inceput