Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (116)
Raspunsuri - Pagina 4
fluturasha23 spune:
Neatza la toata lumea!
Ofer cornuri si bautura cofeinizata sau nu, dupa plac, la toata lumea!
Pentru Amalia si Dandusa: Felicitari! Sa aveti bebelusi sanatosi si norocosi si sa va aduca numai bucurii!
Diamisha mult curaj pentru maine si de abia asteptam pove si povestea nasterii!!!
Weekend frumos la toata lumea!!!
35+ 
loren@ spune:
Neata fetele...eu o noapte proasta, dar o dimineata buna...nu nasc nici weekendul asta!![]()
Merg la teatru de papusi cu familionul si sper sa nu ma apuce pe acolo.
Multumim mult mamicilor de sept. - oct. pentru mesajul lor!
Multa sanatate!
Fluturas si eu tot la T...ma duc luni...soata zice sa luam si bagajul de spital...just in case!![]()
Bianca Andreea
Larisa Elena
39+1 zi
A M R numai 6 zile 
babyzapi spune:
Neatza 
Azi plecam acasa
! Pe la 12 vine mama si iubi si ne luam prichindelu' acasa...ce fericireeeeeeeee!
Criss
acum sunt 9 zile de la cezariana sunt super ok, merg la pas alert asa cum imi place mie. Prima zi dupa operatie a fost groaznica mai ales ca faceam pishu des si era un chin sa ma dau jos din pat, dar dupa aia, cu fiecare zi era durerea mai suportabila, in a 3-a zi urcam si coboram pe scari, deci eram bine.
Andreyutza tu cum te mai simti? 
Elilov sper ca ti-a trecut durerea de cap si te simti mai bine. Nu te mai consuma din cauza socrilor...nu merita...cred ca d-asta te-a luat si durerea de cap.
dulce.
Furnicusa welcome la odiseea noastra!
Otilia din pacate asa e, am nascut si am dat jos tot, nu am pastrat nimic si tare rau imi pare. Imi placea inainte ca eram si eu mai rotunjoara acum sunt din nou pielea si osul...si o burtica balonata asa. Doar de burta ma bucur ca am scapat....colegele deja au sarit cu gura pe mine
sa mananc...
Dea nu au astia calculator aici desi sunt la o clinica privata, am coborat pe la niste colege si cum e un calculator liber l-am acaparat eu
. Ca doar am lucrat aici, sa am si eu niste avantaje nu?
dulce
Loren distractie placyta la teatru 
Mirtha am uitat sa-ti spun ca ai o voce superba, linistitoare asa...delicata, nu stiu cum sa zic dar era o placere sa te ascult cand am vb la tel. 
Isabela
lui
Rafael Nicolas 
Primul nostru 
Otiliav spune:
Neata! As manca niste cornuri (multumim Fluturasha) dar parca mai bine mai dorm eu putin. Tare imi place somnul de dimineata, plus ca Ana inca doarme asa ca trebuie sa dorm cat doarme ea, cand se va trezi si eu trebuie sa fiu odihnita.
Va pup, intru mai tarziu, acum a fost trezirea de mers la baie dar si de verificat daca a mai sarit vreun dop, vreo apa rupta.
Se pare ca avem un we linistit.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica
35+
Pozele noastre
leeloo5979 spune:
Otiliav...saru mana mult de sfaturi, ca de obicei...esti pe faza cu raspunsurile!
Leeloo
Lacra a lui Damian
http://good-times.webshots.com/album/562902143JedOlt?start=12
http://good-times.webshots.com/album/568202642FfNDvr
brie spune:
Buna dimineata!
Dandusa, Amalia, felicitari pt baietei. Sa va traiasca, sa fie sanatosi!
babyzapy, ce ma bucur pt voi. Mai e putin si plecati acasuca. Ti-ai revenit destul de repede si asta este bine.
Fetelor, imi pare atat de rau ca nu am timpul necesar sa stau mai mereu sa citesc, sa raspund. Am citit cateva chestii interesante despre sughit postate de arla.
arla, multumesc tare mult. Fetita mea sughite in fiecare zi, dupa fiecare alaptat aproape.Pediatra mi-a spus sa-i dau 2 picaturi de lamaie.Acum am inteles si nu ii voi mai da, am sa-i dau apa calduta.
Eu am intrat asa intr-o pasa proasta, sper sa nu fie depresie. Nu mai am laptic atat de mult. Nu stiu ce sa ma fac. Daca acum cateva zile ma laudam cu productia mea de lapte , cu laptele meu gras........de ieri nu prea mai e la fel. Aseara fetita s-a trezit mai des ca de obicei, iar catre dimineata chiar la o ora. Sunt convinsa ca nu se mai satura cu laptele. M-am muls in dimineata asta (cateva picaturi) ca nu prea mai aveam ce si am constatat ca laptele nu mai este atat de galben, ci parca ar fi asa ca o apa chioara. In alta ordine de idei am facut acum 2 zile si o proba sa vad cam cat suge la o masa micuta si am observat ca bea cam 70-80 ml odata.
Ce ma sfatuiti sa fac? As putea sa ma stimulez altcumva sa imi vina mai mult lapte?? Sunt ceaiuri pe care le pot bea pt stimularea laptelui?? Offfffffff asa imi pare de rau ca am impresia ca imi pierd laptele, iar minunatia mea nu o sa mai poata fi hranita la san !
Parca nici nu vreau sa ma gandesc la completarea cu laptele praf! Dar nici nu vreau sa o las flamanda si sa-mi scada in greutate.
Va rog, ajutati-ma cu cateva sfaturi!
38+
Androniki
brie spune:
Multumim fetelor de la septembrie-octombrie. Frumos mesaj.
As vrea si eu sa-mi dati adresa de mail si parola si adresa in care putem pune poze cu bebelusii nostri. 
Am schimbat si eu semnatura ca mereu uitam. Am simtit asa un gol in stomac.Pana acum inaintam cu numarul de saptamani, acum a trebuit sa sterg tot si sa trec altceva.....
Mama a doua minuni Androniki si Brianna
bertha spune:
Buna dimineata!
Brie, curaj, mamico, nu te mai ingrijora, asta chiar poate sa afecteze bebelusul si lactatia. Sa luam pe rand:
1. Daca se trezeste des, nu inseamna neaparat ca nu se satura. Poa'sa fie vorba de altceva, sa o doara burtica, sa-i fie cald/frig sau pur si simplu sa o influenteze starea ta psihica.
2. Laptele nu mai e galben pt ca a trecut faza colostrului, acum laptele e in alta faza, la inceput e apos pt a satura senzatia de sete a bebelusului si a-l hidrata si apoi devine mai alb, fiind mai hranitor si mai bogat in proteine si alte substante necesare.
3. Eu cred ca nu e relevant ce cantitate suge, adica nu trebuie comparata cant de lapte matern necesara cu cant de formula. Laptele de mama este folosit aproape in totalitate de bb, exista putine reziduri, de-aia bbii alaptati fac mai putin kk decat cei hraniti cu formula, ba chiar se intalneste situatia cand nu fac kk 2-3 zile, fara a fi constipati. Nu e o regula, bineinteles.
4. Exista ceaiuri pt stimularea lactatiei, poti incerca, dar, in gen, e bine sa bei cat mai multe lichide si sa fii linistita. Pune fetita cat mai des la san, ea e cel mai bun stimulent. Toate "cuplurile" mama-bb au momente grele, dar numai de tine depinde. Nu te descuraja la primul mic hop, alunga spiridusul care te indeamna spre biberon si formula, bb nu o sa scada in greutate daca are 2-3 zile mai proaste. Concluzia asta se trage dupa cel putin o luna. Nu toti copiii cresc la fel, sunt multe cazuri de copii hraniti cu formula si care sunt slabuti si firavi, aspect care spijina ideea ca nu trebuie inlocuite beneficiile laptelui matern pt siguranta pe care ti-o da formula dpdv al controlului asupra cant de lapte papata de bb.
Hai ca am facut un roman!
Concluzia e: calm, multa odihna, lichide si numai papa la san. O sa fie bine! Va pup dulce!
Nature si eu tot la Municipal!
Tot in jur de 15, prin cezariana, asta daca nu ne schimba bb planurile! Mai vb despre asta, sper sa vezi mesajul!
Pup toate mamicile si piticii!
Bertha
37+ si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)
poze
bertha spune:
Uitasem: am vazut la ProTV o stire, sper sa fie si adevarat, potrivit careia de "legea mamelor" vor beneficia si mamicile aflate deja in CIC. Nu se aplica legea pt mamicile care s-au reintors deja la serv.
Sper sa nu fie speculatii, astept normele de aplicare.
Bertha
37+ si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)
poze
alra spune:
neata, noi la cafea (eu) si lapte (laura). ne uitam la cartile junglei pentru a 150-a oara zilele astea.
eu am dormit relativ bine insa ma doare burta - cred ca din cauza constipatiei iara. vestea buna e ca am bagajul facut! lipsesc doar niste mici detalii - gen pasta de dinti, insa daca e sa am nevoie sa plec in 5 minute macar am pe ce pune mana.
brie, nu de la mine erau informatiile pentru sughit ci de la otilia. eu sincer nu stiam ce sa ii fac cand sughitea. ma uitam la ea si ziceam "ia uite, sughite!"
relativ la problema cu laptele: primul lapte care curge din san e cel cu glucide, abia dupa aia vine cel cu grasime. e total irelevant ce si cat scoti cu pompa! dupa o vreme de la nastere sanii se inmoaie si pompele nu mai au aceeasi eficienta pe orice forma de sani. eu cu pompa avent am reusit sa scot ceva la inceput de tot si apoi nu mai scoteam nimic. nu te mai ingrijora de calitatea laptelui tau - calitatea e tot timpul cea mai buna, e potrivita pentru nevoile lui bb la varsta respectiva.
cantitatea o poti mari prin stimulare. il tii la san cat mai mult posibil. stiu ca in romania exista si niste ceaiuri si picaturi pentru stimulare, aici nu exista nimic din cate stiu eu. mie mi-au zis pusa la san cat mai mult posibil - alaptatul functioneaza pe principiul cerere-oferta
otilia, flamanda si olandeza sunt acelasi lucru. in flandra e o pronuntie un pic diferita insa e aceeasi limba. denumirea de "flamanda" insa nu prea se foloseste oficial ci parca mai mult pentru a denumi dialectele. aici sunt dialecte diferite de la un sat la altul chiar, e foarte greu sa pricepi oamenii de pe strada daca tu stii limba oficiala. in scoli insa se vorbeste olandeza curata (SPER!!! - nu mi-ar placea ca laura sa vorbeasca taraneasca de pe strada
)
si la urma dar nu in ultimul rand - babyzapi felicitari pentru intoarcerea acasa!!!
ALRA 35+
Vacanta cu Laura in Romania