Calitatile unui pedagog de clasa I

Calitatile unui pedagog de clasa I | Autor: alba_ca_zapada

Link direct la acest mesaj

Buna,
Multe mamici au trecut prin faza cautarii unui pedagog bun pentru copii lor atunci cand acestia au pasit in clasa I.

Asa incat, va rog sa imi intelegeti interesul si sa imi dati sfaturi cu privire la ce calitati ar trebui sa aiba un invatator/invatatoare pentru ca un copil de clasa I sa se adapteze mai usor unui program scolar si sa dea un randament cat mai bun.

Stiu ca depinde de copil, de mediul in care se dezvolta, de parinti, etc. dar depinde si de invatator.

Fiica mea va merge la anul in clasa I la scoala 195 si astept ca si mamicile si taticii care citesc acest subiect si au copii la acesta scoala sa imi dea informatii referitoare la aceste aspecte.

Va multumesc frumos!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

se vedem...ce am cautat eu la un pedagog..
-sa zambeasca !
-sa stie a se purta cu fiecare copil, pliat pe nevoia si caracterul copilului!
-sa comunice eficient cu parintii!
-sa nu ridice tonul la copii!
-sa aiba cunostinte solide de psihologie!
-sa fie intotdeauna obiectiv!

dar, din pacate eu nu am intalnit un astfel de pedagog! stii de ce? pentruca in Ro, nu sunt PEDAGOGI!
pedagogul e cel care isi pune amprenta pe copil, primii ani de scoala sunt decisivi! de aceea rolul pedagogului este, inestimabil!

Kari

Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!

Antonie de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

dar, din pacate eu nu am intalnit un astfel de pedagog! stii de ce? pentruca in Ro, nu sunt PEDAGOGI!
pedagogul e cel care isi pune amprenta pe copil, primii ani de scoala sunt decisivi! de aceea rolul pedagogului este, inestimabil!

Kari

Doamne! ce bine ai zis!!!

Cornelia si taurasul Rares Costin (22.04.2002)
Fotografii
Grecia2008

www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Sa nu dea pagini intregi de teme.

De cate ori intreb despre vre-o invatatoare - primul lucru care mi se aduce la cunostiinta este:
-E foarte buna, le da teme si stau copiii la birou 4-5 ore!

Mi se horror ca un copil de clasa 1 sa aibe atatea teme! Cand mai face un sport sau alta activitate (pictura, muzica, linbi straine) si evident - cand se mai joaca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba_ca_zapada spune:

Multumesc pentru raspunsuri!

Acum cateva zile am pus aceeasi intrebare unor prieteni care au fetite in clasele a 4-a si respectiv a 5-a.

Acestia mi-au raspuns ca foarte important este ca invatatorul sa lucreze cu toata clasa.

Mi-au spus ca unii invatatori, au obiceiul de a-si forma un grup de cativa elevi mai buni cu care lucreaza, iar ceilalti trebuie sa se ia ca o turma dupa cei din grup.

Cred ca este intr-adevar important ca pedagogul sa ii motiveze pe toti copii (sau ma rog pe marea majoritate a copiilor) sa participe in mod activ la lectii.

Chiar daca astazi il intreba pe un copil ceva si acesta are un raspuns nu tocmai la obiect, ideea ca peste 2-3 zile iar va fi intrebat il face pe acel copil sa fie atent si sa depuna efort ca sa raspunda mai bine, altfel daca il lasa sa doarma in banca tot anul si doar ii da o lucrare ca sa ii puna nota este iremediabil pierdut.

Voi ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Ei, ai reaparut pe aici
Aia cu "un bun pedagog" mie mi-e usor neclara. Adica "cunostinte solide de pedagogie" dupa mine, oricat ai invata psihologie/pedagogie daca nu ai un "nu stiu ce" degeaba ai invatat. In experienta mea de elev nu am intalnit profesor care sa fie pe placul tuturor. Unii profesori mi-au placut, altii nu, cred ca se stabileste o relatie invatator - elev. Din pacate partial este oricum loterie. Te duci la o scoala / un invatator. Daca se intelege cu copilul tau e ok, daca nu muti copilul, oricat de neplacut este. Bineinteles incerci sa alegi un invatator care sa fie potrivit cu ceea ce iti doresti si cu ce crezi ca se potriveste copilului propiu (teme multe sau putine, culegeri multe sau putine, accent pe ordonare sau accent pe logica, etc).
Personal mi-as dori un invatator cu accent pe logica, care "sa ii invete sa gandeasca" mai mult decat sa ii obisnuiasca sa repete ca papagalii. In plus obiectivitatea si lipsa "dependentei de plase" ca sa zic asa e importanta. Daca il mai place si Monica, e tot ce vreau

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia3 spune:

invatatoarea fiica-mii tine copii tot timpul dupa ora 12 pe motiv ca este multa materie si vezi doamne lucreaza cu toti.intr-o zi cand am vazut ca e 1 fara un sfert si fata nu ajunge plina de nervi am sunat-o pe invatatoare si ea mi-a replicat",,pai au avut si sport si religie!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui alba_ca_zapada

foarte important este ca invatatorul sa lucreze cu toata clasa.

unii invatatori, au obiceiul de a-si forma un grup de cativa elevi mai buni cu care lucreaza, iar ceilalti trebuie sa se ia ca o turma dupa cei din grup.

punctarile acestea sunt foarte importante. dar, precum ti-am spus, asa ceva in Ro, nu prea exista. din pacate....
ceea ce ai punctat tu, este un mod de predare al tuturor invatatorilor, ei altfel nu stiu sa predea!
ai sa te izbesti de problema asta, pentru ca intr-o clasa sunt 20 de copii, total diferiti. normal ca unul gandeste mai rapid, e bun la mate, iar altii sunt mai visatori!

Kari

Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!

Antonie de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meru spune:

Citat:
sa zambeasca !
-sa stie a se purta cu fiecare copil, pliat pe nevoia si caracterul copilului!
-sa comunice eficient cu parintii!
-sa nu ridice tonul la copii!
-sa aiba cunostinte solide de psihologie!
-sa fie intotdeauna obiectiv!

Din pacate, trebuie sa ne obisnuim cu asta ?

Mergi la inceput