Diferenta de varsta
Raspunsuri - Pagina 9
madybulancea spune:
Sotul meu e mai mare decat mine cu 11 ani si sunt tare mandra,eu nu vad alaturi de unul de 24 ani de ex (precizez ca eu am 21 si el 32)...mereu mi-au placut barbatii mai mari,mi se par mult mai inteesanti...eu il iubesc la nebunie,si el pe mine!l-am cunoscut in liceu,knd imi era prof...de informatica...a fost o perioada de 2 ani tare frumoasa,acum avem un copil de 1 an jumate pe care il iubim enorm!
Poze Razvanelu vechi
poze razvanelu noi
varsta nazdravanlui Razvan
Ilinca_M. spune:
Ce am observat eu privind de pe margine (si nu doar in topicul acesta):
-cele care preferati barbatii mult mai in varsta si se considera lipsite de prejudecati pentru aceasta, de fapt au mult mai multe prejudecati si sunt mai incapabile de empatie decat celelalte! Sa ma justific: aproape toate cele cu soti mai in varsta argumenteaza "e mai interesant, are experientza, e mai matur, protector, am ce invata de la el"- iar cand vine vorba de femei cu soti mai tineri le privesc cu condescendentza:"ooo, dar e imatur, e un pustiulica, are cash la gura, cat curaj iti trebuie sa iei unul mai tanar, n-are cum sa tzina etc.". Ei nu zau? Nu puteti sa va imaginati si o situatie inversa? In definitiv nu cred ca e o situatie standard, gen:"ea tanara-el trecut=lapte si miere" si "el mai frageduc-ea mai matura=necazuri, incompatibilitate", ci depinde de la caz la caz. De cand e varsta o garantie a maturitatii?! Oooo, cati barbati cu parul alb in cap (si alte zone:)) nu-s infantili si egoisti si libidinosi si ravnind la alte femei chiar si cand au o mandrete de femeie frageda langa ei! Si cati tineri maturi si cu principii clare in viata nu exista, care rad cand vad pitipoance si le e mila de ele, nu baloshesc ca niste bulldogi la o fusta scurta si un decolteu de prost-gust, nesustinute de un dram de creier! Personalitatea omului se formeaza pana la 18 ani, de acolo incolo experienta nu-l poate modifica radical decat in situatii-limita, situatii extreme. Un tanar egoist, mitocan si tembel asa va fi si la 60 de ani, nu-i va creste nici IQ-ul nici nimic altceva:))
Ce vreau sa subliniez: trebuie sa intelegem ca gusturile omului sunt de o varietate infinita si nu putem sa ne incadram toti in aceleasi sabloane. Pe mine ma enerveaza generalizarile de ambele feluri:
1) el mult mai in varsta: materialism, clar, boshorog, o sa-i schimbe scutecele, o sa-l lase puterile cand ea va fi in floarea varstei, o sa rada ceilalti copii de copilul lui;
2)ea mai in varsta (aici discutiile apar si cand ea e mai in varsta cu 2 ani, asa inradacinate sunt unele prejudecat, vezi a afirmatie anterioara:"e bine ca barbatul sa fie cu cativa ani mai mare"- nu zau?! says who? "intelepciunea populara?): "ce poate vedea la un putzake, el o s-o lase pt. o prospatura, n-are cum sa dureze, el cauta o figura materna etc.
(si da, sotul meu este mai tanar decat mine, nu i-as putea fi mama, dar orisicat...:)) Si e extrem de inteligent, matur, nu-l intereseaza "prospaturile" si e absolut mandru de mine)
[18+]
CORNELIAP33 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. Ce am observat eu privind de pe margine (si nu doar in topicul acesta): -cele care preferati barbatii mult mai in varsta si se considera lipsite de prejudecati pentru aceasta, de fapt au mult mai multe prejudecati si sunt mai incapabile de empatie decat celelalte! Sa ma justific: aproape toate cele cu soti mai in varsta argumenteaza "e mai interesant, are experientza, e mai matur, protector, am ce invata de la el"- iar cand vine vorba de femei cu soti mai tineri le privesc cu condescendentza:"ooo, dar e imatur, e un pustiulica, are cash la gura, cat curaj iti trebuie sa iei unul mai tanar, n-are cum sa tzina etc.". Ei nu zau? Nu puteti sa va imaginati si o situatie inversa? In definitiv nu cred ca e o situatie standard, gen:"ea tanara-el trecut=lapte si miere" si "el mai frageduc-ea mai matura=necazuri, incompatibilitate", ci depinde de la caz la caz. De cand e varsta o garantie a maturitatii?! Oooo, cati barbati cu parul alb in cap (si alte zone:)) nu-s infantili si egoisti si libidinosi si ravnind la alte femei chiar si cand au o mandrete de femeie frageda langa ei! Si cati tineri maturi si cu principii clare in viata nu exista, care rad cand vad pitipoance si le e mila de ele, nu baloshesc ca niste bulldogi la o fusta scurta si un decolteu de prost-gust, nesustinute de un dram de creier! Personalitatea omului se formeaza pana la 18 ani, de acolo incolo experienta nu-l poate modifica radical decat in situatii-limita, situatii extreme. Un tanar egoist, mitocan si tembel asa va fi si la 60 de ani, nu-i va creste nici IQ-ul nici nimic altceva:)) Ce vreau sa subliniez: trebuie sa intelegem ca gusturile omului sunt de o varietate infinita si nu putem sa ne incadram toti in aceleasi sabloane. Pe mine ma enerveaza generalizarile de ambele feluri: 1) el mult mai in varsta: materialism, clar, boshorog, o sa-i schimbe scutecele, o sa-l lase puterile cand ea va fi in floarea varstei, o sa rada ceilalti copii de copilul lui; 2)ea mai in varsta (aici discutiile apar si cand ea e mai in varsta cu 2 ani, asa inradacinate sunt unele prejudecat, vezi a afirmatie anterioara:"e bine ca barbatul sa fie cu cativa ani mai mare"- nu zau?! says who? "intelepciunea populara?): "ce poate vedea la un putzake, el o s-o lase pt. o prospatura, n-are cum sa dureze, el cauta o figura materna etc. (si da, sotul meu este mai tanar decat mine, nu i-as putea fi mama, dar orisicat...:)) Si e extrem de inteligent, matur, nu-l intereseaza "prospaturile" si e absolut mandru de mine) [18+] |
Sunt absolut de acord cu concuziile tale. Inceputul mesajului ma nelamureste insa, cel putimn in ceea ce ma priveste nu consider ca doar relatiile de genul celei pe care o am eu (el mai in varsta) sunt ok. Nu am nimic nici cu relatiile de tip invers(ea mai in varsta). Dupa cum am mai spus, cred ca varsta partenerilor sau diferenta de varsta dintre acestia nu reprezinta un criteriu pentru o relatie: asa cum nu sunt nici greutatea, religia, culoarea pielii, numarul de diplome, "albastrimea sangelui" etc Sunt altele mult mai importante...
Cornelia si taurasul Rares Costin (22.04.2002)
Fotografii
Grecia2008
www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
MihaelaV spune:
Intre mine si logodnicul meu sunt 10 ani si jumatate. Eu am 23 si jumatate si el 34 si desi unora li se pare o diferenta f mare noi ne iubim mult si suntem fericiti.
Ma uimeste mentalitatea si nesimtirea unora... Azi eram intr-un hypermarket, in zona unde se dau cadouri pe puncte. In fata mea era un domn in jur de 70 de ani si avea un baietel de 4-5 ani in brate. Dansul vroia sa ia un cadou de punctele de care dispunea si avand putine, operatorul de acolo i-a sugerat sa cumpere o jucarie pt nepotel... Domnul a zis ca nu e nepotelul lui, ci fiul lui, iar operatorul si celelalte 2 angajate au izbucnit pur si simplu in ras... ras in hohote. Tatal si fiul au plecat imediat de acolo suparati...
natynic spune:
Ilinca M, in ceea ce ma priveste imi cer scuze daca te-am ofensat cu ceva, eu doar mi-am spus parerea: ca prefer un barbat cu cativa ani mai mare si ca mi se pare ca e nevoie de curaj pentru a avea o relatie cu un barbat (mult) mai tanar. E parerea mea, opinia mea. Formata dupa 3 relatii -intamplator- cu barbati mai tineri ca mine; eu asa ceva sa nu mai vad!
In ceea ce te priveste, ma bucur ca ti-e bine si sper sa-ti fie in continuare si daca ti-e atat de bine nu te mai urzica asa daca citesti alte pareri/gusturi/situatii.
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Natasa spune:
Educatia, bunul simt, delicatea, empatia nu tin de virsta. Evident ca nu vorbim aici de cazuri bolnave in care oameni maturi umbla cu adolescente/adolescenti de 14 ani...Nu cred in mitul ca o data cu virsta vine vreo intelepciune, dupa cum am spus educatia se capata muuult mai devreme si lupul nu-si schimba naravul pentru ca imbatrineste , indiferent de sexul lui. Am vazut cupluri fericite in care diferenta de virsta e mare (de-o parte si de alta). Evident ca nu cred in iubiri de genul el 90 de ani, ea 18, dar altfel mi se pare ca diferenta de virsta chiar nu are nicio importanta.
Ilinca_M. spune:
Natynic, nu ma "urzic", n-am eu treaba cu parerile oamenilor doar ca fiind profesoara de logica nu-mi plac erorile de argumentare gen generalizare pripita, argumentum ad populum si altele. In rest...cum isi decide fiecare viata, ce partener isi alege...chiar nicio problema n-am, dimpotriva, tocmai de-aia as vrea sa nu mai aiba nimeni probleme gen privit "peste gard" si barfit sau dat cu parerea ca Ieremia cu oistea-n gard
Cornelia, nu am facut vreo aluzie la tine, am vazut pozele si se vede clar ce relatie deosebita si frumoasa au tatal si fiul!
Despre mitocania oamenilor in general si a celor din Ro in special...n-am cuvinte...o vad zilnic oriunde merg, astia suntem noi, oamenii, urata specie pe alocuri, ce sa facem?!
Fiecare relatie are particulsritatile ei si nu putem noi facem presupozitii si sa oferim "verdicte" sau "previziuni", ca nu suntem noi mama-omida
E adevarat ca relatiile unde sunt diferente de 30-40 (sau mai mult!) de ani(indiferent de care partener e mai tanar sau mai in varsta) mi se par si mie suspecte sau chiar patologice, dar pana si acolo sunt dispusa sa accept ca poate e si cate un caz-doua (asa mai rarutz) unde nu e o relatie de suprafatza sau "pe interes", ci ascunde ceva adevarat si pur...
Natasa, perfect de acord cu tine, frumos sintetizat! Eu am tendinta sa vorbesc si sa argumentez mult, defect profesional!
[18+]
Natasa spune:
Ilinca, si eu sint peofesoara si am acelasi defect, numai ca aici nu am altceva de spus :)
A, ba da, am. Celor care spun ca nu ar suporta linga ele vreun tinerel de aceeasi virsta sau mai mic pentru ca barbatii maturi au mai multe calitati, vreau sa le pun o intrebare. Barbatii de care v-ati indragostit credeti ca erau cu ceva inferiori cind erau tineri? Va spun eu ca erau aceiasi oameni, cu aceeasi educatie si pasiuni, astea nu au venit o data cu virsta. Oamenii se definesc ca mitocani sau gentlemani muuult mai devreme in viata, anii nu adauga intelepciune acolo unde neuronul e stingher si educatia lipsa!
natynic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Natasa Ilinca, si eu sint peofesoara si am acelasi defect, numai ca aici nu am altceva de spus :) A, ba da, am. Celor care spun ca nu ar suporta linga ele vreun tinerel de aceeasi virsta sau mai mic pentru ca barbatii maturi au mai multe calitati, vreau sa le pun o intrebare. Barbatii de care v-ati indragostit credeti ca erau cu ceva inferiori cind erau tineri? Va spun eu ca erau aceiasi oameni, cu aceeasi educatie si pasiuni, astea nu au venit o data cu virsta. Oamenii se definesc ca mitocani sau gentlemani muuult mai devreme in viata, anii nu adauga intelepciune acolo unde neuronul e stingher si educatia lipsa! |
Uite, eu o sa-ti raspund ca sotul meu nu o data mi-a zis ca, pe cat de mult ma iubeste acum, daca m-ar fi cunoscut cand avea 20-25 de ani si-i umblau ochii numai dupa tipe "bune", "hot" si de regula mai mari ca el, doi bani n-ar fi dat pe mine si pe calitatile mele. Numai ca pe mine m-a cunoscut la 38 de ani, dupa o prima casnicie esuata. Fii sincera! Tu chiar esti aceeasi persoana, cu aceleasi aspiratii, gusturi si prioritati de viata ca la 20 de ani? Tu chiar n-ai invatat nimic din viata prin care ai trecut? Nu ai avut la nivel interpersonal deceptii si surprize placute? Eu sunt convinsa ca da; pt ca nimeni nu e scutit de asta. Concluzia: omul totusi se mai "coace" in viata si i se mai schimba sistemul de valori...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!