Copiluti de mai-iunie 2005 (89)
Raspunsuri - Pagina 2
gabitzam spune:
Nelia, ce frumoase sunt fetele costumate de halloween si cum se invarte Lisandru printre ele
Au fost la colindat?
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
nelia spune:
Buna dimineata!
Astazi e Halloween-ul la noi, mare bucurie mare! Au plecat costumate si erau tare incintate. Mai ales Agata, care e invitata de o fosta colega de la gradinita Dawson si va merge si cu Trick or Treat... Repeta dimineata prin casa: smell my feet give me something good to eat... cica sa nu uite... sper ca nu va uita in schimb poezia pe care o are pentru astazi. Nu le-am luat costume noi, sint tot cele de anul trecut, Alba-ca-zapada si Regina noptii isi spune Agata, nu mai e vrajitoare, dar le-am mai imbunatatit cu accesorii. Aseara, i-am cumparat Agatei si rochita noua pentru competitie, ca are la sfirsitul lunii primul ei solo adevarat si prima ei competitie (anul trecut nu a mai ajuns ca nu era pregatita) si am pozat-o in toate felurile.
Si legat de Agata... aseara, dupa ce le-am pozat, spalat, bagat in pat, ii spun ca acum trebuie sa se linisteasca si sa doarma, pentru ca miine e Halloween, dar numai dupa ora 12, pentru ca pina atunci are teste de dat si vreau sa fie odihnita si atenta la ele... ca scoala este mai importanta decit orice alta activitate sau sarbatoare. Si ea imi raspunde: ba nu, mami. Nu scoala este cea mai importanta, ci viata. Sa traiesti frumos si sa te bucuri de ea, deci si Halloweenul si patinajul, si tot ce mai fac... si... scoala (asta spusa asa, cu un ton indulgent), sint toate la fel de importante pentru ca fac parte din viata mea. Na, poftim cultura la ea!![]()
Gata, mi-am terminat cafeaua, ma duc la curatenie si ornat casa, ca ieri am fost cu copiii si am cumparat niste fleacuri de pus prin casa. Agata si-a luat ghirlande cu scheleti, pinza cu paianjeni, o vrajitoare de pus pe usa... Tudora nu a vrut nimic, si-a luat doar un bostanel simpatic de pus pe usa si niste hirtie neagra si portocalie ca sa confectioneze ea ceva pentru camera. Micuta, ii este frica de sarbatoarea asta, cica a vazut o vrajitoare pe tavan. A acceptat sa se imbrace dimineata numai pentru ca i-am spus ca daca e printesa si are diadema si bagheta in mina, vrajitoarele nu mai au nici o putere asupra ei, le este lor frica de ea...![]()
Pentru cine vrea, poze noi
AICI! 
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
ioanailincam spune:
Vai, dar ce liniste pe aici! De dimineata tot dau refresh si nimic.
Gabi - am uitat ce bulanashe grasute au bebelusii. Si inca ceva, ce m-a frapat si de la o fosta colega care mi-a trimis poze cu fetita ei: faptul ca bebelusii stau culcati. Ana fiind in continua miscare de atata timp, mi s-a parut straniu sa nu gasesc poze macar cu ei in poponet
. Doamne, ce vremuri, ce cuminit ear, cum nu trebuia sa alergi cu limba scoasa dupa ei, sa-ti faci griji ca ii musca un caine sau da o bicicleta peste ei. Pe de alta parte ma intreb: mai am eu putere sa o iau de la capat? E, noroc ca mai am cam un an sa reflectez la problema
.
Altfel, bine sanatosi? Noi suntem binisor: a venit socrella, avem mancarica si babysitter in consecinta, vremea e superba (zici ca vine vara, nu iarna, s-a dus naibii vremea cu totul) asa ca maine mergem la tara de dimineata pana seara. La munca a fost super lejer toata saptamana, ce sa mai, cand sunt zile din astea simti ca traiesti
.
Incheind in acest ton optimist, imi iau catrafusele si ma duc pana la Unirea, iar cand scapa si barbatul, dam o tura pana la Ikea sa vedem daca au patul pe care il dorim pentru Mogaldea. Sa aveti un week-end placut!
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
onixone spune:
Nelia ce familie frumoasa sunteti.Misto ca fetele se bucura de sarbatoare asta.
Gabitzam....are Radu o poza in care e leit Andrei.Sunt niste draguti.
Eu am o problema.Fii-miu se cam sperie de Halloween si nu vrea sub nici o forma sa se imbrace in costum.La magazin orice costum i-am aratat nu a vrut.Ba mai mult, e incantat sa mearga sa ceara bomboan dar fara costum sau in costum de printesa vrea.(ei...explica-i asta lui taica-su ca dupa mine eu l-as imbraca.Daca asa vrea copilul...de ce sa il imbrac in monstru daca el vrea printesa.Poate imi face vreo bucurie cand e mai mare.LOL)
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
Florentina G spune:
Salutare!
Vai cat de mult am putut lipsi...nu imi vine sa cred....
Ma simt vinovata mai ales pentru ca am ratat evenimente importante... zile de nastere, aniversari si chiar venirea pe lume a puiului mic, Iulia!
Cu intarziere, dar din tot sufletul, La Multi Ani, Elisor! Sa fi sanatoasa si sa te bucuri de familia ta frumoasa pana la adanci batraneti, sa iti vezi visele realitate si mai ales sa ramai mereu persoana sensibila, atenta si plina de viata pe care o stiu! Chiar imi pare rau ca am ratat evenimentul, vara asta am dat-o in bara cu multe si mi se face un nod in stomac ori de cate ori imi aduc aminte.
Marilena, Casa de Piatra! Am vazut pozele, ati aratat superb toti!! Ma bucur din suflet pentru voi, sper sa aveti parte de cei mai frumosi ani impreuna!
Danelutza, am citit ca te plangeai de Issa ca te striga pe nume! Maya la fel face, ma striga in toate chipurile, asa cum aude ca mi se adreseaza lumea in jur. Cred ca se alinta pur si simplu - cand are nevoie de tine sau in momentele de tandrete tot pe nume iti spune sau atunci esti "mami"?
Mercedes, m-a distrat faza cu Bianca si alergatul pe stadion - cred si eu ca se amuza ceilalti parinti. Citeam despre dorinta lui Cristi de a juca fotbal si imi inchipuiam peste ani un fotbalist - pianist! Ar fi ceva unic pe piata!
Lasand gluma la o parte eu as merge pe varianta artistica, mai ales ca si-a aratat talentul in nenumarate randuri!
Denisa, am citit ce scriai de Cristi si de gradi si m-am ingrozit. Or fi nemtii rigurosi si mai stricti insa mi se pare total nepotrivita atitudinea educatoarelor fata de un copil. Mi se pare tortura, nu alta si cel mai indicat ar fi sa mearga ele la psiholog si nu copilul!
Andutzy, super tare discutia cu Dragos si intrebarile stanjenitoare!
Newmami, am citit despre cate stie Patrick sa faca si imi dau seama ca e foarte inaintat pentru varsta lui. E bine ca este receptiv si ca ati gasit atatea metode perfecta sa il invatati foarte multe.... si mai cred eu ca si multumita stilului vostru de viata, a faptului ca "socializeaza" cot la cot cu voi si are posibilitatea sa vada si sa invete tot timpul lucruri noi!
Aurasa si Andutzy felicitari pentru talentul la tricotat! Eu n-as putea.....n-am rabdare nici trei randuri la un fular sa fac desi am invatat de la bunica mea multe modele. Iarna, de plictiseala tricotam impreuna, eu doar exersam modele ca niciodata nu am dus ceva la bun sfarsit - asta e o caracteristica specifica zodiei cred, Gemeni!
Androix, sa stapaniti sanatosi canapeaua! Este extensibila, ati luat-o cu gandul sa dormiti in ea zi de zi? Si eu caut ceva solid, eventual cu saltea relaxa pe ambele parti, dar nu prea am avut din ce alege....
Simona, condoleante, imi pare rau ca ai trecut printr-o asa mare durere, bine ca ai gasit alinare la puiul mic... Asa am zis si noi ca toate problemele prin care am trecut au fost atenuate la maxim de zambetul copiilor nostri. Felicitari pentru seful de grupa ...si la mai mare
!
Andreea.a - ce mare s-a facut Eric! Il stiam cu fatza aia dulce de bebelus, acum tot dulce a ramas, dar e baietel in toata regula! Formati o familie tare frumoasa, ma bucur sa vad cat de fericiti sunteti! Mi-a placut poza cu baietii tai in galosi galbeni!
Ioana, vad ca te gandesti din ce in ce mai serios la bb2! Curaj, lasa ca nici la Mogo nu stiai cum o sa te descurci si uite ca nu e chiar asa de rau! Si Maya constientizeaza tot ce i se intampla, ma uimeste ca atunci cand o cert ma ignora, rade si se face ca nu aude iar dupa 5 minute vine serioasa la mine si imi spune ca ii pare rau pentru ce a facut si ca nu o sa mai faca.
Astazi nu am avut chef sa fac nimic...e a treia zi cand am o stare de agitatie si o lene de ma doare... Se poate sa fie si din cauza musafirilor care m-au napadit rau. Mi-am montat un sterilet, asta e a doua luna cu inundatii efectiv, sper sa vina vremuri mai bune, am inteles ca abia dupa trei luni te reglezi...
Deci.... am chiulit de la treaba desi am o multime de lucruri de facut - am citit pana la jumatatea capitolului trecut si am scris in paralel. Trimt ce am scris pana acum si revin cu partea a doua, asta dupa ce ma intorc de la foto ca am de ridicat pozele de la ultimele evenimente, si chiar ultimele, pentru ca s-a stricat si al treilea aparat!
Tina, mami de
Patrick si
Maya 
"Nu te uita niciodata de sus la cineva, decat daca vrei sa-l ajuti sa urce" Jesse Jackson
monu spune:
ola, daca nu scriu acumanu mai apuc.
la munca - munca, acasa - munca. fetele sunt .. cum ne stiti mereu cu cate ceva. bb e mai rau dar sper sa gasim o solutie. ati auzit cumva daca in Romania se gaseste PASPAT?
ChrisDun spune:
Florentina, bine ai revenit ! Sa intri si pe topicul de La Redoute
, ca a aparut La Redoute.RO 

gabitzam spune:
Mi-am aruncat si eu ochii pe laredoute-ul romanesc, mi se pare mie sau sunt mai putine si mai scumpe?
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Androix spune:
Pai dupa atata frasuneala pe laredoute.fr din partea romancelor cum sa nu apara. Si evident ca sunt mai scumpe, nici nu ma asteptam altfel
Dar nu-i plang, sunt convinsa ca vor avea cliente destule si asa!
Eu sunt cam varza ca azinoapte ne-am trezit in total de 4 ori, de doua ori eu de doua ori Mihai. Filip mai nou in loc sa mearga la baie daca ii vine sa faca pipi se pune pe plans, noaptea ca ziua nu are probleme. Ceea ce e super naspa.
Florentina, ma bucur se te mai vad prin zona! Canapeaua noastra e buna, se doarme incredibil de bine pe ea, dar tot are o hiba, ca nu se putea altfel. Scartaie. Dar nu tot timpul, de obicei scartaie cam a doua noapte daca nu o strang, parca vrea sa-mi faca in ciuda si ziua s-o strang
dar uneori face destul de nasol si daca in ziua respectiva am strans-o. Acum asta e, pat nu mai avem asa ca dormim pe ea. Ne-am luat si pilota de puf de 2m/2m si dormim bestial. Si am luat-o ca s-o folosim zilnic pentru ca ne-am mutat de tot in sufragerie si dormitorul l-am facut camera de pici.
Ioana, ma intrebai daca mai plange Filip la gradi. Saptamana asta l-a dus soacra-mea ca eu am inceput scoala. Nu a mai plans, de fapt nu mai facea urit mai de dinainte, dar inca mai ogea putin dupa ce plecam eu din clasa. Acum imi povestea soacra-mea ca doar dadea sa planga cand il baga in clasa dar uita cand il luau colegii la joaca. Oricum saptamana asta a fost piatra de incercare a educatoarelor cu el. Pentru ca nu s-au facut activitati si se pare ca lui asta ii trebuie ca sa nu fie obraznic, sa nu loveasca ceilalti copii si sa nu vina acasa numai cu prostii invatate. Joi a stat mai mult pe scaunel la colt...
Din povestirile lui am descoperit si care educatoare e buna si ii invata ceva si sta de ei si care nu. Exact asa cum am banuit de la bun inceput. Una din ele mi-a placut mult si se vedea ca face meseria asta cu mare placere, cealalta nu prea. Intre timp am aflat ca aia naspa le pune desene zilnic la dvd, bate cu palma in masa daca vorbesc in timpul mesei si cam tipa la ei. S-o fereasca sfantul sa-mi povesteasca Filip lucruri si mai urite de-atat ca ma duc direct la directoare si ma iau si de ea. Pana acum i-am acordat circumstante atenunate pe spinarea colegei ei (adik pentru aia nu as vrea sa mi se propuna ca solutie mutarea in cealalta grupa mica) si pentru faptul ca si ea este tanara, deci astept sa-si regaseasca rabdarea.
Au avut saptamana asta si teatru la gradinita si ne-a povestit piesa la telefon si aseara l-am gasit pe "scena" interpretand. Era sa lesinam de ras in ambele cazuri.
S-au trezit taurasii, nu mai pot sa stau...
Vacanta in Maroc cu POZE
Andreea mama de Filip si Georgia
nelia spune:
Florentina, bine ai revenit! Te asteptam cu mai multe detalii despre voi, cum va mai merge, cu poze... Mi-e dor de printesa mea exotica si de fratiorul ei scump.
Androix, bafta in noul si ultimul an de studentie. Sa-ti iasa toate asa cum vrei.
Eu am doua probleme: o oboseala cumplita, cronica si o durere de spate de-mi vine sa ma tirii, nu sa merg. Dar si astea sint depasite de intensitate de stresul cu scoala, cu predatul temelor la timp, de care nici nu m-am apucat, tot citesc si adun materiale, bunica mi le scrie... si, mai ales cu inscrierea pentru sesiunea de iarna. Mi-e teama ca nu ma lasa sa ma inscriu in sesiunea de iarna si adio bursa, tocmai acum cind am facut datorii in contul ei.
Mi s-au cam terminat cursurile teoretice, mai sint doar doua, dar in ordinea din orarul lor sint in iarna viitoare, si, teoretic, nu as avea dreptul sa le iau. Eu le-am luat complet aiurea fata de grila lor, inca nu mi-am afectat pregatirea, ca eu consider ca a fost mai bine asa, dar ei nu... Adica, eu am luat intii (din motive de program, ca eu nu sint disponibila oricind si nici nu le pot face pe cele practice, la care trebuie sa fii liber sa mergi pe teren, benevol sau platit) un curs de istorie a Canadei si in special a Quebec-ului, unul de sociologie, unul de religie (cele intilnite aici), unul optional din travail social ca sa vad cu ce se maninca (toxicomanie, baza problemelor sociale) si 4 obligatorii teoretice, cele de baza (axate pe metode de interventie), dar la care mi-au ajutat cele optionale luate inainte. La ei in grila cele optionale sint pe undeva pe la coada, in ultimul an, ceea ce mie mi se pare aiurea... adica da, daca esti bun si stii de toate cind ai intrat in program, ti le iei din domenii conexe, dar mai complexe (cursuri care se fac la master, studii comparate, internationale), dar cind esti afon ca mine, ti le iei de acolo de unde te ajuta ca sa le intelegi pe cele obligatorii teoretice ca sa fii as cind ajungi la cele practice. Ei, pentru ca ei nu cred ca au acceptat si afoni ca mine, s-ar putea sa nu ma mai lase sa iau ce vreau eu, ci sa ma oblige sa iau ce vor ei, cursuri pe care nu le pot lua ca sint ori dimineata, ori nu am prealabilul facut la ele. Si tot asa, ma invirt in jurul cozii de vreo saptamina, intr-un stres permanent, pentru ca daca nu mai lasa sa ma inscriu si pierd bursa, am rupt-o in fericire toti 5!
Si nici la munca nu pot sa ma duc, ca nu pot sa-l duc la gradinita cind vreau eu pe Lisandru, ca n-am loc... si nici in mijlocul iernii nu-mi convine sa-l dau, chiar daca as gasi un loc. Abia astept prima zi de inscriere, marti adica, sa ma duc sa vorbesc cu cineva responsabil de program, ca poate ma lasa cum vreau eu. Daca nu... vom fi la mare ananghie.
Na, ca v-am ametit si pe voi, dar ma bazez pe faptul ca, spre deosebire de mine, pe voi nu va obliga nimeni sa cititi daca nu vreti...![]()
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU