Sezatoarea canadiana (112)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

au inceput sale-urile la L'oreal..pt cine cunoaste fenomenul..

salina, si una si alta - profesor si actuar - vor necesita scoala aici...nu stiu daac voi ati luat in calcul aceste lucruri, sper sa nu te sperii acum...actuarul e f bine platit, banuiesc ca nici profesorul nu e mai prejos...daca vorbesti f bine franceza nu e prea greu sa patrunzi intr-o banca...depinde insa ce nivel vizezi.salariile nu sunt prea mari, dar e bine.

maru , cat e la voi acum gazu' ?

Mergi la inceput

whaaaat???? pai aici am vazut azi dimineata 105,4 ! strigator la cer .....asta dupa ce zilele trecute era 95.7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Si mie mi-ar placea tot intr-un restaurant, dar nu Marathon, ci unul cu mai putina lume, poate fi si o pizzerie sau ceva unde nu se inghesuie lumea, ca eu ma multumesc doar cu o cafea si cu multa vorba! Vreau sa incerc sa vin singura, de aceea vreau liniste si spatiu pentru birfa! La cumparaturi nu ma bag cu voi, nu am nici bani si nici slaba nu sint... vreau sa plec relaxata dupa o intilnire ca asta, nu frustrata. Ce mi-ar placea sa facem o traditie din asta, sa ne intilnim si cu copiii si cu familiile cu diverse ocazii, dar lunar sau la doua luni, sa ne intilnim numai noi, fetele, si sa ne terapeuzam una pe alta. Ca si la mine ca si la voi mai cresc si piticii pe care ii avem si la un moment dat putem fugi si fara ei citeva ore la o intilnire intre gagici.

Eu sint obosita! Ma culc obosita si ma scol la fel. E o oboseala care ma nelinisteste, pentru ca e o lipsa de energie pe care nu am mai avut-o pina acum, nu la modul asta. Nu e depresie, desi mult nu mai am si motive slava domnului, ca psihic ma simt chiar bine. Pur si simplu nu am putere sa fac nimic, nu ma ajuta miinile, picioarele, ma tirii, nu merg... Sint bolnava (am fost la doctor cu infectia la ochi si i-am spus si de oboseala si de dureri de cap si cica n-am nimic, ca la 3 copii cum as vrea sa ma simt? M-am dus bou si am venit vaca sau invers, ca nu mi-a dat decit niste picaturi pentru ochi, dar care nu mi-au facut nimic. Acum astept sa ma sune secretara unui medic de familie recomandata de el, ca macar am trimitere si cica am mai multe sanse sa gasesc asa. Nici un medic de familie nu mai ia pacienti, de citeva luni caut unul. Pina ajung la unul, ma tot intreb de unde ar putea sa-mi vina oboseala asta. Sint bolnava... sau imbatrinesc pur si simplu!?!

Ah, si Ange, mersi mult pentru numerele de telefon, sun acum! Le-am vazut de ieri, dar nu stiu daca am apucat sa-ti zic mersi.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ajung ieri la gradinita, o iau pe Tudora si cind coboram scarile, incepe sa plinga. Ma uit la ea, am crezut ca s-a lovit. O intreb ce are... si imi spune cu o ochii in lacrimi si cu o fata trista: I'm sad. De ce? 'cause I'm not a dog. Vrei sa fii un ciine? Da. De ce? 'cause veau sa fac woof, woof... nu sa vobesc. M-a induiosat foarte tare, era atit de sincera si de profunda in suferinta ei! Nu stiu daca asta inseamna ceva, dar ea si-a dat destul de greu drumul la vorba, in engleza vorbeste bine, cu noi vorbeste o amestecatura de engleza-romana, dar o intelegem, iar ea intelege tot si in intr-o limba si in alta, doar ca se exprima mult mai bine daca i se adreseaza numai in engleza si raspunde la fel. Sa-si doreasca oare sa fie un catel si sa faca numai woof, woof, pentru ca se simte frustrata sau inhibata ca nu vorbeste inca bine!?! Ni am stiut ce sa-i spun, i-am explicat doar ca si acel woof nu e chiar simplu pentru un catelus, ca ii trebuie si lui ceva timp pina cind va invata sa-l spuna ca mama, ca tata sau ca alti ciini mai mari. Ah, ya? OK. Si i-a trecut supararea ca prin farmec, dar eu am ramas cu inima strinsa.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

nelia, copiii la varsta asta, 3 ani, au probleme si dileme care apar si dispar ca prin farmec. Probabil ca a avut ceva probleme de comunicare in ziua respectiva si s-a gandit ca mai bine i-ar fi c catel, ca nu ar avea decat un cuvant de zis. Tu i-ai sters toate nelinistile, iar ea a si uitat de asta!
nedumerirea mea este de unde invata copilul engleza intr-o provincie francofona? La tv se vorbeste franceza, la gradi franceza, copii din jurul ei vorbesc franceza, si totusi Tudora e fluenta in engleza?

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

maru. e un ..obicei, un sablon in a se considera ca la Montreal se vorbeste doar franceza...nu demult am dat o raita pe jos , prin centru si chiar un pic mai departe de centru, in zona Universitatilor si iti jur ca in jurul meu auzeam numai engleza...ieri la spital numai engleza..everywhere !!! parca eram in Toronto..in downtown se vorbeste multa engleza. la fel si in partea de vest...dar chiar si la mine la suburbie, linia 35 e plina de tineri care numai engleza vorbesc. e adevarat ca daca ii iei pe franceza iti vor raspund imediat, pe loc, la fel de fluent..de a-i jura ca nu stiu engleza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almo spune:

Citat: try

citat "Eu nu prea inteleg copii care nu isi suna si nu isi cauta parintii cu lunile, cu anii... trist ca se intampla asa ceva"

Este trist, asa-i, insa raspunsul il gasesti in felul cum a decurs relatia lor pana atunci. Fara sa ne dam seama facem greseli care mai tarziu isi arata efectele. Oamenii nu devin nerecunsocatori, lipsiti de respect sau indiferenti cu x persoana doar asa, pt ca asa sunt ei de la mama natura. Putin probabil ca mama natura sa fie explicatia. Raspunsul il gasesti in relatia lor anterioara. "

pana aici sunt de acord cu tine try. dar remarca de mai jos m-a lasat cu gura cascata.

"De ex. o mama care s-a daruit prea mult (sau a inteles gresit notiunea de daruire), s-a neglijat pe sine (s-a anulat ca persoana cu nevoi) si care a fost sclava indeplinirii oricarei dorinte a copilului ei poate ajunge usor in situatia descrisa de tine."

asta mi se pare total gresit. tu vrei sa spui ca daca iti iubesti prea mult copilul si te daruiesti prea mult nevoilor lor, ajungi sa nu te mai caute cand e mare? si nu de fapt, situatia in care esti rece sau iti ascunzi sentimentele fata de copil, ca sa nu il rasfeti chipurile, o remarca care am auzit-o de curand, duce la o instrainare a copilului fata de parinte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Maru, Tudora merge la gradi in engleza, din cate stiu eu.

Si Ktrinel are dreptate, cel mai bine este sa spunem ca in Montreal lumea vorbeste perfect si franceza si engleza.
Si pe mine ma uimeste usurinta cu care se comuta din franceza in engleza si invers.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almo spune:

dar cred ca mai bine sa vorbim de "spa si saloane" ca subiectul "copii - parinti" mi se pare putin cam alunecos

Mergi la inceput

cge, nu as spune ca se vorbeste chiar perfect , atat cat ii simt eu ..dar cei tineri, da, cred ca pot afirma ca vorbesc perfect si fac tranzitia atat de usor ca te ia cu ameteala...cei mai in varsta nu sunt asa ...«versati» sa zicem.

Mergi la inceput