Pepenasi de iulie-august 2008 (30)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

Neatza!!!
Am facut si noi vaccinul in sfarsit aseara, 2 intepaturi in ambele picioruse si nici o lacrima, numai zambert de s-au topit si dr. si asistenta si ca bonus a dormit aproape toata noaptea...ce fata mare are mama
Bai la mine in casa e santier, am descoperit ca in dormitor avem dupa mobila mucegai si ne-am stramutat in sufragerie cu saci de haine dupa noi, e o priveliste de vis, sper sa nu mai dureze mult ca o iau pe aratura...
si cum am vb doar despre noi....ma duc sa citesc din urma, ca ieri a mers netul ca o cizma..

PUPICI la mamici si pepenasi

MAMI de CLARA ANDREEA

06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kamelya spune:

salut si de la noi

CARMEN CU INTARZIERE ITI SPUNEM SI NOI : LA MULTI ANI MULTA SANATATE SI TOT CE-TI DORESTI SA SE IMPLINESCA

buburuza inca mai tuseste,deocamdata nu a facut febra...si sper sa nu faca ...sper sa treaca tusea pana la vaccinul de 4 luni...acum doarme ...astept sa se trezeasca si plecam afara ca e vreme frumoasa...peste 2 saptamani as vrea sa incep si eu diversificarea ca a inceput sa manance 100 ml ea care manca 140 ml la 3h

Camelia de Daria Ecaterina 14.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Neata,

Multumim pt empatie:)) Fetele de la intalnire ne scuzati daca v-am speriat cu bolile noastre de piele:))

Boti e foarte draguta papusica, eu i-as lua-o. Ca n-o place acum, o place peste cateva luni sigur. Asta cu "lasa ca si fetitele sunt bune" mi-am auzit-o si eu, cand m-a intrebat vecinul de langa noi ce e. Si apoi a continuat..."si nu e suparat domnul Dragos"? Atunci i-am zis si io : Ba daaa, e negru de suparare!:))

Vio, Mihaita este baietelul Cristinei26.

Mona imi pare rau pt sotul anti-comp. Habar n-am ce sfat sa-ti dau.

Irinuca pupam sa treaca raceala. Noi aveam muci la vaccin dar o stare generala buna si fara febra, asa ca ni l-a facut fara probleme. Ce grasane sunteti, bravooo! Asa as vrea sa va vad, mi-e dor de tine!

Anka fuse oul prima data....ca sa nu zici ca te fac gaina, apoi.:) IO am un inorog (adica Thea) roz dar e primit. Insa am vazut si la cora la jucarii ceva de genul ala, poate incercati si poate gasiti albastru. Succes cu slabitul!

Vazui puisor de Biri (auzi, da' dc ai sters bre pozele cu Toni?), vazui Timi cu palariuta, vazui Denis la botez in costum de barbatel, vazui Irina Paula care are trening si caciulita cu hello kitty ca ale noastre (noi pe mov) si elefant ca al nostru si imi pare mie ca si seamana intre ele. (sper sa nu fie cu suparare Gabi). In fine, oricum ma uit zilnic la toate pozele si sunt indragostita de toti pepenasii scumpi!

Ahh, cu pareristii, sa stiti ca eu nici sa le dau replici hazlii nu ma agit. La ce bun? Ar intelege ceva? Nuuuu, asa ca la ce bun? Oricum eu sunt genul prea tolerant dar am niste declicuri cand lovesc scurt, fulgerator si cu sete. Tata are o vorba " fiica-mea este cea mai diplomata persoana, numai sa nu ajungi sa apesi butonul "ala", pt ca-ti iei doi bocanci in gura, scurt si fara sa stii ce te-a lovit".

Multumita ca v-am facut iar capul calendar cu aberatiile mele, va pup in gasca si va doresc o zi frumoasa!

------------------------------------------------------------------------

SUN - mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA(16.06.2008)
Cand Dumnezeu saruta suflete...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kla78 spune:

'neatza ca eu acum m-am trezit impreuna cu bebe dormim dusi amandoi,am apucat sa citesc doar pag 2 unde ramasese aseara dar dupa ce papa denis revin,apropo MONALACcred ca sotul tau e ca mine,sa stii ca am si eu momente cand nu suport sa-l vad pe sot la calculici nu ca m-ar deranja dar mi ciuda pe el ca n-am si eu timp de statsi atunci urlu pe el sa inchida calc ca altfel il arung pe geam(calc ca pe el nu pot)dar totusi ar trebui sa-l faci sa inteleaga ca pe tine altceva nu te relaxeaza decat calc si sa te lase sa te recreezi putin ca imi inchipui ca nu stai cu orele la calc.

CARMENELAMULTIN ANI FERICITI ALATURI DE FAMILIA TA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Buna mamici si pepenasi!

Tocmai am terminat de facut papa si acum putina relaxare

Mamici cu cezariana uitati ce am gasit:

Viata de dupa cezariana

Desi in tarile dezvoltate unul din patru copii sunt nascuti prin cezariana, nu trebuie sa uitam ca cezariana este o operatie abdominala majora, iar recuperarea poate sa fie dificila. Fie ca ai avut o cezariana la cerere sau terapeutica, refacerea va fi la fel de greoaie si indelungata.

Cum te vei simti dupa o cezariana? Este un subiect destul de delicat pe care cartile despre sarcina par sa il ocoleasca, iar cursurile prenatale (si asa putine), il ignora. Imagineaza-ti ca ai un copil nou-nascut pe care l-ai asteptat noua luni, dar pe care nu il poti lua in brate. Cam asta e ceea te asteapta dupa cezariana. Dar sa luam lucrurile pe rand.

Una dintre primele griji ale mamicilor care nasc prin cezariana este cicatricea. Chiar daca incizia se face orizontal, foarte aproape de osul pubian, si va fi ascunsa de lenjerie, nu poti sa uiti ca ai o taietura pe abdomen. La inceput cicatricea va fi putin "in relief", mai inchisa la culoare decat restul pielii si va fi lunga de circa 10 centimetri si lata de 2-3 milimetri. Pe masura ce saptamanile trec, ea se va apropia de culoarea pielii tale si se va subtia pana la un milimetru. Cand incepe sa se vindece, cicatricea va provoca mici mancarimi. Se va vindeca complet abia dupa sase luni. Intre timp, este posibil ca zona sa fie uneori amortita, pentru ca nervii nu au apucat sa se regenereze. Ei se vor reface in primele 6-9 luni dupa operatie.

In primele sapatamni, ai de luptat cu durerea aparuta in zona inciziei. Gandeste-te ca nu este vorba numai de o taietura a pielii. Tesutul adipos, muschiul abdominal, uterul, toate au fost taiate. Rasul, tusea, stranutul, ridicarea greutatilor si orice alta actiune care solicita muschii abdominali (chiar si mersul) ti se vor parea o tortura. Insa va trebui sa te straduiesti. Miscarea usoara grabeste refacerea.

In primele zile dupa operatie, sistemul digestiv nu mai poate functiona normal. Va trebui sa ai o dieta stricta si este posibil sa apare o senzatie de balonare si gaze greu de eliminat. Miscarea usoara ajuta la normalizarea tranzitului intestinal si micsoreaza durerile abdomenului.

Mici probleme vor fi si in momentul urinarii. Ai putea sa simti o presiune si un usor disconfort in prima, poate chiar si a doua saptamana. Disconfortul este accentuat de faptul ca ai avut o sonda de urina in timpul operatiei si in noaptea de dupa ea.
Pentru ca organismul nu a fost stimulat de oxitocina, hormonul care produce contractiile, este posibil ca lactatia sa inceapa mai tarziu si mai greu decat la mamicile care au nascut vaginal. In plus, nu va fi usor sa gasesti o pozitie in care sa alaptezi, pentru ca bebelusul nu trebuie sa fie sprijinit pe locul inciziei si nu ai voie sa-i sustii greutatea.

Pentru ca lactatia intarzie, durerile sunt mari si nu-si pot lua copilul in brate, mamicile care au nascut prin cezariana sunt mai expuse riscului de a face o depresie post-partum. Pentru a te proteja, dar si pentru ca organismul tau sa se poata vindeca, vei avea nevoie de mult ajutor. In primele zile, copilul va trebui sa-ti fie pus la san de fiecare data cand trebuie hranit, vei avea nevoie de ajutor pentru a te ridica din pat, nu vei putea dormi in orice pozitie si lista neplacerilor ar putea continua.

Pe langa toate acestea, vei bifa in mod sigur si toate celelalte neplaceri legate de nastere: durerea de sani, crampele uterului, lohiile. Macar poti fi multumita ca nu ai si durerile perineale de dupa nasterea vaginala.

Merg sa citesc din urma.....

Flory de George Alexandru 23.02.2006 si David Gabriel 27.06.2008

pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

BIRI - pai asa cred ca fac pana la urma... Incerc azi sa vad ce parere are si despre sucul de morcov sau mar, vad eu care e mai dulcisor, si daca nu, banana. Banana ii place sigur, ca linge la ea cu interes cand ii da Eliza pe la botic...

PICA - da, a vazut poneiul la niste amici care nici macar nu sunt din Bucuresti! In orice caz, ii intreb si pe ei. Am pus ochii pe unul pe ebay, dar e cu totul altceva decat cel pe care l-a vazut Eliza. Este ASTA. N-are aripi dar e albastru si are corn, ca printre altele, vrea si un unicorn... Daca i-l iau, ii pot zice ca a incurcat Mos Craciun comanda....

FIERTUL APEI - fetele, eu am renuntat si am trecut pe apa plata. Am gasit in ibricul cu apa fiarta niste depuneri de pamant! Deci, cu toate discutiile in contradictoriu cu mineralele din apa plata si alte chestii, ii fac lapte cu apa plata. Apa plata normala, nu Humana sau altele, ca nu vreau sa dau inca faliment...

VIO_29 - ei, la mine e mai funny ca observatia cu bratele se petrece pe cand copila e in carut, ca eu chiar nu o tin in brate... Nu de alta dar mi-ar fi imposibil cu copilul pe o mana, carutul cu alta mana,... si Eliza???

Am fost si ne-am "pasaportizat". Sunt curioasa ce moaca o sa ii iasa Erikai in document! Vor fi gata vinerea viitoare - mai repede decat ma asteptam.

Fug acuma ca chiuie cam suparata...

Anca mami de Eliza si Erika

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaco spune:

Cu iertare si plecaciuni pentru intarziere...
LA MULTI ANI! Carmenela..si multe multe bucurii si clipe fericite alaturi de cei dragi tie!

Eu citesc odata la doua zile si tocmai ce am ratat ziua de ieri...ce sa fac!?..eu is in marile pregatiri pentru botez, probabil am ramas ultima cu petrecerea pentru buflishor...

Va pup pe toate si mi-e drag sa va citesc...

mami fericita de buflishor Mara Alexandrina
crestem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Ileanna ti-am trimis un PM.

Io am decis ca voi lua o pauza de DC. Vine botezul duminica oricum si voi fi full pana atunci.

V-am pupat,

Madalina, mami de Sonia si bebe Julia

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Poveste muzicala Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Poveste muzicala Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Draga Mona intru doar pt. tine repede ca nu am timp .
Sper sa ma iei in serios si sa nu imi spui nimic personal inapoi , nu asta conteaza .
Am ramas socata de fiecare data cand se spune de catre mamici ca nu dorm cu sotii , orice ai zice si face asta e problema cea mai mare , ma mir ca nu explodeaza mai des , sex e nevoie pt. barbat macar o zi da una nu sau poate o data la 2 zile .
Suna ciudat dar de cand imi fac sotul mai fericit ma face si el pe mine .
Crede-ma ca problema in esenta nu e calculatorul , ci relatia voastra intima , chiar daca el spune ca e bine asa , el asa crede dar nu e sanatos cum traiti .
Ar fii cazul sa faci niste schimbari drastice , sa te faci mai vesela , frumoasa , mai aranjata , lasa comoputerul o saptamana in pace si oferele extra atentie si zambete .
Iti doresc succes , sa imi spui ce ai facut .

Mergi la inceput