FIV de toamna 7
Raspunsuri - Pagina 8
denisa73 spune:
Daca dureaza numai 3 zile implantarea,atunci de ce trebuie sa ma duc abia dupa 17 zile de la ET? Burta nu ma mai doare,decat simt o greutate jos.Eu cred ca tratamentul pentru mentinerea sarcinii sau pentru implantare, se da in functie de fiecare organism,dupa analize hormonale si nicidecum la toate la fel. Ce nu pot sa inteleg eu de ce nu se poate implanta la toate din prima?Eu cred, ca asa ar fi corect,ar trebui medicii sa-i implanteze direct in endometru si sa nu ne mai chinuie cu asteptarile atata.
gabid spune:
Burta este umflata?Nu trebuie sa te doara burta!!!!Hormonul de sarcina Bhcg este sesizabil in sange dupa 14 zile de la ET.Exista teste de sarcina de 7 zile care nu sunt f.sigure.Mie Ancar mi-a spus sa nu-mi fac alte teste...sa vin dupa 14 zile la analiza.Dupa 14 zile aveam o burta imensa atunci cand s-a prins!
Te pup,
Gabi.
gabid spune:
In Romania tratamentul este acelasi pt toate.La care se prinde bine care nu...data viitoare.Cam asa gandesc dr din Romania nu eu!!!La primul FIV nereusit nici nu s-a sinchisit sa ma sune.Cand am sunat eu m-au anuntat ca am valoare zero si chiar daca nu au venit rusii nu e o sarcina pt ca am valoare zero!!!Ma anuntau ca pe ceva normal!!!Nu e vorba de DR ci de asistente!Si mai imi spun ca la alte doamne s-a prins din lot ca si cum eu sunt singura care nu sunt in stare.Cand l-am intrebat pe Ancar cauza a ridicat din umeri si nu a spus nimic...acum la al treilea FIv stiu ce trebuie sa iau si sa fac.Cand nu am reusit a uitat sa-mi dea scopantil...Aveam dureri de burta f.mari.
Denisa...nu are legatura cu tine...mi-am amintit de nereusita mea.
Embrionii se introduc in uter.Se pot fixa chiar din prima.Nu au cum sa-i puna pe endometru.Plutesc in lichidul de acolo si se fixeaza singuri unde trebuie.
Denisa,nu trebuie sa fii stresata tot timpul?Eu aveam niste albume cu lucrusoare de bb si ma uitam tot tiumpul la ele!Cauta siteuri pe internet de bb.Cred ca si in Germania sunt o gramada.Da o cautare pe Yahoo"baby"...
Te pup,
Gabi.
gabid spune:
Sunteti fericite!Eu acum 3 ani cand am facut FIV nu exista Despre copii,nu aveam internet casa.In cartile din Romania nu prea gaseam nimic despre FIV.Nu aveam cu cine discuta!
In toamna 2000 cand am intrat in posesia unui calculator am inceput sa caut ca disperata tot ce se poate despre FIv.
Va pup,
Gabi.
denisa73 spune:
Gabi, tie la cate zile ti-a venit ciclul prima data, cand nu s-a prins?
A deci eu nu mai am ce sa astept ,daca burta nu mai e umflata.Asta inseamna ca nu s-a prins nimic?Deci data viitore,ca acum trebuie sa
oanamagda spune:
gabi, eu am ceva analize de anul trecut de la ultimul fiv; acum ma duc doar sa vad ce impresie imi face dr ancar; si eu vreau sa fac fiv in feb-martie; si eu am avut dureri la ambele fiv-uri, si culmea! dr nu mi-a dat nimic; am mai luat eu scobutil supozitoare pt ca aveam contractii; iar la ultimul fiv, am facut bhcg la 14zile dupa et si mi-a iesit valoarea f mica, iar la 2 zile dupa, val nu s-a dublat; dr mi-a spus sec: sarcina oprita in evolutie...sarcina avea cam 2 sapt; nici acum nu stiu de ce..ce sfaturi poti sa-mi dai ca sa reusesc la urmatorul fiv? pt ca tu esti in masura sa-mi spui ce ar trebui sa fac, etc;
oanamagda
oanamagda spune:
gabi, eu am raspuns f bine la metrodin, de fapt primul fiv a fost ciudat: ma pregateam pt inseminare, facusem 2 fiole pe zi timp de 8 zile, si cind m-am dus la tm la control, dr s-a speriat: aveam deja 14 foliculi!! am donat 3 foliculi, iar 10 foliclui i-au pus la fertilizat; dar la tm nu au aparatura pt congelare si asta e f rau pt ca iti arunca ce-i in plus; la al doilea fiv, am facut 3 fiole pe zi timp de 5 zile si apoi dr a micsorat doza la 2 filoe pt inca 5 zile; am facut in total 25 fiole de menogon; raspunsul a fost bun,10 foliculi, din care 8 extrasi; in final 3 blastocisti transferati;
cam asta e povestea cu fiv-urile mele; oanamagda
Cloe spune:
Denisa, eu nu am avut burta umflata!!!! Nu te mai gandi si la asta. Eu de cate ori ti-am descris simptomele mele ti-am atras atentia ca toata lumea e altfel!! Eu nu am auzit niciodata 2 femei insarcinate sa aiba fix aceleasi simptome atat de devreme, pana nici nu s-a confirmat sarcina. Pe mine m-au balonat putin tratamentele. Mie mi s-a spus ca daca mi se umfla f. tare burta inseamna, ca am hiperstimulare si sa-i sun. O usoara hiperstimulare au aproape toate care fac FIV, gandeste-te ce supraincarcate ti-au fost ovarele. Poate si la Gabi asa a fost, poate burtica ei umflata n-a avut nimic de-a face cu sarcina. Poate ii erau inca marite ovarele.
Pt. fetele care au intrebat de ace: pt. Lupron (supressant - "odihnitorul de ovare" cum i-ati mai spus aici pe forum) si Gonal f (stimulant) sunt ace f. f. subtiri si scurte (1.25 cm). Doar pt. injectiile de progesteron care mi le-a prescris pt. dupa punctie am avut siringi normale cu ace lungi (aproape 4cm) si nu f. subtiri, fiindca prog. este diluat in ulei si daca acul e f. subtire se impinge greu; si alea le-am luat in fesa. Dar am scapat si de alea acum.
Inca o data Denisa, te rog nu mai fii atat de pesimista, ca nu ai nici un motiv. Orice simptom ai in faza poate fi un efect secundar al tratamentelor. Eu nu am avut nici un simptom de sarcina pana dupa ce mi-au confirmat ei. E mult prea devreme sa simti ceva!! Abia s-a implantat embrionul. Nu trebuie sa scazi alea 3 zile care le petrece in trompa la o sarcina obtinuta pe cale naturala, pt. ca la noi zilele alea le petrece in laborator. Trebuie facut calculul dupa ovulatie, care la noi coincide cu punctia. Implantarea efectiva nu cred ca se simte, unele cred ca o simt, dar e autosugestia mai mult. Orice intepatura care o simti in burta poate fi in urma miscorarii/vindecarii ovarelor, care inca sunt inflamate, sau e un efect secundar al progesteronului (in prospectul meu scrie ca poate da crampe). Mie asa mi s-a spus ca e imposibil sa simti implantarea. Ai grija de tine si ocupa-ti timpul cum stii, ca sa nu mai ai atatea ganduri negre.
Cloe
PS: Azi cred ca nu mai ajung sa scriu, o sa fiu plecata la ceva meetinguri si sunt f. ocupata.
Corina G spune:
Dragele mele,
Iar vin la spartul tirgului. Ma supara tare faptul ca voi corespondati in timpul zilei, si la mine e noapte, si nu pot sa fiu si eu in ritm cu voi... :o(
Denisa, mai bine ca (,) Cloe nu puteam sa iti explic nici eu. Este exact cum ti-a spus ea. Implantatia nu se poate simti. Gindeste-te ca embrionii sint atit de mici in ziua 8-9 dupa ovulatie/punctie, ca se pot vedea numai la microscop. Cum crezi ca ai putea sa simti o implantare a unui embrion asa de mic? Este autosugestie. Daca ai tot felul de simptome, mai mult ca sigur ca sint "sechelele" de la hormonii/medicamentele luate pina acum. Mai tirziu, dupa 2-3 sapt. de la ovulatie poti sa incepi greturi si alte simptome, dar din cauza schimbarii hormonale care se produce in femeia gravida, si nu din cauza embrionului implantat in sine.
Anca si Monbb, si la mine seringile sint ca acelea de insulina. Au un ac scurt si f.f.f. subtire, pe care eu una nici nu il simt cind intra in piele. (Si injectia de aseara a decurs perfect, adica nu am simtit absolut nimic.)
Karula, eu nu sint inca in faza foliculara, sint inca in faza de supresie/odihnire. Cam in 8-9 zile incep injectiile de stimulare.
Gabid, nu imi vine sa cred ca asistentele pot fi asa de NESIMTITE!!! Deci nivelul de servicii in Ro nu s-a schimbat cu nimic.... Eu nu am mai fost in Ro din 1997, si am tot sperat ca lucrurile merg spre bine...
Va pup pe toate si va doresc un weekend placut!
denisa73 spune:
Mai fetelor, eu nu simt nimic deocamdata, dar imi fac griji sti omul cand nu are ce face, isi cauta; ca sa treaca timpul mai repede si sa mai afle ce evenimente neplacute ar putea aparea.