salariul mic si efectele sale?

salariul mic si efectele sale? | Autor: Christel

Link direct la acest mesaj

Ce spuneti de acest articol?
http://www.sfin.ro/articol_12933/munca_la_gri_produce_pensii_de_mizerie.html

Este adevarat ca sunt multi cei cu salariul minim trecut pe cartea de munca dar care in realitate iau mai mult, dar nu e vina lor, nu din cauza salariatului se intampla acest fenomen, dar sunt si oameni care doar atat castiga si iar n-au nicio vina, oare chiar asa vor avea pensii de 120 roni?

Din articol reiese ca pensia se calculeaza cam 1/3 din media salariilor.

Voi ce parere aveti, ce pensii vom avea? Mai ales ca in articol scrie ca la acest fenomen se va ajunge cam prin 2012.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Cred ca pana vom iesi noi la pensie se vor mai schimba vreo suta de legi asa ca e cam greu de spus. Oricum, e clar ca salariul de pe cartea de munca va conta doar contributia la fondul de pensii este raportata la acesta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catale spune:

Da, si eu ma gandesc ca de vreo 10 ani am doar minimum pe economie pe cartea de munca, restul au fost pe diverse contracte, prestari servicii, drepturi de autor, etc.
Mi-am facut o pensie privata suplimentara, insa sunt convinsa ca nici aia nu va acoperi prea mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodraghici spune:

Christel, dar dupa cum vad eu, tu esti prin Germania...de ce iti soscotesti pensia in Ro?
Eu nici nu cred ca-mi dau astia pensie in Ro la ce putin am lucrat...sau imi dau vreo 50 bani pe luna!.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

atunci ce sa mai zic eu? ca sunt angajata cu 2h /zi si am un salar de 125 de ron...cat voi lua pensie?de lucrat lucrez cu program normal si iau salarul la negru

giulia si alex-raoul (22.09.2002)
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Nici eu nu platesc mai mult, asa ca o sa am o pensie de cacao. Dar, dupa ce o sa ies la pensie, o sa merg pe la mitinguri sa cer sa mareasca pensiile. Si, periodic, la alegeri, astia o sa le mareasca.
Cred ca o sa cersesc, aud ca-i foarte rentabil...
Sau o sa ma intretina copiii, ca in fundul lor bag toti banii acum.
Sau o sa fiu praf si pulbere.
Viata se traieste zi cu zi.
Nu?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Rufus-vad viitoru' mai cu optimism!

cristina si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Citat:
citat din mesajul lui teodraghici

Christel, dar dupa cum vad eu, tu esti prin Germania...de ce iti soscotesti pensia in Ro?
Eu nici nu cred ca-mi dau astia pensie in Ro la ce putin am lucrat...sau imi dau vreo 50 bani pe luna!.....

Teo

Ma intereseaza si in general, pentru ca citind intamplator articolul mi se pare un fenomen trist, dar si individual, eu sunt acum in Germania dar nu lucrez, lucreaza numai sotul, asa ca mi-am incheiat de ceva ani un contract individual cu casa de pensii, ca sa-mi mearga vechimea, mai am si o asigurare privata pentru pensie, dar la cat vor da astia pensie, o sa fie se pare total insuficient.

Si de la o anumita varsta te gandesti la toate

Oricum ar fi, mie mi se pare ingrijorator fenomenul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Nici eu nu platesc mai mult, asa ca o sa am o pensie de cacao. Dar, dupa ce o sa ies la pensie, o sa merg pe la mitinguri sa cer sa mareasca pensiile. Si, periodic, la alegeri, astia o sa le mareasca.
Cred ca o sa cersesc, aud ca-i foarte rentabil...
Sau o sa ma intretina copiii, ca in fundul lor bag toti banii acum.
Sau o sa fiu praf si pulbere.
Viata se traieste zi cu zi.
Nu?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

Daca absolut nici un (viitor) angajat n-ar mai accepta salariul 'la negru', angajatorii ar fi obligati sa faca o schimbare. Ca si mita, asta e intretinuta de ambele parti.

Mergi la inceput