De ce se stalceste limba romana?
Raspunsuri - Pagina 8
unboticutz spune:
eu una nu sunt de acord cu punctul respectiv din regulament. de ce sa nu ne ajutam reciproc sa ne corectam greselile? invatam atatea lucruri folositoare de pe acest forum, de ce n-am invata si limba romana?
ps. eu cu litera mare nu am rabdare sa scriu
sa nu-i uitam!
CriPOD spune:
Asta seamana cu razboiu din Irak, asta cu ajutatu'!
Ce nobil!
Adela99 spune:
lipsa de cultura, lene in gandire, etc etc .... ... cat pe ce sa zic: no, si?
aia cu lipsa de respect fatza de cei carora le ceri o favoare (uauuu) n-am intzeles-o ... pai daca omu' nu e constient ca scrie cu greseli unde-i lipsa de respect?
voi credeti ca un om care scrie cu greseli nu gandeste, nu simte?
io tzin cu mQQm!
elvie spune:
De acord cu regulamentul,atata timp cat pe forum nu sunt acceptate vulgaritatile ,greselile ortografice nu ma deranjeaza ,eu sunt una care le face,daca un mesaj este de neinteles sar peste .
O zi frumoasa.
Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)
Deianira spune:
Nu intotdeauna suntem constienti ca gresim (am si eu nelamuririle mele cu gramatica ), dar cand vezi mesaje ca cele de la "In unu sau in doi..." scrise de o femeie care se lauda ca a intrat prima la fara taxa la facultate, iti vine sa .
natynic spune:
Pai eu nu stiu ce sa mai spun, ca s-a cam spus tot ce aveam si eu in minte. Cred ca acest forum nu face decat sa reflecte destul de fidel si semnificativ (in)cultura intregii populatii, mai tinere de regula, a Romaniei de aici sau de aiurea.
Miriama, -pt ca cineva s-a gandit in sfarsit sa zica lucrurilor pe nume. Si, da, cred ca e vorba de lipsa de respect-in cazurile in care, soro, vezi ca tu tot scrii "spune-ti", "i-mi" si 20, 30 de alte persoane scriu totdeauna "spuneti", "imi"-chiar nu-ti pui nici un semn de intrebare??? Macar asa, de curiozitate...Asta nu mai tine de ceea ce spune regulamentul (care e corect); nu inseamna scris in graba, nu inseamna nici scris de tip Messenger si nici englezisme (astea sunt pur si simplu tributul adus vietii moderne, "occidentalizarii"); nu, inseamna incultura si perseverenta in propria eroare.
Numai ca, Miriama, pe forum din pacate nu prea gasesc o solutie. Ce avem de facut e sa pastram, citind (cum ff bine a zis Eliza5) o limba corecta si sa ne luptam sa o imprimam cat mai bine copiilor nostri, alaturi de scoala sau chiar impotriva ei, daca ziceti ca exista si profesori care scriu asa (incalificabil!)
P.S. Xio, pot sa te corectez? Sunt convinsa ca in vest, centru si nord (si chiar in est!) se vorbeste, procentual, mai corect decat in sud. Decat in sud, Xio! Bucurestiul asta, saracul, a adunat buni si rai, saraci si bogati, murdari si curati din toate colturile tarii. Ce-i aia "bucuresteni (unii)"? Da definitia bucuresteanului si poate ma convingi
P.S.2. Hai, nu ma deranjeaza ca se scrie "k" in loc de "ca". Dar de ce naiba, ca gravida sau mai ales mamica sa scrii "bb" in loc de bebe, bebelus? Nu e greseala gramaticala, nu e nici un repros, multe scriu asa...e pur si simplu...nu stiu...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Diana_b spune:
PS.1+2+3 - Na, ce ne facem, ca pe mine ma deranjeaza k in loc de ca, dar nu ma deranjeaza deloc bb
PS.4 - Simamaideranjeazalipsatuturorcratimelorsisemnelordepunctuatie.
Diana si Mircea (2.01.2004)
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004
natynic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Diana_b PS.4 - Simamaideranjeazalipsatuturorcratimelorsisemnelordepunctuatie. |
ametesc...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Mindy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui unboticutz eu una nu sunt de acord cu punctul respectiv din regulament. de ce sa nu ne ajutam reciproc sa ne corectam greselile? invatam atatea lucruri folositoare de pe acest forum, de ce n-am invata si limba romana? ps. eu cu litera mare nu am rabdare sa scriu sa nu-i uitam! |
De acord!! Adica se mai putea adauga acolo, 'haideti sa incercam sa pastram calitatea forumului si sa scriem cat de cat corect"
Nu are nimeni pretentia sa scriem la nivel academic aici.
Nu intelg de ce atata agitatie in jurul subiectului.
De ce se simte atata lume atacata?
Ideea e sa ne facem 'citibili' sa nu lasam forumul asta sa arate ca naiba, cu mesaje de genul comentariilor de la articolele din ziarele ieftine.
Oricum nu rezolvam nimic aici pt ca subiectele cu titlul 'limba romana' sau 'gramatica' sunt citite/comentate in general tot de cei care sunt interesati sa scrie bine.
mimonix spune:
De ce nu cititi voi mai bine o carte ? E verificata, corectata, eventual are erata...are un mesaj frumos, va imbogatiti cultura, va hraniti sufletul, spiritul....Decat sa cititi pe forum tot felul de aberatii si alea cu greseli gramaticale
Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze