De ce se stalceste limba romana?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000

mirela asta cu "reanvatatul" se "anvata" mai greu...

pai ia matale cartea de clasa I si daca nu vrei sa reanveti poti intr-adevar sa inveti!

ca asa e ,ai dreptate, e cam greu!!

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Jenant.
La inceputul cuvantului se foloseste "i" nu "a". Iar la cuvintele derivate se pastreaza forma initiala a cuvantului la care se adauga prefixul. Deci, dragele mele forma corecta ar fi a "re-invata". Macar verificati inainte de a da replica.
Inca o data: jenant.

(Inca o informatie pe care sunt convinsa ca nu o stiti - ma refer la cele care reanvata: a reinvata nici macar nu este prevazut in dex, iar reanvata nici atat. Dar exista niste reguli stricte in gramatica pe care le faceti praf, doamnelor.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

inainte de "etc" nu se pune virgula. am vazut in multe postari greseala asta.
ce-i drept, nu e asa suparatoare la ochi ca altele, dar totusi...

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blue eyes
De ce nu citesc cei ce nu stiu sa scrie o carte?! Poate mai invata cate ceva...

Corina, virgulele...

Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!

De curiozitate: unde lipseau virgulele? Intre subiect si predicat? Poate ma lamureste si pe mine cineva.

Mergi la inceput

ei uite intr-adevar jenant...eu pot sa-mi fac mea culpa daca asa e!
sa recunosc cand gresesc si sa iau masuri...
jenant poate fi insa ....pt voi care ati invatat chestia asta cum 3-5 -10 ani...
pt noi astia care am facut scoala pe stilul vechi e mai putin jenant!
mie imi place totusi cum vanati greseli si le dati peste cap asa (ca sa nu zic altceva )cu "mandrie " celor mai prostutze asa ca mine,de ex...

deci,poate ca intr-adevar n-am invatat suficient in clasa I!!intre timp uite ca mai si lucram....si de asta poata ca ma pune doamna invatatoare sa scriu alineatul
se pare ca tb sa reinvat si invatatul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Citat:
citat din mesajul lui violeta69

Citat:

pai ia matale cartea de clasa I si daca nu vrei sa reanveti poti intr-adevar sa inveti!

Adu argumente, daca zici ca e in Abecedar!
Cum zice Ramonika, inainte (o fi ānainte? ) de etc nu se pune virgula, etc (et cetera) insemnand (āsemnīnd ?) si celelalte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

nu inteleg de ce persoanele care stiu ca gresesc vin aici si isi fac 'mea culpa' intr-un mod ironic, ci nu tac si invata pur si simplu?!?
asta dovedeste nepasare si incapatanare in a persista in perpetuarea greselilor numai asa 'de-a dracului', ca sa demonstreze ce? ... si cui?

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

pai asta era argumentul...in interiorul cuvintelor se foloseste a ,la inceputul cuintelor i
o fi vreun caz particular si l-am ratat eu
mai studiez si va explic

totusi bascalia asta nu ma pasioneaza,sincer...
eu am vrut doar sa destind atmosfera,pt ca evident nimeni nu se da in vant dupa alineate!
era doar un mod indirect de a protesta impotriva alimneatelor doamnei invatatoare...
dar asta e o alta poveste...
uite insa ca sunt fete dragute aici care au ambitia sa ma invete gramatica...si cum eu sunt fata silitoiare si perseverenta o sa iau lectii gratis

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blue eyes

Citat:
citat din mesajul lui violeta69

Citat:

Adu argumente, daca zici ca e in Abecedar!
Cum zice Ramonika, inainte (o fi ānainte? ) de etc nu se pune virgula, etc (et cetera) insemnand (āsemnīnd ?) si celelalte.

BlueEyes, vrei argumente? Pai si eu ce sa fac acum? Sa va predau gramatica limbii romane? Nu crezi ca ar fi mai onorabil sa inveti singurica? Daca insisti, iti voi reproduce pasaje din Indreptarul ortografic, ortoepic si de punctuatie precum si din Dictionarul ortigrafic, ortoepic si morfologic al limbii romane.
Parerea mea este ca in loc sa-mi fi dat replica, verificai intai.

Daca aveti impresia ca stiu aceste informatii pentru ca am facut studii in acest sens, va inselati. E pur si simplu meritul mamei mele care a insistat sa vorbim si sa scriem corect.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

nu inteleg de ce persoanele care stiu ca gresesc vin aici si isi fac 'mea culpa' intr-un mod ironic, ci nu tac si invata pur si simplu?!?
asta dovedeste nepasare si incapatanare in a persista in perpetuarea greselilor numai asa 'de-a dracului', ca sa demonstreze ce? ... si cui?

pai ,draguta ,tocmai ca nu stiam ca gresesc...
ca daca stiam nu ma facea de ...
puteam chiar sa sterg ce am scris,dar nu sterg...imi asum greseala daca asa o fi!ok?
si uite ca de tacut, nu tac!
chiar daca nu-ti convine!
o sa tac cand am eu chef!nu daca imi sugerezi tu sau altcineva...din nou

Mergi la inceput