De ce sau inventat soacrele?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Poate va mutati in mediul rural undeva...sunt casele mai ieftine, sotul ar putea lucra acasa iar tu poate faci niste cursuri de croitorie, coafura-eu stiu minuni din astea si iese ceva! Intotdeauna exista solutii dar e greu sa le vezi cand esti apasat de probleme! Iti dau un exemplu...cunosc o tipa la 15km de Pitesti care face manechiura pedichiura acasa...toate doamnele din Pitesti isi fac programari la ea, face nist picturi pe unghii superbe, si-a facut o clientela selecta si isi scoate bani frumosi facand totul acasa! Am o vecina la care se duce tot cartierul pentru modificat haine...scurtat pantaloni, pus fermoar etc, ia 5lei pentru orice operatiune dar o stie toata lumea, eu sunt noua in cartier si cand am intrebat de o croitoreasa toti mi-au recomadat-o ca face detoate, te tunde, te vopseste cica face si injectii petru 5lei (asta nu ca as recomanda sa faca omul injectii pe unde apuca) dar femeia se descurca si se pricepe!
Acum totul depinde de voi! Este bine sa ai locul tau, sa nu depinzi de nimeni...asa cum zicea cineva fetele ei raman fetele ei indiferent ce ai face! Iti spun ca si sotul meu are doua surori plecate in strainatate pe care soacra le idolatrizeaza (e si normal ca le vede atat de rar...mie mi s-ar rupe sufletul sa imi vad copilul asa rar, si cred ca si pe ea o doare ca doar este mama)! Si noi statam in apartamentul soacrei, ajunsesem sa ni se reproseze ca de aia nu se intorc fetele din strainataturi ca nu au loc de noi...eee si uite ca noi ne-am mutat si fetele de doi ani tot plecate stau...nu pune la suflet lucrurile astea!

Iar asa cum zicea cineva soacrele sunt inventate pentru ca ne-au facut sotii pe care ii iubim, si pentru asta merita respect fiindac sunt si ele mame!

mama din 16 nov 2006
Draga mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutza1979 spune:

carla2005 - iti dau dreptate!

floridia - dar pentru asta iti trebuie foarte multa vointa, putere si seriozitate!
Plus ca in mediu rural, mai poti creste o pasare, o leguma, mai un fruct!
Sunt conditii mai grele, insa daca esti gospodar te descuri! Voi sunteti tineri si sfatrul meu este sa plecati de la soacra si sa luati viata in propriile maini!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana1177 spune:

Citat:
citat din mesajul lui floridia

diana face pe 1 decembrie 2 ani si nu voi putea sai cumpatr nimic nici brad de craciun nu cred ca voi reusi sa i fac.Nu stie nimeni cat de tare ma doare acum e decembrie si comenzile sotului sau oprit nu stiu ce o sa facem.

Draga Floridia,

e trist ceea ce traiti voi, insa, cred ca ar trebui totusi sa faceti un efort real sa iesiti din situatia asta; nu mai asteptati tot timpul sa va ajute parintii, vecinii, etc; sunteti parinti, aveti o responsabilitate fata de fetita voastra

din cate am inteles din alte postari de-ale tale, nu numai faptul ca n-ai cu cine lasa fetita te impiedica sa lucrezi (desi e aberant, sotul tau sta/lucreaza de acasa), ci si sotul care e gelos si nu accepta :(( - iar tie nu-ti displace in totalitate interdictia caci o iei ca dovada de iubire :((

am inteles ca fetita ta e bine acum, are 2 ani, poti gasi o solutie pt ea; stii, aici unde locuiesc eu, mamicile pot sta cu copiii lor doar 6luni, si crede-ma, majoritatea se descurca.

Bine-nteles ca ideal e sa stai non-stop cu copilul, insa in conditiile in care ai cu ce sa te descurci, cand ii poti oferi copilului tau ceva real; ceea ce nu e cazul vostru

nimeni nu e vinovat pt situatia in care va aflati: nici parinetii tai, nici soacra,... doar voi sunteti responsabili; asa ca... incercati sa va comportati ca atare caci stii cum e, Dumnezeu da, dar nu pune si in traista

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutza1979 spune:

Total de acord cu oana1177!

Mergi la inceput