Mai are vreo sansa Romania?

Raspunsuri - Pagina 39

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

spune ile....citi oameni are locul unde stai tu?
e mai mare ca slatina? au cladirile mai mult de 2 etaje?
nu te plictisesti sa vezi aceeasi 10 oameni zi de zi de zi de zi....o viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

In clasa, sedinta cu parintii...Cu gura cea mai mare, foarte suparata pe profesori si pe tot, mama unui elev de nota 4...de altfel presedinta comitetului de parinti pe clasa De ce avea copilul ei note mici? Pentru ca ceilalti (cu note mari, dealtfel) faceau galagie, deranjau ora si profesoara de mate le dadea extemporal ca sa-i pedepseasca...Galagiosii luau 10, ea lua 4 Cine era de vina? Nu copilul, care era cel mai frumos si mai destept , pentru ca era al ei...Aia care faceau galagie...si profesoara desigur Credeti ca a luat copilul nota de trecere la examen, peste vreo 3 ani?
Cam asa si cu tara noastra...cu atitudinea multumita...cu gasirea tapilor ispasitori...cu pedepsirea galagiosilor....daca privesti cu ochelarii de cal ....

Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
...si miine vine ala din panama care isi trimite doar capul la poza si alte bazaconii.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Propun ca de acum incolo pe asemenea topicuri sa posteze numai romani din Romania, pr. ca "emigrantilor"sa nu li se mai puna pumnul in gura cu acuzatii inchipuite cum ar fi ca se dau mari si ca ridica in slavi tarile de adoptie. In acest fel va inceta disputa intre romanii buni si cei rai= cei plecati din tara.

Interesant este ca, la observatiile celor din tara, nimeni nu a replicat. In schimb, la remarcele celor din afara, patriotii au sarit ca arsi.

Xio, parca erai aparatoarea medicilor impotriva acuzatorilor. Vad ca te-ai schimbat.

Poftiti lectura: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/827253/Ce-gandesc-romanii-despre-spaga-din-spitale/

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Ai dreptate in principiu pe partea cu "calatoriile de vacanta", insa daca o sa te bata mai serios gandul de emigrare (chiar si temporara) eu cred ca ar fi bine ca medic sa iei in calcul Norvegia (stiu exemple de medici suedezi ce merg si lucreaza temporar in Norvegia, din pricina castigului). Limba e bariera cea mai urata, dar o inveti pana la urma, daca chiar iti pui in plan asta.

da...da...ca o manusa se potriveste novegia la romani. ...e o nebunie in special mai la nord.....ai < 2 h lumina naturala 5 luni pe an....si restul ploua si sint 10 C. dar ai fiorduri..ai vint.. ...corect ile?

apoi tu alegi.....o maseuza/vinzatoare de pantofi acra sau 10 C toata vara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Vin fel de fel de emigranti, stabiliti de cativa anisori in cate-o tara si incep sa ridice-n slavi tara respectiva.
O ridica in slavi de parca ei si inca vreo 10 generatii inainte de ei au pus umarul la propasirea tarisoarei respective .
Si, nu numai ca isi insusesc si se lauda cu meritele si munca altora, dar dau lectii si comenteaza dezgustati rahatul din Romania , rahat la care, CU SIGURANTA, au contribuit si ei, si parintii lor, si bunicii lor si strabunicii lor si tot neamul lor de pana la Burebista .

E, ei o fac din dragoste ptr spatiul carpato-danubiano-pontic si, mai ales, din grija fata de astia ramasi aicea; e, nu asha, o mina intinsa pentru bastinasii romani.
Cind esti in aceasta mirifica situatie:
Citat:
citat din mesajul lui ile77

Locuind de 6 ani in cea mai civilizata tara din europa,iti pot spune ce inseamna civilizatie.
parca te simti obligat sa imbraci armura eroului civilizator, sa devii farul calauzitor al neamului tau care orbecaie in bezna.
Cam in felul urmator: .

Problema e la noi. Sintem nereceptivi. Si necivilizati, si nerecunoscatori, tz-tz-tz, mai si scuipam pe jos.
Uf.
Pacat de atita efort care se risipeste in van.
---

P.S. sa nu se inteleaga gresit, cind povesteam de pivnite mai pline sau mai goale ca reper pentru cit a luat-o sau nu razna o comunitate, altminteri super-civilizata si idilica de-a dreptul, ma refeream strict la cele austriece.

Mergi la inceput

Citat:
Cam asa si cu tara noastra...cu atitudinea multumita...cu gasirea tapilor ispasitori...cu pedepsirea galagiosilor....daca privesti cu ochelarii de cal ....

asa-i, mimonix, ai si tu dreptatea ta.
Sa vezi, mai peste vreo douaj de ani incolosa, cum o sa multumim cu totii marieimunteanu ca ne intreba mirata pe 5 nov. 2008 de ce in Ro nu sunt clinicile din Östereich .

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui amoga

Citat:
citat din mesajul lui catalina2307

Pierzi ideea. Concentreaza-te. Nu se discuta despre integritatea mea aici. Era un exemplu cum ca se intampla si pe la altii. Sau nu sunt acceptate?

Acceptate de cine? Michael Jackson?

E la mintea cocosului ca de uscaturi o sa dai peste tot prin lumea asta. Problema e cit de des te lovesti de ele.

Impresia mea e ca prin toate cladirile care sunt diriguite de administratia din Romania ai sanse maxime sa dai peste tot felu' de indivizi in cautare de spaga si lipsiti de cele mai elementare notiuni de respect. Mai dai peste asa ceva si pe alte meleaguri. Dar cel putin in Europa de Vest si America de Nord e sigur ca ai mai rar astfel de experiente. (Posibil ca prin America de Sud, Africa si o parte din Asia sa fie mai nashpa ca-n Romania.)

Ca Romania se misca incetisor spre mai bine, cred ca e evident pentru oricine care nu traieste cu capu-n televizor. Dar ca e deja atit de bine incit nu mai exista diferente fata de restul continentului european situat mai la vest de Nadlac, mi se pare o exagerare demna de un politician dimbovitean.

A.M.

"Invatatul nu e un produs al activitatii profesorilor. Invatatul e un produs al activitatii celor care-nvata." -- John Holt

Eu fac afaceri in Romania de cam 10 ani. Si da, este o diferenta intre modul in care pui problema in Romania ca sa rezolvi o problema in Balcani (spatiul fost bizantin sa zicem) si modul in care se rezolva ea in tarile catolice (veste europene.

In spatiul balcanic se fac afaceri bazat mult pe relatiile intreumane. Probabil de aceea este ceva mai usor sa traiesti intr-un oras mic. In spatiul balcanic este vital sa fii competent social, sa intelegi, sa pui problema corect, sa nu-ti pierzi firea cand functionarul zice nu. El zice "nu", tu zici "ba da" si-i arati cum sa faca, apoi el zice "oare?", etc. Daca-ti place jocul social si-ti plac oamenii in general nu te deranjeaza.

In spaitul occidental sunt niste reguli clare, nu iese nimeni din ele si cu asta basta. Tipa de la ghiseu e amabila, zambeste frumos, dar daca zice "nu" si nu are dreptate "nu" ramane si moare cu "nu" in brate. Acolo nu poti convinge pe nimeni de nimic, te enervezi degeaba, ei se uita prin tine, politicos si tembel si tu, daca esti clientul lor nici macar nu ai cu cine sa te certi. Sa n-ai si tu la cine sa tipi?

Eu ador interactiunea sociala (cand lucrez, ca in timpul meu liber imi place sa vad foarte putina lume). Mie-mi plac oamenii de orice fel. Imi place sa vina vamesul intepat la mine si sa zica "doamna, avem o problema cu marfa dumneavoastra". Si eu zambesc frumos "Daaa?". Si zice, si zice si eu ascult si-l inteleg, apoi spun cum vad eu lucrurile, el... usor bulversat "pai sa vedem..." apoi se consulta, apoi iar vine la mine "pai nu se poate", apoi eu iar spun "ba da, se poate", pana la urma reiese ca el e un om care-si face datoria, vorbim de nevasta si de copil, ne despartim prieteni, pa ura si la gara.

Sigur ca trebuie sa ai timp, trebuie sa sti mereu ca "Nu" in Romania inseamna de multe ori da, el te da afara pe usa tu intri pe geam, etc.

Sotul meu e de origine maghiara, e catolic, are o fire complet diferita. El e disperat dupa reguli, societatea dac-ar fi dupa el ar trebui sa fie aliniata si la periuta, lumea militareste ordonata, interactiunea sociala minima cand ai de rezolvat probleme.

Mie-mi place sa cobor din masina si sa culeg flori de pe camp. In spatiul occidental sunt numai garduri si nimeni nu face un asemenea gest. Sunt sigura insa ca celor de acolo nici nu le lipseste.

Ca sa traiesti in Balcani trebuie sa fii genul. Nu este pentru toata lumea. Trebuie sa ai timp, sa stai bine cu nervii, sa te pricepi la societatea asta alambicata, sa gandesti tot timpul cu capul tau (daca tu nu sti legile mai bine decat functionarul nu-ti e bine), nu are nimeni grija de tine, oaia care nu-si pastreaza lana i-o mananca lupul, etc. Dupa mine este o lume calda si umana. Cu problemele ei, cu istoria ei, cu tarele ei, este adevarat, dar o lume in schimbare care nu va deveni - sper - niciodata altceva deact un spatiu balcanic, mai bine organizat, mai curat poate, dar tot un spatiu balcanic.

alice

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iileana

Cind esti in aceasta mirifica situatie:
Citat:
citat din mesajul lui ile77

Locuind de 6 ani in cea mai civilizata tara din europa,iti pot spune ce inseamna civilizatie.
parca te simti obligat sa imbraci armura eroului civilizator, sa devii farul calauzitor al neamului tau care orbecaie in bezna.
Cam in felul urmator: .

Problema e la noi. Sintem nereceptivi. Si necivilizati, si nerecunoscatori, tz-tz-tz, mai si scuipam pe jos.

Simtz enorm in momentu' asta!!!!!!!!! :-))))))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

spune ile....citi oameni are locul unde stai tu?
e mai mare ca slatina? au cladirile mai mult de 2 etaje?
nu te plictisesti sa vezi aceeasi 10 oameni zi de zi de zi de zi....o viata

Uite guestus, special pt tine ca sa vezi cit ma plictisesc.

http://good-times.webshots.com/photo/2776882200104326086nOoAxH
( o parte din molde , by the way)
E adevarat ca ma apuca depresia cind nu vad "zgirie norii" din bucuresti construiti in 1960(sper sa nu aveti ghinionul unui cutremur).
Si mai ales am accese puternice de plins cind respir aer curat si nu trebuie sa ocolesc pe trotuare flegmele celor 3milioane de bucuresteni.

Depresiv nu??

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Mergi la inceput