Mai are vreo sansa Romania?
Raspunsuri - Pagina 38
amoga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Maria , atunci cand spui ca doctorii din Ro sunt jenanti ca cer bani , dar despre aia din alte tari spui "ei si ce ?" ca cer bani mi se pare deplasat. |
In spitalele din Romania, spaga e regula; in cele din Austria e exceptia.
A.M.
natynic spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui amoga
In spitalele din Romania, spaga e regula; in cele din Austria e exceptia. |
Pai ok, in Romania spaga e regula si pentru asta (s-a stabilit deja pe zeci de pagini ale forumului) numai medicii sunt vinovati. In Austria spaga e o exceptie dar cand se intampla (exact cu ceea ce presupune cuvantul, adica medicul pretinde bani la negru) pacientul e de vina.
Dar gata, nu mai zic nik de spaga la doctori ca se supara Guestus si nu e bine, e asaaaaa de bine sa-l ai de aceeasi parte a baricadei...
Si nu va mai legati domnule de Austria, Norvegia aia nu stiu cum e si sincer nu e nici pe departe nici macar la calatorii de vacanta prima mea optiune, dar Austria e o tara tare frumoasa. Cinste cui o locuieste si norocul nostru ca acum o putem vizita si vedea ce ne place. Pana la perfectiune mai are insa mult, chiar daca e mai aproape ca Romania.
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
amoga spune:
citat din mesajul lui natynic Pai ok, in Romania spaga e regula si pentru asta (s-a stabilit deja pe zeci de pagini ale forumului) numai medicii sunt vinovati. In Austria spaga e o exceptie dar cand se intampla (exact cu ceea ce presupune cuvantul, adica medicul pretinde bani la negru) pacientul e de vina. |
Indiferent daca pretinde sau doar accepta, medicul e vinovat. Pentru ca el este clar in pozitia in care isi poate permite sa-si faca meseria cu demnitate, fara sa recurga la spaga sau trafic de influenta.
Acu' cit de vinovat e pacientu'... nu sh' ce sa zic. Sunt cazuri si cazuri. Mi-e greu sa-l vad vinovat pe cel care da spaga stiut fiind ca al'fel e lasat sa crape sau sa se chinuie inutil (ai auzit probabil povesti cu ne-planificarea la operatie in absenta pliculetului sau a unuia insuficient de gros). Da' as tinde sa cred ca s-ar imbunatati lucrurile daca pacientii nu ar fi atit de saritori in a oferi "atentii" pentru orice chestie.
Iar judecata asta de mai sus, eu unu' o aplic indiferent de locul de rezidenta al spitalului sau pacientului.
A.M.
A_Iulia spune:
citat din mesajul lui natynic Si nu va mai legati domnule de Austria, Norvegia aia nu stiu cum e si sincer nu e nici pe departe nici macar la calatorii de vacanta prima mea optiune, dar Austria e o tara tare frumoasa. Cinste cui o locuieste si norocul nostru ca acum o putem vizita si vedea ce ne place. Pana la perfectiune mai are insa mult, chiar daca e mai aproape ca Romania. |
Ai dreptate in principiu pe partea cu "calatoriile de vacanta", insa daca o sa te bata mai serios gandul de emigrare (chiar si temporara) eu cred ca ar fi bine ca medic sa iei in calcul Norvegia (stiu exemple de medici suedezi ce merg si lucreaza temporar in Norvegia, din pricina castigului). Limba e bariera cea mai urata, dar o inveti pana la urma, daca chiar iti pui in plan asta.
ile77 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui natynic
Pai ok, in Romania spaga e regula si pentru asta (s-a stabilit deja pe zeci de pagini ale forumului) numai medicii sunt vinovati. In Austria spaga e o exceptie dar cand se intampla (exact cu ceea ce presupune cuvantul, adica medicul pretinde bani la negru) pacientul e de vina. Dar gata, nu mai zic nik de spaga la doctori ca se supara Guestus si nu e bine, e asaaaaa de bine sa-l ai de aceeasi parte a baricadei... Si nu va mai legati domnule de Austria, Norvegia aia nu stiu cum e si sincer nu e nici pe departe nici macar la calatorii de vacanta prima mea optiune, dar Austria e o tara tare frumoasa. Cinste cui o locuieste si norocul nostru ca acum o putem vizita si vedea ce ne place. Pana la perfectiune mai are insa mult, chiar daca e mai aproape ca Romania. Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
Nici nu ma asteptam sa reactionezi altfel,ca doar te stii cu musca pe caciula.
Ai grija de buzunarele de la halat, ca fara ele.....
Vrei sa pari amuzanta in postarile tale,nu numai la subiectul asta, dar si la celelalte, dar nu esti...
Ile, mami de Vivian (07.03.2006)
http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR
natynic spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui ile77
Nici nu ma asteptam sa reactionezi altfel,ca doar te stii cu musca pe caciula. Ai grija de buzunarele de la halat, ca fara ele..... Vrei sa pari amuzanta in postarile tale,nu numai la subiectul asta, dar si la celelalte, dar nu esti... Ile, mami de Vivian (07.03.2006) |
Se prea poate, tu insa in nici un caz nu ai mai mult simt al umorului. Cat despre musca pe caciula si buzunare, doamna nurse, iti reamintesc ca aici suntem pe un forum unde ne expunem parerile; nu m-ai cunoscut in viata reala, nu stii nimic despre mine profesional si despre cum inteleg sa-mi fac meseria si nu stiu cum iti permiti sa lansezi astfel de atacuri (pt ca asta nu mai e nici combaterea opiniilor si nici ironie/bascalie)
Eu tocmai ma pregateam, citind raspunsul lui Amoga sa raspund ca da, are un punct de vedere corect...
Dar, de fapt, cand tu ii scrii lui Guestus (care spre deosebire de mine chiar e amuzant) ca abia isi plateste ratele la calculatorul de la care scrie (ca stii tu asta, din Norvegia) ce ma mai mir...Ca sa-ti sustii teoriile tale esti in stare sa afirmi orice.
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
denizel spune:
pai vezi! el a aflat ca cu romanii merge! cu ai lui nu prea, aia au legi, au curatenie, sunt invatati sa respecte; romanii sunt invatati sa se descurce, si omul s-a integrat rapid, stii tu: clientul nostru stapinul nostru |
Asta e de departe cea mai tare cugetare de pe acest topic!!!! :-))))))))))))))))))))))
Ileana, , pivnitele sunt burdusite bine.
Sunt constienta de faptul ca Sistemul si Regulile le-au pustiit privirile si le-au jucat in picioare orice urma de imaginatie si spontaneitate , da' creca si pivnitele au avut rolul lor .
Da' tu vezi ce haios plus o tusha groasa de stupid si de prost gust e subiectul asta?
Vin fel de fel de emigranti, stabiliti de cativa anisori in cate-o tara si incep sa ridice-n slavi tara respectiva.
O ridica in slavi de parca ei si inca vreo 10 generatii inainte de ei au pus umarul la propasirea tarisoarei respective .
Si, nu numai ca isi insusesc si se lauda cu meritele si munca altora, dar dau lectii si comenteaza dezgustati rahatul din Romania , rahat la care, CU SIGURANTA, au contribuit si ei, si parintii lor, si bunicii lor si strabunicii lor si tot neamul lor de pana la Burebista .
O lipsa totala de decenta, pe care o scuz doar pentru ca imi dau seama cat le e de greu sa traiasca pe-acolosa si sa-si gaseasca echilibrul.
Cei care si-au gasit echilibrul si s-au adaptat vietii din tarile unde au emigrat, nu participa la astfel de discutii (si sunt muuulti DC-isti plecati din Ro, pe care niciodata nu i-am vazut scriind pe astfel de subiecte penibile. Iar daca au mai avut cate o interventie, a fost, desigur, una echilibrata si de bun simt :-).
Pentru doamna cercetatoare (sic!) Ionica, explicatia expresiei a lua in tarbaca!
In ce domeniu ai facut cercetare, Ionica?
Guestus, o zi buna iti doresc! Ai asigurate toate conditiile .
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.
simali spune:
citat din mesajul lui mimonix Ceea ce urmeaza este un banc si orice asemanare cu personajele, locurile sau faptele este absolut intamplatoare Doi viermi, mama si fiu, traiau intr-un r....t. Si fiul intreaba : mami, e adevarat ca frati de-ai nostri traiesc in mere? E adevarat, fiule! Mami , dar e adevarat ca frati de ai nostri traiesc in cirese? E adevarat, fiule! Mami, mami...e adevarat si ca frati de-ai nostri traiesc in prune? E adevarat, fiule! Mami, mami..dar noi de ce traim aici? Pentru ca asta este patria noastra fiule! Si cand te gandesti ca tema discutiei era daca se poate face din R...T, bici! Mythbusters Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008) www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo poze |
Este un banc infect. As vrea sa cred, in nebunia mea, ca nu se refera la Romania... Oribil cum pot gandi unii oameni. Oribil. Stiu ca de fapt tu te gandesti la tine si la familia ta cand spui bancul asta, ca voi traiti asa, dar tot este graoznic.
alice
ile77 spune:
Citat: | ||||||||
citat din mesajul lui natynic
Se prea poate, tu insa in nici un caz nu ai mai mult simt al umorului. Cat despre musca pe caciula si buzunare, doamna nurse, iti reamintesc ca aici suntem pe un forum unde ne expunem parerile; nu m-ai cunoscut in viata reala, nu stii nimic despre mine profesional si despre cum inteleg sa-mi fac meseria si nu stiu cum iti permiti sa lansezi astfel de atacuri (pt ca asta nu mai e nici combaterea opiniilor si nici ironie/bascalie) Eu tocmai ma pregateam, citind raspunsul lui Amoga sa raspund ca da, are un punct de vedere corect... Dar, de fapt, cand tu ii scrii lui Guestus (care spre deosebire de mine chiar e amuzant) ca abia isi plateste ratele la calculatorul de la care scrie (ca stii tu asta, din Norvegia) ce ma mai mir...Ca sa-ti sustii teoriile tale esti in stare sa afirmi orice. Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
Nu-ti face tu probleme in ceea ce-l priveste pe guestus.
Era o gluma nevinovata la o alta gluma de a lui nevinovata ca noi aici mestecam, tremurind pe afara, coltul de piine pe care ni-l aducem de acasa pt lunch.
Si uite ca el s-a prins ca raspunsesem cu ironie la o alta ironie de-a lui,ambele neavind nimic de a face cu realitatea.
Insa nemaipomenit,tu ai descoperit miezul problemei
Imi pare rau ca postarile tale nu mi-au creat o alta impresie.
Iti dai seama ca a trebuit sa plec din romania ca sa scap de supercunoscuta spaga romaneasca.
Si chiar nu incerc sa fiu amuzanta.Ce e asa amuzant in romania???Poate o fi amuzant la voi in spitale cind tratati pacientii in functie de cine da mai mult.
Pina una alta schimbati ceva in sistemul vostru infect, ca s-a saturat romanul sa tot bage bani in buzunar la doctori.
Ile, mami de Vivian (07.03.2006)
http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR
Guestus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui amoga
Io vad binisor, fara ochelari. Si da, dom'le, sa vina acas' -- de ce sa nu vina? Uite, acilea --in tara florii de artar--, vine; prin posta, da' vine. Si tot prin posta trimit si eu cele necesare facutului de pasaport. Adicatelea, vezi matale, pot sa completez formulare si sa-mi fac poze si la doua noaptea, daca asa vor muschii mei, si sa pun totu' fain-frumos intr-un plic si sa-l trimit unde treb'e intr-o pauza de masa. Si uite ase, nu-i musai sa asist la demonstratiile de respect ale functionarului public ce trinteste geamu' de la ghiseu' (comportament de care, apropo, n-am avut inca parte in .ca, insa am avut in .ro). Spune-mi si mie: cind ai vazut ultima oara o mutra care sa nu fie acra si plina de importanta la careva ghiseu al administratiei publice din Romania? Daca vezi f'odat, fa-i si poza, ca e o raritate... A.M. "Invatatul nu e un produs al activitatii profesorilor. Invatatul e un produs al activitatii celor care-nvata." -- John Holt |
domle...in parte din EU te vor la politie sa te pozeze...pasapoarte biometrice si alte prostii. asta e regula nene...armata...ce tot batem apa in piua aici ca in canada faci poze din circiuma si le trimiti...si miine vine ala din panama care isi trimite doar capul la poza si alte bazaconii.
si in Ca trebuie sa mergi la un fotograf autorizat. sau poate ca nu e asa cumva? ...daca am dreptate vii aici cu sorry de rigoare si promiti ca scrii pe blogul tau frumos de azi inainte
si aia cu ghiseul si alte figuri acre yo iti explic ca nu am avut probleme neam. merg cu ce vor ei si gata..nu are nimeni ce sa comenteze. dar deh...aia vor acte multe...romanul e smecher si cu gura mare...pai de ce vor atitea...ca uite in franta la soramea si uite in china la matusa...si blabla. ala vrea copie acolo tu mergi cu originalul..ca ia lene sa faci copii...si altele.
aia e regula...e afisat ce vor ei si asta e. care e problema?