Mai are vreo sansa Romania?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Uite d-aia ma gandesc eu uneori ca lupta e grea , pentru ca in viziunea unora toata problema se reduce la "a arunca sau nu guma de mestecat pe jos" De-ar fi asta unica problema

Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Stanescu

Ce a invatat romanul de-a lungul istoriei lui e sa pupe in c.., da si pe aia o face prost.

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Pe cine-ai pupat in c.. ultima data? ca buniesc ca te incluzi si pe tine cu toata familia ta in genericul "romanul".

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

da...eu cred ca inca mai are o sansa! de ce? pt ca inca mai exista oameni adevarati, pe langa toate scursurile alea, care pe zi ce trece ne inunda tot mai mult! de ce? pt ca le permitem!!! pt ca adoptam atitudinea strutului, aia cu bagatul capului in nisisp, cu nu vad, nu aud! de cate ori nu ati vazut pe strada asa ceva? o femeie atacata si o multime de trecatori care admira brusc vitrina, boschetul sau cerul?
de cate ori ati vazut pe cineva sa traga de maneca pe altul ca a aruncat chistocul pe strada sau ca fumeaza chiar langa semnul de "fumatul interzis"...ei bine, eu am facut-o! si...mi-a raspuns, cu un glas gingas, adolescentul de numa' 16 ani, "inocentu'": "da mai da-te fa..." mi-a sarit cineva in ajutor??? nuuuuu! struti! cercopiteci! dar urla ca vor sa fie ca la monte carlo!
atata timp cat ne va conduce maneaua, prostul gust, cat jiji va fi adulat ca e "baiat bun si credincios", moni si tati ei care sa dau cu jaguaru' peste picioarele noastre prafuite, cat va exista atitudinea " cin' o puse sa-si bage silicoane? d-aia a murit!" (nu ca anestezistul a ucis-o),atata timp cat esti catalogat ca nesimtit ca nu ai marcat plicul la intrarea la dr. sau la profa de romana sau oriunde in alta parte, ca "sunt salariile mici dom'le" sau atata timp cat se imping ca vitele la meci, la concert, la metrou, la moaste, la slujba de Paste...ne vom balaci in mocirla...
ce ne trebuie sa scapam de asta? ATITUDINE din partea noastra!!! si poate si un TEPES VODA!!! dar cati sunt dispusi sa ia aceasta atitudine??? am vazut oameni "de calitate", titrati care scuipa seminte in parc, care isi arunca chistocu' pe geam, care savureaza manelele si se buricesc la ele, care nu rateaza episodul nr 25 din "inima de ..." ... dar vor calitate dom'le!!!
ceva de genul:" nu stiu ce vreau, da' vreau acum!"

acum, ceva interesant: http://www.youtube.com/watch?v=4yPhBmafabs

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)

Save the Earth /Is the only planet with chocolate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elvie spune:

Da se mai poate face ceva,cum spunea cineva mai sus : trebuie luat-a atitudine, in primul rand din partea guvernului.O campanie de reeducare a populatiei ar fi ce lipseste Romaniei,si niste legi aspre.De ex. daca cineva arunca chistocul de tigara pe jos,trebuie amendat ,nu in bani ci munca in folosul comunitatii.

Atentie nu spun ca toata populatia Romaniei este needucata asa ca nu sariti pe mine.

In ultima mea vizita in Romania , am inlocuit becul la etajul blocului unde locuieste mamica de trei ori ,de fiecare data se gasea cineva sa-l sterpeleasca

Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Dar oare care e MOTIVUL pt care romania bate pasul pe loc????
Sint de vina parlamentarii?
E de vina presedintele?
Sint de vina cetatenii??

De 19 ani incoace romanul de rind tot spera sa se schimbe ceva in bine.GRESESC????
In romania in afara de banci, farmacii si mall-uri nu se construieste nimk altceva.Strazile sint la fel de proaste (sa speram ca acum cu banii de la ue se va face ceva).

Oare nu sint bani de ajuns????

Poate sint off-topic, insa propun ca noi cei care traim in tari mai civilizate sa venim cu exemple practice din viata noastra de zi cu zi.
Sa facem niste comparatii si sa vedem cum au ajuns tarile vestice,de ex, la nivelul asta si de ce romania e inca la inceput de drum.

Sa incep eu.
Lucrez in domeniul medical si imi permit sa vin cu exemple.
Am inceput anul trecut sa studiez nursing, si momentan lucrez la un azil de batrini.
La scoala am fost impresionata cit de mult se pune accentul pe etica in aceasta meserie.In primul an de studiu totul s-a invirtit in jurul relatiei pacient-nurse.Reguli, psihologie, etica,toate te invata ca tu esti in slujba pacientului si in toate situatiile trebuie sa arati maximum de respect .
Cind am inceput sa lucrez, asistenta sefa mi-a zis, si nu o sa uit niciodata aceste cuvinte: "nu uita ca aici e casa lor(a batrinilor)iar tu esti in slujba lor,si in consecinta ei trebuie tratati in cel mai bun mod posibil".
Regulile de igiena sint respectate f strict,nimeni nu fura medicamente sau ustensile.
In relatia pacient-nurse,nu se tipa la pacient, nu se jigneste pacientul, i se explica si de 50 de ori un lucru pina pacientul intelege,i se explica de ce i se face injectia cutare sau i se de medicamentul cutare.
In jur totul este curat,personalul este obligat sa påstreze curatenia. Nu se fumeaza decit in afara cladirii.
Si bineinteles personalul trebuie sa dea dovada de competenta.
Cam astea sint unele dintre regulile care fac, ca pacientul sa se simta pacient ci nu ca un animal bolnav zacind pe un pat jegos intr-un spital mizer .

Acum hai sa vedem de ce in spitalele si azilele din ro nu se poate ajunge la un astfel de nivel.Sint banii? E mentalitatea? Sint cei 50 de ani de comunism?Legi, reguli,amenzi??

Si bineinteles cei care lucreaza in alte domenii sa vina cu exemple.
Sa zicem relatia vinzator-client, iar un subiect intors pe toate pårtile.
Oare de ce in occident vinzatorul e mereu cu zimbetul pe buze si amabil, dar nu si in romanaia????

Si sincer imi doresc ca intr-o zi sa ajunga nordiciiinvidioasi pe tara noastra.

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Ce i-ar trebui Romaniei ? Oameni de calitate si cinstiti in fruntea tarii, oameni cu simtul raspunderii si pusi pe treaba, nu lichele care de care mai fatarnici pe care-i intereseaza numai buzunarele proprii. Stiti vorba aceea "pestele de la cap se-mpute" - asa e si cu poporul.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Eu am lucrat in cercetare ,dupa ce-mi vor creste copiii mari, ma voi intoarece si voi inventa acel vacin de care comentam in prima mea postare.

Daca fac o statistica,cred ca s-ar vinde bine ,mai ales ca vom mai avea cateva tari dezlantuite de comunism in viitorul apropiat.

Ile77

Frumos comentat,te felicit ca ai reusit sa te integrezi intre nordici

La noi nu se v-a intampla asa ceva nici daca-i vom trimite pe gratis la cursuri in norvegia pe ai nostri cei din medicina.

Si pe timpul regelui Carol se mergea la "felcer" (Persoana cu pregatire medie sanitara,care-l asista pe medic ,asistent medical)
cu cocosul sau cu ratza, face parte din cultura balcanica.

Sophia 2ani
+17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Elvief tare propunerea cu munca in folosul comunitatii, mai ales ca asa ceva aici nu exista...si nici voluntariat, e rusinos Eu cred ca daca pe unii amenda in bani i-ar durea undeva, aia in folosul comunitatii nu ...ca-i vede lumea si se fac de ras Uie o idee buna si nu costa nimic implementarea ...dar cine sa auda, cine sa faca si cui ii pasa? Si cu becul...te rog! Noi am pus bec in fiecare zi pe etaj cateva saptamani,noi puneam ziua...seara disparea...dar am fost perseverenti pana intr-o zi cand ne-am trezit admonestati de administrator ca merge becul ala incontinuu si CONSUMA Nu mai bine ne rupem gatu' pe scari decat sa platim in plus la intretinere?
Ilef buna si ideea ta sa facem comparatii...si eu sunt curioasa ce se intampla daca in germania sau austria sau...cineva din bloc nu duce gunoiul in tomberon ci il pune vraiste pe langa ...asa de lene ...Sau ce se intampla daca se apuca cineva sa dea gauri cu bormasina prin apartament la ora 14 ? Ce se intampla daca invatatoarea ii arde una dupa ceafa elevului la scoala? Ce se intampla daca un pacient face reclamatie ca asistenta sau medicul i-a vorbit urat? Hai sa vedem? Ca din raspunsuri ne dam seama daca problema e de atitudine sau de reguli si legi...
Arielsi eu am tipat la copiii care se urcasera in picioare pe leaganele pentru bebelusi ...s-au evaporat instant cu bunici cu tot, ca la ce nervi aveam nu-mi tacea gura pana seara...Si stai sa vezi de unde vine beleaua...atitudine azi, atitudine maine...ma intreaba copilul meu: mai mama dar tu niciodata nu esti multumita de nimic ? Ca mereu te enervezi ...O Doamne! Bine ca mai iesim din tara in vacante si am putut sa-i amintesc cat de calma sunt in vacante

Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui mimonix
Ilef buna si ideea ta sa facem comparatii...si eu sunt curioasa ce se intampla daca in germania sau austria sau...cineva din bloc nu duce gunoiul in tomberon ci il pune vraiste pe langa ...asa de lene ...Sau ce se intampla daca se apuca cineva sa dea gauri cu bormasina prin apartament la ora 14 ? Ce se intampla daca invatatoarea ii arde una dupa ceafa elevului la scoala? Ce se intampla daca un pacient face reclamatie ca asistenta sau medicul i-a vorbit urat? Hai sa vedem? Ca din raspunsuri ne dam seama daca problema e de atitudine sau de reguli si legi...
Arielsi eu am tipat la copiii care se urcasera in picioare pe leaganele pentru bebelusi ...s-au evaporat instant cu bunici cu tot, ca la ce nervi aveam nu-mi tacea gura pana seara...Si stai sa vezi de unde vine beleaua...atitudine azi, atitudine maine...ma intreaba copilul meu: mai mama dar tu niciodata nu esti multumita de nimic ? Ca mereu te enervezi ...O Doamne! Bine ca mai iesim din tara in vacante si am putut sa-i amintesc cat de calma sunt in vacante

Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru

E vorba in primul rand de atitudine, cel putin asa am vazut eu pe unde locuiesc. Lumea nu pune gunoiul pe langa tomberon pt. ca exista tomberon. Fiecare bloc are un regulament de ordine interioara, asa ca pana sa vina autoritatile sa aplice legea, exista administratori care au grija sa-i admonesteze pe cei care gresesc. Mai sunt si vecinii care nu tolereaza devierile de la reguli. Sigur ca mai sunt scapari ale unora, dar acestea sunt exceptii.

Concluzia mea era ca oamenii iau atitudine, asa ca nu te poti purta ca in codru.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

E vorba in primul rand de atitudine, cel putin asa am vazut eu pe unde locuiesc. Lumea nu pune gunoiul pe langa tomberon pt. ca exista tomberon. Fiecare bloc are un regulament de ordine interioara, asa ca pana sa vina autoritatile sa aplice legea, exista administratori care au grija sa-i admonesteze pe cei care gresesc. Mai sunt si vecinii care nu tolereaza devierile de la reguli. Sigur ca mai sunt scapari ale unora, dar acestea sunt exceptii.

Concluzia mea era ca oamenii iau atitudine, asa ca nu te poti purta ca in codru.

Maria

Uite o discutie intre mine si o amica din romania,ea nurse.
Eu:....påi e regula sa iti speli si sa iti dezinfectezi miinile cind intri si cind iesi in camera unui pacient.
Ea:..glumesti,cind sa am timp sa ma mai spål si pe miini daca am in grija 20 de pacienti.Lasa ca nu s-a imbolnavit nimeni ca nu ma spål eu pe miini.

Atitudine, vointa, constinta...

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Mergi la inceput