Mai are vreo sansa Romania?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Sau marea sansa ar reprezenta-o olandezul, neamtul sau chinezul de pe net , bogat bineinteles care sa permita apoi sa curga fluviul de intelepciune pe forum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Iulia b
eu nu m-am prins la ce-ai vrut sa exprimi,poti sa-mi explici mai detaliat te rog?

Sophia 2ani
+17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu sunt de acord cu mimonix, cu o legislatie corespunzatoare si cu modalitati de asigurare a respectarii ei poti face minuni.
Avem un cadru legislativ cam slabut, insa nici macar asta nu se respecta. Daca s-ar aplica imediat reglementarile, deja ar fi mult mai "curat".

Peste tot exista amenzi daca incalci reguli, poti sa le adaptezi si sa creezi cadrul necesar in functie de specific (in RO trebuiesc introduse amenzi si pentru aruncat gunoiul neregulamentar, pentru claxonat aiurea, etc).

Ok, e o problema de educatie, dar nu are cine sa ofere aceasta educatie, intrucat parintii responsabili de cei 7 ani de acasa au lacune in ceea ce priveste bunul simt si traiul in comun. Si desi nu sunt un fan al metodelor coercitive, cred ca ele pot avea rezultatele cele mai bune.

Care era tara in care primesti amenda daca mesteci guma pe strada?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

TAILANDA,dar cred ca amenda este daca o arunci pe strada.

Eu am vazut la nemtzi un sistem super dotat de curatat guma de pe trotuare in aeroport.lol

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Eu sunt de acord cu mimonix, cu o legislatie corespunzatoare si cu modalitati de asigurare a respectarii ei poti face minuni.
Avem un cadru legislativ cam slabut, insa nici macar asta nu se respecta. Daca s-ar aplica imediat reglementarile, deja ar fi mult mai "curat".

Peste tot exista amenzi daca incalci reguli, poti sa le adaptezi si sa creezi cadrul necesar in functie de specific (in RO trebuiesc introduse amenzi si pentru aruncat gunoiul neregulamentar, pentru claxonat aiurea, etc).

Ok, e o problema de educatie, dar nu are cine sa ofere aceasta educatie, intrucat parintii responsabili de cei 7 ani de acasa au lacune in ceea ce priveste bunul simt si traiul in comun. Si desi nu sunt un fan al metodelor coercitive, cred ca ele pot avea rezultatele cele mai bune.

Care era tara in care primesti amenda daca mesteci guma pe strada?

Sophia 2ani
+17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Citat:

Parca totusi la Singapore se refera Adina Iulia, si nu la Tailanda - in Bangkok cred ca-i fix invers

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Educatia este totul, doar ca eu imi invat copilul ce este de bun simt si vine de la gradi cu chestii de genul: mami dar x ploscaie, mami dar x arunca hartia pe jos....exemple minore dar de acolo incepe totul . De acasa , fiindca educatoarea poate sa-i faca capul calendar copilului daca acasa are niste exemple patetice. Nu cred ca prin legi o sa inveti 10 mil de romani sa nu-si mai bata covorul plin de praf sub geamul vecinilor, sa-si curete in fata usii/scarii/magazinului.Nu cred ca o sa-i poti invata sa nu flegmeze ... bleh. Ce au Domle de scuipa pe strada? Nu cred ca o sa-i inveti sa nu mai manace pe strada samanta in timp ce-si plimba caruciorul cu bebe si scuipa pe jos! Nu cred ca o sa vedem in Romania urbanism! apropo sunt in Cluj blocuri apropiate de case la cred 1 m! Unul cu fata, unul cu dosu etc. Clujul devine o varza din pct de vedere urbanistic. Si ca sa pun capac la exemplele de nesimtire si lipsa de respect cras la noi sa va spun cum sunt tratate dragele noastre rude cand din pacate mor. Am o cunostinita care lucreaza la o firma de pompe funebre. Am intrebat-o cand a murit bunica unde a fost si etc... Si mi-a spus ca se minte cras, nu sunt puse in frigidere ci lasate pe jos, nu sunt tratate cu respect etc... Efectiv nici in ceasul al 12-lea nu li se acorda respect. Este umilitor . Si la doctor: cand am nascut eu eram in salon cu 5 doamne si in vecin alte saloane cu alte vreo 10-15 doamne. La doua dintre ele li s-a facut clisma si unde credeti ca au fugit la unica toaleta de pe coridor care era ocupata! au incercat la terapie intensiva dar au fost date afara... am ras cand mi-au povestit dar asa ceva nu vezi decat in filmele proaste sa-ti faca clisma dar sa nu-ti ofere posibilitatea sa mergi la toaleta.
Comica Romania:)
Din pacate viata reala ne arata ca in marea majoritate romani nu-si respecta copii, familia, batranii, oamenii cu handicap, animalele , natura ...nimic.
Dar sa fim optimisti si sa speram ca cel putin copii nostrii vor avea o alta sansa. Desi premizele nu sunt roz atata timp cat si mitocanii au copii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus
Nu cred ca prin legi o sa inveti 10 mil de romani sa nu-si mai bata covorul plin de praf sub geamul vecinilor, sa-si curete in fata usii/scarii/magazinului.Nu cred ca o sa-i poti invata sa nu flegmeze ... bleh. Ce au Domle de scuipa pe strada? Nu cred ca o sa-i inveti sa nu mai manace pe strada samanta in timp ce-si plimba caruciorul cu bebe si scuipa pe jos!

Stii, eu chiar cred din tot sufletul ca doar prin amenzi poti rezolva ce spui tu mai sus. Altfel ai dreptate, daca n-ar functiona asta, n-ar mai fi nici o sansa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Eu as mai avea o asteptare, daca nu va e cu suparare In afara de legi pentru tot ce misca si amenzi usturatoare, eu mai astept si sa plece acasa la ei toti cei care locuiesc la oras doar din "intamplare", cei pe care i-a adus Ceausescu fortat sa "munceasca" la fabricile lui marete...cei care de fapt n-au invatat niciodata sa munceasca ci numai sa stea sa manance seminte ...au trait toata viata pe principiul "timpul trece, leafa merge" , au primit apartamente de la fabrica,au primit nspe mii de salarii compensatorii, au mai smenuit una alta la negru, au mai vandut o bucata de pamant retrocedat de stat la ei la tara, au facut rate cu buletinul sa-si cumpere cel mai "tare" telefon mobil si-un casetofon ca sa asculte manele....ei bine, cu riscul de a-mi atrage multe critici de la voi, va spun ca eu abia astept sa-si regaseasca fiecare locul si rolul in societatea romaneasca si in felul acesta sigur o sa ne mai civilizam si noi un pic ...

Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Citat:
citat din mesajul lui avmaria

Citat:

Parca totusi la Singapore se refera Adina Iulia, si nu la Tailanda - in Bangkok cred ca-i fix invers

In Singapore nu se gaseste guma de mestecat si probabil ca iei amenda in cazul in care te prinde cineva cu ea.
In Tailanda poti sa mesteci cit vrei dar sa n-o arunci pe strada.

www.wrongspelling.com/cambodia/" target="_blank">Cambogia * www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

N-am stiut cu aveau si Tailandezii bai cu guma. Da in Singapore poti linge pe jos pe strada, pe cand in Tailanda cica e plin de gunoaie aruncate aiurea, e de altfel unul din reprosurile care se fac Bangkokului (eu am vazut in Bali unde la fel era plin de gunoaie cum adunau saracii gunoieri cu mana mormanele de mizerie asa ca nu-i mai critic, vai de ei. Revinem la ce-a zis Adina Iulia, cu implicatia statului).

Mergi la inceput