Mai are vreo sansa Romania?

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Denizel, pt. binele tau, nu-ti mai face atatea griji pt. mine, ok ? ...
Sunt majora si vaccinata, imi pot purta singura de grija.

Las-o, mai, si pe Denizel sa-si faca griji, ca parca asta era un topic al "ingrijorarii".
Sau e vorba de o ingrijorare intr-un singur sens? De la vest la est? Altfel nu merge?

Eu nu sunt ingrijorata si poate de aceea nu ma potrivesc in peisaj.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui iileana

Citat:

Denizel, pt. binele tau, nu-ti mai face atatea griji pt. mine, ok ? ...
Sunt majora si vaccinata, imi pot purta singura de grija.

Las-o, mai, si pe Denizel sa-si faca griji, ca parca asta era un topic al "ingrijorarii".
Sau e vorba de o ingrijorare intr-un singur sens? De la vest la est? Altfel nu merge?

Eu nu sunt ingrijorata si poate de aceea nu ma potrivesc in peisaj.

Maria

pai vezi...eram sigur ca nu-ti pasa.
da revista "aflam de la politia capitalei" tot o citesti...nu te lasi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
Tu te referi cumva la multinationalele care pun biciul pe angajatii romani ? Nu e frumos, dar fara acesti "asupritori" nu ar exista nici joburile bine platite, nici progresele (atatea cate sunt) si nici cresterea economica din Ro.

Incredibil cata aroganta in mesajul asta .

Nu e deloc aroganta, asta vrei tu sa vezi. M-as bucura sa aud de multinationale romanesti care detin filiale prin alte tari. Atunci isi vor putea face propriile reguli.

Arata-mi tu 10 firme de succes 100% romanesti care isi platesc angajatii la fel de bine ca cele straine.

maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Mariamunteanu, nu prea merge cu "cei care au avut de emigrat au emigrat". Procesul se cam termina din alte motive nu ca s-au terminat oamenii Vorbim de generatii si generatii, in zeci de ani numarul dosarelor a cam fost constant - pana acum cam 2 ani. dar e clar si pentru noi si pentru ei (cei la care se emigreaza) ca motivele scaderii sunt altele. Si vrem nu vrem, cresterea economica, ridicarea nivelului de trai si ratingul in crestere pe care l-a primit Ro (din punctul de vedere al reprezentantilor statului in cauza) sunt parte din motive.

Si eu sunt multumita de situatia mea, si stiu ca exista insa in tara situatii mult mai rele si ca exista o gramada de lucruri de imbunatatit. Si aici dar si prin lumea larga.

Multumirea si starea de bine NU exclude privirea care se vrea a fi obiectiva si dorinta de a imbunatati ce este de imbunatatit. Si loc de mai bine este, si inca cum!

insa nici ridicarea in slavi a altor tari nu e ok, sunt lucruri bune si rele peste tot, poate alea bune de acolo nu au corespondent aici, precum nici lucrurile bune de aici nu au corespondent acolo.

Si imi pare ca cei care au plecat de niste ani nu mai sunt la curent cu realitatea imediata de aici, info-urile preluate din presa internationala si din presa scarii sau a vecinilor rudelor de aici nu sunt cele mai obiective . si e de inteles: orice om care a facut alegerea plecarii, are nevoie sa sustina in fata altora si mai ales in fata propriilor ochi ca alegerea este corecta. Si astfel o pot face, motivand mereu plecarea.

Si Guestus mi se pare delicios la propriu - postarile lui mi se par si interesante si mai ales ca nu devine nici arogant si nici agitat, nu mi-l imaginez sarind in sus rosu la fata ci calm si zambitor. :-)

Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007

Mergi la inceput

Ala plecat cauta toate nenorocirile si bubele si cariile romaniei sa-si dovedeasca ca a facut alegerea vietii cu plecatul.
E...oamenii astia imi plac mie cel mai mult...si sint mereu aceeasi.
Basca mai vin si aia plecati de prin 1944 si o dau cu comunismul...si iliescu...aia sint alta sectie
Un pic uimit sint....cei din deserturile americii nu mai vin aici sa ne arate viata plina de fericire.....mare pacat

Mergi la inceput

nici ile nu mai vine......ce zice ea..."lasa-i sa stea acolo in mizeria lor...ma bag sa le arat cum e bine si ei nimic "

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui claucia

Mariamunteanu, nu prea merge cu "cei care au avut de emigrat au emigrat". Procesul se cam termina din alte motive nu ca s-au terminat oamenii Vorbim de generatii si generatii, in zeci de ani numarul dosarelor a cam fost constant - pana acum cam 2 ani. dar e clar si pentru noi si pentru ei (cei la care se emigreaza) ca motivele scaderii sunt altele. Si vrem nu vrem, cresterea economica, ridicarea nivelului de trai si ratingul in crestere pe care l-a primit Ro (din punctul de vedere al reprezentantilor statului in cauza) sunt parte din motive.

Si eu sunt multumita de situatia mea, si stiu ca exista insa in tara situatii mult mai rele si ca exista o gramada de lucruri de imbunatatit. Si aici dar si prin lumea larga.

Multumirea si starea de bine NU exclude privirea care se vrea a fi obiectiva si dorinta de a imbunatati ce este de imbunatatit. Si loc de mai bine este, si inca cum!

insa nici ridicarea in slavi a altor tari nu e ok, sunt lucruri bune si rele peste tot, poate alea bune de acolo nu au corespondent aici, precum nici lucrurile bune de aici nu au corespondent acolo.

Si imi pare ca cei care au plecat de niste ani nu mai sunt la curent cu realitatea imediata de aici, info-urile preluate din presa internationala si din presa scarii sau a vecinilor rudelor de aici nu sunt cele mai obiective . si e de inteles: orice om care a facut alegerea plecarii, are nevoie sa sustina in fata altora si mai ales in fata propriilor ochi ca alegerea este corecta. Si astfel o pot face, motivand mereu plecarea.

Si Guestus mi se pare delicios la propriu - postarile lui mi se par si interesante si mai ales ca nu devine nici arogant si nici agitat, nu mi-l imaginez sarind in sus rosu la fata ci calm si zambitor. :-)

Procesul se termina si din cauza ca tarile care au primit emigranti nu mai au cum sa absoarba forta de munca. Uita-te la Italia, Spania unde traiesc mii de someri romani. Alte tari au conditii mai aspre de emigrare. Unde sa mai aiba si altii loc ? Si cresterea economica e un motiv, e adevarat, dar unul dintre altele.

Ignori un lucru - nu toti au plecat de nevoie. Cat despre alegerea plecarii, acesta nu e un drum cu sens unic. Eu vad situatia la modul lejer. Oricine se poate intoarce, este o lume deschisa in care-ti poti cauta locul. M-as intoarce daca chiar as simti nevoia si inca m-as intoarce in conditii f bune, la fel de bune cum erau si cand am plecat.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

nici ile nu mai vine......ce zice ea..."lasa-i sa stea acolo in mizeria lor...ma bag sa le arat cum e bine si ei nimic "

Ai grija cind ajungi in cora data viitoare.
Nu-ti uita cizmele de cauciuc si servetelele parfumate.
Ia vezi ai curaj sa o intrebi pe femeia de serviciu de ce baletezi prin urina si de ce inca pute dupa ce ia si-a facut datoria in stilul carateristic romanesc.

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui claucia

Si eu eram in tara multumita cu situatia mea, dar multa lume in Ro nu poate sa spuna acelasi lucru din pacate si fara a fi vinovati de nimic.

Ma informez din presa romaneasca, parinti, rude si prieteni aflati in tara, se pune ? Pana acum am adus la tratament 5 rude/prieteni grav bolnavi care au fost plimbati de colo-colo prin spitalele din Ro si si-au gasit aici sansa vindecarii. Asa ca, te rog pe tine si pe Denizel, nu ma mai luati cu povesti ca doar si eu tot din Ro vin, nu de pe Luna.

Maria

Jurnalul National face campanie pt. copiii autisti. Citeste sa vezi cum sunt tratati ei si parintii lor, cum sunt lipsiti de sansa evolutiei si ce viata trista au.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
De ce n-ai luat tu initiative, ca stii cum se face ?

pai normal ca am luat initiativa, ce credeai?
Dupa ce ne-am prapadit de ras vreo 5 minute, dupa ce am comentat failure-ul SISTEMULUI in acest caz , am bagat un claxon scurt si s-a fluidizat imediat circulatia (stii da? Nu exista mijloc mai eficient decat claxonul pt. a se fluidiza circulatia blocata aiurea, de fel de fel de aiuriti :-)).
Desigur, soferului de autobuz i s-au holbat ochii cat cepele cand a auzit claxonul, dar, sub soc fiind, i s-au destelenit mecanismele gandirii :-)))).

Citat:
Stii ceva, nu mai veni prin acele tari care-ti dauneaza. De acum ocoleste Austria pt. ca vad ca-ti cauzeaza prea multe probleme debusolarea si tafna cetatenilor. Unde mai pui ca s-ar putea sa te ia cineva cu biciul confundandu-te cu mine.

Ba chiar o sa mai vin, na!
Stii de ce? Fiindca-mi plac lacurile, fiindca-mi place kaiserschmarnn-u', fiindca ma distrez cu fel de fel de chestii simpatice si fiindca, stand acolo mai mult de 2 saptamani, ma intorc cu drag in Romania :-).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput