Mai are vreo sansa Romania?

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Stii bine ca nu exista tara perfecta pe fata pamantului, doar ca in unele tari poti sa duci o viata normala si sa fii respectat de la taximetrist pana la presedintele tarii, pe cand in altele nu.

Maria

Esti tu sigura-sigurica, Mariamunteanu? Probabil ca nu vorbesti despre Austria ;)).
pentru ca, in Austria, totul merge bine in afara de turismul rural de Hallstatt , mersul ca oile pe autostrada, pe banda a 3a, cu 90 km/ora (benzile 1 si 2, normal, goale!! ), opritul autobuzului in mijlocul drumului fiindca soferul vazuse un cunoscut pe trotuar (au stat de vorba pret de vreo 5 minute asea si pret de o coada de vreo 20 de masini asea) etc, etc.
Asa respect, mai rar am vazut, ce-i drept .
La vara incerc sa ma duc la presedinte, ca sa vaz cum ma respecta si ala .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

da ...da....respectul lu peste in austria...ala ce candida la presedintie era beat mort la volan. pai daca dadea peste tine munteanu....e...ce faceai?
dar deh...e austriac barosanul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Si uite cum ai plecat tu munteanu la viena ....nu respect de la taximetrist...o vinzatoare acra...si gata...byebye

Nu, nimeni nu a plceat numai din cauzele astea. Toti au plecat si din puternice motive personale, indiferent care ar fi acestea. Cand la subiectul cu emigrarea am pus aceasta intrebare (care a fost contextul personal in care s-a plecat), tocmai pentru a demonstra ca toate aceste discursuri, oricat de frumoase si juste, au in spate si alte povesti personale, alte explicatii, mi s-a sarit in cap rau de tot si mi s-a spus ca starnesc cearta pe DC.
Pentru cei plecati in vremea lui Ceausescu (ne-securisti) tot respectul; curajul si verticalitatea au fost imense. Pentru cei care pleaca in ziua de azi, f bine, ok, tot respectul ca vor o viata mai buna-dar sa lasam eroismele de 2 lei!

Guestus, eu n-am plecat din cauza asta, ci m-am mutat cu jobul. Dar pt. ca-mi place aici, am hotarat sa raman. Am avut de ales si am ales. Ma pot intoarce oricand in tara in conditii f bune sau pot pleca mai departe prin lume tot in conditii bune. Viena este doar o optiune intre altele.
Exemplele date de alti forumisti cu vanzatoarea si taximetristul sunt doar atat - exemple, ele se pot extinde si la multe alte categorii. Intamplarile descrise de Mimonix si Ile
n-ar trebui neglijate. Hai sa nu ne ascundem dupa deget.

Natynic, la ce eroisme te referi ? Mi se pare mai eroic sa stai in Romania decat sa traiesti in alte locuri unde oamenii nu-si fac viata atat de grea unii altora si unde sistemul functioneaza.

Maria

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:

Stii bine ca nu exista tara perfecta pe fata pamantului, doar ca in unele tari poti sa duci o viata normala si sa fii respectat de la taximetrist pana la presedintele tarii, pe cand in altele nu.

Maria

Esti tu sigura-sigurica, Mariamunteanu? Probabil ca nu vorbesti despre Austria ;)).
pentru ca, in Austria, totul merge bine in afara de turismul rural de Hallstatt , mersul ca oile pe autostrada, pe banda a 3a, cu 90 km/ora (benzile 1 si 2, normal, goale!! ), opritul autobuzului in mijlocul drumului fiindca soferul vazuse un cunoscut pe trotuar (au stat de vorba pret de vreo 5 minute asea si pret de o coada de vreo 20 de masini asea) etc, etc.
Asa respect, mai rar am vazut, ce-i drept .
La vara incerc sa ma duc la presedinte, ca sa vaz cum ma respecta si ala .

Denizel, stiu ce vorbesc, crede-ma. Nu mai dau exemple pt ca nu vreau sa furnizez material pt despicat firul in patru.

Spune-mi si mie, daca au stat la coada din cauza soferului vorbaret, ai auzit insjuraturi de la cei care asteptau sau claxoane innebunite sau amenintari ?

Maria

Mergi la inceput

Citat:
... si unde sistemul functioneaza.

Maria

vai, sistemul functioneaza. Cand aud asta, mi se face pielea gainii.
Marele sistem producator de roboti incapabili sa mai judece.
Sistemul a stabilit jdemii de reguli si, in momentul in care o situatie (pardon, element!! ) iese din tipar si nu i se pot aplica reguli, intra sistemistii in panica.
Dar, nu ajung ei pana la panica. Ca sa nu se consume prea tare, dau cu biciul pana intri de bunavoie la loc in rand.
Sistemul... ce sa-ti spun....

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:

da ...da....respectul lu peste in austria...ala ce candida la presedintie era beat mort la volan. pai daca dadea peste tine munteanu....e...ce faceai?

Nu candida la presedintie, nu esti bine informat.

Nu-mi plange mie d mila, mai bine uita-te la tine in ograda, citeam in ziar ca joia trecuta au avut loc in Buc 14 accidente de circulatie cu cativa raniti. Printre ei o fetita de 11 ani lovita pe refugiul de pietoni in plina zi de o soferita beata. Aud ?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:

Citat:

Nu candida la presedintie, nu esti bine informat.

Nu-mi plange mie d mila, mai bine uita-te la tine in ograda, citeam in ziar ca joia trecuta au avut loc in Buc 14 accidente de circulatie cu cativa raniti. Printre ei o fetita de 11 ani lovita pe refugiul de pietoni in plina zi de o soferita beata. Aud ?

Maria

heheheh...politicianul ala mare din austria beat crita la volan. da beat mort...nu gluma. pai ce facem nene aici...ala e respect pentru alegatori?
austriac barosanul...nu mai leg de el ..gata

si acu 3 zile a cazut si metroul...si simbata e greva la cfr ...happy?

Mergi la inceput

Citat:

Denizel, stiu ce vorbesc, crede-ma. Nu mai dau exemple pt ca nu vreau sa furnizez material pt despicat firul in patru.

Spune-mi si mie, daca au stat la coada din cauza soferului vorbaret, ai auzit insjuraturi de la cei care asteptau sau claxoane innebunite sau amenintari ?

Maria

Maria, stiu si eu ce vorbesc, crede-ma!

Deci, soferul era un nesimtit caruia putin ii pasa de aia care stateau la coada in spatele lui, iar cei care nu claxonau si nu injurau, ce sa zic, se purtau ca niste debusolati ai unui sistem care nu le furnizase regula nr. 15639 referitoare la situatiile in care un magar se opreste in mijlocul drumului. Desigur, noi ne-am distrat, dar situatia era de plans.

A, si inca ceva.
Nu exista condus mai neprietenos si tafnos ca pe autostrazile din Austria. Abia asteptam sa ajung in Bucuresti, pe traseul Timpuri Noi-Sincai, la 8.30 dimineata .

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
... si unde sistemul functioneaza.

Maria

vai, sistemul functioneaza. Cand aud asta, mi se face pielea gainii.
Marele sistem producator de roboti incapabili sa mai judece.
Sistemul a stabilit jdemii de reguli si, in momentul in care o situatie (pardon, element!! ) iese din tipar si nu i se pot aplica reguli, intra sistemistii in panica.
Dar, nu ajung ei pana la panica. Ca sa nu se consume prea tare, dau cu biciul pana intri de bunavoie la loc in rand.
Sistemul... ce sa-ti spun....

Ma refeream la sistemul administrativ, de sanatate etc din Austria - care chiar functioneaza spre uimirea ta. L-am testat ultima oara cand prietena mea, bolnava de cancer fara sperante in Romania, a venit aici sa se opereze si sa se trateze.

Tu te referi cumva la multinationalele care pun biciul pe angajatii romani ? Nu e frumos, dar fara acesti "asupritori" nu ar exista nici joburile bine platite, nici progresele (atatea cate sunt) si nici cresterea economica din Ro.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

As da si eu niste exemple negative din tarile pe care le-am vizitat, ce-i drept nu am stat, am vizitat. Mai ales din venetia dar degeaba, veti spune ca sunt fapte singulare si nu conteaza.

Altceva vreau sa spun. Am contact direct de muuuuulti ani cu emigrarea. Legala. Si vreau sa va spun un lucru: in cei 10 ani de cand sunt in bransa nu a existat o asa o reducere a solicitarilor de emigrare precum in ultimii ani (cam 2). Este incredibil cat de putini mai sunt comparativ cu anii trecuti. Si cam atat.

Guestul esti delicios, te-a cam prins subiectul

va pup

Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007

Mergi la inceput