Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (36)
Raspunsuri - Pagina 8
bratafel spune:
Ylari -ce scumpica e bebita ta in sacul de dormit!! Chiar sta acolo? Nu se enerveaza?
am si eu un sac din ala de dormit de cand am scos-o din spital. atunci era urias . acum cred ca e bun. nu m-am gandit s-o culc in el.
poze
DanaH spune:
salutare, fetele!
mai intai vreau sa multumesc tuturor fetelor care ne-au urat multe lunisoare si multi anisori vineri, pe 24. da, are mama o fata mare, a facut jumatate de an. nici nu sstiu cand a trecut timpul asta si sunt sigura ca o sa fie ca maine cand o sa mearga, o sa vorebasca, o sa mearga la scoala.... ufff.
noi am sarbatorit cele sase lunisoare, sfaristul vacantezi lui alex si apropiata pelcarea a lui tati intr-un center parc, undeva in nodrul belgiei. a fost superb. locurile astea sunt un adevarat rai pt copii. era o piscina super faina si nu numai pt alex, dar si pt noi. a stat alexandru in apa cam 5 ore. iar noif aceam cu schimbul. erau tot felul de lagune cu apa mai calda, mai rece, jacuzi inauntru, afara (unde era foarte fain sa simti apa calda si frigul de afara in acelasi timp), topogane, sauna. tot ce vrei si ce nu vrei.
am bagat-o si pe teodora in apa, dar mult mai putin decat pe fratzior. am fost si la un curs de inot pt bebelusi, dar a picat cam prost, ca nu apucase sa doarma inainte si era cam obosita, nu s-a bucurat foarte mult de el. dar macar acum stim cum sa ne jucam cu fata in apa.
pe total a fsot foarte frumos, am zis ca mai repetam aventura, paote chiar undeva intre craciun si revelion.
teodora s-a comportat foarte bine, a stat afara foarte mult, doarme asa de linsitit afara. isi trage singurica paturica mai peste nas si doarme 2ore poate si mai mult fara sa se miste. e asa de dulcica, inaitne de a adormi, incepe sa isi cante singura. cand o auzi ca zice aaaaa, e clar ca in mai putind e 5 minute adoarme.
din pacate este foarte costipata. asade inroseste, asa se chinuie sa faca kk, si soate niste dopuri, parca sunt cacareze de capritza. nici nu stiu cums a fac. a inceput asa de cand nu i-am mai dat lapte de tzitzi (daaaa, am termiant cu alaptatul definitiv, trist, dar asta este). i-am tot dat para, am stors sic ate o mandarina mica in piureul de fructe, dar nu merge. sunt sigrua ca este de la laptele praf. azi o sa ma duc sa incerc celalalt tip de lapte praf care se gaseste in supermaket. daca nici cu asta nu merge, atunci am duc la doctor, paote ne da unul care se gaseste numai in farmacii. am zis ca o sa ii schimb si apa plata cuc are iif acem lapticul, paote e si de la aia. azi i-am zis mamei soacre sa ii puna un morcovel ras in piureul de fructe, poate merge asa. nu stiu, zau, ce sa mai fac. mis e rupe sufletul, ca tare se ma chinuie.
iar aseara langea asa de tare cand i-am dat sa pape lapticul inainte de culcare.... ii era fomica, dar se oprea din supt si se incorda si plangea tare tare.
peste noapte iar s-a trezit pe la 4 si nu a mai dormti pana pe la 5:30, cand a luat-o soacra in sufragerie, a pus-o in carucior, a maiscat-o de doua ori si a adormit pana la 7:15. cred ca tot de la burtica.
asa ca trebuie sa fac ceva cu asta.
daca aveti ceva sfaturi, va rog bagati la fata, ca nu stiu ce sa mai fac.
eu nu am apucat sa citesc din urma decat pe diagonala. am vazut ca vorbeatzi de bb3. eu care eram faorte hotarata sa il facem si pe al treilea, acum sunt din ce in ce mai hotarata sa ne oprim aici. este tare greu, acum ne impartim intre cei doi. si am tot avut ajutor, din ianuarie cand ramanem pe cont propriu.... nu stiu zau cum o sa ne descurcam. si ca tot vorbeati de soti, al meu ma ajuta, nu am ce sa ii reprosez. cel putin cu alexandru, aporape numai el se ocupa seara de alex, baitza, cititul povestii, culcatul. a mai renuntzat si la basceht, iubirea lui cea mare. acum nu mai merge la antrenamente si la meciuri in weekend, a ramas doar cu arbitratul. iesit cu baietii, iar a rarait-o vizibil, dar incerc sa il mai als, macar dupa ora 8, cand se cula alexandru. cu ce a mai ramas el sunt aceste pelcari, destul de multe. stiu ca sutn cu munca, dar mais tiu ca poate sa si le aleaga. nu am zis nimic acum, am avut tot timpul pe cienva sa stea cu mine, sa ma ajute, dar cand ramanem amandoi, cred ca o sa o mai rareasca si cu asta. nu sunt rea, dar efectiv nu pot sa le duc pe toate. simt uneori ca ma coplesesc treburile, gandurile. sa mai termin si teza asta si paote dupa aceea sunt si eu ptin mai libera.
nu vreau sa ma plang, stiu ca sunt mamici,poate chiar printre voi, carora le este mult mai greu (vezi diana_d, vezi daria, si multe altele), dar recunosc ca uneori simt ca sunt la limita. sper sa fim santosi, ca daca am mai avea si probleme de sanatate.... atunci chiar as lua-o razna rau de tot.
nu am avut timp sa ma uit pe pozele voastre, dar am retinut ca sunt poze noi. sper sa vina spoarele si pe strada mea si sa am si eu timp pt sufletul meu. si sper ca in cuarnd sa pun si pozele noastre cele noi, sa va arat copiii mei dragi si scumpi, pt care merita tot efortul din lume.
va pup si va urez o zi buna tuturor.
Poze
mihaser spune:
Cleo asa m-am gandit si io...ca e mai bine acum decat sa ajungem mai tarziu si sa se repare mai greu sau prin operatie...Inclinatia e mare...mai mare de 20 de grade la piciorusul drept si nu cred ca ar fi avut alta rezolvare...Oricum noi am fost norocoase...cica talus valgus e cea mai frumoasa forma de defect la picior...Doamne fereste de mai rau!
MissParker spune:
Raportam o noapte la fel, cu treziri la 3 ore si adormiri grele, ale mele, din cauza de sforait usor al lui Bogdan (desi si-a lipit pe nas un plasture care cica-l ajuta sa respire mai bine, l-a luat de la farmacie). Vai de capul nostru, pe el il doare ceafa cu gat cu tot, se gandea sa ramana acasa azi, dar vad ca pana la urma a plecat.
Ralu, ba ti s-a simtit lipsa , bine-ai revenit si asteptam poze! Hmmmm, Grecia, soare, caldura
Getutza, m-am uitat pe mailul comun si nu am gasit nici un colaj, esti sigura ca le-ai trimis? Nu erau nici la spam...
Cleo, simonacip, inais si celelalte fete care planificati bebeii 2 si 3. De unde aveti, nenica, atata rabdare si nervi de otel?? Ca eu mai am putin si innebunesc!! Si zau ca am auzit de copii si mai stresanti decat David al meu, cum le-o fi mamicilor? Nici nu vreau sa ma gandesc.
ancaurn, bine ca ai descoperit de la ce erau problemele. Renunta la branzica, eu cand eram mica uram lactatele si totusi de cand ma stiu am avut dinti buni, calciu suficient etc. Si David ieri tot inainte de 6 a adormit, dar m-a trezit la 22:30, la 1:45, la 5 si la 7:30, asa ca sunt taaare obosita acum. La 9:30 isi baga iar degetelele in gurita, dar a supt doar 5 minute, de voie, dupa care s-a sictirit si a inceput sa flirteze cu mine, radea cu sanul in gura cum face mai mereu de curand
V-am spus ca-l fac actor?? In continuu zambeste si ranjeste, e de o veselie incredibila. Bine, eu ma bucur din tot sufletul ca e asa, inseamna ca e fericit...
Ieri la prietenii nostri a gatit Raluca o supa-crema de dovlecel cu cartof si cu morcov si cu crutoane, o bunatate!! Apoi spaghete cu sos bolognese, foarte bune... Ea gateste f.f. sanatos, face si gimnastica, dar mie totusi nu-mi place ca are 50 de kile si e slaba moarta... Eu povesteam ca saracul Bogdan mai nou mananca numai pizza, crenvursti, Müsli cu lapte, iaurt cu paine, branza cu rosii, sandivsuri, omlete, tot ce merge repede si sa-si faca singur... Cristi zice: „Ei, ce n-as da sa mananc si eu numai pizza si crenvursti“ I-am zis: „Pai hai sa facem schimb: tu cu Bogdan si eu cu Raluca“ S-au tavalit pe jos de ras (ei se asteptau sa-i grupez altfel ).
Ylari, bravo pt. sacul de dormit practic, e excelent ca o imobilizeaza, si noi avem vreo 3 dar nu le folosesc inca permanent, astept sa se faca mai frig...
Daria_Ioana, la voi totul ok? Mai intra si tu si zi cate ceva de voi!!
Dordia, si la tine m-am gandit zilele astea, ce mai face Tudorelul tau?
SilviaPop, pe tine nu te-am mai citit de o vesnicie si jumatate, voi ce mai faceti?
Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi
Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
ralu_t spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Reallaura Alysh, nasol cu adoptia e ca, din cate stiu eu nu ai voie sa alegi copilul...si sa te trezesti cu vreun tiganus chior... Doamne iarta-ma, dar nu stiu... |
cum ar fi? sa-l primesti si sa nu-l poti da inapoi?!?
se poate alege copilul, si te alege si el pe tine sufleteste vorbind. eu am tot citit pe la adoptii si am aflat ca desi e imbarligata situatia, sunt destule supape mai mult sau mai putin legale si poti alege copilul. in principiu, trebuie sa adopti din sectorul/judetul blah blah in care locuiesti, dar nu e chiar asa. mi-a placut solutia unui cuplu steril care a avut norocul sa cunoasca graviduta studenta fara prieten etc, si care a declarat ca tatal pe sotul din respectivul cuplu. mama a renuntat la drepturile parintesti iar sotia a infiat copilul sotului. si asa au avut bebe din z1 de viata, fara bataie de cap. sa va zic cum arata copilul? o minunatie cu par roscat si carliontat si ochi albastrii. se pare ca si mama si tatal naturali erau f frumos...eu am cand am vazut pozele pe net, ma gandeam s-o rog sa-mi faca si mie unul
nasol cu ora asta schimbata, tudor nu intelege deloc desi-i explic cu incapatanare ca se trezeste prea devreme...
noroc cu cafeaua, e buna si rece
multumim de intampinari fetelor. deocamdata e aparatul foto la incarcat, abia astept si eu sa vad ce a iesit.
am recuperat un capitol jumate. mai am tot pe atat.
astept sa se scoale bebe sa plec la carrefour sa iau storcator de fructe si borcanase cu diverse, incepem diversificarea. i-am dat in grecia o bucata de mar acru ca sa uita cu niste ochi in gura mea, si atat i-a placut si a plans cand i l-am luat ca-mi era frica ca se ineaca. dupa aia i-am curatat un morcov si l-am lasat sa-l roada si a fost f incantat. asa ca gata. eu lapte de la mine nu-i mai dau decat dimineata si seara, lapte praf nu prea agreaza, 5 luni1/2 e ok sa-l diversific. tre sa iau scunul de la ai mei unde l-am depozitat. noi am primit la botez un chicco polly, nu l-am vazut cum arata, e inca in cutie. are cineva? e ok?
o sa incepem cu fructele, asa ne-a recomandat pediatra si asa am si eu senzatia ca va merge relativ usor. m-am saturat de chinuri cu mancatul.
eu de azi sunt la cura
de la 1 noiembrie agat pompa-n cui si gata cu laptaria
nicole noi ii dam bonei pt 6 ore lunile astea cat voi sta si eu acasa 6.5 mil iar dupa ce ma intorc la birou 9 mil pt 9 ore /zi cu o zi libera pe luna in care sa-si aranjeze si femeia treburile ca altfel e prizoniera la noi. asta a fost ideea mea si evident ca i-a convenit, nu? nu are alte atributii decat bebe si menajul/masa lui, ca mie nu-mi convine sa-si gaseasca treburi de facut si sub pretextul asta sa ignore copilul, cum face maica-mea de exemplu.
pupici
RALU- de minune albastraTudor 15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank"> MONTAJ TUDOR
jozsaerika spune:
buna
uite ca am reusit sa va citesc si io la zi in we
la noi diferenta de varsta este de 4 ani si 5 luni...e super ok asa
gelozie nu prea a fost decat la inceput nu intelegea de ce nu pot iesi doar eu cu el in parc si putin daca taica-su se ocupa de Beatrice imediat mergea si il provoca la ceva joaca ....acum se pupa foarte mult si imi place cum face planuri si o include neaparat si pe Beatrice in planurile noastre
Norbert nu a fost cam de 1 an la gradi - dupa ce a fost 2 ani- pt ca ne pregateam pt interventie chirurgicala si nu putea raci apoi post operatoriu trebuia sa avem grija...asa ca a fost cu mine non-stop din martie ....inclusiv la spital insarcinata in 5 luni am fost cu el....si mai este si un pic hiperactiv
in timp iti gasesti un program si impaci toate si copii si sotz
poate nu tot timpul am mancare gatita - dar repede incropesc ceva - sau curatenie ...
oricum pt cele care isi doresc bb2 intr-adevar esti mult mai relaxat la al doilea si parca te bucuri altfel ....ma uit la ea si nu imi vine sa cred ca exista ...si mai zicea cineva de mirosit bb asa fac si eu cand o alaptez o mangaii si o miros
si mai vroiam sa va zic cat de diferiti sunt copii Norbert pana la 3 luni sugea zi/noapte din 2 in 2 ore apoi frumos a inceput sa doarma toata noaptea si pana in ziua de azi nu am avut probleme cu el daca nu e bolnav doarme de seara pana dimineata fara nici o trezire - adica il trezesc eu pt pishu o data si uite Beatrice inca se tot trezeste sa suga de 2-4 ori noapte ...astept si eu diversif poate doarme mai bine
andrea de Cluj eu stau in Manastur si tu in Marasti bondarelul Eric
va pupam
Erika
mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)
si comoara Beatrice (20 mai 2008)
poze
Lorich spune:
Buna si de la noi!
Mami e la mine, deci alintare si pe mine. Robert doarme, asa ca va « studiez », mai ales ca ieri n-am intrat.
Vad ca vb de bb2, eu am trimis si hainutele papa-tutu…dar cum zice Gabi … parca ma vezi Lorici gravidici cand oi mai uita cum a fost.
Ancaurn sarumana Imi pare tare rau de episodul cu alergia!
Micaela noi am facut Prevenar, e vaccin optional, oricum gasesti pe net ce face el, mai avem un rappel, sper sa nu avem reactii nici atunci.
Miss eu nu ma ingrijorez mai mult, dar vreau sa-i ajut ochisorii de mic. Uite citeste chiar pe pagina cu sub nostru art. Strabismul la copii – ala m-a pus pe ganduri si ne-am dus la dr. si dr a zis sa ajutam un pic, cu picaturi, un fel de tonic ocular si calciu.
Andree27 sa completez si eu la ce a zis Cleo , ca nu-i deloc o gluma, Robert a venit nu in urma unei menstruatii, da ? Asteptam eu menstruatia ca sa-l pot « proiecta » dar ea nu a venit nici azi [ :D] (esplicatie=am pierdut o sarcina la 5 sapt si a treb sa fac chiuretaj, trebuia sa raman insarcinata iar dupa ce venea menstruatia, dar cum ziceam n-a venit nici azi).
Mihaser multumim, am un morcov…. Brrr, abia cand se linistise puiul un pic. Nu conteaza, treb sa facem bine picioarele.
La multi ani Tiberiu, pui mic si scump de Andrada
Aaaa ..Cleo super ideea cu majoretele si Alra, dar daca mai are 5 sapt, s-o mai lasam un pic, ca la 8 luni nu bun, nu? Dar sa le zicem agitatelor sa se pregateasca, sa se dezmorteasca.
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
YLARI spune:
Buna fetelor, am revenit.
A tras Eva un pui de somn!
Laura, pai eu intai o adorm si dup'aia o impachetez!
Belleane, stai linistita ca poate nici eu nu stiam, noroc ca avea ambalajul o poza pe el!
Adriana78, eu s-ar putea sa vin curand la mama in Pantelimon si eu ies mai mult in Morarilor, daca iti face cu okiu o iesire cu mine si cu grasa mea...
Mihaser, pup pe Eliana pe ghetutze direct!!!! Of, of, sa treaca repede timpul si sa se indrepte piciorusele.
Imi vine sa rad de Eva ca eu in timp ce scriu la mesaj mananc niste supa si se benocleaza la mine, nemiscata sta!
Aoleu ce ma mai intaratati voi cu bebe 2!!!! Sincer astept sa vina sarbatorile sa vb cu shefii mei sa vad ce si cum ca daca e raman in CIC linistita ce pana mea si aranjez apele si de bebe 2. Fetelor, sincer eu tare mult imi doresc 3 bebe, dar oare se poate cu ceza??? Eu am intrebat-o pe doctora mea daca pot sa nasc pe bebe 2 normal (nu mi-au ajuns alea 18 ore de travaliu inutil si mai vreau) si mi-a zis ca nu, la noi in tara nu se practica ptr ca sunt riscuri pe care niciun medic nu vrea sa si le asume...
Bratafel, Eva e foarte cooperanta in general - mai putin cu papatul pana azi, Slava Domnului!!!! Deci sta unde o pun cred ca e foarte curioasa si vrea sa experimenteze si ea.
Ralu_t avem o gramada chicco poly pe aici (si Eva are) cred ca il asociaza un pic cu scaunul de tortura, drept urmare in ultimele zile i-am dat sa pape in brate la mama si in bouncer, e un balamuc cand ii dau in bouncer ptr ca se hatzana si sa ma vedeti pe mine cum ma chinui sa-i nimeresc gura) Scaunul e super ok, stabil, zdravan (eu am poze cu el la semnatura)
Melly, m-ai zapacit! Cand ramane ultima varianta cum se procedeaza? Ca eu vreau sa i-l pastrez fetei, deja are o cutie cu toate analizele, testele de sarcina, cd-urile cu echografiile, buricul, bratzarile de la spital - a mea si a ei, etc... Si poze ca la balamuc... evident!
YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI
http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png
leeloo2004 spune:
Buna fetele!
Intru putin ca sunt tare necajita - de 2 zile ariciul mic o tine tot in vome - papa laptele si dupa aia il vomita in jet...cel mai rau a fost simbata cind mi-a vomitat absolut toate mesele de lapte...In plus are si scaune cam mirositoare si cam moi - a patit ceva la burtica...Aseara a fost de groaza, ne-am culcat intr-un final pe la 1 dupa ce Tudor a tinut-o tot in varsaturi... Acum ii dau ceai de menta, furazolidon si metoclopramid si sper sa-i treaca. Oricum macar azi e ceva mai vioi decit ieri - ieri era total molesit si nu vroia decit la noi in brate...
Nu am apucat sa citesc din urma - ma duc acum ca am putin timp...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.