***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (82)***
Raspunsuri - Pagina 9
madaiulia spune:
Sorina duminica am fost la Pic cred. Undeva in jurul pranzului. M-am uitat si eu la pozele voastre, dar nu mi se pare cunoscuta deloc Adriana.
Azi nu putem iesi pentru ca nu il avem pe Andrei acasa. Este la ai mei si il luam abia spre sfarsitul saptamanii. Noi nu am mers de foarte multe ori la Pic, cand este frumos afara prefer sa mergem in parc, la aer curat, asa ca am fost acolo doar cand a plouat. Si de obicei mergemn pe la 7-7:30, atunci ne adunam dupa drumuri si eu si sotul, iar mai tarziu nu rezista Andrei. Pe la 8:30 trebuie sa fim musai acasa sa incepem ritualul de pregatire de culcare. Dar poate ne intalnim intr-o zi undeva, si chiquitita este din Craiova.
Addinel tare frumos ai scris pe blogul Mariei.
Ckristina imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat.
DidiAlex spune:
Ckristina!!! Dupa ploaie rasare soarele !
Kay, ai PM
Sorina, faza cu diferentza de Rh e mit de ceva timp apus. Daca e urmarita corect sarcina si imediat dupa nastere facut vaccinul, nu sunt probleme.
Am o cunostitza are 3 (!!!) copii: 1 baiat si 2 fete. fetele sunt nascute prin cezariana, ultima la 35 de sapt din cauza titrurilor, ssau cum s-o numi ele, marite. Si toti au Rh pozitiv cu mama cu Rh negativ. Toti copii sunt doriti, nu-s accidente
E drept sunt riscuri, dar la ce sarcina nu e risc asumat?
Adina, la anu in iunie is in bucuresti (imi expira pass-ul) Nu mai scapi, tre sa ne videm si noi
mai scriu diseara, acu am intrat pe oana, astept raspuns
ma duc sa imi beau cafeaua
ang3lt0uch spune:
didi nu stiam , eu am aflat ca il am neg in timpul acestei sarcini si am tot facut dozare anticorpi caci puteau aparea probleme cu ea, nu cu mine. La mine stiu, se face acel avccin, pe care mi l-au facut, dupa ce m-au intrebat de 10 ori daca sunt sigura ca il am negativ...ca cica costa mult vaccinul...Ginecoloaga imi zicea ca daca are copilul rh pozitiv se face o inumizare a mamei care la alte sarcini poate declansa atacarea celuleor din sangele copilului, ajungandu-se la anemie sau mai rau. Si daca se declanseaza in primele 3 lun ide sarcina, medicii recomanda avortul cica...Daca e in celelalte trimestre...se incearca ducerea sarcinii la final, dar repet nu stiu procedurile, insa am inteles ca includ trasfuzie fetala de snge in caz de anemii severe etc ...
Sincer, eu vreau alt copil , dar nu anul asta, insa pe la noi prin Cr cam fug de mine medicii cand le zic ca am rh negativ si copil nascut cu rh pozitiv...mi s-a zis de cateva ori ca sunt inconstienta daca mai raman o data gravida... nu stiu ce sa zic ...
madaiulia Si eu am fost cu a mea acolo de 4 ori daor, asta ar fi a cincea,pana acu nu am avut curaj, mi s-a parut mult prea mica. vad ac e soare zilele astea, voi pe unde stati in Cr? Eu in Cv9 la segarcea dar vin des in centru cu adriana, mai ales in jur de 11-12(mai dvr nu prea ajung ca a mea se trezeste la 9 jumate) sa se joace cu ..porumbeii..adica sa alerge bietele pasari pe acolo , nelasandu-le sa pape bicuitii care tot ea ii arunca pe jos :D. Eu ma duc la PIc la 8, 8:30 ptr ca adriana nu daorme oricum pana la 10 jumate, poate chiar mai tarziu.
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
diana spune:
Ckristina , imi pare tare rau...de multe ori nu se descopera cauza pierderilor in cazul sarcinilor mici. Se pare ca organismul elimina sarcinile neviabile(cu anumite defecte) in primele saptamani. Aceasta explicatie mi-a dat mie doctorul cand era sa-l pierd pe Alin la 5 sapt, la 8 sapt, la 10 sapt, la 12 sapt. Nu se gasea nici o cauza a sangerarilor, a decolarii de placenta, a uterului contractil etc. Este o explicatie pe care nu am vrut sa o accept niciodata. Si totusi am un copil reusit desi s-a nascut prematur.
In legatura cu RH eu am RH negativ si eram pregatita cu vaccinul dupa fiecare nastere si l-am facut si preventiv in sapt 28 la ambele sarcini, iar doctorul meu mi-a spus ca RH negativ nu mai este o problema in zilele noastre. Asa ca nu ai de ce sa te sperii
trebuie sa plec...
Va pup
Diana mamica de Alin si Toni
Alyna24 spune:
Salutare.
In primul rand va multumesc tuturor pt urarile de "La multi ani".Am avut parte de o zi speciala, o adevarata surpriza.Vineri(17 oct), toata ziua, ai mei(mama, sora mea) ma tot stresau la telefon sa nu cumva sa stau peste prgram la sv pe motiv ca mama treb sa plece undeva(seara dupa ora19 [-)))] )Am mirosit eu ceva dar.......nu stiam ce se va intampla.Ajunsa acasa....mama imi calca rufele....sotul nu era acasa.Nici gand sa plece undeva.M-am schimbat si mi-am facut de treaba prin casa.Si atunci primesc un telefon de la sotul meu sa pregatesc bagajele ca in jumatate de ora plecam si sa fiu gata.Asta era!A venit si am plecat.A luat-o inspre munte!Pitikul a ramas cu mama.Insa, totusi, parea ca se va mai intampla ceva.Cand am ajuns la vila unde facuse rezervarea, am fost primita in camera cu tort, sampanie, petale de flori pe pat in forma de inimioare, o inima facuta din lumanarele aprinse si un buchet de trandafiri.Asta era supriza!Chiar surpriza pt ca la mine este cam greu sa mi se faca o surpriza fara sa-mi dau seama!Am stat pana duminica, ne-am plimbat....ne-am relaxat ca aveam nevoie!
Asa ca....am scapat de gatit si pregatit masa cu aceasta ocazie(Elteka).Am petrecut luni seara cu familia la o pizza si tort.
Urez si eu "La multi ani" sarbatoritilor si "Sarcina usoara" celor cu bb2 in burtik!
Am citit in fuga acest capitol si am vazut ca vorbiti de progrese....
David a inceput de 5 zile sa-si spuna numele "Avid" insa repeta doar cand il strigam noi.Avem in continuare dracusori, ne tavalim pe jos uneori cand vrem ceva, mai ne trezim cu cate o palma.....si nu stiu cum sa fac sa renunte la aceste crize.Nu stiu de unde are teendinte de-=astea insa noi nu l-am invatat, evident.Aduce orice jucarie ii cerem, este un adevarat fotbalist(chiar isi aranjeaza minge inainte sa-si ia avant si sa suteze-o fi vreun Beckam jr).Mi-e drag de el de mor cand ii incalzesc laptele seara si el o ia inaintea mea si se pune in pat culcat cu capul pe perna si asteapta el frumos sa-i aduc bibele.Este disperat dupa "Trasniti din Nato" si nu misca pana nu se termina.De numarat....doar "una" si "tei" spune insa cu precadere "tei" indiferent ce nr spui tu.Asta a invatat cu mama cand intra in casa/sau ies pt ca numara treptele mereu cu el si el repeta dar cel mai des, la el e "tei" la toate treptele.
Or' mai fi si altele dar....nu mi le amintesc.oricum este un dulce, il iubim la nebunie !
Sunt un pic suparici pt ca nu mai este asa dependent de mine, chiar in wk trecut am fost in provincie la o nunta si duminica , cand ne-am intors nici n-a vrut sa ne bage in seama.Daca ne apropiam de el incepea sa urle.Statea la mama in brate si nu-si scotea nasul din pieptul ei.Pana la urma l-am lasat sa vina el la noi cand a considerat el.
Va doresc numai bine tuturor.
Trebuie sa plec caci avem un deces in familie(varul primar al sotului meu).
Apropo de asta....traiti fiecare zi ca si cum ar fi ultima caci nu se stie niciodata............!
Varul lui a facut infarct la 33 ani.
Graviduta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ang3lt0uch Graviduta cam cat costa alea 100 de bile ?:D Sunt din cele foarte moi care se strica cum calci pe ele cele pe care le-ai luat u ? |
Au fost 75 de ron. Da, sunt moi, dar isi revin dupa ce calci pe ele. Frigiderul il poti bloca cu asa ceva http://www.chic bebe.ro/products/285-articole_protectie_bebe/182-chicco_aparatoare_dulap_frigider.mbs.
Si eu am RH negativ, iar Mara are pozitiv. Am facut vaccinul dupa ce am nascut. Si eu am o sarcina oprita in evolutie la activ, inaintea Marei, la 11 sapt. Doctorita mea de atunci mi-a spus ca pot fi peste 200 de motive. Nu am aflat care a fost motivul. Cristina, multa sanatate!
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
kay spune:
Ckristina, vai ce rau imi pare. multi de la noi ! mi s-a inchis tel ieri seara, exact cand sunai si inca nu l-m incarcat. te sun mai pe seara, sa ne fumam tigara impreuna
DidiAlex, trimis pm, inteles in sfarsit, multumit mult !
eu m-am linistit cu surzenia fi-mii
i-am piuit o rata undeva ascuns si imediat a venit la ea
va dati seama ce mama nebuna mi-s?
Sorina, si eu stiam ca faza cu rh-ul e ceva uzual acum...
deci mie nu-mi mai vin cuvintele in romana, zici ca sunt cretina si tampita... am citit o carte in engleza, ca sa nu uit cum se scriu unele cuvinte, iar acum nu mai nimeresc... vai de capul meu, zici ca sunt o fufa plecata in Italia pt 3 luni care a uitat cum se zice buna ziua...
pooh, lasa ca avem companie selecta in club don`soara Tzu nu e de ici de colo ! a Manucu !
dupa indelungi proiecte de design interior facute de JE, am ajuns la concluzia ca nu e nevoie sa mut mobila prin casa, ci doar o masa. si am mutat masa si i-am facut Soniei un loc de joaca in sufragerie. destul de mare, bine aranjat si delimitat, organizat si imi vine si mie sa ma joc acolo cand mi-oi repara dezastru asta de laptop va arat
ma duc, ca mi-e foame, imi fac o salata de fructe yummy, yummy
oana deSOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
www.helpsonia.com
povestea Soniei
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
ELTEKA spune:
Miniuta, asa e, o felicitam pe Angiuta, dar textul complementar e pentru tine, voiam sa-ti scriu si tie. Scriu in Mozilla si ori de cate ori inserez emoticonuri, mi le pune la sfarist, si ma pierd in re-copieri si reveniri unde am fost. Prea treaza trebuie ca nici nu eram eu la ora aia Asa ca iau felicitarile inapoi, da' te rog sa pastrezi imbratisarile
Angiuta
Revin cu LA MULTI ANI, multi de toti, fericiti si cu sanatate!
DidiAlex
Vreau sa-ti zic ca lipsa mesajelor "lungi si informate" e rezultatul unei alegeri ale mele, la un moment dat, si anume de a nu mai prezenta date stiintifice (verificate sau nu de altii, dar oricum literatura din sfera "cresterii copilului"). Motivele nu mai conteaza.
Super ideea ta cu organizarea, dupa ce ti-am vazut pozele m-am dus la cumparat de rafturi si cutii Si azi am batut recordul la stat 2 ore in total (din bucati) la magazin la cumparat de cizme. Aveam si copilul la mine, si un bat, ca sa nu ma insel. Si oricum am luat superfit, la care li se scoate talpa, sa poti masura. Dar tot n-am fost in stare sa decid. Ba ca sa iau numai o pereche din alea masive, de zapada, gen Ecco. Ba ca sa iau si o pereche mai lejere. Ba ca sa fie 22...sau 23? Ca noi avem 21... Ba ca trebuie sa fie usoare, sa nu-l tin mereu cu "bocancii"... Ba ca sa nu fie prea mari, ca se fac barca si calca rau... Nu stiu daca m-am lasat inutil sedusa de straegiile de marketing ale vanzatoarelor, dar am luat o pereche 22, usoare. Asta inseamna ca ne mai trebuie o pereche pentru zapada...si ca schimbam numarul in vreo 2 luni ...
Ella
Pupici lui Bob pe nasuc! N-am ajuns la Londra, doar la Belfast, in Irlanda de Nord. Dar trecem prin fata magazinelor Next si Primark (inchise, sigur ) si care mai aratau si bluzite cu o lira, cand in tara asta bluzitele cele mai nasoale incep de la 5 euro...).
Sa stii ca mi-e greu in continuare si vreau sa renunt la alaptat, dar se pare ca nu-l pot convinge pe Elias. Daca reusesc sa-l las acasa si sa reluam cand ne intalnim, nu renunt pana la 2 ani, stam in graficul OMS . Poate faptul ca nu a fost racit decat de vreo 3 ori si nu a luat decat de doua ori un virus la stomac (toate de la locul de joaca/inot dar toate in limita normalului, tratabile cu rabdare si paracetamol) are legatura cu alaptatul. Intre timp, consumul e mare la mine: mi se decalcifiaza dintii si ma imbolnavesc relativ repede. De alaltaieri ma doare gatul, iar azi n-am voce deloc, nu mi s-a mai intamplat, e de speriat, sper sa-mi revin. Intre timp, familia se trateaza cu "Citrosept", asa banal precum suna, aici e foarte in voga. E extract de seminte de grepfrut, costa vreo 15 euro in farmacie si vad ca functioneaza, ca pana acum nu s-au molipsit niciodata. Pentru mine am cautat aparat din ala cu aerosoli de care ziceai, dar n-am gasit, cica s-au vandut . Aici piata e asa mica, mereu "se termina" chestiile, incredibil. Da' cred ca in ianuarie ma iau si am duc la Londra, un week-end, eu singura Ce zici, nu vizitezi Clona in perioada reducerilor??
Kay
Pupam Sonia pe buzica, sa-i treaca repede! Sper ca si-a mai revenit si tensiunea ta.
Poohy
Multumesc, i-am transmis lui Elias A spus ca vrea poze noi cu Pufarina alias Ms Tzu, daca se poate.
Cristina
Of,
Mamica lui ELIAS - ( 31.05.2007)
La joaca
kay spune:
ELTEKAAAAAA !!!! si Sonia are bluza cu " Still living with my parents" mi s-a parut asa de draguta !!! si ce frumos se joaca el
si eu fac cerere sa primesc poza cu tine !!!
oana deSOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
www.helpsonia.com
povestea Soniei
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
doxinu spune:
cristinika imi pare tare rau,nu pot spune ca stiu cum este insa curaj o sa fie bine
Noi nu ne grabim sa-l aglomeram ci lasam sa vina totul de la sine.io nu-l stresez cu ninic invata vrea si cand vrea.DAca nu stie culorile nu mi se pare o tragedie.Sunt sigura ca le v-a invata la fel ca multe alte lucruri
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan