Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (109)
Raspunsuri - Pagina 2

BraveGirl spune:
Vorbiti de mancare la ora asta???
==========
Corina 34+
Arianna Maria
My baby
Albumul meu

BraveGirl spune:
Azi iar m-a enervat socrela...bai nene nu poate sa-i zica bebelinei pe nume. Mai iatai ii spunea Diana, pana i-am zis sotului sa-i spuna ca eu nu ii pun numele diana, ci Arianna. Saptamana trecuta ma intreaba ce face ARIS??? Aris e cainele vecinilor ...azi ma intreaba ce face ARI???
==========
Corina 34+
Arianna Maria
My baby
Albumul meu

alra spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui dandusa
![]() ![]() ![]() cu anii in urma,ai trecut cumva prin faza "al meu n-o sa faca asa ceva!"? ![]() Mamica stralucitoare 39 + ![]() ![]() |
ba, nu. nu am crezut niciodata in educatia absoluta da sincer nici nu mi-am imaginat ca poate fi si in halul asta. crede-ma te rog ca am incercat toate tehnicile si am citit serios documentatie pe tema asta.
Vacanta cu Laura in Romania

anes spune:
eli, mamiseli maerg la doctor dar astept antibiograma luni abia! Pana atunci ma tin de burta si ma chircesc de durere cand merg la toaleta. Stiu ca se dau antibiotice si in sarcina si in alaptare. Le-am experimentat deja pe amandoua
. Am facut 3 zile Augmentin in maternitate pt. un entrococ de care nu stiam si in primul trimestru, chiar pt. inf. urinara.
Mirtha eu am intrebat de edemul perianal. Eu nu am avut, dar m-a durut epiziotomia vreo trei zile mai tare. Dupa 7 zile de la nastere mi-a scos firele exterioare si a fost muuult mai bine. Nici nu mai simteam ceva...!
Tampoane Always am folosit pt. prima data abia azi, pt. ca nu mai aveam vata. Pana azi am folosit (ca si tine cred) vata invelita in fasa sterila de tifon.
Coincidenta sau nu... si eu am avut azi niste dureri ca la menstruatie, destul de puternice
http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg Remus

alra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BraveGirl Azi iar m-a enervat socrela...bai nene nu poate sa-i zica bebelinei pe nume. Mai iatai ii spunea Diana, pana i-am zis sotului sa-i spuna ca eu nu ii pun numele diana, ci Arianna. Saptamana trecuta ma intreaba ce face ARIS??? Aris e cainele vecinilor ![]() ![]() ![]() ![]() ========== Corina ![]() ![]() My baby Albumul meu |
pe laura o cheama si tessa. ai nostri l-au considerat mai exotic si ii ziceau tessa la inceput. a trebuit sa ii conving de contrariu. cel mai tare a fost un tip roman care a venit la noi cu cadou si un card pt Laura Misa. vai saracu cat s-a inrosiiittt. mi-era si mie jena de jena lui.
noi ne-am chinuit sa alegem nume pronuntabile si in romana si aici. dar si arianna mi se pare perfect pronuntabil (btw, imi place mult) insa e doar neobisnuit si probabil ca o sa le ia timp sa se obisnuiasca.

alra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anes eli, mamiseli maerg la doctor dar astept antibiograma luni abia! Pana atunci ma tin de burta si ma chircesc de durere cand merg la toaleta. ![]() ![]() Mirtha ![]() Tampoane Always am folosit pt. prima data abia azi, pt. ca nu mai aveam vata. Pana azi am folosit (ca si tine cred) vata invelita in fasa sterila de tifon. Coincidenta sau nu... si eu am avut azi niste dureri ca la menstruatie, destul de puternice http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg ![]() |
si nu ai nimic in casa sa iei? suna la urgenta si intreaba ce poti lua. durerile le ai de la contractiile uterului - cred. eu puneam o perna de cirese calda.
mai si eu voiam sa va zic - eu m-am impacat bine dupa nastere cu always insa de alea groasele nu de alea ultra. senzatia de usturime data de plastic e mult mai mica caci e tamponul gros. oricum combinatia sange care curge/rana e ucigatoare.
a, si cand mergeam la baie foloseam si servetele de alea umede lactacyd (sau carrefour mai gasesc aici si imi plac) si parca ma simteam mai bine dupa.

anes spune:
Andy , alra
sa stiti ca la cat sunt eu de "dormareata" in general, acum dorm vreo 4 ore pe noapte si inca vreo doua dimineata. Dupa amiaza ... nu mai dorm.
. Cand doarme Bb intru pe forum. Am ajutor pt.resturile treburilor. Doar de BB ma ocup.Inca nu are program. Cred ca nu dorm ca sa il am pe BB in vizor permanent
.Sigur ma doboara oboseala intr-un final!
http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg Remus

Alexa.1983 spune:
...Vine unla mami...
...Albume Burtica, Bebe, Diverse!!!...
LAURA 36+ Deniel Alexi
----------------------------------------------------------------------------------------------AMR 3 sapt

Otiliav spune:
Dandusa, 4600 gr
. Totusi eu pana nu vad anuntul de la nastere nu cred
, as merge sigur si la alt ecograf nu cumva sa umfle greutatea ca sa faci cezariana ca am mai auzit de doctori asa. Desi spui ca ai in familie antecedente. Si eu am, mama a nascut 3 copii la 3,2-3,4 kg si dupa aceea pe fratele meu la 8 luni i-a provocat nasterea ca a estimat doctorul ca-i foarte mare si a avut dreptate, grasanul a avut la nastere 4500 gr la 8 luni. In schimb mama a ramas cu probleme dupa(cauterizare uter, ruptura perineu) pentru ca a fost indusa asa brusc, ea s-a dus la un control si ei au internat-o si au facut imediat declansarea.
Iar din partea sotului, bunica lui a nascut ambii copii prin cezariana in Bucuresti in anii 50, amandoi au avut 5 kg.
Las-o mai moale cu gatitul, treci pe salate ca nu stiu pe unde-l scoti.
Dar de fapt intrebarea era despre greutate. Ecograful unde a fost estimata greutatea bblusei mele are ± 12% marja de eroare. Cred ca depinde de aparat, dar clar ar trebui sa aibe 4 kg.
Mamiseli, eu am fiert un pui intreg azi si am facut salata boeuf unde am folosit carnea de la piept, mai fac maine o supa cu galuste in zeama de la pui si morcov/cartof, iar ce a mai ramas din pui ca a fost destul de mare fac cu legume congelate, am o punga cu mazare, morcov si conopida. Dar deja e cam multa mancare pentru noi doua, desi am dat doua casolete cu salata boeuf si mai am doar una in frigider.
Ai vazut ce succes ai avut cu mesajul de mobilizare , ai scos din umbra cateva mamici care citesc regulat.
Alra, asa lauda-te, fa-ne in ciuda. Eu nu am vazut unde nasc dar am auzit ca si eu as putea sa ma bag in cada, sac, sac. Am fost acum doi ani intr-un salon si erau 2 mamici, hm ar trebui sa intreb si eu daca pot face o vizita.
Si spui ca v-ati hotarat la nume, inseamna ca am ramas noi ultimii ca tare greu este sa fie ce poate fi folosit fara probleme in Romania/Belgia/Norvegia. Ne lasi in pom, nu ne spui ce nume ati ales?
Flowers, ca bine zici cu elasticul de par ce poate fi mutat de la o mana la alta. Bine ca dupa ceva vreme vom stii clar care este sanul plin. La unul dintre capitole am avut link cu un filmuletz facut de d-na Culcer despre alaptat. Uite si aici despre alaptare www.youtube.com/watch?v=o4AxEHceu94&feature=related" target="_blank">Partea I si www.youtube.com/watch?v=yUXNP_AkMC4" target="_blank">Partea a II-a sau www.youtube.com/watch?v=vaz8KlRU8QE" target="_blank">Invata sa ai un copil sanatos cu Dr. Ana Culcer. Sau poti da o cautare pe youtube dupa Ana Culcer si vei gasi si alte filmulete.
Mav, Amalia, va tin pumnii sa primiti vesti bune la control!
Pretentiosi cozonaceii, nici prea devrme nu-i bine sa-i scoti din cuptor, nici prea tarziu ca se fac prea mari.
Andreyutza, multumim de vesti. Inteleg ca pe bb nu l-au transferat la alt spital este la Medlife.
Simona1402, ma bucur ca esti acasa, sigur trebuie sa schimbi semnatura.
Andy, eu aveam grija sa doarma si pe stanga si pe dreapta ca pe spate se intorc singuri de multe ori desi nu-i o pozitie recomandata. E bun un burete din acela care-l tine intr-o parte, am vazut la Alexa prin poze, sau un prosop rulat si pus la spatele copilului.
Mirtha, chiar asa de cate kg te-ai usurat la nastere si in general pana acum.
Sorvint, dupa umila mea parere, de la 4 kg in sus se justifica cezariana. Dar chiar si asa pana la urma greu este cand iese capul si diametrul poate fi acelasi la un bb de 3,5 kg si la unul de 4 kg diferenta fiind in stratul de grasime de pe corp.
Crismargrg, sa speram ca bb este operabil. Nu prea vad legatura intre placenta si defect la inima.
Diamisha, sa vezi ce usoara te vei simti cand se va duce apa, mie parca nu-mi venea sa cred. La mine s-a cunoscut imediat dupa nastere, aveam inca sonda urinara si trebuiau sa schimbe mereu punga ca se umplea repede chiar si dupa ce terminasera cu perfuziile. Am simtit cum se aseaza verigheta pe deget mult mai bine. La o luna de la nastere aveam 15 kg mai putin, a fost si copilul mare dar am si scapat de apa retinuta. Nu stiu de ce a lasat natura efectul acesta de burete.
Anes, Mirtha, eu cred ca aveti dureri ca la menstruatie pentru ca se contracta uterul sa se curete cat mai bine de lohii.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 33+
Pozele noastre

Otiliav spune:
Alra, sincer cred ca da. In subconstient sper ca daca tot am pofta de mancare si basculez macar sa am grija si sa consum, asa ca imi fac de lucru.
Ce patesti tu cu Laura acum experimentam si eu acum un an. Din octombrie anul trecut sunt singura cu Ana si cand trebuia sa merg cu ea la magazin ma asteptam la crize, alergat prin magazin, s-a mai si pitit printre haine de m-am panicat toata ca am pierdut copilul. Degeaba ma chinuiam sa o leg in carut de copil ca a invatat sa isi desfaca centura. Asa ca am ingrosat obrazul si am folosit carucioarele cu scaunel sus, pentru bb sub un an dar care au centuri mai greu de scos, plus ca trebuia sa sara de acolo. Sincera sa fiu nici nu mai stiu cand s-a cumintit ca la vremea aceea isi fura saptamanal o palma la fund sau o certam. Acum suntem cele mai bune prietene, ea ma ajuta la cumparaturi, vrea sa si care mancare . Sau de multe ori se trezea ca face pipi/kk si eu eram la casa, trebuia sa ies cu ea si mai facea si pe ea, asa ca plecam acasa fara mancare sau ce aveam in cos si nervii mei se intindeau la maxim
. De aceea iti si spuneam ca am un mare noroc ca a depasit varsta critica, e obosita sta si o plimb cu carutul, nu este obosita merge de manuta. Nu stiu daca zecile de explicatii au dat roade, sau s-a cumintit ea pur si simplu ca acum nici sa o rog nu s-ar mai tranti pe jos la magazin iar daca vede un copil ca face asa mi-l arata si spune ca "nu se face asa, ca se supara mama lui ca-i urat" sau alte texte similare.
Brave, nasol cu soacra, trebuie sa mai stea bb in burtica sa se obisnuiasca femeia cu numele.
Am intrat la poze, ai o burtica faina si tare ma mir ca pe picioare nu ai pus nimic. Si nici nu-ti invidiez picioarele .
E foarte, foarte frumos cosuletul, de abia astept sa vad si poze cu puiul in el, ca-n povesti.
Zici ca Cherie te-a ajutat, nu stiu ce vraji a facut dar ii trimit o ca te-a scos din necaz.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 33+
Pozele noastre