Sezatoarea canadiana (111)
Raspunsuri - Pagina 14
monicutza_bb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui try Monicutza, nu stiu daca ai postat cumva odata cu mine ultimul mesaj, referitor la a ma explica ce-am vrut sa spun. Daca simti nevoia unei explicatii suplimentare fatza de ce am spus in mesajul anterior, spune-mi. |
Nu este nevoie, din ultimul tau mesaj mi-am dat seama ca noi doua suntem atat de diferite, incat probabil ca nu as putea intelege si accepta niciodata felul tau pragmatic de a vedea lucrurile.
o sa iti dau cateva exemple:
citat din mesajul lui try Acum imi dau seama ca ce te-a atins cel mai tare e ca am creat impresia ca vorbele tale m-au facut sa trag concluzia aia care nu a cazut bine unora si te-a deranjat ca poate altcineva ar fi putut intelege ca si tu erai de aceeasi parere ca si mine. |
NU, ce m-a "atins" a fost afirmatia "Pai cam in cazurile astea am si vazut ca se arunca aici copiii la sponsorizat parintii. In rest nu prea"
citat din mesajul lui try Eu imi aduc parintii des aici pt ca sunt nevoita (plus ca-i aduc pe rand, cea ce stiu ca nu-i usor pt ei, dar e mai usor pt noi) |
eu nu as face asta nici o data. Il puteam aduce pe tata de mult, el este pensionar si as fi venit cu drag, dar nu am putut sa il despart de mama. Ei sunt impreuna de o viata, se inteleg si se iubesc in felul lor haios si nu am avut inima sa ii despart, chiar daca si eu poate am simtit nevoia unui ajutor. Asa ca prefer sa gasesc solutii extreme, sa accept ca am facut copii pentru ca i-am dorit si sa ma descurc singura sa ii cresc cu resurse proprii, fara sa imi fac parintii sa sufere fiind departe unul de celalalt 12 luni pe an.
citat din mesajul lui try ...nu i-as fi adus aici atat de des pe parinti. Probabil ca in 6 ani de Canada i-as fi adus pe ai mei de 1 maxim 2 ori in vizita aici, cateva luni, si atat. |
eu i-as aduce o vesnicie aici (ceea ce am de gand sa fac), pentru ca mi-i doresc aproape toata viata (chiar daca am mai avut si razboaie cu ei si cu fixurile lor)
citat din mesajul lui try Nu neg atasamentul multora dintre voi fatza de parinti |
la mine nu este atasament, este iubire.
Draga mea try nu vreau sa te superi ca ti-am puricat aici mesajul, dar am vrut doar sa evidentiez ca noi doua suntem foarte diferite si ca atare vedem situatia asta diferit. De aceea eu refuz sa cred supozitia ta legata de motivul care primeaza in parenarea parintilor. Desigur ca nici partea materiala nu este de neglijat, dar uite ca unii dintre noi si-i doresc aproape sa si ofere, nu doar sa ia (cum spuneai de prietenii tai).
Asa ca te rog sa nu te superi pe mine, considera mesajul meu doar o clarificare a sentimentelor mele legate de subiectul asta
Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
monicutza_bb spune:
Felicitari Mihaela pentru dubla (sau sa zic tripla?) reusita a Annei.
Nelia in grea situatie mai sunteti. Nu ar fi o solutie mai buna cu gradinita? il duci tu doar cand ai nevoie, plus ca acolo sunt copii, jucarii... si ii distrag atentia, pe cand cu o bona este cu o persoana straina. Plus ca la gradi il poti duce si daca ai o alta urgenta, in afara scolii. Nu stiu, eu asa as face (dar stiu cat de greu este ).
Alina asteapta sa vezi gerul din ianuarie-februarie, mie de perioada aia imi este groaza. Aaa... si de tempete-uri (dar mi-am luat ghiare pt masina, daca ramaneti inzapezite dati un semn si vin sa va scot)
Bucurati-va de vacanta pana intrati in "hora" Asa frumoasa este perioada descoperirilor. Imi aduc aminte si acum de prima fantana la discretie intalnita intr-un A&W unde ne da tanti doua pahare goale si ne face semn la peretele cu fantani de sucuri si sloche-uri. Cand am umplut a doua oara paharul ne uitam sa nu ne atentioneze cineva ca nu e bine ce facem ne simteam ca niste hotomani. Ala a fost cel mai savuros meniu fast-food din Canada (savuros pe naiba, da asa a ramas in capul nostru)
Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
khristin spune:
Iaca am intrat si eu, v-am citit dar n-am reusit deloc sa mai scriu. Noi ne-am facut bine in sensul ca au trecut ragadele, febrele si mastita, si lucrul cel mai important e ca bebe mananca numai lapte de la mami de vineri si am abandonat in sfarsit pompa electrica. Mititelul meu a fost foarte cooperant si n-a refuzat sanul dupa ce-i dadusem o saptamana intreaga cu biberonul lapte de la mine, credeam ca va renunta, dar uite ca s-a produs minunea. Am fost si la multe consultatii pe lactatie si chiar m-au ajutat, cum sa-l pun corect la san, m-am specializat cu toate pozitiile de football, cradle cross-cradle, etc. Multumesc tuturor fetelor de sustinere, v-am citit toate sfaturile si am si aplicat din ele .
Carmen, La multi ani pt. feciorasul tau, sa te bucuri de el, si mie mi s-a parut ca timpul a zburat pe langa noi cand a facut fiemea 5 ani. Multumesc de site-ul pro-lactatie, mi s-a parut f. util
Mimitete, felicitari pt. reusita domnisoarei tale . Cred ca astea sint satisfactii maxime pt. un parinte.
Nelia, aceleasi simptome de frisoane le-am avut si eu ca cele descrise de tine, plus febra de aproape 40 grade...nici nu vreau sa ma mai gandesc prin ce am trecut, nu-mi imaginam ca poate fi atat de groaznic. Purelan am folosit si eu, dar aproape nu-si mai facea efectul am trecut la o alta crema pt. durere Cortate, pe baza de hydrocortizon si a mers. Cat despre cum te descurci tu, chapeau bas, te inteleg perfect cand spui ca simti nevoia unui ajutor. Sper sa-ti iasa planurile
Try, super ca ati reusit sa va vedeti si de data asta. Vis-a-vis de sponsorizare noi am facut-o pt. ca socrii mei sint dornici sa vina aici, au doi nepoti din partea noastra, plus inca o nepotica de la cumnat, si deci balanta inclina destul de mult pt. Canada pt. ei avand ambii copii aici. Eu pot spune ca pe noi ne-au ajutat mult prezenta lor aici, nu neaparat material ci moral, stai cu alt suflet la serviciu stiindu-ti copilul cu bunicii decat in grija altcuiva. Plus fiimea a invatat ce inseamna sa ai familie extinsa prin bunici, isi perfecteaza limba romana zilnic, si are cu cine sa se joace cand vine de la scoala in afara parintilor. Noi chiar daca socrii au fost aici am trimis copilul la daycare de la un an jumatate, pt. ca am considerat ca e o alegere buna pt. dezvoltarea ei si overall a fost o decizie excelenta, acum este genul copilului descurcaret, care gaseste o solutie/replica la orice . Acum, am terminat cu daycare-ul cu cea mare si o vom lua de la capat peste ceva timp cu juniorul . Nu vreau sa ma gandesc dar deja suma platita la daycare ajungea sa platim nu stiu ce scoala privata
Laurajr, fiimea e la fel de indragostita tare de fratsu , are niste replici de ne lasa masca. Le-a spus cumnatilor mei care au o fetita cu 5 zile mai mare decat Chris sa nu se supere pe ea, dar ea tot mai mult il iubeste pe frate-su decat pe verisoara ei, dar sa nu-si faca griji ca o iubeste totusi . Trebuie sa le mai fac ceva poze, ca-n ultima vreme a fost cam hectic la noi. Vis-a-vis de sponsorizare la noi a fost cam asa...am inceput procesul acum vreo 4 ani din Mississauga cat soacra a fost aici, apoi ea s-a intors in RO, cei de aici au trimis dosarul la Bucuresti si acolo a durat in jur de un an pana ce le-a dat viza. Au facut vizita medicala acolo, au aplicat pt. viza de vizitator intre timp si li s-a acordat fara probleme, si astfel au venit la noi in vizita pana sa li se aprobe dosarul.
Magdone, bine ca ai scapat de nenorocita de mastita. Cum merge scoala la voi? Pe mine ma omoara temele zilnice printre alaptaturi. Tu cum dealuiesti cu challenge-ul asta dublu?
Fug la
Cristina
le bébé Chris Anthony
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB
“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".
monicutza_bb spune:
tot eu... mi-am adus aminte de ziarele "gratuite" pe care le luam frecvent din Loblaws (a se citi LE LUAM, nu le cumparam). Ca asa imi spusese mie cineva ca sunt ziare gratuite. Pana le-am si citit si am vazut ca aveau si pret , noroc ca nu s-a prins nimeni ca ma alegeam cu cazier din prima luna de Canada.
Sau sotul cu niste articole de pescuit... nici nu vreau sa imi aduc aminte, ca ma apuca durerea de cap, burta si un ras isteric cand imi aduc aminte ce emotii am avut.
Sau de prima masina, ca am plecat si noi cu ea la plimbare, fara harta si dupa ce ne-am ratacit putin, s-a aprins un bec mare si rosu la bord si a inceput sa bingane ca o sirena. Dupa ce ne-am invartit in jurul ei vreo 20 de min (si era iarna, nu stiu de ce naiba nu am putut sta in interior, noi trebuia sa dam ture, poate se repara de la sine) il sunam pe nenea vanzatorul, un romanas-smecheras-oltenas de Craiova si ne zice "aaa, dati-o naiba ca asa face, da n-are nici pe dreaqu". Ce puteam face, am plecat in cautarea casei, in acompaniament de sirena
Suuper, va invidiez pentru noutatile pe care le aveti de descoperit.
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
CriPOD spune:
Salina, esti "a fresh breath of air". Bucura-te cat poti de fulgi si de zapada, eu am si uitat ca poate fi motiv de bucurie.
columbiana spune:
citat din mesajul lui monicutza_bb tot eu... mi-am adus aminte de ziarele "gratuite" pe care le luam frecvent din Loblaws (a se citi LE LUAM, nu le cumparam). Ca asa imi spusese mie cineva ca sunt ziare gratuite. Pana le-am si citit si am vazut ca aveau si pret , noroc ca nu s-a prins nimeni ca ma alegeam cu cazier din prima luna de Canada. Sau sotul cu niste articole de pescuit... nici nu vreau sa imi aduc aminte, ca ma apuca durerea de cap, burta si un ras isteric cand imi aduc aminte ce emotii am avut. Sau de prima masina, ca am plecat si noi cu ea la plimbare, fara harta si dupa ce ne-am ratacit putin, s-a aprins un bec mare si rosu la bord si a inceput sa bingane ca o sirena. Dupa ce ne-am invartit in jurul ei vreo 20 de min (si era iarna, nu stiu de ce naiba nu am putut sta in interior, noi trebuia sa dam ture, poate se repara de la sine) il sunam pe nenea vanzatorul, un romanas-smecheras-oltenas de Craiova si ne zice "aaa, dati-o naiba ca asa face, da n-are nici pe dreaqu". Ce puteam face, am plecat in cautarea casei, in acompaniament de sirena Suuper, va invidiez pentru noutatile pe care le aveti de descoperit. Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006) Pozici Aylin Pozici Alexutu "Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer |
Monicutza, frumoase vremuri , cam asa si noi cu masina si romanasii nostri smecherasi de la bloc din St-Laurent;dupa doi ani am vindut-o cu 400$
Salina, subscriu la ce scrie Mqqm, in plus ea te stie doar de pe sezatoare-eu ii spun ca sper sa aveti nororc- sunteti o familie frumoasa, si cu doi prichindei cuminti tare! in ce domenii cautati joburi, pe unde, mai scrie pe aici, cine stie-poate careva va putem ajuta, da o sursa!
http://www.floriinro.ro/
ange spune:
mimitete,bravo!felicitari!ai vazut ca si fara meditatie se poate intra la scoli de elita?!
pitilache,nu am inteles ce ai vrut sa spui cu procentajul ala de 30%(mate si franca) din ultimii 2 ani.
Adica conteaza pt examenul de la secundara clasa a 4 si a5-a? poti sa-mi explici putin ,te rog
monicutza,faina faza cu romanasul,oltenas,smecheras
nelia,hai ca esti exagerata!auzi sa vina bona cu copilul dupa ea la facultate!
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
pitilache spune:
Ange, Seba a dat examen pentru clasa a 5-a primara sa inceapa in 2009 (este de-o varsta cu Radu si cred ca si cu Maia). Si pentru examen a trebuit sa dam copii dupa buletinele din clasa a 2-a si a 3-a, iar notele la mate si franceza au contat 30% din nota finala de admitere, fiecare cate 15%, restul de 70% fiind examenul de sambata trecuta. Sper ca a fost mai clar acum! S-ar putea si la secundar sa fie aceeasi procedura. Unele scoli cer doar buletinul din ultimul an (la Pasteur de ex.). La Charlemagne fac trierea dupa buletine mai intai si daca notele sunt "conform standardelor lor" atunci te invita la examen...
Salina, asa cum ti-au zis si fetele bucurati-va de fiecare clipa. Si mie mi-a spus asa o prietena cand am venit si din pacate nu prea facut-o, iar apoi intri intr-un iures cand nu prea mai ai timp sa te bucuri asa de mult de ce-i in jurul tau, din pacate.
Khristin ma bucur ca sunteti bine! Multa sanatate in continuare si asteptam poze!
monicutza_bb spune:
citat din mesajul lui Ana Stroe Monicutza, frumoase vremuri , cam asa si noi cu masina si romanasii nostri smecherasi de la bloc din St-Laurent;dupa doi ani am vindut-o cu 400$ |
'Neata everybody
Ana or fi fost aceiasi smecherasi , ca in afara de ei am intalnit mai mult romani de treaba prin zona asta
Bine ca te-a tinut doi ani, noi i-am facut vant dupa vreo 10 luni, cat mai aveam ce vinde. Dar partea buna este ca mergea probabil cu aer, ca benzina consuma foarte putin (5 sau 6 l la 100), si acum ii ducem dorul din punctul asta. Aaa.. si a noastra a fost si numcita, ca a livrat sotul pizza cateva luni cu ea.
Stii, mi-am adus aminte ca masina aia, un Hyundai Accent '96 am cumparat-o cu ultimii bani de acasa, 1000$ americani, pe care mi-a strecurat tata in buzunar cateva zile inainte de a pleca si mi-a zis "astia i-am strans pentru tine (mama nu stia de ei), sa ii pui bine ca daca nu va place sa va puteti intoarce"
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
nelia spune:
Ange, pai asa ar fi mai usor decit acasa. pentru ca Lisandru sta seara, ca sint fetele si a stat cu tati, dar dimineata ar fi singur cu o femeie straina si in primul rind nu ma vad pe mine linistita la scoala cind il stiu asa, iar in al doilea rind si el ar fi mai linistit daca m-ar vedea la fiecare jumatate de ora si ar stie ca, daca vrea, are titzica la dispozitie. Si apoi, acolo se simte ca acasa, tot anul trecut l-a petrecut asa. Eu l-as lua cu mine in sala de curs, atit de drag imi este, ma vad renuntind la scoala, dar nu as putea sa-l las undeva daca nu simt eu ca e in regula.
Monicutza, asta incerc sa fac acum, imi suride mai mult ideea unei gradinite decit a unei bone, ca acolo ar avea si copii, si jucarii... si l-as pregati pentru toamna, ca la cit e de mamos, pe asta chiar nu stiu cum il voi desprinde de mine sa-l duc la gradinita! Dar pe linga mine nu am incredere in cele din mediu familial, pentru ca nu-mi place cartierul, le-am vizitat si stiu cum sint (Ange, de ce nu esti tu mai aproape - zicere de la Octav!). Am o gradinita mare si frumoasa peste drum, adica peste calea ferata, cea franceza unde a fost Agata citeva luni, am zis ca ma duc intr-o zi, dupa ce ma inscriu si imi stiu orarul, sa vorbesc cu directoarea, poate mai este cea de acum doi ani. La Dawson va avea loc in septembrie si acolo nu are varianta asta cu doua zile pe saptamina. Dar aici, la CPE-ul asta francez, avea pentru cei mici si asa ceva. Si mai am o gradinita privata, unde primise Agata loc la un moment dat si unde am inscris-o si pe Tudora pentru orice eventualitate, e in drum spre metrou, in cartierul de case, deci un pic altceva fata de locul unde stam noi, deci ar fi numai bine pentru mine. Trec astazi sa intreb, poate am sanse. Si cam atit cu gradinitele... ah, si UQAM-ul. Da, acolo ma duc miine sa vad daca ar avea doua dimineti pe saptamina, desi nu cred chiar daca am prioritate, fiind studenta la ei, la cite mamici de pitici sint studente, sansele sint mici sa gasesc ceva. Si acolo ar fi bine, ca l-as duce doar in acele doua zile, cite trei ore si gata. Mai ramine problema virusilor, dar el si asa ii ia de la Tudora...
Eu am inteles ce a vrut sa spuna Try si mi se pare ca fost foarte sincera. Te invidiez pentru relatia cu ai tai, sincer, este genul de relatie pe care mi-as fi dorit sa o am cu parintii mei (si nu am avut una rea), dar cel mai mult imi doresc sa o pot avea cu copiii mei. Eu imi iubesc si respect mama, mi-e dor de ea de nu mai pot, vorbim des la telefon, dar nu as aduce-o sa ma ajute, pe de o parte pentru ca stiu ca i-ar fi greu aici, din multe puncte de vedere, pe de alta parte ar trebui sa-i platesc absolut tot, pentru ca nu are bani de bilet de avion, asigurare etc. si acum nu-mi permit... plus ca ii mai iau si ajutorul sora-mii, care e intr-o situatie dramatica.. Dar si daca nu ar fi toate acestea, as aduce-o numai in vizita, citeva luni la doi-trei ani, m-as mai duce eu cu copiii si cam atit. Noi avem stilul nostru de viata, ea nu poate sa inteleaga multe din felul in care traim noi si nici nu e persoana care sa le accepte cu usurinta. Nu ne-am certat pina acum, asa, mai la cutite, am avut mici discutii contradictorii, dar asta pentru ca eu sint plecata de la 22 de ani de acasa si nu stie tot ce am facut. Ca daca ar sti... valeu! Soacra e altfel, dar nici pe ea nu as aduce-o mai mult de doua-trei luni, desi, in afara de o discutie mai aprinsa, in rest am petrecut clipe foarte frumoase impreuna. E foarte citita si imi place sa discut despre orice cu ea. Dar e mama, e diferita de noi, nu ne intelege pina la capat stilul de viata (de parca am avea unul!), ea ar face in orice moment altfel decit noi... si bineinteles ca mult mai bine, fara nici o urma de ironie. Dar noi astia sintem, ne-a tunat si ne-a adunat cum zice ea, ca spera ca macar eu sa fiu altfel, ca pe fi-su il stie cit de breaz e, dar n-a fost sa fie... Ne apreciaza pentru relatia pe care o avem, e multumita ca fi-su e incojurat de dragoste din toate partile, dar, cum a spus si ea ieri la telefon, nu e o solutie sa o aducem pe ea, chiar daca nu ar fi operatia in cauza, pentru ca ea ea soacra cu S si pentru mine si pentru fi-su: am tot timpul ceva de comentat si voi imi dati motive, ca va stiti cum sinteti! Si multi, foarte multi dintre cunoscuti au relatii asemanatoare cu parintii lor, nu spun ca aducerea lor aici e numai de nevoie, dar nevoia a stat la baza... Repet, insa mi-ar placea ca ai mei copii sa vorbeasca si despre noi peste ani cum vorbeste Monicutza de parintii ei (m-au induiosat atit de mult expresiile imbratisarea calda a mamei si parul vilvoi al tatalui, ca mi-au dat lacrimile). Bravo lor ca au reusit sa aiba ei doi o relatie atit de frumoasa si apoi, impreuna si separat, cu tine. Si bineinteles, si tu cu ei, in ciuda divergentelor inevitabile.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU