Sezatoarea canadiana (111)
Raspunsuri - Pagina 13
pitilache spune:
Mimitete felicitari lui Anne!
Noua la Beaubois ne-au spus cum se calculeaza nota de admitere:
30% notele de mate si franceza din ultimii 2 ani (50% mate +50% franceza)
+
70% examenul (55% franceza si 45% mate).
Si chiar asa, cand ne mai intalnim????
columbiana spune:
Mihaela, pina la urma veti avea de ales, pentru ca fata va fi admisa si la St Louis! Bravo Annei!
Dana, si eu ca tine, i-as plati miine lui socru-meu transport, tot sa vina o vara la noi, sa nu mai fie fiu'meu in program de camps de jour toata vara, dar nu vrea sa vina, si mai bine ma opresc de dragul lui barbatu'meu ca dau din casa !
pe de alta parte Try are dreptate, cred ca mama s-ar simti rau la noi, oricit de bine am trata-o, devenind dependenta 100% financiar de noi, si s-ar simti mult mai bine stiind ca are banii ei de acasa, din care-si face un moft fara sa ma intrebe pe mine;
chiar asa, sa editez, unde, cind, care mai stie prin zona Decarie/CDN cu acces transport in comun?
http://www.floriinro.ro/
oanagabriela spune:
mimitete, felicitari pentru Anna! Nici nu se putea sa fie altfel, ai un copil deosebit . Morala: trebuie sa avem incredere in copiii nostri
Asa este cu admiterile, "dosarul" se pare ca are si aici rolul lui. De exemplu, fratele unui coleg al sotului facea parte din comisia de selectare a candidatilor la medicina (McGill). Si dupa citiva ani a renuntat, pentru ca zicea ca vedea prea multe nedreptati (gen tata este sau a fost medic, tata are bani si face donatii la facultate, unchiul are bani sau este medic, etc). Si el zicea ca in final meritele academice aveau o prea mica pondere fata de restul. Asa ca sa nu ne miram de ce medicii de pe-aici sint cum sint . Sigur ca exista si un procent de candidati f.buni, carora nu au ce sa le faca si trebuie sa fie admisi, chiar si cu "dosar" prost ...
columbiana spune:
apropo de scoli, ma trezesc si eu ca o ardeleanca sadea dupa ce s-a dus discutia: stie careva daca exista si un gen de scoli alternative secundare (da' nu in coada listei, c-am vazut una din Laval chiar printre ultimele), unde sa se puna baza mai mult pe academic si nu pe disciplina, social, reguli, etc- cum e cam peste tot pe aici? pentru ca eu numai asa am sanse cu nazbitia de fiu'meu;
CriPOD spune:
mimitete, felicitari!!! Asa ne stresam noi parintii mai mult decat copiii intotdeauna.
Oana, Dana, nu pot sa ma bag prin site-urile alea, ca-i prea abstract. Speram la o recomandare, asa nu ma incumet, n-am energia. Mersi oricum, pe chalet lauzon ala am si fost.
simi, mie fiu-miu nu-mi zice mai nimic decat daca il trag de limba pana i-o lungesc. Seamana cu tac-su, asa ca te invidiez (in a good way).
oanagabriela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana Stroe apropo de scoli, ma trezesc si eu ca o ardeleanca sadea dupa ce s-a dus discutia: stie careva daca exista si un gen de scoli alternative secundare (da' nu in coada listei, c-am vazut una din Laval chiar printre ultimele), unde sa se puna baza mai mult pe academic si nu pe disciplina, social, reguli, etc- cum e cam peste tot pe aici? pentru ca eu numai asa am sanse cu nazbitia de fiu'meu; http://www.floriinro.ro/ |
Anna, eu o stiu pe asta (in Outremont insa): http://www3.csmb.qc.ca/ecoles/Default.aspx?alias=www3.csmb.qc.ca/ecoles/nouvelle-querbes
Din ce am vazut primesc copii pina la 12 ani. Banuiesc ca nu este exact ce cauti tu...Daca faci o cautare dupa "pédagogie alternative" vei gasi mai multe scoli...
columbiana spune:
Oana, mersi! am mai gasit citeva secundare gugalind, numai ca nu sunt ceea ce caut eu, scolile respective tocmai pe studiu pur pun accent cel mai putin ...ramine sa sper ca se mai coace omu' la partea de biluta "sociala" pina la secundara , sau ne reorientam spre alte zari-in cel mai rau caz.
nelia spune:
Woau!!! Da' ati scris ceva nu gluma. Noroc cu paginile de la facultate, ca m-am invatat sa scanez paginile... asa ca, macar am habar despre ce ati discutat.
Khristin, eu am folosit pentru ragade, am avut mai multe la primul copil, la Tudora deloc si la Lisandru doar la un sin, dar totul suportabil - Purelan 100. Foarte bun, nu mai tin minte, dar cred ca e cu lanolina si sigur e sigur pentru copil. Eu am facut mastita la al treilea pentru ca mi s-a invinetit sinul, ma durea rau si, desi eram adepta punerii la sin a copilului cu toate riscurile si in toate situatiile, de data asta nu l-am pus, ca mi s-a parut dintr-o data nociv pentru bebelus, am incercat eu sa ma mulg, dar nu am putut prea bine... si alte solutii nu am apucat sa caut pentru dimineata deja aveam 40 si clantaneam din dinti cu cojocul pe mine. Brrr! Nasol a mai fost. Deci, solutia este sa pui copilul la sin si asta intr-un mod cit mai corect si pentru tine, si pentru el. Trebuie sa-l pui in toate pozitiile posibile, cea mai benefica pentru tine si mai relaxanta pentru copil este cea numita minge de fotbal. Il pui pe pat, cu capul spre tine, sustinut cu mina ta, ca si cum ai tine o minge intre corpul tau si brat... Asa desfunda canalele cel mai bine si cica e bine si pentru copil. Cum mai esti, sfaturile mele vin cam tirziu, sper ca sinteti bine deja, dar acum am apucat sa mai intru.
Monicutza, mi-ar placea ca intr-o zi sa vorbeasca si copiii mei despre mine si Octav asa cum vorbesti tu despre parintii tai (imbratisare calda si par vilvoi, mai rog, la noi cu parul vilvoi al lui Octav mai greu, dar orisicit...).
Fara sa stiu despre ce discutati, aseara am discutat si noi despre incercarea de a aduce o bunica aici, in primult rind pentru bunica in sine si in al doilea rind pentru ajutor, ca eu nu mai pot face fata, el nici atit... Adica nu mai pot, pot... dar fff greu! Problema cea mai mare ramine luatul cursurilor in iarna si in sesiunea scurta de vara, ca se suprapun ale mele cu ale lui si nu stiu ce vom face. Ne e din ce in ce mai clar ca nu prea putem sa ne descurcam singuri pina in toamna, cind va incepe si Lisandru gradinita. Dar nu am reusit sa o vrajim pe soacra mea, pe care o preferam din cauza faptului ca e mai in putere, stie franceza si ar putea si sa-i ia de la scoala/gradinita in cazul in care eu iau un curs de la 2 la 5. Dar si pentru ca mama mea are pneumonie si iarna aici nu i-ar face bine, iar noi acum am fi avut nevoie. Numai ca nu se poate, pentru ca trebuie sa se opereze, nu e ceva grav, dar e musai sa se faca, pentru ca e o operatie aminata de vreo doi ani de zile din diverse motive care nu tine neaparat de ea. Asa ca, nu vom vedea nici soacra si nici mama! Ferice de cei care au parintii tineri!
Dau sfara-n tara, caut bona la copii! Bona e mult spus, de fapt caut pe cineva de incredere care sa ma mai ajute cu copiii cind avem nevoie. Dar urgent, din ianuarie pina in aprilie (incep inscrierile pentru cursuri pe 4 noiembrie si noi inca nu stim ce sa facem si cum sa le luam), care sa stea cu bebe dimineata, doua zile pe saptamina, cite 3 ore, daca s-ar putea linga mine, la facultate, intr-o sala de clasa, ar fi ideal. Asa as putea sa ies de cite ori e nevoie, sa-i mai dau sa suga, sa-l hranesc eu la prinz... si sa-l mai iubesc o tira.
Carmen, sa-ti traiasca flacaul mare si sa fie sanatos!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
nelia spune:
Mimitete, felicitari fetei tale! Eu sint sigura ca va intra si la cel de-al treilea, asa ca va fi chiar greu sa alegeti unde va merge.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
Salina spune:
Fetelor, ninge
Cand m-am uitat pe geam, sa-mi vina rau, niste fulgi asa mari si frumosi!!!! Deja s-a asternut pe masini si pe iarba.
Si asta banuiesc ca e doar inceputul, 'incalzirea' pt ce urmeaza
Pe mine ma distreaza pt ca inca nu realizez, stiu ca iernile sunt lungi si grele dar ce inseamna asta exact abia de-acum incolo voi afla