Copilasi de iulie-august 2004 (4)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Danule, io iau din asta de la www.domo.ro/Electrocasnice/Home_Comfort/Umidificator_aer/DeLonghi/Umidificator_Delonghi_VH_400" target="_blank">delonghi, e cam acelasi lucru cu cel pe care il are Daria cu care m-am sfatuit acu fro cateva zile. si la noi e arhifolositor ca la sahara din casa iarna....
Cristale, da, imi aduc aminte de faza cu inghesuitul de mancare in gura, e pe lista de "ai grija" . da mai astept, zau [:d]. amr-u e 12 saptamani, da? sa nu va dau palpitatii dejaba nu nasc frate acu, doamne feri. dupa 15 ianuarie. am zis!!
Gabitz succes la amenajari si poate ajungi si pan la Ikea, mai stii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kro spune:

Vad ca vorbiti de umidificatoare ... Mie m-i s-a pus pata sa iau aparat de aerosoli, asa ca, daca aveti va astept cu impresii ...

Anca

Diana - felicitari pt. bb mic . Sa va traiasca si sa sie sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Da clar ca avem , noi sa n-avem
Laica, pe ultrasunete. L-am folosit doar cu ser fizio, mi-a fost teama de alte solutii bronhodilatatoare (asa se scrie?) pentru ca ni le-a recomandat doar un singur doc, nu alergologul.
Kro, cum sunteti ??? Poze ???

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corianai spune:

Danuta multumim pt poezie , sa vedem daca se prinde si la noi, ca sa incerce o gura de spanac as face orice, din pacate Eva ca toti cupiii pe care ii cunosc eu e profund dezgustata numai cand il vede.
Bunny multam pt link, foarte instructiv!
La voi se mai intampla sa uite sa mearga la toaleta si sa faca pipi pe ei? Eva ma inebuneste cu treaba asta, o vad uneori cum bataie din fund pe scaun pt ca ii vine si pana nu o trimit eu nu se duce, cred ca de lene Au inceput si la gradi sa o trimita la pipi, dar tot se intampla sa scape pe ea (destul de des de fapt)... o fi normal???

Mergi la inceput

Corina, Giulia e ca mine, fuge cand nu mai poate si ustura si tot asa, de nervi si lene Eu cand o vad ca da din coada o intreb daca vrea pipi , de obicei vrea

Noah restu` de chiulitoare ... treceti si voi la semnat condicaaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

Salut!

Si noi avem si umidificator si aparat de aerosoli. Umidificatoare avem Chicco, cu vapori pentru ca pot folosi si uleiuri pentru aromoterapie si avem 2, unul in camera la Stefi si unul la Matei, dar eu am probleme cu apa foarte dura din Iasi si cam la 2-3 saptamani ii pun otet. Acum am cumparat Chillit pentru electrocasnice, sa vedem daca merge.

Aparatul de aerosoli este Parasel (nebulizator cu compresor) si dupa parerea mea este obligatoriu intr-o casa cu copii mici (numai pe Stefi inca nu am convins-o sa stea cu masca la gura). Medicamentele le-am pus dupa sfatul medicului, dar la raceli este super. Pana si sotul meu l-a folosit saptamana trecuta cand a fost racit cobza si era si el super incantat, putea sa respire mult mai bine.

Eu nu-i dau Stefaniei nici vitamine, nici D3. Legume proaspete nu mananca decat rosii, fructe - mere, struguri, banane, in mancare ce-i pun si restul de legume, cu toate ca spanac nici noi nu mancam. Ma bate gandul sa-i fac niste analize, dar cred ca mai stau un pic.

Legat de pipi, aici e bine. Se duce singura cand are nevoie, noaptea ma striga sau vine ea la mine, cu toate ca avem vreo saptamana de cand nu se mai trezeste. Dupa parerea mea face chiar putin (cam de 4 ori pe zi), rar se intampla sa o vad ca "da din coada" si o trimit la baie.

Legat de "lectii", Stefi a primit cadou www.teora.ro/cgi-bin/teora/libraria/mbshop.cgi?database=16&action=view_product&productID=1015&category=06" target="_blank">cartea asta si este innebunita dupa ea. Seara cand plec sa-l culc pe Matei ii spun "Stefi, ma duc sa-l culc pe Matei. Du-te si fa ordine la tine in camera, imbracate in pijama si cand sunt gata vin sa facem lectii". Vreau sa va spun ca de o saptamana este luna seara la ea in camera si mereu o gasesc in pijama, gata sa facem lectii. Mai avem vreo 4 pagini si e gata, trebuie sa gasesc si alte carti.

Daria, te cred ca esti ingrijorata, asta inseamna ca o iubesti. Dar vei vedea ca va fi bine, Gulia este un copil minunat si te va adora toata viata.
Anca, sa va fie bine si tie si Biancai si iti suntem alaturi.
Andreea, hai, inca un pic si poate scapi de greturi.
Roxana sper sa scapi de raceala. Incearca niste sucuri proaspete de fructe/legume.
Bunny, bine ai revenit, te asteptam cu vesti despre Alex. Dar cum de merge asa repede la scoala?
Dana, multumim pentru poezie, trebuie sa o invat si eu, sa vad daca o pot convinge pe Stefi sa puna gura si pe alte legume.

M-am intins o gramada, fug sa mai lucrez un pic, acusi se trezeste Matei si nu am facut mai nimic azi.

Mergi la inceput

Amironeanu, cunosc cartile ... nu o atrag deloc.
Pe ea o atrage doar colectia Zane si Printese

Legumele verzi nici Giulia nu le papa ... are asa o retinere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bunny spune:

revin...altfel o iau pe coaja

In primul rind felicitarile mele la toate mamicile cu bb2 ( va admir din suflet ). Reusesc sa va citesc asta e 'ocupatia' mea de cafea dar mai greu cu scrisul ca sare Juniorul pe mine care acum vrea la calculatot - dar incerc sa-l las numai vineri dupa amiaza ca 'rasplata' dupa o saptamina buna. La noi merge cu gen supernanny -' chart debuna purtare' adica sa stea cumintel in camera lui dimineata pina suna ceasul ( ca era tare matinal de vacanta 6.20 ca stia ca primeste tv ) Acum ca a inceput scoala am scos tv -ul dimineata, asa ca se trezeste si se joaca in camera lui, se uita pe carti . Apoi sa manince micul dejun mai primeste o steluta , se spala pe ochi si dimti - alta si se imbraca singur. ASa ca pina pleaca la scoala acumuleaza 4 stelute ... si uite asa . Si merge ca stie ca primeste ceva bun dupa masa de prinz, sau merge la tenis ( singura activiate extrascolara) .
La scoala ii place ....mai ales ca el s-a dus fara sa stie nimic si e foarte interesant cu au inceput sa invete - folosesc Jolly phonics - si prin joaca invata literele phonetic si le asociaza cu diferite desene/si miscari ale miinilor. Si ptr mine e fascinant .

Stiu ca va faceti probleme ca sunt copii care nu vor sa auda , dar va spun ca la el in clasa sunt cel putin 10 care stiu sa citeasca si sa scriu si se plictisesc de moarte , scoala nu li se pare nimic interesant.
Invatatoarea a venit sa ne viziteze acsasa si ne-a spus sa-l lasam in pace, daca se joaca si-si foloseste imaginatia e cel mai importanta acum. La virsta asta ei vor sa stie sa se spele/manince/sa asculte de mici comenzi ....sa stie sa asculte , sociabili.

Hai ca v-am innebunit....
Va pup pe toate si pe toti voinici si ma duc sa citesc din urma ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kro spune:

Daria si Andrea, saru' mana de sfaturi .... Si eu tot la cel cu ultrasunete m-am oprit ...

Andrea cunosc cartea, si Ale tot pe ea face "teme" si mai are una mai mare de la teora. Dar oricum, activitatea ei preferata in domeniul cifrelor ramane cea cu unit puncte dupa numere (dot-to-dot) ... deja se descurca cu numere mai mari de 50.
Cauta editura Aramis pe google si vezi ca la ei pe sit mai sunt si alte carti de genul asta potivite pt. Stefi.

Daria, si eu zic sa nu-ti faci probleme, dar daca vrei poti sa o incerci pe Giulia cu foi de genul asta - de unit puncte dupa numere - de la 1 la 10 pentru inceput - ...rezulta o imagine (printesa, zana, animalut ...) pe care apoi sa o coloreze

Si ca ma intrebai ... la Praid a fost super, avem si multe poze dar inca nu am avut timp sa ma ocup de ele - incerc in seara asta sau maine cel tarziu ... Apropos, mi-ar place sa ne intalnim pe acolo cu fetele ... sa-mi spui cand mai mergi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

v-am citit in mare fuga si nu am apucat sa duc lectura pin la capat.
eu nu am umidificator da' st hotarata sa iau batista bebelusului
Sof are temperatura si muci galben pai:) NU stiu ce temp. are ca a pitit ieri termometrul. Insa azi la cautari amdescoperit o bucata de banana in sertarul cu acte, o chifla cu seminte inc asuta pisicii si multe alte lucruri neinsemnata dosite pān unghere:))
Intr-o ora plecam la LATERNE FEST :) Copiii de la gradinita il cauta pe SF. Martin cu niste lampi de hartie -facute de ei- in interiorul carora se afla o lumanarica. Si dupa ce-l cautam in parcul castelului ne retragem la gradinita unde sunt intampinati de muuuuuuulte luminite in copaci si pe jos si punem lampile in copacei si apoi noi bem un vin fier, ei mananca un brezel:)
O sa va pun poze ca aseara l-am trimis pe ionu dupa ceapa si a venit cu un lcd si pt mine personal cu aparat foto (m-am plans ca mi-am regasit colegii in blogosfera da' io nu fac fata fara poze . btw coriana am dat peste teodora, lucian et co daca ii mai tii minte).

va pupex*

Mergi la inceput