FIV 197
Raspunsuri - Pagina 19

Fragutza spune:
Claudia, iti tin pumnii sa fie final fericit.
Valeria, ma rog sa fie bine pentru voi. Doamne ajuta!
Va pup cu drag,
Raluca

pisix spune:
Fetelor am descoperit o chestie interesanta: pana acum, la cuplurile care dupa n FIV nu se reusea obtinerea unei sarcini, iar sotul avea spermograma perfecta, se considera automat ca e vina ovocitului. Insa chiar si cand s-a mers mai departe cu ovocite donate tot nu s-a obtinut sarcina.
Asa au realizat ca de fapt tot cu spermatozoidul e problema … Si s-a inventat un test, SCSA (sperm chromatin structure assay) este un test care verifica fragmentatiile DNA ale spermei,
Asadar, sperma care in urma spermogramei e perfecta (nr, volum, motilitate, etc) poate avea de fapt aceasta problema care nu va putea duce nicicum la sarcina
Testul l-am descoperit in America dar din cautari am aflat ca se face si in Europa, la Copenhaga.
Nu trebuie sa mergeti acolo, se trimite prin curier proba (si nu mi se pare prea scump) si ei iti dau raspunsul.
Mi se pare essential pt fetele care au facut mai multe FIV si, desi apparent totul e ok, nu raman gravide.
Mentionez pt fetele in aceeasi situatie ca mine ca le-am scris si din pacate nu au experienta pe teste effectuate pe sperma obtinuta din biopsie/punctie.
Dar am senzatia ca dr Matei face si asa ceva
Iata site-ul celor din Europa :
http://www.spzlab.com/index.php?id=34
PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)

Sheritra spune:
Bey a ajus FIV-ul examen de conducere auto! Jesus, consiliere psihoparapupu! Adicatelea daca vreau ori ba, sau poate mi-a luat hormonii mintile ? Aadica afecteaza neuronii? Deci inca un efect secundar
! Ori poate devenim nervoase rau de la injectoare si atunci ne mai calmeaza shrincul! Da ceaiul de tei nu mai calmeaza
? Sau vinisorul rosu, ca face bine la implantare
?Da la doctori nu le face examinare inainte de FIV, ca toti au bazdaci. Stiu eu pe una careia i-as face
din 5 in 5 min incepand cu 7.30 am! Pana la 11 ca atat are program concret.
Shery si inimioara Alesia (30.10.2007)

Moniland spune:
Sheri, nici nu mai calc pe la acel cabinet, poate doar pe dr. cu masina. Mult noroc cu FIV-ul si sa-i faci o fratioara Alecsiei, ACUM.
IoanaTugs, sa-ti fie inhibarea usoara ca lunga am vazut ca e.
Pisix, pai te documentezi nu gluma. Sunt convinsa ca pana la urma gaseti tu Clinica care sa te ajute cu copilasii.

zisaCami spune:
Pisix aceasta analiza "fragmentare ADN la nivelul spermatozoizilor" se face de regula barbatilor care au facut tratamente pentru cancer ( radioterapie, chimioterapie, cobaltoterapie ).
Intrucat sotul a facut o luna de radioterapie in 2002 si avand in vedere esecurile de pana atunci, ne-am decis sa facem aceasta analiza, dupa care sa vedem daca mai continuam sirul FIV-urilor sau nu.
Sotul meu a facut aceasta analiza in Canada, cu o luna inainte de FIV-ul norocos si rezultatul a fost mai mult decat incurajator: 80% forme normale.
Insa, aceasta analiza nu are o relevanta prea mare in ce priveste procedura FIV propriu-zisa, intrucat nu se pot deosebi spermatozoizii afectati ADN fata de cei normali. Se pare ca din acest motiv a aparut IMSI, care mareste de 6000 ori un spz fata de ICSI si s-ar putea deosebi spz cu anomalii. 25+
Inimioara meaRadu Costin

KoraPop spune:
Sheri greu iti mai faci aparitia!Mi-ai lipsit!Am mai scris eu care e povestea cu masurarea endometrului,dar probabil ca nu ai citit asa ca repet de dragul tau!La eco din zi 5 de stimulare ( dupa 4 doze ca eu fac stimularea la ora 18) proful imi zice ca endometrul e 9,9 mm!Wow zic eu in gand!Sa pic pe spate nu alta,dar deja eram pe spate !!!Am fost super incantata si am zis ca de data asta totul e perfect,l-arginina,royall jelly si-au spus cuvantul ( cu toate ca si la fiv-ul trecut am luat si atunci , tot proful,mi-a zis ca endometrul e 8,5 la ultima eco).In ziua 9 de stimulare ma duc la eco la Cocei si imi da cu bolovanul in cap:endometrul e cica 7,5 in fundul uterului si imi arata pe monitor o linie alba luminoasa,cica aia trebuie masurata si imi czice ca ea are alt stil de masurare decat proful…( elegant….sa nu spuna ca a gresit proful….),deci ca nu e prea bun endometrul sin u e nici trilaminar…A doua zi,in zi 10 de stimulare iarasi eco la prof si imi zice ca e 10,1 mm ( bineinteles ca nu mai cred…),ma duc repede la Cocei si zice ca nici vorba,nu poate fi asa….ramane sa vada amandoi la punctie cat e ( poate atunci ma lamureste sip e mine cineva ca ma simt ca o minge de ping-pong) sis a imi stabileasca doza de progynova,iar la ET stim cu totii ca e cel mai important ca endometrul sa fie cat mai mare si mai frumos.La fiv-ul trecut la punctie mi-a zis Cocei ca era 7 mm si apoi la ET proful masura,Cocei se uita si ea si au zis ca e 11 mm in fundul uterului ( dup ace luasem intre punctie si ET estrofem ).Acum ce pot sa zic fetelor,daca mie imi masoara gresit,cu siguranta ca si altora,dare u imi tot zic ca dansul are o vasta experienta,de atatia ani,cu atatea cupluri incat mi-e greu sac red ca poate sa faca asemenea greseli si nici pe dr. Cocei nu o pot contrazice pentru ca e extraordinary de sufletista si priceputa ( il vad pe prof mereu cum ne indruma la ea si are o incredere foarte mare in ea).Asa ca…DD cu mila.Sper ca va fi bine!
Shericule sa fii la fel de baftoasa ca data trecuta!!!!!!
Moniland spor in continuare la injectat!!!Sa ne scrii si din strainataturi,gasesti tu un net pe undeva asa ca nu ai scuze!
Liana pe unde umblii,te-ai ascuns sin u ne mai zici nimic de VOI?Eu una de multe ori ma intreb ce mai faci sin u dau nicaieri de tine,la nici un subiect!Sper ca totul e bine cu tine si cu bebe!
Katya blastocist tip 1,cred ca e cel mai bine;adica daca cifra 1 e inlocuitorul literei A,e cea mai buna categorie,fara fragmentatii!Sa inteleg ca esti in focuri?Doamne ajuta!
Claudia79 te inteleg,dupa ET indifferent cate fiv-uri faci te gandesti de fiecare data,asa cum bine a descries Sheri la o multime de chestii,cand simti o mica durere de burta,ovar,te bucuri si iti spui ca se lucreaza pe acolo,daca nu simti nimic te impacientezi,apou citesti ca sunt fete care au reusit si fara simptome si iti spui ca mai bine e daca nu simti nimic,apoi la fiecare pas ti-e frica san u ii zgudui,san u ii deranjezi,san u se desprinda ca poate s-au prins si…offff greu trec zilele pana la test!Da de un lucru sa fii sigura,nu poti pierde embrionii,peretii uterului se lipesc foarte repede dupa ET,iar colul se inchide dupa cca 15 minute.Daca ei nu se prind se elimina la menstra.
Ioanatugs asa e,am uitat sa scriu ieri pe forum..De acum incolo e obligatory la Giulesti sa primim aviz psihologic.E o doctorita in incinta Giulestiului,vi se da un nr de mobil de-al dansei si impreuna cu sotul trebuie sa treceti pe acolo.Consultatia dureaza cca 15 minue ,vi se pun niste intrebari simple si gata ati scapat.Asa am auzitde la o d-na care fusese deja.Atentia!Doctorita nu are consultatii joi si vineri la spital,dar mai are si un cabinet particular….Eu voi fi scutita de data asta pentru ca am punctia vineri si nhu mai am cand sa ajung cu sotul si acolo….,dar de acum incolo e obligatoriu l;a dosar acest aviz…Bafta Ioanatugs cu noua schema!
Pisix multumim de informatii.Eu una sunt cam satula de analize si investigatii,nu mai vreau sa o fac si pe asta.Ce o fi,o fi!
Tocmai m-au sunat de la Giulesti,cica sa fac pregnylul azi la ora 24,nu la ora 23 cat a zis proful initial.Cica sunt foarte multe punctii,ET-uri....asta este...A si stimularea de azi a trebuit sa o fac la ora 9 dimineata,asa mi-a zis dr. Cocei ,ca sa las mai mult timp pana la pregnyl.Le-am facut deja.Sambata am sa fac si progesteronul ( la o zi dupa punctie).
Kora
CARPE DIEM!

Moniland spune:
Kora, pe banca in centrul Vienei stau cu laptopul si tot va scriu. Pe cand ma intorc tu vei fi deja gravida. Tin pumnii pentru cei 6 embrionasi.
Monica

medamaya1 spune:
Valeria, , ptr tine si copii, doamne ajuta sa fie bine.
Kora, mai ai asa putin, va fii bine , o sa vezi
Pup toate fiv-oasele