Cearcane la 9 luni?

Fetita mea are cearcane. Le-am observat de vreo luna. Nu sunt mari, ci doar asa niste umbre violet sub ochisori. Inca o mai alaptez iar de mancat, mananca destul de bine, dar am eu o problema ca nu stiu cata carne ar trebui sa manance la varsta asta
Ati patit asa ceva cu copilasii vostri? Medicul de familie zice ca s-ar putea sa aiba anemie.Ani de
Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Raspunsuri

_Ralu_ spune:
da, uneori cearcanele vinetii-rosiatice pot indica o boala....fie paraziti intestinali, fie o alergie...si fetita mea mai face asa de obicei cand are ceva alergie, daca o pisca insecte de regula ea e f alergica si pe langa umflaturile de rigoare, i se inrosesc si ochisorii, cearcanele...
raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)

doxinu spune:
Ca sa te linstesti mergi cu ea la dr.Io sunt mai dusa din fiere si daca ceva mi se pare inneregula la copil sunt la dr.,adica mai bine zice dr. ca sunt exagerata decat sa aiba ceva copilul sau sa stau io ca daca are ceva
tu ai asteptat 1 luna sa-i dispara,io nu stateam mai mult de 3-4 zile!
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

ang3lt0uch spune:
Daca o alaptezi si ii si dai Fe 10 zile pe luna parca sub un an n uare cum sa aiba anemie pe baza de lipsa de fier decat daca cumva bea prea mult lapte si calcemie crescuta poate deternima o proasta absorbie a Fe. Daca are anemie, o are probabil din alte cauze, nu lipsa de Fe, dar nu cred sa aiba. Mergi la un laborator recolteaza-i sange si fa Hemoleucograma completa, Sidermie si calciu ionic, ..calcemia totala parca nu e analiza separata si se face automat daca ceri Ca ionic. Analizele astea iti pot spune daca are sau nu anemie, daca are lipsa de Fe (poate avea si fara sa fi facut anemie) sau de Ca etc. Poti sa ii faci si Glicemie daca tot de duci. Cu o trimitere de la med de fam toate astea sunt 100% compensate, adica gratis.
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Poze cu ingerasul mic

puisorul spune:
Multumesc pentru raspunsuri
Voi merge cu ea si la pediatru sa nu fie problema doar in capul meu. Nu ii dau nici un fel de supliment inafara de Vigantol.Ani de
Stefana (23.01.2008)

ang3lt0uch spune:
Eu te sfatuiesc sa ii faci analizele chiar daca pediatrul zice ca nu e cazul, prea tare nu o daore, sange ii va luat probabil din cap, ca s-ar putea sa nu i se vada venele la mana.
de ce zic asta ? pai, mie imi recomandase Fe la un an si 4 luni ca era sigura ca are anemie. Fe in excess NU E BUN deloc, face fff rau. m-am gandit sa nu ma iau dupa pareri si sa ii fac analize. rezultatul a fost ca nu are anemie, si nici lipsa de Fe. Ba chiar Fe era peste medie, deci daca ii dadeam riscam sa dau in altele. Pur si simplu era mai mataita si fara pofta de papa ca o dureau dintii (i-au dat 2 masele dupa 1 sapt de la episodul asta). Asa ca , analizele nu strica, plus ca vei fi sigura care e cauza. Si in cazul unor alergii poti verifica tot din analize, o sa iasa in excess anumite particule de sange (nu mai stiu care)..stie medicul sa ti le explice daca e ceva.
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Poze cu ingerasul mic

analessya13 spune:
Cum sa ii ia mai sange din cap, eu nu am mai auzit asa ceva.
Da, niste analize nu strica, desi nu cred ca ar fi cazul la varsta lor, daca nu sunt alte probleme de sanatate.
Totusi e bine sa ii faci un control si intreab-o pe pediatra fara sa iti fie teama ca ar crede ca ai fi exagerata. Medicul cel mai bun e mama.

Guguluff spune:
Eu am mai auzit despre recoltarea din cap dar ma ingrozeste... Cred ca mai bine i-ar recolta din deget, nu din cap
Daca se presupune ca are lipsa de fier, cred ca mai bine i-ai imbogati diete cu ceva spanac, decat sa chinui copilul prin spitale. Oricum, cauta o lista cu alimente care contin fier si alege ce ai putea sa-i dai. Eu sunt total opusa de Doxinu, nu mergem pe la spital decat la vaccin... La cate cazuri de copii contaminati cu diverse, mai ales ca vine perioada gripelor, eu nu as plimba copilul prin spital, asa des.
Deficientele de vitamine sau minerale se regleaza din alimentatie sau suplimente, cred. Normal ca-ti consulti medicul, dar pt o sticluta de Ferrum haussman cred ca ajunge un telefon. Mai bine ii faci doar un coproparazitologic(repetat de cateva ori; poate fi si giardia)
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
My workshop

denisamov spune:
Buna,
Puisorul, ai fost cu bebele la doctor?
Te intreb pt ca si baietelul meu are asa o umbra discreta sub ochisori! La fel si bebele meu mananca f bine si fructe si san si carne....are 1 an!!
Mie medicul mi-a dat sa-i administrez, decat in luna 6, fier timp de 10 zile...in rest nimic!

Helenutza23 spune:
buna
si la al meu am obs aparitia cearcanelor inca de la vreo 5 luni. doctora de la dispensar mi-a dat Fe dar pt ca nu m-a invatat cum sa ii dau am sistat pt ca vomita. doctora zicea sa incep cu 10 pic odata (!!!!!). eu am dat decat 5 si el vomita, asa ca am intrerupt. cearcanele apareau, mai dispareau. spre 8 luni arata destul de rau asa ca am fost la alt medic (Culcer) care la fel mi-a dat fier. si mi-a zis sa incep administrarea cu cate o picatura, ii dau 2-3 zile, pe urma daca e ok, maresc doza, si tot asa pana ajung la 10 pic. la 5 pic a inceput din nou sa vomite, si am stagnat la 4 pic mult timp, vreo 2 sapt, dupa care am incercat iar cu 5 si a fost ok. pe urma am ajuns mai rpd la 10 pic. in total i-am dat 3 luni.
nu stiu daca de la fier sau nu, dar aspectul lui s-a inbunatatit, a inceput sa pape bine. si inainte papa, dar dupa tura asta de Fe eu am fost multumita.
ideea e ca poate fi si o mostenire genetica (de ex eu am cearcane rosii-vinetii- mereu am fost un pic anemica).
la el mai apar cearcane uneori cand e un pic racit, bolnavior, mai ies dinti.
cred ca perioada asta cu iesitul dintilor e f solicitanta pt ei, probabil au si un somn agitat (al meu asa avea ) si nu se odihnesc cum trebuie...
concluzie: fa-i analizele. nu te speria, se va remedia.

puisorul spune:
Maine avem programare la pediatru si o sa revin cu detalii.
Multumesc pentru sprijin Ani de
Stefana (23.01.2008)