M-am hotarat.........adoptie(53)
Raspunsuri - Pagina 7
Mariaa spune:
de acord cu asi!
noua ni s-a spus clar ca 'bataia' pe copii e cu servicul de asistenti maternali, daca un copil intra sub protectia acelui serviciul e ca si 'pierdut' pentru adoptie.
poate o mai mare flexibilitate si comunicare intre cele doua parti ar fi cu adevarat in interesul copilului!
ma mai gandesc si la altele.
looking for my sunshine
+6
www.adriatica.net/wallpapers/index.htm" target="_blank"> my love, Adriatica
"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara
sabineta spune:
sabina_ncl@yahoo.com este adresa mea de mail pentru a va putea face legatura
mariaa nu te am pe mess, asa ca contacteaza-ma tu te rog
Mariaa spune:
sabina, mi-am dat cu parerea desi inca nu sunt asa de avansata in procedura de adoptie. cred ca cel mai potrivit este sa discute asi, mai ales ca reprezinta Asociatia parintilor adoptivi!
felicitari pentru initiativa
looking for my sunshine
+6
carmenul spune:
Sabineta, ma inscriu si eu pt articol.Am cate ceva de zis tot in legatura cu asistentii maternali si cu statul care nu isi face treaba cum trebuie si cand trebuie.O sa vorbesc din experienta proprie , nu din auzite.
Manuelita spune:
Sabineta cred ca ti se va umple mailul foarte repede.
Aysha si Steliana, de maine ma apuc de scanat cate pagini pot pe zi :)
Oricum, asa nitel of-topic, sunt foarte trista, am facut cerere la ORA sa mi se comunice daca exista in tara noastra copii de culoare adoptabili (mulatrii/negrii) si mi s-a spus ca ei nu inregustreaza in baza de date etnia si culoarea pielii pentru ca ar fi discriminatoriu.
Acum nu inteleg ce e discriminatoriu in a inregistra pe langa varsta, sex, nationalitate, si etnia. Nu mi se pare nimic discriminatoriu in a avea aceasta evidenta, discriminatoriu ar fi daca ar trata diferit copii in functie de acest criteriu, dar asa ?! Marog, asta e.
In afara de asta au fost foarte amabili si au raspuns repede (vb serios)
misha71 spune:
Io as da copy-paste de la mesajele mele anterioare, ca tare multe ineptii mai sint in legea asta.
Cea mai mare mi se pare cea cu dreptul naturalelor de a decide asupra viitorului copilului lor, chiar daca SINT DECAZUTE DIN DREPTURI!! adica nu au drept, da' au! Cum vine asta?
Si alta durere de-a mea: sa se limiteze cumva timpul acordat familiei biologice in urmatoarele sensuri:
1: daca naturala nu este intereasata timp de cel mult 6 luni de soarta copilului, sa nu ma aiba dreptul de a-si da acordul la adoptie (bineinteles daca nu e in inchisoare sau alte cazuri speciale)
2: sa nu se mai caute familia extinsa de la maimuta incoace, ca s-ar putea sa dea si de parintii adoptatori pe la spitza 25000 (ca toti ne tragem pina la urma din Adam si Eva, nu? ). Eu cred ca gradul 2 (cel mult 3) ar fi arhi-suficient)
www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor
asi spune:
Misha legea e aiurea clar dar din cate am inteles fata vrea sa scrie despre adoptatori si cum vad adoptatorii adoptia.
Din pacate in sensul asta nu s-au prea scris articole.Despre ce simtim noi, cum vedem noi lucrurile, ce simtim cand vine copilul acasa, ce asteptam de la adoptie.
Manuelita e clar discriminatoriu sa se faca statistici pe baza de etnie.Ei au o evidenta a copiilor pe varsta si sex restul sunt detalii ale dosarelor.
Crisis ce te-ai hotarat?Ce ai mai aflat?
Mariaa au venit in vizita?
AMR 20 de zile.
Mami de Razvan si de Maria
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Mariaa spune:
asi, pentru saptamana viitoare ni s-a spus sa ne asteptam.
am si eu un AMR mai mic
hai ca trec uite-asaaaaaaa 20 de zile...ca vantul si ca gaaandullll
looking for my sunshine
+6
misha71 spune:
a! atunci am inteles eu aiurea. scuze!
Eu ma gindeam si la piedicile in a ne vedea visul implinit. A adopta este cel mai minunat verb din lume, insa frumusetea lui se ciobeste cind "interesul superior al copilului" este de multe ori interesul rapoartelor cu multe realizari de integrare in familia naturala care l-a abandonat o data si o va mai putea face de n ori, nefiind o pedeapsa legala pentru asta. Asta doare si asta as vrea sa aflu de la cei avizati: care este in conceptia lor "interesul superior al copilului". Ca in viziunea noastra, a celor ce traim pentru ca aceasta expresie sa devina si reala, este foarte clara, dar in totala incompatibilitate cu interesele lor superioare.
Scuzati-mi avintul, dar cred ca anul asta psihologul a trisat cind mi-a dat "apt" pe certificat.
www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor
asi spune:
Misha ar fi minunat ca "interesul superior al copilului" sa nu mai fie o sintagma sa fie ceva real.
Mami de Razvan si de Maria
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.