Colectia de toamna-iarna 2005 (214)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Alinus
Pestele asta in folie probabil nu se rumeneste deloc. Ca sa iasa rumenit probabil la sfarsit trebuie descoperit.

Cam orice lasi in cuptor dupa ce il stingi se usuca.

Eu de regula file-ul de peste il pun in tava cu putina apa, ulei de masline, lamaie, optional usturoi zdrobit si oregano si il las vreo 20 de minute, cam asa. Mai trebuie umezit cu apa din tava sa nu se usuce prea rau.

Asta e reteta de "toata ziua" si merge f bine la file de cod si merluciu.

Dar am incercat-o ieri la Dorada si nu a iesit fantastic pt ca nu prea merge cu lamaie fiind peste slab si 2 la mana am facut aceeasi boacana ca si tine: l-am lasat in cuptor dupa ce l-am stins, sa nu se raceasca pt ca dormea Nati.

Pilulele - pai nu iei nici tu de atata timp incontinuu ca ai facut o pauza cu Amalia. Pauzele alea de o luna pe care le recomanda unii medici de pe la noi sunt o prostie dupa medicii in care am incredere eu; pt ca dai organismul peste cap. Daca faci o pauza, o faci macar de 6 luni - 1 an, sa apuce sa-si intre corpul bine in ritmurile "fara".

Pb e ca pot afecta ficatul si circulatia, plus sanii. Intr-o luna de pauza n-ai facut nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelutat spune:

Lavi buna mai este Dorada in crusta de sare, dar nu ma intreba cum se face ca am mancat doar la restaurant. dar stiu ca era pestele intreg, invelit intr-o crusta de vreo 5 cm de sare care se sparge in fata clientului, se fileateaza de catre chelner si si serveste clientului. Eu prima oara am crezut ca va fi doarte sarat, de la ditamai crusta dar nu, este foarte bun. Singurul mod in care stiu sa gatesc peste, orice fel de peste, este la cuptor, cu legume, de toate felurile, apa cu ulei de masline cam de 3 cm, adica sa intre pestele cam pana la jumatate, cu rozmarin deasupra si legumele pe langa, la sfarsit daca vrei poti adauga suc de rosii sau rosii taiate marunt. Cam in 20 de min. e gata si ai si garnitura in aceeasi cratita. nu e spectaculor dar e bun la gust si mai ales usor de preparat.
Roxi nasoala traba, sanatate.
Ripley bag seama ca si la voi se complica lucrurile.
Noi cu somnul suntem spre bine zic eu, miercuri s-a culcat de panz la 16.00 si l-am trezit eu la 17.30 iar ieri la 15.00 si s-a trezit singur pe la 17.00. De marti il trezesc eu dimineata la maxim 8, cu greu dar nu il mai las mai mult ca poate s-o da pe brazada.
Noki cum sunteti?
Mita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelutat spune:

Lavi pentru protectia ficatului in timpul anticonceptionalelor mi mi-a dat Lagosa, este un hepatoprotector, se iau 30 de pastile/1 pe zi, 2-3 luni pauza apoi iar o luna Lagosa si tot asa.
Mita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Lavi, sincer eu Daurada l-am mancat si vazut la restaurante cam doar in papiote. Cat despre crusta de la peste, nu stiu ce sa zic, in opinia mea, un filet care deja este plat, daca ii mai faci si crusta pai nu mai este chiar moale. Sau poate nu stiu cum e pestele tau. Eu crusta fac doar la saumonul in felii groase. Dar ma rog, nu sunt specialista la facut, doar la mancat...la restaurante.

Ce mai face Natilici, cum a petrecut noaptea? Cu sau fara febra?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Mihaelutat multumesc pt reteta! Chiar daca nu o fac maine o salvez pt ca gatesc mereu peste.

Mie-mi spui cu Dorada la restaurant?
De regula am mancat simplu, la gratar, dar si cu diverse sosuri; din pacate nu-ti aduc si reteta odata cu portia.

Alte retete de-ale mele de peste, daca intereseaza pe cineva:

Crap - intreg, umpluta burta cu rosii taiate cubulete amestecate cu usturoi pisat; deasupra uns cu ulei. Si un pic de apa in tava. Se serveste cu patrunjel verde, tocat.

Pastravul - de obicei il fac la grill-ul de la aragaz.

Salaul - fiert; cu maioneza si cartofi natur cu unt.

Somonul - la cutor cu multa lamaie si felii de lamaie deasupra; sau cu ciuperci in ulei - am mai zis.

Si totusi cum fac eu Dorada maine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Alinus, a facut febra Nati dar sub 39. Pe la 1 i-am dat un Nurofen si apoi la 6.30 s-a trezit, era calduta la cap dar in fund avea sub 37. Am mai lasat-o; pe la 7 avea si in fund 37.5. I-am dat un paracetamol pt ca era clar in crestere. Apoi a adormit. Deci rau de tot nu e, dar nici bine. (fata de alte nopti la viata ei cu febra catre 40 la 3 noaptea)

Mie imi place crusta f f putina la file; ai dreptate, ca daca il lasi prea mult se usuca si e naspa.
Adevarul e ca mie-mi place crusta la orice facut la cuptor;

Mitza buna idee cu Lagosa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelutat spune:

Lavi uite ce am gasit. Partea cu reteta fosrte simpla nu e de la mine e de la autorul retetei, asa ca daca nu e simpla eu nu am nicio vina.


Reteta e extrem de simpla.

Pentru 2 persoane:

2 dorada curatate doar pe interior (pastrati solzii)
ierburi pentru umplut tocate marunt: marar, salvie, tarhon,…
2 kg sare de mare (grunjoasa sau semi-grunjoasa)
1 lamaie
2 linguri ulei de masline extra virgin
Metoda:

Spala bine pestele si tamponeaza-l cu servetele absorbante ca sa nu fie umed.
Umple doradele cu ierburile tocate
Pre-incalzeste cuptorul la 210 grade (treapta 7)
Intr-o tava toarna 1 kg de sare intr-un strat de 2 cm.
Pune doradele in tava si acopera-le cu sare, lasand afara coada si capul. Nu e obligatoriu sa consumi tot kilogramul de sare ramas.
Pune tava la cuptor si las-o 30 de minute
Dupa aceste 30 de minute, scoate tava si sparge crusta de sare. Da la o parte pielea si scoate pestele pe farfurie avand grija sa nu il scapi in sare. Asta e partea cea mai grea dar daca esti rabdator o sa capeti dexteritate.
Stropeste pestele cu suc de lamaie si cu ulei de masline. Bineinteles poti folosi si alte sosuri: de unt cu usturoi, de capere.
Serveste-l cu legume la gratar si/sau Salata de cartofi cu rucola si capere
Mita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelutat spune:

Lavi revin, google sa traiasca.
Asta e alta

45min
Din categoria: mancaruri cu peste / traditionale
Ingrediente
4 fileuri de peste dorada,
1-2 dovlecei mici,
150 g ciuperci champignon,
1-2 catei de usturoi,
1 lamaie,
sare, piper proaspat, ulei de masline,



Mod de preparare
Fileul de peste se spala si se pune pe o hartie absorbanta. Dovleceii si ciupercile se taie in fasii subtiri. Usturoiul se marunteste si se caleste aproximativ 1 minut, in 2 linguri de ulei masline. Se adauga apoi dovleceii se lasa la calit 8-10 minute, apoi se adauga ciupercile si se mai lasa 2 minute.
Legumele astfel calite se aseaza intr-un vas de tip Jena, se aseaza deasupra pestele. Se adauga apoi ulei de masline, aproximativ 4 linguri, sare, piper si felii de lamaie taiate foarte fin, fara coaja. Se da la cuptor pentru 8-10 minute, la 210°C.

Deci sunt cel mai mare bucatar din lumea. J Oliver sucks
mita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

m-am prins de ce schimbati retete de peste de doua pagini incoace: ca sa ma umiliti pe mine cu ciupercute, cruste de sare, fineturi si maimutareli. n-am bagat in viata mea vreun animal cu branhii in cuptor. bineeee
reteta peshte a la andreea:
se merge in megaimage. raftul conserve. se pune in cos una bucata conserva ton. se achita la casa. la rece. acasa, se pune o folie pe bufet, sa nu curga uleiul la desfacerea conservei. se deschide prin miscari artistice. se rastoarna continutul conservei pe pat de salata verde, lamaie si porumb. din alta conserva porumbul. se serveste elegant, pe covor, in fata tv. pofta buna!


mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual

"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Asa...guten morgen!

Lasat bufnita proprie la mama. Aseara a facut iar febra, cam 38. Hmm...nu-mi place amigdalita asta. Dar doctorul a zis ca pana la 72 de ore de antibiotic batute in cap, e posibil sa mai faca. Asta seara se implineste termenul magic.

Sunt amarata ca vad ca iar a lovit BOALA colectia noastra. As aca urez o SANATATE BETON tuturor popandailor bolnaviori si amarati! Mai ales Mirunei si Alexiei, ca la ele mi se pare ca buba e maaare de tot.

Lavi, concentrati-va ca stiu ca puteti trece "lejer" peste episodul asta de boala. Doamne ajuta sa fie o viroza semi-banala.

Andache- deci subliniez ca te-am lasat sa treci (cu inima usor stransa, recunosc, ca ma suuper-grabeam la scoala) INAINTE de a te recunoaste. De aici rezulta una bucata calitate de marinimie.

Mitza- cred ca te-a lovit lipsa de chef de treaba, ca altfel nu-mi explic cum tocmaiTU dai retete de mancare. Sau sunt io inca netrezita de la cafea si visez...Ca din partea lui Lavi nu ma suprinde deloc.


Ma duc sa fac si eu ceva util pe ziua de azi.






Poze cu Sarah si mami 1 si 2
www.dropshots.com/saralyna2005#albums/Party%20Sarah%202%20anisori" target="_blank">PARTY SARAH 2 ANISORI!!!!
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah


Everything matures...eventually!

Mergi la inceput