Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (108)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Wow, Dandusa mai da mama si la noi...ca eu sigur o sa am undeva peste 3 kg !

Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si 39+ Luca Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutza_26 spune:

Dandusa - woowww, si in conditiile astea te lasa sa nasti normal???

Alexandra mami de GABRIEL (30.09.2006) si 32+ Theodora
PRINTZUL

Traieste orice clipa ca si cum ar fi ultima!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorvint spune:

Buna seara fetelor,

Raspund si eu la apelul facut acum cateva zile. In primul rand imi cer scuze ca nu am mai scris de mult. De fapt am scris de asa putine ori ca nici nu stiu daca va mai aduceti aminte de mine.
In al doilea rand vreau sa le felicit pe proaspetele mamici pentru bebeii lor frumosi si sanatosi.
Mirtha, Eva este o dulceata de fata. Chiar este un copil reusit felicitari!
Anes ma uit la puiutul tau frumos si nu imi vine sa cred ca in curand o sa am si eu asa ceva. Este o minune cum doarme el. Cat de lenistit este.
Gyne copilasul tau este superb si sa stii ca nu trebuie sa ii faci poze dintr-o parte. Indiferent de problemuta lui, care oricum este rezolvabila ,e un copil reusit. Sa fie sanatos si sa iti aduca multa bucurie si implinire.
Noi suntem bine. Crestem pe zi ce trece si pe zi ce trece imi e mai greu sa ma misc sau sa imi schimb pozitia in pat.
Avem 31 de saptamani dupa UM si 33 de saptamani dupa ecografie. Eu nici nu stiu dupa care sa ma iau. Adica in functie de care o sa nasc? Doctorita imi spune ca in functie de ecografie si anume in jur de 15 decembrie. Din punctul meu de vedere e perfect pentru ca abia astept sa imi tin puiutul in brate.
Bebele meu nu l-am mai vazut de la 26 de saptamani cand deja arata de 28 de saptamani si avea 1200 gr. Urmatoarea ecografie o am pe 3 noiemnbrie. Abia astept sa vad cat a mai crescut. Oricum cred ca o sa aiba in jur de 2kg, daca nu chiar putin mai mult.
Si eu nu vreau sa depaseasca 3500 gr pentru ca doctorita mea o sa zica cezariana daca e prea mare. Si eu vreau foarte mult sa nasc natural. Acum sa vedem.
Am vazut ca vorbeati despre rude si mame. La mine o sa vina mama pentru 2-3 saptamani. Eu sper ca numai atat si nu mai mult. Sunt sigura ca o sa inceapa sa isi impuna punctul de vedere si innebunesc. Si nici nu pot sa ii spun asa prea verde in fata ce ma supara pentru ca e genul care se supara si numai daca i se pare ceva. Si numai de ea suparata nu o sa am chef prin casa. Oricum sper sa trecem cu bine peste aceste saptamani.
Va pup pe toate si va urez o seara placuta in continuare.

Sper ca de acum sa scriu mai des.

Sorina 31+ Radu

pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crismargrg spune:

Buna gravidute dragi,

In primul rand rand sa nu uit: multumesc Amalia si Otilia pt complimente.

Ne-am intors si noi de la ecografia de 38 sapt si vestile sunt bunicele: bebe are cam 2800 gr ceea ce inseamna ca este cu 2 sapt mai mica, insa in rest este bine, vioaie, placenta este in regula si lichid suficient.

Sunt foarte tulburata insa pt ca dupa eco am incercat sa-mi sun verisoara care a nascut un baietel in urma cu o luna si jumatate sa ii spun ce am facut si cu ocazia asta am aflat ca este internata cu copilul la Grigore Alexandrescu. Se pare ca are o malformatie la inima care nu a fost descoperita la nicio ecografie din timpul sarcinii si nici dupa nastere. Nu stiu prea multe caci si el si ea plangeau la telefon, oricum luni vor afla mai multe detalii despre posibila operatie.
Eu una nu pot sa-mi explic cum s-a ajuns aici: copilul s-a simtit bine, a luat in greutate, singura ciudatenie a fost ca in prima parte a sarcinii i se spunea mereu ca este f dezvoltat si ca va avea la nastere peste 4 kg pentru ca in ultimul trimestru sa stagneze si sa se nasca cu 2800. Explicatia doctorei a fost placenta imbatranita.
Sper sa reusesc maine sa vorbesc cu ea sa aflu mai multe pt ca am inteles ca vizitele nu sunt permise.

Sper ca nu v-am stricat seara insa eu sunt tare speriata.

crismargrg 38+ Bianca Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

cum puii mei sa-l nasc normal?pe undeeeee,la naiba?oi avea eu pasa 'mare' si 'umflata' da' n-ar avea sigur cum sa iasa...,nici cu forcepul nici cu nimic...
deasta va intrebam de marja de eroare a ecografului...,daca ar fi posibil sa aibe 4200 g as incerca normal...,da' pot sa-mi asum riscul asta?cine stie cu siguranta cat are bb,pana nu iese?
dr. mi-a zis f clar ca el nu risca si nu ma lasa sa ma chinui sa scot ditamai copilu' vaginal...,pt ca eu nu pot!...deci bazinul meu, conformatia pasaricii ,da cu virgula...
si avand in vedere cat de greu am scos-o pe Crinuta(3800g),nici eu nu mai vreau sa incerc vaginal...

Mamica stralucitoare
39 + cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andy08

Am vazut ca a facut Alra crochete de cartofi, dar am uitat sa o intreb cum se fac.

le cumperi congelate si le prajesti in friteusa cum scrie pe punga

eu despre unghii stiu ca nu se taie pana la 6 sapt ca e risc mare sa ii tai si din degete. apoi se taie cu forfecuta cu varful bont, speciala de bebe.

dandusa tu faci un copil cat 2 ai mei. multa bafta la nastere!

sorvint cu doctorii pe aici se merge pe principiul eu te platesc pe tine tu te porti frumos cu mine ca daca nu imi place de tine ma duc la altul. si daca imi faci traznai te pot da si in judecata.

va las ca ma duc la o comedie cica

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa.1983 spune:

Dandusa....nu vreau sa te sperii...dar cumnata mea la ultima ecografie i-a zis ca are bebe de 4,500 kg.... si a iesit de 5 kg...si a luat nota 9 ca era prea mare.... si toata lumea socata....desi primul baiat nu fusese asa mare....si apropo...ghici pe unde l-a scos????NU cu cezariana....

...Vine unla mami...

...Albume Burtica, Bebe, Diverse!!!...

LAURA 36+ Deniel Alexi
----------------------------------------------------------------------------------------------

AMR 3 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamisha spune:

Buna seara, ladies!

Babyzapi, iti doresc refacere totala, iar baietzelul tau sa recupereze rapid, astfel incat sa va intoarceti repede acasa!

Mirtha, stiu ca si la mine te-ai referit cand ai spus ca poate nu era cazul sa spui tot adevarul...eventuala mea "razgandeala" in orice situatie se produce exact pe baza cator mai multor informatii...pentru ca numai asa pot sa evaluez cat pot de acurat daca fac fata unei situatii sau nu...prefer sa stiu si sa recunosc ca nu as putea trece prin anumite situatii, decat sa nu stiu si sa ma trezesc ca nu fac fata pur si simplu...ma cunosc bine si mi-e clar ca nu am stofa pentru suferinte...daca le pot ocoli, o fac imediat ...
Ma bucur mult ca intri si ne povestesti, ai un tonus bun...dar as vrea sa incepi sa ne spui si despre Eva, cum o simti, ce fel de personalitate are, cum va acomodati una cu cealalta...

Simona, bine-ai revenit, chiar si pentru cateva zile...mi-ai dat o veste buna cu transpiratia, ma omoara retentia de apa...vorba lui mamiseli, sper sa fac balta dupa balta in fiecare seara, ii folosesc eu alezele lu' fiica-mea, daca e nevoie...

Dandusa, 4600 gr???????
Tu intrebi de eroare de 600 gr sperand ca are 4000 gr in realitate? Da' te-ai gandit ca ar fi 600 de gr in plus, adica 5200 de gr????? Eu nu am mai auzit/vazut o marja de eroare a aparatului atat de mare....cred ca singura eroare ar fi a medicului care masoara lungimi si diametre, din care se calculeaza apoi volumul/greutatea copilului...Poate ajuta sa te duci la un alt medic si un alt aparat...Ca nu vad sanse sa nasti natural un copil atat de mare, tu esti micutza, nu? Asa pari in poze, nu mi se pare ca ai avea un bazin mare, care sa te ajute in situatia asta...

O seara frumoasa va doresc,

Diana

36+ Sonia

AMR 8 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nov-dec2008 spune:

CAPITOL NOU!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alexa.1983

Dandusa....nu vreau sa te sperii...dar cumnata mea la ultima ecografie i-a zis ca are bebe de 4,500 kg.... si a iesit de 5 kg...si a luat nota 9 ca era prea mare.... si toata lumea socata....desi primul baiat nu fusese asa mare....si apropo...ghici pe unde l-a scos????NU cu cezariana....

...Vine unla mami...

...Albume Burtica, Bebe, Diverse!!!...

LAURA 36+ Deniel Alexi
----------------------------------------------------------------------------------------------

AMR 3 sapt

du-te mah'...,pe bune?!doamne saraca de ea...da' cum este posibil s-o lase sa incerce vaginal un copil de 4500g???dr astia nu sant sanatosi la cap,zauuuu
pai cred in anii '70...sau mai devreme cand mama l-a nascut pe fratele meu de 4500g vaginal,da' a distrus-o la propriu si la figurat...sau bunica care a nascut vaginal pe unchiu de 4800g ,erau alte vremuri...,da' acum,mi se pare groaznic???

Mamica stralucitoare
39 + cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006

Mergi la inceput