Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (108)
Raspunsuri - Pagina 16
fluturasha23 spune:
Felicitari mamici! Ce mult mai scrieti burtici...de abia reusesc sa tin pasul cu voi...trebuie sa ma apuc si eu sa-mi fac bagajul ca vad ca se precipita lucrurile pe aici...nici camera nu am terminat-o dar sper ca duminica sa termin totul ca m-am plictisit sa stau asa in asteptare fara sa am totul pregatit....voi ati terminat camera si bagajul?
34+ 
alra spune:
goeie dag meisjes!
vad ca va incinserati ![]()
am venit si eu de pe coclauri si le-am rezolvat pe toate.
fusei in primul rand la spital si am ramas masca. asistenta draguta mi-a facut tur de camere si camere de travaliu si sincer m-a lasat paf. eu mai fusesem internata la chiuretaj acolo insa intr-o camera mititica.
se pare ca pana la urma cu asigurarea mea am acoperita camera de lux care pe langa camera standard are in plus pat, calc la internet si mini-bucatarie. camerele standard arata si ele super (tv cu ecran plat, frigider, dus, toate alea), da nu au calculator.
ce m-a impresionat a fost ca salile de travaliu sunt si sali de nastere si 2 din ele sunt conectate la o baie cu cada cu bulbuci ca sa iti usureze durerile. deci te baga de la inceput intr-o camera in prive, acolo iti face epidurala, acolo zaci, acolo nasti, acolo spala copilul. patul se schimba in masa de nastere cand e nevoie. pe mine data trecuta m-au mutat de pe un pat pe altul (ceea ce nu e asa usor cu toate sarmele si furtunele aferente) si erau sali diferite.
ma rog, sper sa fie totul in regula cu bb de data asta si sa ma bucur de conditii ![]()
in alta ordine de idei mi-am mai luat niste elemente de pijamale pe nuante roz si ecru caci am fost apostrofata ca mi-am luat camasa de noapte neagra in care am de gand sa nasc. mie una mi s-a parut foarte eleganta, e de bbc cu lycra si dantele, e suf de decoltata sa pot alapta si arat al naibii de bine in ea, nu vad care e problema!
si cel mai important gasi recipient de pus cutiutele de bomboane, promit (pt a treia oara cred) ca fac poze si le pun pe teava comuna.
acu va las, ma duc sa decorez treaba ![]()
PS - cred ca avem deja ambele nume ale bebelinei!
Vacanta cu Laura in Romania
Otiliav spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mav Salut! Otilia ... nuuuu, nu am nascut inca... sunt si eu pe aci, mai intru, mai ies... citesc, dar nu am rabdare sa scriu...... sunt nerabdatoare, agitata, nervoasa...Mi-e teama ca se apropie ziua de luni si dr imi va induce nasterea si nu vreau asta. Vreau sa fie bb pregatit si sa iasa cand ii este vremea sa iasa, chiar daca depasim 40s+.... De nasterea asta provocata mi-e mai teama decat ca ar fi bb mare, cum mi-a zis ( ca acum nu se mai pune problema ca e mic)... pt ca stiu ca travaliul ar putea fi luuuung si greu si traumatizant pt bb...Ca domnisorul Antonio... mi se cam ridica si se inghesuie in stomac in ultimea vreme... ... vad ca n-are de gand sa bage capul la cutie... Si cica lichid amniotic mai are inca destul si fluxurile sanguine sunt foarte bune....Am inceput sa ma rog sa vrea sa vina duminica... tot e sarbatoare, zi sfanta... 39+ Antonio-GabrielMami de Sebi (04.02.2004) www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS "Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown) |
Am deschis iar carnetelul sa vad cum au decurs ultimele saptamani cu Ana. Am avut col scurtat si intredeschis de la 34 de saptamani. Cum am ajuns la DPN (9 decembrie) a incercat prima inducere, 2 perfuzii cu Calciu si nimic. Peste cateva zile (14 decembrie) a doua inducere, mi-a bagat Glucoza 33%, Vitamina B1, B6, C, gluconat de Calciu, Estradiol forte sau fiole si inca ceva Simtofucin (nu deslusesc bine in reteta). Eu interpretez ca ce mi-a bagat intravenos a fost pentru a face colul moale. Si dupa inca 3 zile (17 decembrie) m-a chemat la spital unde mi-a dat pastiluta magica de pus sub limba, aveam dilatatie 2 cm cand m-am internat dar nici o contractie.
Cum stai cu colul?
Te interneaza luni si te induce treptat (cum a facut la mine) sau luni este ziua cea mare?
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica
33+Pozele noastre
anes spune:
Mav
, de unde credeam ca nasti prima... lui BB Antonio ii place in burtica! Va fi cel mai mare BBde pana acum! 
alra
dar mai bine decat la hotel vei sta draga mea!
Super! Sa dea DD sa nasti usor ca sa fie pana la capat roz! ![]()
Edit: dati-mi si mie va rog adresa si parola de la mail-ul comun! Nu mai pot sa intru
!
http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg
Remus
Flowers spune:
Otilia , Mamiseli si Amalia va multumesc pentru incurajari
. Am sa incerc sa scriu mai des ca sa scap de moderare, cu toate ca pe mine nu ma deranjaza ca apar cu intarziere. Sigur ca am sa anunt cand o sa-mi programeze cezariana, deocamdata pana pe 3 nov stau linistita mai mult in pat.
Felicit noile mamici pentru curajul si bebei lor si la cat mai mult laptic.Apropo de laptic azi am vazut emisiunea Ne Priveste de la B1tv unde a fost invitata d-na dr neonatolog Culcer si m-am luminat la minte in legatura cu lapticul, adica trebuia sa-i dau sa suga Juliei la o masa dintr-un singur san.La inceputul mesei laptele este mai slab si cu cat trage mai mult bebe laptele isi schimba consistenta si-i mai hranitor. Eu nu am stiut la Julia asta si o tot schimbam de la un san la altul ca mi se parea ca celalalt este mai plin si ca trebuie golit. Dar nu era bine asa pentru ca ea de fapt golea ambii sani de laptele mai "subtirel" si de aceea se trezea poate si la 1 ora si vroia iar san.Si eu ii dadeam ,si iar nu faceam bine, ca trebuie sa treaca cel putin 2 ore intre mese ca sa nu se amestece laptele din burtica cu cel proaspat si apoi sa vomita tot(daca alaptam mai mult din sanul drept imi puneam la mana dreapta un elastec de par pentru ca la urmatoarea masa sa stiu ca acela este mai gol si sa incep cu sanul stang ,si mutam si elastecul pe mana stanga ).Cam asa am patit eu 4 luni si jumatate pana cand din cauza stresului am pierdut din lactatie si am trecut pe lapte praf. Aici alt show ca nu vroia decat cu cereale si doar cu lingurita. Acum sper sa fiu mai inteleapta si mai relaxata ca tare-i bine sa alaptezi , si pt mama si pt bebe.Cu siguranta o sa-mi cumpar cd/dvd-ul d-nei dr. Culcer.
In legatura cu sofatul inca mai prestez si eu de nevoie pana la gradi si eventual la medic dar tot fara centura
Flory
36+
Brianna Theodora
Julia Alessandra 6 ani
Amalia spune:
Ai PM!
| Citat: |
| citat din mesajul lui anes Edit: dati-mi si mie va rog adresa si parola de la mail-ul comun! Nu mai pot sa intru !http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg Remus |
Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si
39+
Luca Gabriel
Flowers spune:
Multumesc frumos Dandusa , am reusit sa-mi fac si eu semnatura
Flory
36+
Brianna Theodora
Julia Alessandra 6 ani
mav spune:
Fetelor, habar n-am... Mi-a zis ca ma asteapta luni, "la control", dar la spital, cu bagaj cu tot. Si a adaugat... ca e f bine ca-i si dna dr anestezista (cu care am vb eu) acolo...
Ce pot sa inteleg de aici?!
...Oricum... am o stare... de-mi vine sa sparg sticle cu capul...
Dupa primele masuratori de la echo (si coincide cu posibila data a conceptiei; ca stiu ziua cu pricina; +ciclu scurt, ovulatie cu o sapt mai devreme
), luni de zile am avut invariabil DPN pe 26oct. (abia dupa 7 luni jumate au aparut variatii intre 15oct-28oct, in functie de masuratori si dr a zis ca astea nu conteaza, ca totusi DPN ramane la fel).
Dupa UM, abia pe 26oct implinim 39s.
NU stiu ce sa mai cred... dr merge oricum pe prima varianta... (exact cum am avut semnatura toata sarcina; cu o sapt inainte).
Adica saptamana viitoare oricum ar fi 40s sau a 40-a saptamana... si cica pot sa nasc linistita...

Ati inteles ceva?!
Probabil ca v-am ametit si pe voi...
39+
Antonio-Gabriel
Mami de Sebi (04.02.2004)
www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
Flowers spune:
VonHelen, eu am folosit pentru lactatie ceai de chimen si anason. Asa mi-a fost recomandat la spital.
Flory
36+
Brianna Theodora
Julia Alessandra 6 ani
elilov3 spune:
amalia si otilia mea culpa recunosc cred ca m-am panicat eu foarte rau...uite na dau cu biciul in mine
....![]()
otilia gata uite bine ca zisasi de mess...acuma intrai dadui accept...scuze dar intru asa de des pe mess de...s-au pus si paianjenii pe acolo ![]()

37+
Dimitrie