Forumisti, cum penalizam bancile?
Raspunsuri - Pagina 2
Dariela spune:
Am un credit de nevoi personale la BCR in lei. Luna trecuta m-am trezit ca tam nesam dupa 2 ani in care am platit o rata fiza , aceasta a crescut cu vreo 540.000 lei/luna. Cand am mers la banca sa vad ce si cum mi-au explicat senini ca a crescut dobanda si ca nu m-au informat pentru ca "au uitat"!
Acum cu noile dobanzi nu vreau sa ma gandesc cat o sa platesc rata - deocamdata nu am primit nicio instintiintare oficiala.
Chiar ma gandeam daca nu e mai oportun sa inchid linia de credit desi efortul ar fi foarte mare si ar trebui sa renunt la alte proiecte deocamdata.
http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html
misha71 spune:
pe "petitie online" este introdusa recent una despre aceasta problema.
Nu se stie autorul (pacat!), insa uitati-o www.petitieonline.ro/petitie/cresterea_ratelor_la_creditele_bancare_hotie_pe_fata-p18112043.html" target="_blank"> AICI
www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor
anamariame spune:
Despre Banc Post am si eu o parere foarte proasta. Odata la doua-trei luni imi maresc dobanda (o vreme m-au anuntat, acum nu se mai obosesc, observ) - avem un credit in lei pentru o masina. Am avut si un card de credit la ei, si daca la deschidere nu au fost probleme, cand sa-l inchid aveau nevoie de cca 30 zile de la depunerea cererii mele si de semnaturile a nu stiu ce directori din banca. Faceau tot posibilul sa ma faca sa ma razgandesc si insistau sa pastrez cardul, stiind ca am toata suma depusa pe el (si bazandu-se pe faptul ca in 30 zile sunt sanse mici sa nu apelez la el). In cele din urma l-au perforat pe banda neagra si mi-au dat o hartie din partea lor ca l-au inchis. A doua zi dupa depunerea cererii. A fost insa nevoie de nervi de otel.Dariela, tu de ce nu "uiti" sa platesti ratele si sa le raspunzi cu aceeasi indiferenta? Daca tu stii sa respecti clauzele contractuale, la fel ar trebui sa o faca si ei.Ana-Maria 13+
CristinaT spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anamariame Dariela, tu de ce nu "uiti" sa platesti ratele si sa le raspunzi cu aceeasi indiferenta? |
nu te sfatuiesc sa faci asta daca mai vrei credit altadata.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
anamariame spune:
Cristina, evident ca nici eu nu o sfatuiesc asta, era doar o intrebare retorica, menita sa sublinieze stupiditatea raspunsului celor de la banca: "am uitat" Ana-Maria 13+
micha08 spune:
MA gandesc ca noi ar trebui sa fim o forta, si in momentul in care aproapre toti sau marea majoritate a clientilor isi vor indrepta privirile si banii catre alte banci, poate bancile de la care plecam isi vor da seama ca nu-si pot bate joc asa de noi!!!! In definitiv, noi nu suntem vaci bune de muls pentru banci. Atunci cand fac prostii si pierd bani, pot sa isi bage relaxati mainile in buzunarele noastre? Dupa ce ca si asa ofera servicii de o calitate medie sau chiar inferioara, pentru dosarele acelea de credite ne-au scos peri albi si ne-au cerut si pe mama si pe tata pana le-au aprobat!!!!
catale spune:
Eu de BRD nu vreau sa mai aud...
Am doua credite la BCR in euro, inca nu am platit rate mai mari. Cu BCR-ul nu am avut inca neplaceri, insa relatia mea cu aceasta banca e doar de un an, asa ca nu pot spune prea multe.
Despre UniCredit Tiriac pot spune ca am avut un credit de 33.000 de euro, am platit ratele un an si jumatate, dupa care am facut refinantare la BCR. Dupa un an si jumatate de platit rate, am inapoiat 32.800 euro.Cea mai mare prostie e acel comision de rambursare anticipata.
CristinaT spune:
Citat: |
citat din mesajul lui catale Dupa un an si jumatate de platit rate, am inapoiat 32.800 euro.Cea mai mare prostie e acel comision de rambursare anticipata. |
nu inteleg, cum adica ai inapoiat 32.800 euro...? intr-un an?
catale spune:
Cristina, am platit ratele conform scadentarului timp de un an si jumatate, 300 E pe luna... Dupa aceasta perioada, am refinantat creditul... Si BCR, la care am facut refinantarea, a achitat catre UniCredit Tiriac 32.800. Deci eu intr-un an si jumatate am platit aprox. 5.400 euro, practic doar 200 E am platit din acel credit in acea perioada, restul a fost pentru dobanzi si comisioane (si comisionul ala de rambursare anticipata).
CristinaT spune:
Am inteles, acelasi grafic l-am avut eu la BCR. Intr-un an de zile platisem doar 200 euro din credit
Cand satula am vrut sa lichidez tot, am aflat surpriza: ca am card la ei desi eu nu l-am solicitat, asa ca a trebuit sa platesc cardul si apoi lichidarea lui. NU inteleg cum se poate face card pe numele meu, fara sa solicit si fara sa semnez??!!
Oricum, cele care aveti credite la Bancpost ati fost sunate?
http://www.urbaniulian.ro/2008/10/24/i-am-invins-bancpost-s-a-declarat-invinsa-de-consumatori-si-a-anulat-majorarile-de-comisioane/