Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (107)
Raspunsuri - Pagina 15
Mirtha spune:
Imi place atitudinea ta !Asa te vreau ! E mult ami bine sa iti lasi libere optiunile si sa accepti oricare dintre variante.
Multa bafta si sa ai un travaliu cit mai potrivit pt. tine !
| Citat: |
| citat din mesajul lui oceanborn [ Mirtha multumim pentru info !! ma bucur ca ai laptic pt Eva!!! Pe mine chiar nu m-a speriat ceea ce a scris Mirtha...pana la urma e o nastere...cu toate ca nu stiu cum va fi...nici nu-mi fac planuri , cred ca e gresit sa te fixezi pe un anumit fel de nastere...ceza sau naturala. Iau in calcul orice posibilitate, pana la urma nu depinde de mine.....am vazut toate ca pana la urma nimic nu se potriveste cu socotelile facute de acasa...dovada...majoritatea fetelor care au nascut deja... 34+ Thomas ![]() |
Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
monicabo spune:
Sal,
Mai intai vreu sa falicit toate mamicile care au nascut in ultima vreme, de cand eu nu am mai apucat sa scris.
Sa aveti parte de copii sanatosi, care sa creasca mari.
Gynie, asa cum te-au incurajat si fetele, problemuta baietelului tau are rezolvare 
Noi suntem bine, 2 in 1 inca...as mai avea vreo 3 saptamani pana la termen, si sper sa nasc la termen, adica spre mijclocul lunii viitoare.
Merci pt intrebare, deci suntem bine, doar un pic obosita uneori, ma trezesc cam mult pe noapte din motive de wc...dar in rest totul ok.
Ce va urma mai incolo, om vedea.
Diana, felicitari pt mutat!
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si
36+
Ana Maria
Mirtha spune:
Bravo mai !
Daca nu revine Iza pe forum pina nasti scot eu majoretele !
citat din mesajul lui Olivia26 Neata! Babyzapi, nastere usoara!!! ![]() ![]() ![]() Alexa, ce dulcica ne-ai adus tu acolo, e frumusica tare. Felicitari inca o data, Ireen si tati! Mirtha , multumim ca ne-ai povestit in detaliu. Nici pe mine nu ma sperie, ba chiar ma ajuta ca imi fixez un target de durere cumplitaaa si suport mai usor durerile pe care in alte situatii le-as considera mari, pt ca inca nu ating targetul din capul meu Oricum e de ajuns sa ma uit la pozicile cu Eva ca sa-mi dau seama ca a meritat fiecare secunda de durere.Oti , am uitat sa-ti spun ca mie imi place tare mult cum arata acum listuta si mi se pare ok sa fie trecute si UM + DPN daca tot le avem, si numarul de saptamani.Olivia 37+ www.flickr.com/photos/24386067@N08/" target="_blank">DavidLucrusoare bebe |
Mirtha mama de Eva
Mirtha spune:
Asta e partea II . Vorbim mai tirziu despre ea. Dar si asta trece.
| citat din mesajul lui vrabiuta buna dimineata mirtha - ai mare mare dreptate in legatura cu tot ce ai scris despre travaliu si nastere. cum zicea si otilia, nu imi amintesc durerile contractiilor, s-au sters complet din memorie. durerea de mai tarziu, cand se vindecau cusaturile epiziotomiei, mi-o amintesc insa foarte bine. mami de si graviduta ![]() |
Mirtha mama de Eva
mar_ysa_28 spune:
bionda nu iti face griji...fetita mea avea la 32 saptamni 1731 g si era in grafice deci nu ai de ce sa iti faci griji, deabia de acum isi dubleaza greutatea
monicus multumesc pt bun venit
babyzapi m-am gandit la tine toata ziua si felicitari pt domnisorul nostru...o sa se faca el mare![]()

Mirtha spune:
Sanatate si sa duci sarcina cit mai aprope de 40 , sa ai un travaliu cum e mai bine!
In mare am urmat lista de necesitati pusa de Mav in webshot si am ami adaugat citeva - gen tampoane speciale pt. lehuze , chiloti mai multi , ceai pt. lactatie - mi-am luat fierbatorul electric la mine , genul ala care e cit o cana , are fierul in interior la fund si clocoteste apa, sticle cu apa plata - de 500 ml , 5 camasi de noapte.
Daca imi aduc aminte de obiecte in plus fata de lista lui Mav revin.
Mameloane de la 0-3 luni.Sunt cele mai indicate pt. inceput.Cele peste 3 luni sunt mai mari. Suge si cu alea dar greu , greu si cu mult aer. Mie mi-au pierdut alea de la sterilizat unul si mi-au dat altul la schimb - pt. 3 luni. Nu iti spun ce s-a nervozat pe el Pitica.
PS. Mie imi era o sete fantastica atunci cind alaptam . Si acum devastey 1 litru de apa cind suge Pitica ! Sa aveti la voi.
Pt. ragade a mers mai bine Bephanten decit Garmastan si laptele meu - bai de aer Otilica .....saliveaza hosbandul.![]()
| citat din mesajul lui Mirela_1 Mirtha, am citit povestea si mi-au dat lacrimile, nu pot sa-mi imaginez cum e sa nu-ti auzi puiul dand semne de viata. Ma bucur ca totul este bine si abia astept si eu da-mi tin puiul in brate. Vroiam sa te intreb ce fel de mameloane de cauciuc de la Avent ai luat? Am vazut de 2 feluri, unele mai mici in diametru si altele mai mari (cele mari erau rotunde). Si daaa, vreau si eu sa stiu ce ti-a trebuit in spital, ce tarife se practica, cum e personalul etc. Pentru muls folosesti o pompa sau cu mana? Mirela 31+![]() |
Mirtha mama de Eva
Mirtha spune:

curajoaso !
| citat din mesajul lui Z_IULIA Mirta multumim pentru detaiile nasterii! Sunt de acord cu tine, eu am nascut prima data fara nici un fel de anestezie. Stiti ce gandeam? Daca o masea imi da dureri de nu pot dormii noaptea si nu ma aleg cu nimic bun, macar in urma durerii nasterii ma aleg cu un puiut care sigur te face sa uiti orice durere! ![]() ![]() Multumim mult si sa-ti traiasca Pitica !Iulia lui Claudiu (23.04.2002) si Maria Clara DPN 23.12.2008 |
Mirtha mama de Eva
Mirtha spune:
Iubita garantii absolute nu exista la nici un tip de nastere dar eu chiar si dupa aceasta experienta la cel de-al doilea bebe voi naste tot vaginal. Si chiar si asa consider ca a fost tot cea mai buna varianta si pt. bebe si pt. mine !
A fost o intimplare , un ghinion nu inseaman ca se intimpa de fiecare data si in toate cazurile. E bine sa sti ca se poate intimpla ca sa ai cit de cit psihicul pregatit si sa nu reactionaezi asa exagerat ca mine. Reactia asta m-a consumat ff. mult si putea sa ma coste vorba ceea o depresie destul de grava si nedorita dupa nastere.
Mirtha mama de Eva
alra spune:
http://www.800bucklup.org/parent/pregnant.html
uite un link cu centura si sarcina.
in BE e obligatorie centura si pe scaunele din spate. acuma ce sa zic, eu personal chiar nu m-as risca sa ies pe autostrada fara centura. in bucuresti risti insa mai putin, doar un "zdrong".
accidente mai sunt insa si in orase mici pe aici si de cand un coleg de al meu a fost bine zdruncinat (purta centura) am zis ca fara centura nu plec la plimbare.
acrobatii mai fac si eu cand ma intorc in spate sa dau laurei apa/cookie/flucte/djeli-tom etc. si atunci am prins si eu smecheria sa o leg direct pe scaun ca ne termina bipaitu ![]()
pe laura o leg bine si i-am cusut si niste sireturi pe centuri la piept caci s-a invatat sa isi scoata manutele din centuri. alea nu le folosim insa decat la drum lung.
cristina, superb patul ![]()
vreau si eu salata boeuf si icre!!! icre hai ca gasesc (de alea roz - tarama) da la salata trebuie sa pun osul la treaba si nu am energie. las ca vine ea mamica si o sa vedeti ce pofta va fac eu atunci! (AMR 3.5 saptamani!)
PS: io azi ce mananc ca ieri m-a terminat gatitul? la un moment dat aveam crochetele de cartofi la prajit, sosu crema de ciuperci pe foc si mestecam sa nu se lipeasca si untul sfaraind in tigaie tocmai sa pun vaca la fript si fi-mea urla ca vrea pipi iar taica-su tundea iarba!!! morala - io ti-am zis sa luam chinez, ce e vina mea ca te-ai apucat sa gatesti?? 
Vacanta cu Laura in Romania
mar_ysa_28 spune:
cristina ph foarte frumoase patuturile dar iti recomand unul cu leagan...dar ai vazut ca ajung in 30 zile?

Thomas 
Neata!
Babyzapi, nastere usoara!!! 
Oricum e de ajuns sa ma uit la pozicile cu Eva
ca sa-mi dau seama ca a meritat fiecare secunda de durere.
si graviduta
lui Claudiu
(23.04.2002) si Maria Clara