BRADICARDIE FAT

BRADICARDIE FAT | Autor: loredannaa

Link direct la acest mesaj

Sunt insarcinata in 15 saptamani si am facut zilele trecute eco morfologica - dr Iosup-.Toate bune si frumoase, numai ca dl dr. a scris si ceva despre "perioada de bradicardie".Rezultatul a fost: Cord 4 camere, BCF ritmice normale- Av 151b/min;[b]perioada de bradicardie cu AV 109b/min[/b]; SIV, SIA normale.Ce inseamna aceasta bradicardie? Este ceva ingrijorator, grav?Trebuie sa fac alte investigatii suplimentare?
Astept un raspuns, multam!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Inseamna ca din cand in cand, inima fatului bate mai rar decat normal
In mod normal, bataile inimii fatului ar trebui sa fie intre 120-160 de batai pe minut...
Ginecologul tau iti poate spune mai exact ce semnificatie au aceste perioade de bradicardie.....

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredannaa spune:

Mersi pentru raspuns, Sheannamp, insa as fi vrut sa aflu ceva mai exact, ca asta cu bataile mai rare am citit-o si eu pe net. Dar credeam ca mai este vreo mamica ce a trecut prin asa ceva sau a auzit si poate sa-mi dea mai multe inf, caci pana ajung la dr. ginecolog, nu prea mai am rabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

am trecut exact prin asa ceva, tot la eco cu dr. iosup

l-am intrebat de la ce ar putea fi, mi-a raspuns ca din cauza stresului, a oboselii...e foarte adevarat ca inainte de a-mi face eco, am venit pe jos pana la cabinet, am mers si cam tare ca eram la limita cu timpul si nu voiam sa intarzii fata de ora programata, plus ca eram oricum stresata - primul copil ( la 37 de ani)

asa ca eu zic sa nu-ti faci probleme inutil, oricum la urmatoarea eco morfo-fetala se va vedea mult mai bine activitatea inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Si eu am trecut prin asta cand il aveam pe pici in burta. Medicul ginecolog care mi-a supravegheat sarcina a spus sa nu ma alarmez, ca ea a intalnit foarte des situatia asta si din observatiile ei in special la baieti apare asa ceva (nu stiu daca e vreo legatura intre cele doua, dar macar m-a facut sa zambesc nitel ca era morcovul intrat cu frunze, iepure si vanator)
La mine a urmat o morfofetala care a confirmat faptul ca inima puiului era ok, adica avea tot ceea ce trebuia sa aiba, deci aceasta cauza era exclusa.
Pana la urma si in final totul a fost super ok, mai tarziu in sarcina bradicardia a disparut, iar eu am nascut un baietel maricel, voinicel si ce e mai important sanatos tun.

Mi s-a recomandat si mie, ca si Corinei, sa stau linistita, sa elimin stresul pe cat posibil pentru ca asta se pare ca ar avea o influenta.

Numai bine si bebe sanatos

Alina, mamica de Tudor (05.08.2007)

Un pici pe nume Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

si mie acelasi dr Iosup mi-a spus la fel la 22 de saptamani, specificandu-mi totodata ca nu e nimic grav, ca se mai poate intampla, ca si la noi adultii apar astfel de perioade. Intr-o ora am ajuns la ginecolog, mi-a facut si el eco, unde nu a vazut nimic, nu s-a confirmat bradicardia. Apoi peste o saptamana am fost si la Dr Pop la eco, iar nu a aparut nimic, chiar l-am si intrebat, a verificat din nou- tot nimic. Mi-a dat aceeasi explicatie ca si Iosup, ca mai poate aparea, ca si la adulti e la fel, etc etc

deci...stai linistita, sarcina usoara!

Mami de fetita si de baietel 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cibo1985 spune:

Buna ziua

sunt in aceeasi situatie de 2 zile si nu stiu ce sa fac,fatul are 6 luni si 2 saptamani si de 2 zile am descoperit ca bataile inimii sunt neregulate si anume:la primul control in urma cu 2 zile inima batea normal 140 apoi scadea la 70 si mentionez ca in decurs de 5 min s-a intamplat de 3-4 ori.
Cu o zi in urma se intampla la interval de cateva secunde acceasi scadere brusca
Am contactat mai multi doctori si toti imi spun sa ma linistesc si sa astept,intre timp am tot cautat un cardiolog pt copii si cel mai urgent ar fi in 4-5 zile.

Fatul este baiat si e dezvoltat normal,ce este de facut in situatia asta.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredannaa spune:

Salut din nou. Intre timp am nascut, Edu are deja 9 luni, si totul este foarte bine.
Asa ca , fetelor, nu va mai ganditi ca este ceva in neregula la bebe din cauza bradicardiei.Incercati sa fiti cat mai linistite si totul o sa fie ok.
Va pup si multa sanatate bebeilor si voua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatricemc spune:

Buna!
Si eu am o sarcina de 22 saptamani si am patit la fel ca voi.
Ieri am fost la control si a fost pomenit cu vantul bradicardie ...de la 146 la 86
Azi dimineat am-am dus la morfo fetala si la fel doar ca de cata asta de la 156 la 86.In rest inima este desvoltata normal, ca de altfel intreg bebelusul.BAIAT.ca si in cazurile de mai sus.
Sper sa se rezolve in timp asa cum ati patiti si voi.
Daca mai are cineva si alte pareri sau experiente cu privire la bradicardie as vrea sa le aud.
Va pup si sanatate multa!

Mergi la inceput