prima instalare

prima instalare | Autor: anca_27

Link direct la acest mesaj

Eu din nou...

Marius, sau cine se pricepe, voi cum interpretati legea asta?

Art. 51.
(6) Personalul didactic de predare beneficiaz#259; de o prim#259; de instalare, o singur#259; dat#259;, la angajarea īn īnv#259;#355;#259;mānt prin concurs, īn primii 5 ani de la absolvirea studiilor. Cuantumul acestei prime se stabile#351;te potrivit legii.

Eu o vad asa: eu am 8 ani si ceva vechime in invatamant, am fost invatatoare si educatoare - suplinitor calificat, anul acesta am absolvit facultatea si m-am titularizat pe lb. si lit. romana. Deci cu totul alta specializare decat ce aveam inainte.
De prima de instalare n-am beneficiat - mi s-a spus ca au dreptul doar titularii, greseala mea c-am crezut fara sa consult legea - si acum, cand am cerut-o, mi se spune ca au trecut cei 5 ani si nu mai am dreptul.
Eu cred ca dimpotriva, am dreptul, deoarece sunt in primii 5 ani de la absolvirea studiilor. Dna de la salarizare de la inspectoratul scolar are insa alta parere...

Voi cum o vedeti? Poate sunt eu subiectiva.

Editez pt c-am mai gasit o interpretare: beneficiez de prima doar daca in termen de 5 ani de la absolvire ma angajez in invatamant.

31+Sara

pozici

There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Vineri la amiaz trebuia sa se voteze in consiliul de administratie prima mea de instalare, insa am aflat ca nu s-a vb deloc despre asta...

Vineri de dimineata, am surprins-o fara sa vreau pe dna dir spunandu-i contabilei ca va supune la vot prima mea de instalare si ca cei ce vor vota vor plati din buzunar daca nu e corect ce fac. Am tusit sa stie ca sunt in spatele ei... mi-a spus sa merg la inspectorat la salarizare si sa-mi cer dreptul.

Ce bine-mi sta pt orice drept prevazut in lege sa ma plimb cu hartzoage in mana si burtica la purtator sa obtin ce e al meu...

Urmeaza sapt viit alta lege de scos pe masa, cei 15% compensati pt prenatal

Pupici si spor!

32+Sara

pozici
_

There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Exista topic dedicat pt probleme salariale.

Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput