biscuite cu mar

Salutare mamicilor!
Baietelul meu are 3 luni si jumatate...nu-l mai hranesc cu san si de o luna ii dau mar..la sfatul medicului.Intrebare:cand voi ati inceput sa i dati copilului biscuite cu mar..ce biscuiti ati folosit? sunt unii speciali pt bebe fara ZAHAR, pt ca biscuitii din comert toti contin zahar!!???
Raspunsuri

geta_florina spune:
asa devreme ?? mi se pare mult prea devreme pt mar cu biscuiti chiar si pt un copil care bea lapte praf. eu stiu ca diversificarea incepe dupa 4 luni in cazul unui copil care bea lapte praf si dupa 6 luni in cazul unui copil alaptat... ma mir ca asa ti-a recomandat pediatrul ... cu marul nu stiu ce sa zic, eu i-am dat baiatului meu dupa 6 luni si nu i-a cazut prea bine, il durea burtica. cat despre biscuiti, sunt speciali pt bebe, dar nu-mi mai aduc aminte acum, vezi la preparatele speciale pt bebe. eu insa ti-as sugera sa mai amani divesificarea, nu cred ca un bebe la 3 luni si jumatate este pregatit pt asta.
numai bine.
Geta, mami de Alex
http://community.webshots.com/user/geta77

Ela2001 spune:
Buna.
Ai inceput prea devreme cu marul si in nici un caz la 3,5 luni nu e cazul sa-i dai biscuiti.
Nu se recomanda inceperea diversificarii inainte de 4-5 luni (la copiii care beau lapte praf) sau 6 luni (la cei alaptati).
Se incepe cu suc si nu direct cu pulpa de fructe.
Eu zic sa mai intrebi si un alt medic.
In loc de biscuiti se pot da copilului cereale, sunt chiar mai sanatoase.

lulu77 spune:
Nu este cam devreme? Cu riscul ca ma repet e ffff devreme PTR BISCUITI , MAI ALES.
Noi am inceput diversificarea la 5 luni si 3 saptamani cu morcov piure ...mar cu biscuite Luca nu a mancat de fel ,nu ii placea combinatia ,manca decat piureul de fructe simplu ...biscuti nu mananca nici acum ,decat fff rar ,si unul-doi ,singurii biscuiti care i-a mancat o perioda ( cam 1 luna ) au fost cei de la NESTLE .
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

_Ralu_ spune:
biscuiti fara zahar pt bebelusi nu exista.
chiar si aceia au zahar, si se recomanda dupa varsta de 8 luni, sau mai nou chiar dupa 10 luni.
pana atunci poti amesteca marul cu cereale speciale pt bebelusi, care se dau incepand cu varsta de 4 luni. deci, mai trebuie sa astepti vreo doua saptamani.
gasesti cereale in supermarketuri si farmacii...scrie pe cutie varsta de la care sunt recomandate.
nu ma mai repet, ti-au zis deja fetele ca ai inceput mult prea devreme diversificarea. acum nu mai poti da timpul inapoi. macar de acum incolo sa procedezi corect.
multa sanatate!
raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)

lorellay spune:
Si mie mi se pare cam devreme pentru mar si biscuiti...E cam "dus" medicul care ti-a recomandat....
Sorana 35+
si
Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=13" target="_blank">sunt...lo1.Se poate un vot?Multumim!!

denizel spune:
Citat: |
Salutare mamicilor! Baietelul meu are 3 luni si jumatate...nu-l mai hranesc cu san si de o luna ii dau mar..la sfatul medicului.Intrebare:cand voi ati inceput sa i dati copilului biscuite cu mar..ce biscuiti ati folosit? sunt unii speciali pt bebe fara ZAHAR, pt ca biscuitii din comert toti contin zahar!!??? |
Mar de la 2 luni jumate????
Daca doctorul te-a invatat asa, schimba-l!!! REPEDE!!!! E un incompetent!!!
Si, in nici un caz, NU ii da la 3 luni jumate mar cu biscuit!

AngeliquedeS spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramona24 Salutare mamicilor! Baietelul meu are 3 luni si jumatate...nu-l mai hranesc cu san si de o luna ii dau mar..la sfatul medicului.Intrebare:cand voi ati inceput sa i dati copilului biscuite cu mar..ce biscuiti ati folosit? sunt unii speciali pt bebe fara ZAHAR, pt ca biscuitii din comert toti contin zahar!!??? ![]() |

Schimba medicul. Copilul are timp toata viata sa manance mar si biscuite, dar nu de-acum!
Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
Povestea nasterii lui Pupi

www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!

olim spune:
cum sa ii dai mar la 2.5 luni, diversificare incepe la 6 luni , cu toate ca mai noue e moda la 4-5 luni.Copilul nu are acum toate functiile organlelor la 100% cu atat mai putin stomacul, iar marul este destul de acid pentru el.Cat despre biscuiti nici vorba, eventual dupa 6 luni si aia fara gluten la fel ca cerealele in prima faza.
Eu raman afis cand citesc ce incompetenti sunt unii pediatrii in romania, cum sa dai mar, portocale si alte chestii unor bebelusi asa mici, oare asa au facut si ei cu copii lor.Si ne miram apoi ca apar atatea probleme de sanatate.
Schimba urgent pediatru
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

szivarvany spune:
Schimba medicul !!!
Citeste topicurile de aici despre diversificare, ai numai de invatat !!!
Lasa copilul cu lapte/formula, reduci la minim zeama de mar, in niciun caz razuit si biscuiti (care pot provoca alergie la gluten !!! atentie maaaare) ... lasa ca va papa destule prostioare fara vreun aport benefic dupa ce implineste 1 an, 2 . NU te lua dupa ce spun restul de neamuri, vecine, etc ... bb e mic, are toata viata inainte sa manance de toate !!!
Daca i-a bine in greutate, nu -i mai da altceva macar pana implineste 5 luni !!!
Si atentie inca o data, cereale fara gluten pana la 6 luni !!!
Citeste si despre alergiile alimentare ce pot aparea cand bb e diversificat devreme !!!
Daria & GIULIA(2004 08 16)

ang3lt0uch spune:
Nu pot sa spun decat ca ai facut (si tu, ca si mine) mare greseala de asculta un medic cel putin depasit. Si pe mine m-au sfatuit, mai mult impus, sa diversific copilul la 4 luni jumate ca nu manaca exclusiv de la san. rezultatul ? A renuntat de tot la san, numai biberonul, ba chiar initial vroia si laptele tot cu lingurita! Repercusiuni ? Desigur ...si acu trag ponoasele acestei diversificari premature..fetita mea la un an si 5 luni este faorte faorte sensibila la stomacel, face diaree des si din orice, are perioada mari cand refuza mancarea etc...
Eu atunci nu am stiut si nici nu mi-a dat prin cap sa caut pareri in afara cercului meu (familie, prieteni, doctor). Daca u ai fost atat de inspirata incat sa intrebi aici, poate nu e prea tarziu sa renunti o prioada la diversificare. In nici un caz nu iti va face copilasul mai gras, daca asta ti s-a zis , crede-ma, a mea e o slabanoaga de cand o stiu... Sunt asa revoltata nu din cauza cazului tau, si ptr ca zilele astea, un medic.... a sfatuit-o pe o prietena de a mea sa dea suc de morcov si mar la bebe de 5 saptamani...fara motive...ca asa crede ca se face, si drept rezultat beeb are o crunta diaree si nu mai mananca nimic ... Deci nu mai ascultati, ca mine si altele, medicii cand va sfatuiec sa diversificati inainte de vreme, asteptati pana la 4 -5 luni ,macar! Veti regreta mai tarziu...
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Poze cu ingerasul mic