Mesaje subliminale, ce fac altii cu mintea noastra
Raspunsuri - Pagina 8
elenac81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica SI VRETI SA VA SPUN CEVA? AM EU UN FEELING CA ELENAC NU ESTE ADEPTA MISA. Este prea desteapta,poate a fost, dar nu cred ca mai este si ne pacaleste. Daca ma insel trebuie sa fim cu ochii pe ei ca altfel,. |
Hahaha ce compliment tare! N-am mai patit sa-mi zica cineva asta.
Nu-s prea desteapta. Cunosc alti yoghini sau yoghine mai intelepti si cu mai multe calitati decat mine. (in viata nu e de ajuns sa fii dasteapta, ca e lumea plina de astia ).
Presupunerea ta e falsa b.nica. Nu vad care ar fi scopul sa declar ceva ce nu sunt. Practic yoga la cursurile MISA. Daca te-ai informa mai bine poate o sa te lamuresti. Un hint: imaginea ta despre yoghini e creata pe baza mass media si s-ar putea sa nu fie cea reala. Inclusiv datorita unor mesaje manipulatoare mai mult sau mai putin subliminale repetate obsesiv. Am senzatia ca tu crezi in continuare ca am vreo legatura cu Ledwith sau cu Ramtha si nu e asa. Imi cam place stilul socant al lui Ledwith (oare se vede ca incerc sa-l imit ) si unele lucruri pe care le fac cei de la Ramtha, cat am auzit de ei, dar atat. N-am auzit sa fie cineva in Romania de la ei.
Ripley desi te-ai comportat ca o mitocanca si tot ce ai merita ar fi sa te ignor, avand in vedere ca sustii ca te pricepi la domeniu te rog sa sugerezi tu alta introducere la acest topic si o voi modifica tinand cont de sugestiile tale. Desigur numai daca vei aborda un limbaj decent si o discutie civilizata.
Subiectul in intentia mea cred ca era ceva de genul: manipularea credintelor sociale si religioase prin mesaje directe si subliminale, cum sunt folosite imaginile si programarea neuroligvistica in manipularea publicului, solutii (daca exista) contra manipularii, etc.
xenocid spune:
citat din mesajul lui elenac81 Un hint: imaginea ta despre yoghini e creata pe baza mass media si s-ar putea sa nu fie cea reala. |
Acum nu mai e cazul - ai spus atat de multe lucruri aici incât stim EXACT ce inseamna sa fii membru MISA. Eu mai insist insa: ce s'a intamplat cu extraterestrii aia care ar fi trebuit sa vina (conform studiilor yogäilor) pe 14 Octombrie ?
Acum despre tehnicile de manipulare prin programare neurolingvistica (uaaa cum suna!) dat fiind ca se adreseaza creierului eu zic ca putem sta linistiti.
ariel_7000 spune:
citat din mesajul lui elenac81 Alt exemplu... de data asta vizual nu textual. Multi se plang ca astazi copii au devenit sexual vorbind foarte precoci. In afara de imaginile sexuale care abunda prin ziare si tv iata ce au descoperit unii in filmele disney vizionate de copii din toata lumea: http://www.youtube.com/watch?v=QKT1WtOP9n0 |
hai, ca m-am trezit sa ma bag si eu! pai filmele astea, nu-s de astazi!!! eu am crescut cu ele! le-am adorat! si inca le mai ador! toate ca toate, da' pana la MICA SIRENA!!! ...poate ca de prea multa "precocitate sexuala" ma uitam la 16 ani la desene animate si nu la alte......
cat despre "lion king", care e desenul preferat al alexutzei mele, inca de acum 2 ani, cand nu stia sa "citeasca in stele"...pe bune ca nu a influentat-o sexual!!! doar ca se mai crede simba din cand in cand si rage ca el:)))
despre peter pan au descoperit ceva "rau", ca mie si de ala imi place! am mai zis eu undeva, eu am ce am cu dexter retardatu'! si cu trio ala "ed, eddy si cum il mai cheama pe al 3 lea!"...
prefer disney-ul! in locul cartoon-networkului!
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
Save the Earth /Is the only planet with chocolate!
capcaunul spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui elenac81
Presupunerea ta e falsa b.nica. Nu vad care ar fi scopul sa declar ceva ce nu sunt. Practic yoga la cursurile MISA. Daca te-ai informa mai bine poate o sa te lamuresti. Un hint: imaginea ta despre yoghini e creata pe baza mass media si s-ar putea sa nu fie cea reala. Inclusiv datorita unor mesaje manipulatoare mai mult sau mai putin subliminale repetate obsesiv. |
elenac81 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ariel_7000
hai, ca m-am trezit sa ma bag si eu! pai filmele astea, nu-s de astazi!!! eu am crescut cu ele! le-am adorat! si inca le mai ador! toate ca toate, da' pana la MICA SIRENA!!! ...poate ca de prea multa "precocitate sexuala" ma uitam la 16 ani la desene animate si nu la alte...... .... prefer disney-ul! in locul cartoon-networkului! |
Si eu sunt innebunita dupa disney (mai ales cele mai vechi). Dar asta nu ma opreste sa ma intreb: ce cauta chestiile alea acolo?
xeno esti paralel cu discutia dar ... daca vii cu o dovada ca yoghinii au zis asta...
Stiam ca o australianaca a anuntat asa ceva. Arhivele OZN din Franta si UK deschise recent zic ca ei sunt aici deja de mult timp iar yoghinii sustin ca ei se vor face vizibili la un moment dat si ar putea avea loc un contact daca oamenii vor dori asta.
Pana si vaticanul a lasat recent "loc de intors" daca se va intampla asa ceva...
kariguld spune:
citat din mesajul lui elenac81 Ripley desi te-ai comportat ca o mitocanca si tot ce ai merita ar fi sa te ignor, avand in vedere ca sustii ca te pricepi la domeniu te rog sa sugerezi tu alta introducere la acest topic si o voi modifica tinand cont de sugestiile tale. Desigur numai daca vei aborda un limbaj decent si o discutie civilizata. |
CATRE MODERATORI!!!!!!
Kari
Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!
patou spune:
un site interesant pe aceasta tema www.lesubliminal.fr -exista imagini, filmulete, exemple sonore etc.
Stanescu spune:
Mersi si io, Elene, mi-ai inveselit ziua!
Mai, ce imaginatie bogata au unii - vezi tu, io as zice ca uneori "raul" poate fi si in privitor.
ladyJ spune:
Lasand la o parte aberatiile de la acest subiect,care daca ar fi fost abordat cu seriozitate de catre o persoana a carei pareri chiar conteaza ar fi fost un subiect excelent, vreau sa-mi expun parerea vis-a vis de aceasta metoda din respect pentru unii useri care mai citesc pe aici si care-si doresc o discutie serioasa pe aceasta tema.
Mesajele subliminale se adreseaza subconstientului.Prin furnizarea de imagini ,sunete,cuvinte se urmareste directionarea persoanei spre un anume mod de gandire,spre anumite produse,spre schimbarea modului de a gandi dpdv politic,social,etc.
Aceste mesaje, nu se pot constientiza,pentru ca frecventa cu care sunt ele emise este redusa,insuficienta pentru a ajunge in constient.
Nu este un mesaj adresat constientului,pentru ca asta ar insemna sa te lovesti de constienta individului,adica de rezistenta.
Aceste mesaje subliminale,extrem de scurte trec de bariera gandirii si se depoziteaza in subconstient,unde pot sta fara a fi constiente vreodata,sau trec in constient,(sub forma unei imagini, al unui gand)individul percepandu-le ca PROPRIE GANDIRE.
Pentru a se ajunge aici, trebuie sa fii bombardat de aceste mesaje.
Reclamele normale,de la tv nu pot fi considerate,dupa parerea mea, mesaje subliminale,pentru ca au durata lunga, le constientizezi.Daca vezi un mos craciun ca bea coca cola,unde e mesajul ascuns? Bei si tu cola eventual,ca-ti place de mosul...
In reclame, se lucreaza cu psihologi,care pe langa mesajul clar´´ce buna e ciocolata asta´´ folosesc imagini menite sa-ti trezeasca interesul pentru acel produs.
Un mic exemplu: reclama la ciocolata Tofifee:
familie fericita, vine mama de la cumparaturi cu ciocolata si o imparte copiilor.Pe masa din bucatarie unde e pusa cutia cu ciocolata,exista multe fructe.
Mesaj: fructele sunt sanatoase, se asociaza imaginea lor cu ciocolata.Familia e una happy,mananca sanatos(fructele) copiii sunt energici etc, iar aceasta familie fericita alege Tofifee(la fel de sanatoasa si delicoasa ca fructele)
Decorul e luminos,e o zi de vara,culori calde..mama nu este grasa(deci poti manca ciocolata linistit) etc..
Astfel,ciocolata Tofifee devine un desert sanatos al familiilor fericite.
Exista o psihologie a reclamei,de la culori la sunet,la modele.Reclama vrea sa vanda, astfel incat se va lucra exact cu preferintele publicului tinta, se vand iluzii si vise.
Reclamele la cosmetice de exemplu...femei frumoase,totul e alb,imaculati,culori vesele,par stralucitor,o bijuterie,o rochie vaporoasa fac parte din detaliu.Pentru ca asta doreste femeia: stralucire.
Mesajele subliminale sunt periculoase atunci cand iti influenteaza modul de a gandi si actiona.Nu vorbesc de reclama, pentru ca azi mananci tofifee dar maine poate vezi o reclama la Milka..si cumperi milka.
Vorbesc de mesaje transmise INDIRECT cu scopul de a manipula gandirea unei persoane sau a unui grup de persoane.
MISA foloseste aceste mesaje subliminale, cu mare succes.Sa convingi pe cineva sa bea urina,nu e lucru usor,mai ales cand persoana considera ca alegerea ii apartine.
Mesajele subliminale se numesc subliminale pentru ca NU LE CONSTIENTIZAM.Au un anumit scop,de manipulare.
(discursuri politice- zambetul suav al politicianului,fraze scurte referitoare la familie-la care e sensibil omul, culorile partidului politic,referirile istorice, imagini cu copii,baile de multime,etc)
Ce se spunea pe aici de colgate e departe de cum functioneaza mesajul subliminal.Mi se pare ca autoarea topicului subestimeaza mesajele subliminale...crezand ca le-a ´´desconspirat´´ pe toate,mai putin exact cel care a dus-o la aceasta gandire, care evident, considera ca-i apartine.